Şimdi Ara

Gaz Pedalında Sertleşme Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2006 model Seat İbiza 1.4TDi motorlu aracımız var.2200km de.Bugün farkettim aracın gaz pedalında hafif bi sertleşme olmuş.
    Performansı gene aynı ama sanki basmakta zorlanıorm gibi.Sıcakkende soğukkende böle.Acaba bi arıza söz konusu mu ?Yoksa bu normal mi?
    İlk aldığımızda biraz daha yumuşaktı...

quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Arkadaşlar 2006 model Seat İbiza 1.4TDi motorlu aracımız var.2200km de.Bugün farkettim aracın gaz pedalında hafif bi sertleşme olmuş.
    Performansı gene aynı ama sanki basmakta zorlanıorm gibi.Sıcakkende soğukkende böle.Acaba bi arıza söz konusu mu ?Yoksa bu normal mi?

• Arkadaşlar koskoca forumda o kadar üye var! hiç mi başınıza böle bişiy gelmedi
    ama genelde 10 senilik araçlarda yaşanır yani anlayacağın seninkinde erken bunama mevcut.
    arabayı çokmu yordun.
    C4 Gaz Pedalı Titreme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şaka bir yana bunun ana sebeplerinden biri halatın bağlantı klemenslerinin az sıkılıp açılması olabilir.
    yani sorun pedalın hemen dibinde bağlantı kısmıda... ordaki bir sıkışma bunu yapar onun dışında aklıma bir şet gelmiyor.
    seatların pedal sistemi yumuşak olduğunu biliyorum.
    servisin yanından geçmen bile bu sıkıntıyı çözer(uğra)

Orjinalden alıntı: serkes1

şaka bir yana bunun ana sebeplerinden biri halatın bağlantı klemenslerinin az sıkılıp açılması olabilir.
    yani sorun pedalın hemen dibinde bağlantı kısmıda... ordaki bir sıkışma bunu yapar onun dışında aklıma bir şet gelmiyor.
    seatların pedal sistemi yumuşak olduğunu biliyorum.
    servisin yanından geçmen bile bu sıkıntıyı çözer(uğra)

Sağol.Bu hafta içi bi uğrayım servise.Arabayı çok da yormadım.Çok devirli kullanmam hatta az yaksın diye erken vites değiştiririm

• Ya inanamazsınız ama paspas yukarı kaçmış arabaya binerken farkettim
    gaz pedalının altına girmiş

Ya inanamazsınız ama paspas yukarı kaçmış arabaya binerken farkettim

evet bu çok görülen bir olay.artık yeni araçlarda çıt çıtlı paspaslar konmaya başladı.kayma olmasın diye.benim eski 206 nın paspasta fazla yukarı çıkıp direksiyon mafsalına kadar çıkmıştı.paspastan sökülen parçalar direksiyonu çevirdikçe ayağımın altında hareket ediyordu.

• valla bende de bir reno 9 spring var. Gaz pedalına abanmam gerekiyordu, taş gibiydi, şimdi gz telini değişdim. bir ayar yaptı usta, süper oldu, pamuktan bile yumaşak oldu. Araabya içim ısındı.

benim şirket arabasında başıma böyle bir olay gelmişti. Giderken frene basayım dedim fren pedalı gitmiyor. debriyaja basıyorum o da gitmiyor. araba viteste gidiyor ve arabayı durduramıyorum. pedallar çalışmıyor. yol boştu ve süratim yoktu (40 km civarı). el frenine asıldım. araba durdu, motorda stop etti. eğilip bakınca durumu anladım. oto spreyi nasıl olmuşsa (herhalde yan cepten falan düşmüş) yuvarlanıp fren ve debriyajın altına girip sıkışmış. Allahtan otoyolda ya da hızım yüksekken olmadı. b.k yoluna gidecektik valla

• GEÇMİŞ OLSUN DOSTUM GERÇEKTEN ÇOK TEHLİKELİ BİR ŞEY

quote:

• taaa kaç gün öncesinden demiştim yane... insan bi teşekkür eder dimi .

quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

altına paspas kaçmıştır.

quote:

Arkadaşlar 2006 model Seat İbiza 1.4TDi motorlu aracımız var.2200km de.Bugün farkettim aracın gaz pedalında hafif bi sertleşme olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 15 Mart 2006; 19:43:57 >

• yav zaten bahsettigin arabanin gaz pedali elektronik yani gaz teli diye bisey yok..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.