Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (57. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.704
Cevap
47
Favori
105.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Garantiyi dert etmenizi öneririm. Yurt dışından aldığım garmin fenix 5s saatimi suyunu çıkarana kadar kullandım. Sayısız havuz antrenmanı ve açık su antrenmanı yaptım açık su yarışlarına katıldım. Hakkını verdim. 2.5 yıl sonunda saatin ekranında beyaz bir nokta belirdi sonra o nokta büyüdü ve tüm ekranı kapladı. İlk olarak uluslararası garmin ile görüştüm beni baytekin'e yönlendirdi. Baytekin ile yaptığım yazışmalarda saatin garantisi bittiği için bir şey yapamayacaklarını söylediler ayrıca sadece ekran değişimi deolmuyormuş. Bana biraz indirim ile garmin 6s önerdiler. Yani büyük paralar verip bir saat almıştım, 2 yılda kendini bitirdi, şimdi indirim de olsa gene byük paralar verip yeni saat almam gerekiyordu. İlk başta çok sinirlendim. Ama sonunda teklifi kabul ettim ve yeni saati baytekinden aldım. Şu an kafam rahat 2 yıl, 2 yıl sonra gene stres başlar. Yani bu saatler büyük paralar yurtdışından alıp patlarsa elinizde kalacaktır. Baytekin'den alırsanız en azından kafanız rahat, garani bitiminde de bir şey olursa biraz daha ayrıcalıklı hizmet vereceklerini düşünüyorum. Risk almak sizin kararınız. Geçenlerde bir ark saati 2.ayda bozuldu. Yurt dışından alsaydı sıkıntı. Baytekin'den aldığından hemen değişim yapıldı.

• cedenver C kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ancak yurtdışından alınsa dahi 1 yıl Bayrekin Türkiye garantisi var, burada esas soru +1 yıl garanti için Türkiye fiyatlarıyla almaya değer mi değmez mi? Eğer yurtdışından kendiniz veya arkadaşınız vasıtasıyla alma şansınız varsa bence fiyat farkı çok olduğundan değmez.
  • S3thdrift kullanıcısına yanıt
    Hocam valla ben de yurtdışı ile fiyat farklarını görünce yurtdışından almaya karar verdim , fenix 6 pro için 2000 fark çıkıyor yurtiçi yurtdışı karşılaştırmada. https://www.yurtdisifiyati.com/urun/garmin-fenix-6-pro-akilli-saat/
  • hasinist H kullanıcısına yanıt
    elekronik işi tabiki şans işi,ama sırf 2 sene garantisi olacak diye o kadar fark verip almaya değermi..şuanda almanyadan 6x proyu getirsen.buradaki en 2000 liraya yakın fark var.
    aslında bu kadar fark neden oluyor onuda anlamak mümkün değil...demekki getiren distirbütörler çok aç göz.çok kar koyuyor...üstelik onlar bizim yurtışında aldığmız fiyattan bile daha ucuza getiriyorlar...mesela ben bir ara dji drone almayı düünüyordum.gümrük bedellerini koyduğunda yurtdışından buraya daha pahalıya geliyor.normalde 6x pro almanyadan buraya tüm vergiler dahil 4700 liraya geliyor.hadi diyelim %20 kar koysalar bile 5500 lira olması gerekir.üstelik onların daha ucuza getireceğini düşündüğümüzde bu rakam daha da düşük olmalı...ona rağmen arada en ez 1000 lira fark var..yani adamlar burada çok kazık fiyata satıyorlar bu ürünleri..koca ülkede baytekin tekel olursa sonucu da böyle olur tabiki.

• Hakanergul kullanıcısına yanıt
    Bazı ürünlerde dediğiniz gibi iç piyasada ucuz oluyor genelde hacimli alışveriş yapıyor muhtemelen distribütörler. Örneğin xiaomi markaların çoğu Türkiye'de ucuz yada çok yakın fiyattalar . Ama bu garmin saatlerde durum çok farklı , amazondan alır geçerim bozulursada 2000 daha koyar yenisini alırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasinist

Bazı ürünlerde dediğiniz gibi iç piyasada ucuz oluyor genelde hacimli alışveriş yapıyor muhtemelen distribütörler. Örneğin xiaomi markaların çoğu Türkiye'de ucuz yada çok yakın fiyattalar . Ama bu garmin saatlerde durum çok farklı , amazondan alır geçerim bozulursada 2000 daha koyar yenisini alırım :)
    bende bir türlü karar veremiyorum.alsammı almasammı diye.bende apple watch var ama artık bana yetmiyor.aslında garmin çok işime yarayacak.bir sürü özelliği var.ama yurtışında bile az para değil.4700 lria yinede az bir para değil.çok kararsız kaldım.almakla almamak arasında..bir de black fridayi beklemek mantıklı olurmu çok indirim olurmu acaba.
    Bir çok model akıllı saat/spor saati denedim, bence Garmin gerçekten rakipsiz.

Black Friday'i beklemeniz şart değil, Garmin'in kendisi ara ara indirim yapıyor. Geçen ay Fenix 6 modelleri 150 USD indirimliydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S3thdrift

Bir çok model akıllı saat/spor saati denedim, bence Garmin gerçekten rakipsiz.

