Şimdi Ara

###Gazi Üniversitesine Yatay Geçiş###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
17.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan Selçuk üniversitesi makine mühendisliği 2. sınıfta okuyorum. Geçen sene sonunda gaziye başvuru yapacaktım fakat öss puanı falan ile ilgili şartı vardı ve bende o şartı sağlayamadığım için başvuru yapmadım fakat şuan gazi makinedeki bir arkadaşımın sınıfına gelen birisi ve geçen seneki yatay geçiş sonuçlarına baktığımda öss puanı şartını sağlamadığı halde kabul etmişler bazı başvuruları. Akademik ortalamam 3,44, geçen seneki dönem ortalamam 3,70. %10a girmiştim geçen sene.

Gaziye yatay geçişle gelen veya benim durumum hakkında fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Bayramınız kutlu olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekkanik -- 6 Kasım 2011; 18:06:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aydogan66

Şuan Selçuk üniversitesi makine mühendisliği 2. sınıfta okuyorum. Geçen sene sonunda gaziye başvuru yapacaktım fakat öss puanı falan ile ilgili şartı vardı ve bende o şartı sağlayamadığım için başvuru yapmadım fakat şuan gazi makinedeki bir arkadaşımın sınıfına gelen birisi ve geçen seneki yatay geçiş sonuçlarına baktığımda öss puanı şartını sağlamadığı halde kabul etmişler bazı başvuruları. Akademik ortalamam 3,44, geçen seneki dönem ortalamam 3,70. %10a girmiştim geçen sene.

Gaziye yatay geçişle gelen veya benim durumum hakkında fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Bayramınız kutlu olsun..

öyle bişey yok hocam kim diyor onu benim ark. geçemedi kocaelinden puan şartını sağlayamadığı için.O iş imkansız puan şartını sağlayamazsanız geçemezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

quote:

Şuan Selçuk üniversitesi makine mühendisliği 2. sınıfta okuyorum. Geçen sene sonunda gaziye başvuru yapacaktım fakat öss puanı falan ile ilgili şartı vardı ve bende o şartı sağlayamadığım için başvuru yapmadım fakat şuan gazi makinedeki bir arkadaşımın sınıfına gelen birisi ve geçen seneki yatay geçiş sonuçlarına baktığımda öss puanı şartını sağlamadığı halde kabul etmişler bazı başvuruları. Akademik ortalamam 3,44, geçen seneki dönem ortalamam 3,70. %10a girmiştim geçen sene.

Bayramınız kutlu olsun..

öyle bişey yok hocam kim diyor onu benim ark. geçemedi kocaelinden puan şartını sağlayamadığı için.O iş imkansız puan şartını sağlayamazsanız geçemezsiniz.
    arkadaşınız ne zaman denedi yatay geçişi? 2010daki sonuçlara baktım birisi kabul edildi diyor. ama puan olarak ham puanı baz almışlar ve sanki okuldaki ortalamasını 100lük dilimdeki puanınıda, ham puanı ile toplamışlar..

• quote:

arkadaşınız ne zaman denedi yatay geçişi? 2010daki sonuçlara baktım birisi kabul edildi diyor. ama puan olarak ham puanı baz almışlar ve sanki okuldaki ortalamasını 100lük dilimdeki puanınıda, ham puanı ile toplamışlar..

Bu yıl denedi olmadı puandan dolayı. -5 puan olmalı max.

http://www.ogris.gazi.edu.tr/sayfa.php?id=252
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

quote:

Bu yıl denedi olmadı puandan dolayı. -5 puan olmalı max.

http://www.ogris.gazi.edu.tr/sayfa.php?id=252

Alıntıları Göster
    tamam hocam teşekkür ederim bilgiler için. olmazsa denerim yinede içimde kalmasın =)

• quote:

tamam hocam teşekkür ederim bilgiler için. olmazsa denerim yinede içimde kalmasın =)

yani bencede öyle yap bişey kaybetmeyeceksin sonuçta
  • quote:

Bayramınız kutlu olsun..

