Şimdi Ara

Gaspa uğradım iphone 5'im çalındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu pazar günü gece kulubünden sigara almak için çıktım tekel bayii ararken 3 kişi gelip bıçak göstererek telefonumu aldı. Telefonumda iphone u bul açıktı ve ios 7 yüklüydü . Bu çalan kişilerin telefonu apple id'mi bilmeden kullanmasına imkan yok sizce telefon 1-2 hafta içerisinde ortaya çıkar mı yoksa umudumu kesmelimiyim

• Öncelikle geçmiş olsun polise gittin mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun..
  • Öncelikle teşekkürler. Polise gittim fakat telefonumu iphone 4s verip takas karşılığında almıştım o yüzden elimde faturası falan yok bu yüzden de imei numarasını polise veremedim ama versemde yapabilicekleri tek şey telefonun açılmasını beklemek. Zaten telefonu açtıkları anda iphone'u bul bana direk nerede olduğunu bildirecek o yüzden imei nosunun pek önemi olduğunu düşünmüyorum. Şuanda aklımda 2. el bir iphone 5 almak var 1-2 gün içerisinde nasıl olsa telefon bulunmasa bile yeni bir telefon alıcam bari yeni telefonu alıyım benimki bulunursa satarım çok fazla zarar etmem düşüncesindeyim
  • celaldk kullanıcısına yanıt
    Bizim bir tanıdığın da xPeriası çalınmıştı. IMEI vs. her şeyini polise bildirmelerine rağmen telefondan haber alınamadı.. Polise kaldık mı işimiz çok zor bu devirde...
  • Geçmiş olsun öncelikle öyle gariptir ki polisimiz her yerde havasını atmayı bilir buluyoruz ediyoruz diye ama işin aslı hiç öyle değil günde kaç tane araç çalınıyodur bulunsa bile cebe indiren polislerimiz var ne yazık ki (tüm polisler için geçerli değil söylediklerim).Telefonunuzda şifre var ise restore atması mümkün değil restore atamazsa iphone'umu bul çalışacaktır ve yeri saptanabilir.
  • Métropol kullanıcısına yanıt
    Aynen polise güven yok çok yavaş çalışıyorlar iyi ki telefon iphone'du çalan kişinin imeisini değiştiremeyeceğini ve kullanamayacağını bilmek içimi rahatlatıyor tek korkum parça niyetine satılması ama çalan kişilerde o zeka olduğunu düşünmüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çalınan İphone 13
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam olaki telefon açıldı, telefonu bilgisayar üzerinden kapatma imkanınız yani kilitleme imkanınız var mı
  • Trololo kullanıcısına yanıt
    Sırf ifade vermek için 3 saat bekledim böyle bir bürokrasi varken tabi iş yapamazlar

Öyle bir imkan var ama telefonu açtıkları an gelen lokasyonu polise bildiricem direk ekip yollarız dediler o biraz içimi rahatlattı

Hocam hayırlısı olur umarım, inşallah telefonu açarlar.. Tekrar çok geçmiş olsun
    Sağolun hocam . Cana gelceğine mala geldi eğer böyle bir duruma düşen arkadaş olursa tavsiyem direk telefonu versinler bu ülkede 10 lira için adam öldürenler var hiç riske girmeye değmez

• Öncelikle geçmiş olsun. cana geleceğine mala gelsin.

Maalesef dostum, iPhone'u Bul açık bile olsa onu da aşmanın çeşitli yöntemleri var. Hatta geçenlerde bir youtube videosu paylaşılmıştı. Yani bu konuya fazla güvenme.

Başka bir Apple cihazın varsa onunla iPhone'u Bul için gasp edilen cihazındaki kimlikle giriş yapıp sık sık kontrol et; belki bir ihtimal her şey senin için yolunca gider.

• Lokasyonu bildirmenle bir yere varabileceğini zannetmiyorum,cihazdan sinyal gelince direk sıfırla onlarada yar olmasın birde karaliste olayı var ama fatura şart galiba apple muşteri hizmetlerini arayıp bilgi al bence.Geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polisin işine ne gelirse o oluyor..

Bizim arkadaşın telefonu çalınmıştı, Find My iPhone'da lokasyon geldi saniyesinde polise bildirdik. Bir telefoncuydu lokasyon çıkan mağaza.

Burda değıl demişler telefon yok falan demişler, güvenlik kameraları da çalışmıyormuş muş muş.

Insallah bulunur ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: celaldk

Öncelikle teşekkürler. Polise gittim fakat telefonumu iphone 4s verip takas karşılığında almıştım o yüzden elimde faturası falan yok bu yüzden de imei numarasını polise veremedim ama versemde yapabilicekleri tek şey telefonun açılmasını beklemek. Zaten telefonu açtıkları anda iphone'u bul bana direk nerede olduğunu bildirecek o yüzden imei nosunun pek önemi olduğunu düşünmüyorum. Şuanda aklımda 2. el bir iphone 5 almak var 1-2 gün içerisinde nasıl olsa telefon bulunmasa bile yeni bir telefon alıcam bari yeni telefonu alıyım benimki bulunursa satarım çok fazla zarar etmem düşüncesindeyim

Bu yüzden ikinci el telefon almıyorum ben hocam. Fatura falan olmayınca birşey yapamayız diyebiliyorlar. Fatura olsaydı halbuki direk imei vericektin, Apple ile görüşüp kara listeye aldırtacaktın telefon kimseye yar olmayacaktı. Verdiğinizde telefon kapalı mıydı?

• Wadjet kullanıcısına yanıt
    Eğer imei vermekten kastettidğiniz polis ise, çok zor..
  • İnşallah bulunur bulunursa şikayet etmeyi unutma o kişileri ,gasp çok büyük bir suç baya yatarlar yani yarın birgün bizim başımızada gelebilir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun. Takipteyim. Telefonu satarlarsa açılır. Yok parçalarlarsa geçmiş olsun
  • Yaşadığınız gasp olayı, telefonunuzu kaybetmenizden daha vahim olduğu için öncelikle o konudan bahsedelim... Benim mesleğimle alakalı bir konu çünkü bu...

Gaspa uğradığınız semt karakoluna veya Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunuz anda adli işlemler başlar. Evet, Türkiye'de adalet mekanizmasının çok yavaş ve sağlıklı işlemediği ortada ama bu gaspçılar bu işe sürekli devam ettikleri sürece muhakkak bir yerde yakayı ele verirler ve sizin müracaatınız Savcılık kayıtlarında saklı tutulacağından, size durumdan haber verilir.

Ayrıca gaspa nerede uğradınız?.. Sanırım Taksim taraflarında uğradınız çünkü orada geceleri çok oluyor bu tür şeyler...

Telefona gelince; İcloud'un internet sitesinden girip telefonunuzu komple kapatabilirsiniz, bunu yaparsanız bir daha kimse telefonunuzu kullanamaz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.