< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Gazi tıp soru-cevap (2. sayfa)

-
-
Hocam siz gülhanedeydiniz diye biliyordum sonradan yüksek ihtisasa mı geçtiniz onunla da alakalı bir konunuzu gördüm (eğer paylaşmak isterseniz tabii).
Amfiler bence dönem 1 türkçe amfisi haricinde güzel. Sene başlarında bizde mesela dönem 1 ve dönem 2'ye başlarken ilk birkaç günde ve dönem 3'te bir hocamız farmakoloji genel tekrar dersi yaptığında ve de bir lab dersi amfide olunca ağzına kadar dolu olmuştu amfi. Onlar haricinde amfiler genel itibarıyla oldukça rahat oluyor çünkü kağıt üzerinde teoriklere %70 devam zorunluluğu olsa da uygulanmadığı için (
) derslere katılım çok olmuyor. Gerçi bu sene koordinatör hocamız derse giren hocaların az katılımdan yakındığı için bu kuralın uygulanmasını önerebilirim diyordu uygulamaya dökülür mü bilemiyorum ama. Pratiklerde ise %80 devam zorunlu ve uygulanıyor bu
@01234 hocam senin konun olmasına rağmen ben cevaplamış oldum eğer senin de eklemek istediğin bir şey varsa ekle dilediğin gibi
-
Ben gülhanedeyim hâlen
Arkadaşım yüksek ihtisasta
Kardeşime üniversite bakıyoruz
Yoklama mevzusu bizde de dikkat edilmiyordu ama bu sene dikkat edeceğiz dediler QR kod falan okuttuk ama kimseye bir şey yapmadılar.
İlk 500 yapılmadıysa bence tıp devlette okunur özeller çok çirkefleşiyor özellikle sınav mevzularında. Arkadaşımın ömründen ömür gitti bu sene.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Estağfurullah hocam, siz çok daha tecrübelisiniz. Ben de katılıyorum yazdıklarınıza.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anladım hocam açıkladığınız için teşekkür ederim
Kardeşinizi de tebrik ederim bu banttaki üniversitelere baktığınıza göre sıralaması oldukça iyi gelmiştir diye düşünüyorum. Devlette okuma konusunda da katılıyorum bazı özel tıplarda maalesef yönetim okulun öğrenciye katacaklarından ziyade öğrencinin okula yıllık olarak kattığı miktarı ön plana koyabiliyor
-
Sağ olun hocam
Bugün kılavuz açıklanacaktı bakalım başka bir konuda dendiği gibi tıp fakültelerinin kontenjanı azalmışsa amfiler bir tık daha rahat olur belki :D
-
Up bugün tercihler başlayacaktı
Ayrıca akademik takvim yayınlanmış @01234 hocam siz 15 eylülde biz de 1 eylülde başlıyoruz 1. sınıflar da 8 eylülde başlayacakmış
-
Saolassın hocam, dönem 2 tavsiyeleriniz var mı gazi özelinde? Böyle, çok dikkat et dediğiniz yerler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01234 -- 1 Ağustos 2025; 14:19:55 >
Dönem 2 rahattır hem tıp fakültesine alışmış olursunuz hem de dönem 3 kadar iş yükü yoğun değildir hocam. Dönem 1'e başlarken yine liseden az da olsa aşina olduğumuz konular oluyordu ama dönem 2 konuları fizyolojide az biraz 11. sınıf biyolojisini andırsa da daha ayrıntılı ama mantığı anlaşılınca çözülüyor rahatça.
Anatomi ve fizyoloji (belki isterseniz histo ve embriyo da olabilir) için birer textbook edinin onları dersten önce hangi konu işlenecekse şöyle bir okuyun sonra derse gidin yeterli olur bence. Sık tekrar yaptıktan sonra da halledersiniz ilk 4 komite hep aynı ana bilim dalları ve hocalarla ilerliyor sadece farklı konularla. Son komitede ise dönem 3 fragmanı gibi patoloji farmakoloji nükleer tıp vs. başlıyor. Onları derse katılıp halledersiniz ama patoda robbins edinin farmada da isteğe bağlı katzung gibi bir textbook edinebilirsiniz bu komitede pato da farma da rahattır zorlamaz sizi
Biraz uzunca yazdım :D Kısa tavsiyem her zaman bol tekrar yapın hocam ondan sonrası rahat
-
Çok teşekkürler hocam; bir de ben anatomi lab sınavlarında çok zorlanıyorum, teorik sınavı iyi yapsam bile lab sınavında bi türlü beceremiyorum. Bunun için bi tavsiyeniz var mıydı?
Gazide değilim ama 2ye geçtim ben de. Anatomi lab sınavını zilli sınav diye düşünerek yazıyorum. Bu durum için bana özellikle çalıştıktan sonra boş kağıda sınavda çıkacak şeyleri bir yere bakmadan aklımdan düşünerek yazmak faydalı oldu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Flashcard uygulaması kullanabilirsin ya da atlası aç mesela bi bölgeyi kapat elinle veya bir şeyle saymaya başla. İkisi de faydalı olur
Cevaplaınız için teşekkür ederim, dediklerinizi yapiyorum aslında bilgi-ezber yönünden fazla sıkıntı olmuyo. Çünkü teoriği iyi yapıyorum ama zilli de artık heyecandan mı bilmiyoeum hep kötü geliyo.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01234 -- 1 Ağustos 2025; 16:9:4 >
Rica ederim hocam hem minamina hem de lactobacillus hocama katılıyorum ben de zaten anatomi pratiklerinde çuvallıyordum genellikle
Teorik sınav ve histoloji ile fizyoloji pratikleriyle puan toplayıp anatomi pratiğini en az hasarla atlatmaya bakın
-
Tamamdir hocam, tekrardan teşekkür ederim cevaplariniz için.
Olur olur kas ve kemik bence daha zor dönem 2 ye nazaran.
Up
-
gazi tıp okuyanlara hangi kyk lar çıkıyor ve okula yakınlıkları ne durumda.
-
Up
-
Up tercihler yarın bitiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X