ben de bi ara yatay geçiş için şartlara bakıyordum. okuduğun üniverrsitenin öss puanı, geçeceğin üniversitenin puanından fazla düşük olmaması gerekiyo gibi bi madde vardı.(tam hatırlamıyorum ama böyle bişeydi)
    bana çok mantıksız gelmişti. biraz araştırdım öyle bişey yokmuş.not ortalamalarına bakıyolarmış.

ama hazırlıkta problem çıkabilir. yatay geçişle gelenler için yeniden hazırlık okuması ya da muafiyet sınavını geçmeleri gerekiyomuş.

yönetmelikte şöyle bi madde var

-Yurt içinde veya dışındaki başka bir yükseköğretim kurumundan Gazi Üniversitesinin zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı olan lisans düzeyinde eğitim veren birimlerine yatay veya dikey geçiş yapan öğrencilerin, daha önce Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi alıp almadıklarına bakılmaksızın, Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nun uygulayacağı Yabancı Dil Yeterlik Sınavında başarılı olmaları gerekir. Bu sınava katılmayanlar ile katıldığı halde başarılı olamayanların yabancı dil hazırlık programını takip etmeleri zorunludur.

buda yönetmeliğin tamamı. http://www.ydyo.gazi.edu.tr/?SolMenuId=25&lang=tr

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tıp yatay geçiş
    3 yıl önce açıldı
    Hacettepe tıp yatay geçiş
    geçen yıl açıldı
    İtü yatay geçiş
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

quote:

Bayramınız kutlu olsun..

ben de bi ara yatay geçiş için şartlara bakıyordum. okuduğun üniverrsitenin öss puanı, geçeceğin üniversitenin puanından fazla düşük olmaması gerekiyo gibi bi madde vardı.(tam hatırlamıyorum ama böyle bişeydi)
    bana çok mantıksız gelmişti. biraz araştırdım öyle bişey yokmuş.not ortalamalarına bakıyolarmış.

ama hazırlıkta problem çıkabilir. yatay geçişle gelenler için yeniden hazırlık okuması ya da muafiyet sınavını geçmeleri gerekiyomuş.

-Yurt içinde veya dışındaki başka bir yükseköğretim kurumundan Gazi Üniversitesinin zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı olan lisans düzeyinde eğitim veren birimlerine yatay veya dikey geçiş yapan öğrencilerin, daha önce Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi alıp almadıklarına bakılmaksızın, Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nun uygulayacağı Yabancı Dil Yeterlik Sınavında başarılı olmaları gerekir. Bu sınava katılmayanlar ile katıldığı halde başarılı olamayanların yabancı dil hazırlık programını takip etmeleri zorunludur.

Her yerden farklı bir duyum alıyorum. Birisi umut veriyor diğeri imkansız diyor =) En iyisi ortalamayı biraz daha yükseltip 3. sınıfın başında yatay geçiş için başvuru yapmak..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

quote:

Bayramınız kutlu olsun..

Her yerden farklı bir duyum alıyorum. Birisi umut veriyor diğeri imkansız diyor =) En iyisi ortalamayı biraz daha yükseltip 3. sınıfın başında yatay geçiş için başvuru yapmak..

öss puanına göre almaları çok mantıksız geliyo bana. zaten öss puanın gaziye yetmiş olsaydı ne işin var selçukta.
    kaybedeceğin bişi yok çalış ,ortalamanı düşürme, başvurunu yaparsın alırlarsa alırlar.

düzeltme:bazı üniversitelerde yarı yılda da geçiş yapabiliyosun gaziyi bilmiyom ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 7 Kasım 2011; 22:08:20 >

• Ankaradaki hiçbir üniversite almaz ben zar zor kendimi parçaladım da geri döndüm össyle .sonunda değdi mi değdi ev gibisi yok oooh bi geliyom herşey hazır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLL_yEAHH!

Ankaradaki hiçbir üniversite almaz ben zar zor kendimi parçaladım da geri döndüm össyle .sonunda değdi mi değdi ev gibisi yok oooh bi geliyom herşey hazır.

hangi üniversitedeydiniz ve öss ile nereyi kazandınız sonradan?

• quote:

quote:

Ankaradaki hiçbir üniversite almaz ben zar zor kendimi parçaladım da geri döndüm össyle .sonunda değdi mi değdi ev gibisi yok oooh bi geliyom herşey hazır.

