Şimdi Ara

Gaviscon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 gündür her sabah yemek borum ve midem de yanma hissediyordum bu gün dayanamadım artıkilaç atayım dedim yanlışlıkla açıldıktan sonra 9 ay geçmiş olan gavisconu içtim şuan 10 dakka geçti hala düzelmedim daha da acıyor gibi koronadan hastaneyede gitmeyi düşünmüyorum ne önerirsiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gaviscon: Reflü ve Hazımsızlık için Bir Çözüm

Gaviscon, mide asidinin yemek borusuna geri kaçmasını önlemek için kullanılan bir ilaçtır. Bu rahatsızlık, mide ekşimesi, reflü ve hazımsızlık gibi semptomlara neden olabilir.

Gaviscon Ne İçin Kullanılır?

Gaviscon, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli durumlarda kullanılır:

• Mide ekşimesi
    • Reflü
    • Hazımsızlık
    • Gastrit (mide iltihabı)
    • Peptik ülserler

Gaviscon Nasıl Etki Eder?

Gaviscon, sodyum aljinat adı verilen bir bileşen içerir. Bu bileşen midede jel benzeri bir tabaka oluşturarak mide asidinin yemek borusuna geri kaçmasını engeller. Bu tabaka ayrıca mide içeriğinin yemek borusunu tahriş etmesini önlemeye yardımcı olur.

Gaviscon Çeşitleri

Gaviscon, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli formlarda mevcuttur:

• Tabletler
    • Sıvı süspansiyon
    • Şurup
    • Pastiller

Gaviscon Kullanım Talimatları

Gaviscon'u doktorunuzun talimatlarına göre kullanmalısınız. Genellikle günde 2-4 kez, yemeklerden sonra ve yatmadan önce alınır.

Yan Etkiler

Gaviscon'un bilinen herhangi bir ciddi yan etkisi yoktur. Bununla birlikte, bazı kişilerde kabızlık, ishal veya mide rahatsızlığı gibi hafif yan etkiler görülebilir.

Uyarılar

Gaviscon'u aşağıdaki durumlarda kullanmamalısınız:

• Mide veya bağırsak tıkanıklığı varsa
    • Şiddetli böbrek hastalığı varsa
    • Gaviscon'un herhangi bir bileşenine karşı alerjiniz varsa

Gaviscon kullanırken diğer ilaçlar alıyorsanız doktorunuza bilgi vermelisiniz.

Mide ekşimesi veya reflü yaşıyorsanız, semptomlarınızı yönetmenize yardımcı olması için Gaviscon'u kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu ilaç, mide asidinin yemek borusuna kaçmasını önleyerek rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gaviscon türü ilaçları daha çok yemekten sonra mide asidinin yemek borusuna kaçmasını önler. Midedeki asidi azaltmak amacıyla proton pompası inhibitörleri kullanılır ki onlar ayrı. Sabah aç karnına alınır, lansor gibi. Ayrıca gaviscon açıldıktan sonra 6 ay içerisinde tüketmen lazım. Belki etkinliğini yitirdiği için fayda etmemiş olabilir. En iyisi doktora görünmen zaten hastane düzenleri de normale dönmüş oldu. Uzman olmayan kişilerin ilaç tavsiyesi yarardan çok zarar getirecektir.

Edit:
    Gaviscon UKyoutube
    How Gaviscon Double Action creates a protective barrier to help prevent reflux
    https://www.youtube.com/watch?v=5t6ck7vq878

Gaviscon bu videoda görüldüğü gibi çalışma prensibi mide içerisinde üst kısımda bir tabaka oluşturup mide özsuyunun mide kapakçığına çıkmasına engel olarak reflü gibi şikayetleri ortadan kaldırır. Başlangıçta belirttiğim proton pompası inhibitörleri de mide asitliğini düşürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknes1905 -- 3 Haziran 2020; 13:37:2 >

• darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Çok yararlı oldu çokk teşekkür edeirm mide koruyucu içtim kahvaltıdan önce çok şükür hiçbir şeyim kalmadı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lnelog10 L kullanıcısına yanıt
    Sevindim iyileştiğinize hocam, geçmiş olsun :)
  • Hamile kadınlar da dahil olmak üzere neredeyse herkesin midesi yandığında kullanabildiği Gaviscon ilacının Aljinik asit adındaki etken maddesinin aslında denizlerde yaşayan doğal ALG canlılarından elde edildiğini ve bu maddenin kendinin 200-300 katı kadar suyu tutabildiğini biliyor muydunuz? Sizce de her şeyin tedavisi doğada zaten mevcut olabilir mi?

Belki de daha şaşırtıcı olanı ise bu ilacın bir diğer etken maddesini karbonat olarak biliyoruz ve keklere ve tatlılara ekliyoruz.

https://hekimimyanimda.com/klinik/ilac/gaviscon/

Sizce de her şeyin tedavisi doğada var olabilir mi? Belki henüz biz bulamamışızdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlaç içtim :(((
    16 yıl önce açıldı
    Reflü
    4 yıl önce açıldı
    sinüzit (papatya tedavisi)
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.