Herkesin hayalindeki evi elde etmesi ve yatırım yapanların da bol kazançlar elde etmesi temennisiyle iyi haftalar diliyorum.
Ticaretle uğraşan ve bugünlerde ticaretin içerdiği çok yüksek riskleri gören biri olarak,max 400.000 tl'lik bir bütçe ayırarak gayrimenkul işinin bir kenarından girmek istiyorum. İstanbul'Da yaşadığım için bu faaliyet İstanbul'Da yürütmek istiyorum. Daire alıp,gerekiyorsa güzel bir tadilat yaptırıp sonrasında 5-10-20 allah ne verdiyse karla satmayı diliyorum. İlk kez bugün itibariyle araştırmalarıma başladım ve bu konuda zihin açıcı bilgiler verecek kişiler olduğunu ummaktayım. kabaca aklımdaki soru işaretleri şu şekildedir:
-Lokasyon olarak bu mantıkla yatırım yapmaya en uygun ilçeler? -Kelepir olarak adlandırılan daireleri bulabilmenin en makul ve mantıklı yolu? -Merkezin dışında Site içerisi mi yoksa şişli,gayrettepe gibi çok eski ancak alıcısı daha çok olan yerlerden mi daire seçmeli? -Eski daire mi yeni daire mi? -Kandırılmamak yahut dairenin satışına konu fiyatının makul olup olmadığını ölçmenin yolları nelerdir? -Satış sürecinde duvara toslamamak için almam gereken tedbirler nelerdir?
Forumu bugün itibariyle açtığımı ve bu konularla ilgili kapsamlı yazılar yazmış birileri varsa özür dilediğimi de belirtmek isterim.