Pastırma diyarından Gazi üniversitesine Makine Mühendisliği 3 .sınıf çok zar kardeşim pişmanım mı az çok erciyese göre daha zor burada her yıl staj yapmak lazımmış bi de o dert var uzadı gidiyor işte kafadan....Ama ankarada olmak güzel ya

Aileyi de maddi sıkıntıdan kurtardım bak kafam rahat bir de..

cCc Home Sweet Home cCc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 5 Ocak 2012; 19:47:23 >

• quote:

quote:

quote:

Pastırma diyarından Gazi üniversitesine Makine Mühendisliği 3 .sınıf çok zar kardeşim pişmanım mı az çok erciyese göre daha zor burada her yıl staj yapmak lazımmış bi de o dert var uzadı gidiyor işte kafadan....Ama ankarada olmak güzel ya

cCc Home Sweet Home cCc

Selçuk üniv de aynı. Her sene staj var. İnşallah bende kazanabilirim bu sene gaziyi..

• quote:

quote:

quote:

quote:

cCc Home Sweet Home cCc

Selçuk üniv de aynı. Her sene staj var. İnşallah bende kazanabilirim bu sene gaziyi..

Eğer Konyadaysa ailen kasma selçukda iyidir bura zor hem şevkin kırılır kampüs yok mühendislik fakültesi ana kampüsten ayrı maltepe tren garı var karşısında tek iyi tarafı kızılaya ve tandoğana yakın yani kolejden dönme lise gibi ama hocaları ciddi kaliteli bak ama ben hiç üniversiteye gidiyor gibi hissetmiyom kendimi işte bu yüzden kampüs havası yok giriyom çıkıyom

ama kafaya takmıyom iyi böyle

• bende selcukta inşaat okuyorum bende gaziye gecmek istiyorum maddi bakımdan sıkıntı oluyo hemde ulasım acısından yorumlara baktım biraz kafam karıstı nasıl oluyo simdi oss puanına bakılarak mı giriliyo kimiside not ortalaması diyo 1.sınıfım ve gazinin sayfasına bakıyorum yatay gecişle ilgili pek bisey soylememis tarihleri ile alakalı pek bisey yok genelde ne zamanlar oluyo kacırmak istemiyorum ....
  • simdi ben 400 puanla girdim gazi 430la almıs bu durumda basvuru yapsam kabul edilmiyo mu.....?
  • quote:

Orijinalden alıntı: __-_-__

simdi ben 400 puanla girdim gazi 430la almıs bu durumda basvuru yapsam kabul edilmiyo mu.....?
    Arkadaşlar üniversitemde maliye okuyorum. bölümümde isteğe bağlı hazırlık okudum ve devamsızlıktan kaldım. Gaziye yatay geçiş yapmak istesem bu durum benim için bir sorun oluşturuyor mu? Bir de yatay geçişte öss ye girdiğim seneki öss puanım etkili mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockbtm211

Arkadaşlar üniversitemde maliye okuyorum. bölümümde isteğe bağlı hazırlık okudum ve devamsızlıktan kaldım. Gaziye yatay geçiş yapmak istesem bu durum benim için bir sorun oluşturuyor mu? Bir de yatay geçişte öss ye girdiğim seneki öss puanım etkili mi?

Alıntıları Göster
    Bölümüm işletme,ilk dönem ortalamam 3.45 geldi,birinci sınıfım,istanbulda bir özel üniversitede okuyorum gazi üniversitesine geciş yapmayı düşünüyorum kriterler nelerdir internette bilgi kirliliğinden dolayı tam bişey bulamadım ?

• En son şöyle bir şart vardı.

Okuduğu bölümü kazandığı puan. Gazideki o bölümden en fazla 5 puan az olacak. Mesela 2010da 400 puanla kazandiniz, gazi o yıl 410 ile öğrenci almış en son. Yatay Geçiş yapamazsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekkanik

En son şöyle bir şart vardı.

Okuduğu bölümü kazandığı puan. Gazideki o bölümden en fazla 5 puan az olacak. Mesela 2010da 400 puanla kazandiniz, gazi o yıl 410 ile öğrenci almış en son. Yatay Geçiş yapamazsin.
    puan şartı devam ediyor mu hala
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.