Black Friday'i beklemeniz şart değil, Garmin'in kendisi ara ara indirim yapıyor. Geçen ay Fenix 6 modelleri 150 USD indirimliydi.
    en düşük ne kadar gördün.şuanda amazon.de de 6x herşey dahil türkiyeye gelişi 620euro civarında
    birde sende hangi modeli var.o paraya sence değermi almaya....alırsam hem bisiklette hemde koşularda oldukça yoğun kullanacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanergul -- 10 Temmuz 2020; 16:22:38 >
    6X Pro Sapphire 700 USD'ye düşmüştü resmi Garmin sitesinde.

Bende Fenix 6 ve Fenix 3HR var. Bence sonuna kadar değer, başka Garmin modeli de kullandım ama Fenix tadını vermiyor kesinlikle, sürekli bi eksik hissediyosun. Eğer bütçe kısıtı yoksa alınır, ha bütçe sınırlıysa alternatif iş görecek modeller de var tabi.
    garmin türkiye ye göndermiyor.ürünü...amazonda gibi sitelerden almak gerekiyor.ama amaerika amazon almanya dan daha pahalı şuanda...

bütçe sıkıntım yok.
    peki daha önce dediğim gibi 622 euro ya 6x pro sence uygun mu alınırmı yoksa dahada düşmesini mi beklemeli

birde avrupadan alınan ürünlerde kesin türçme menü ve türkiye haritası oluyor dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanergul -- 10 Temmuz 2020; 17:34:59 >
  • amazondan 748$'a fenix6 saphire titanyum aldım.5040tl ye bana geldi.yeğenim bu ay getirecek.Arada çok fazla fark var.
    glocalzone diye bir girişim var hocam yurtdışından almak istediklerini getiren birilerini buluyolar yada grabber.io diye bunlarıda kullanabilirsin.
    Haklısınız, benim arada amerikaya giden arkadaşlarım oluyor onlardan rica ediyorum.

Eğer safir model değilse bence fiyat yüksek, bi indirim vs beklemenizi öneriririm.

Yurtdışından alınan modellerde de Türkçe desteği oluyor ama harita kısmını ben de bilmiyorum.
    x lerin normal fiyatı zaten 750euro görünüyor.amazon almanya da 590-600 euro ya satıyorlar...amerika fiyatları şuanada avrupa fiyatlarından daha da pahalı nedeni de,almanya amazon türkiye gönderimlerde ürünlerin fiyatlarından kdv yi çıkartıyor.amerika amazon ise çıkartmıyor. o yüzden amerika amazon şuanda daha pahalı gibi.
    zaten x yerine 6 pro almaya karar verdim.buraya gelişi toplam 4600 lira civarında türkiyede nakit bile alsanız 6100 liraya yapıyorlar...nerden baksan 1500 lira fark ediyor.
    o yüzden 1500 lira fazla vermek yerine almanyadan almaya karar verdim.
    müuhtemelen bugün yarın siparişi geçicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanergul -- 13 Temmuz 2020; 15:39:11 >
  • hasinist H kullanıcısına yanıt
    yok hocam sağol.öyle bilmediğim yerlerden ürün almam.
    az önce amazon.de den 6 pro siparişi geçtim.biraz pahalı olsun ama garantili alışveriş olsun yeter
    Çok iyi yapmışınız hayırlı olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.çok sağol
    ama dün akşam siparişi oluşturdum. bilenler bilir.amazon oluşturulan siparişi hemen tahsil etmez.
    bende akşam sipariş oluşturdum gece yattım
    sonra saat sabaha karşı 5 gibi uykum kaçtı.bir bakayım dedim sipariş ile ilgili bir gelişme var mı?
    bir de baktım.siparişim ödeme yönetmlerinin reddedilmesi sebebiyle gerçekleştirilememiş
    sonra limiti biraz daha artırdım.tekrar denedim olmadı.limiti en son normalde olması gereken tutatın 50 lira kadar daha üstüne çektim yine olmayınca o şekilde bıraktım yattım
    sonra az önce bankanın müş hizm aradım böyle böyle bir türlü alş veriş yapamadım dedim.amazon ne kadar çekmeye çalışmış bir öğrenebilir miyim dedim.
    banka görevlisi baktı bana dediki amazon sizden 59bin lira çekmeye çalışmış..
    şaka gibi...sebebini anlayamadım.bunlar herhalde elle çekiyor tutarı. 595 euroluk bir tutar için o kadar çekmeye çalışmış...
    gelde güven bunlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanergul -- 14 Temmuz 2020; 10:42:51 >

• neyse sonunda hallettik işlemi.amazon gerekli tutarı dün çekti.bugünde dhl kargo ile gönderdi
    kargoya verdikten yarım saat sonra dhl den sms geldi
    sms te kargonuz gümrüğe takılmadığı taktide kargonuzun teslim tarihi 16.temmuz perşembe günü diye yazıyordu.
    işler epey hızlanmış.amazon.de den en son 1 sene önce sipariş geçmiştim.10günde gelmişti kargo.
  • Garmin Fenix serisi almaya çalışıp bütçelerini zoru zoruna yetiştirmeye çalışanlar neyse de bütçesi biraz rahat olanlara yurtiçinden almalarını tavsiye ederim. Bu saatleri normal kullanım için taşımıyoruz kolumuzda, sert kullanıyoruz sonuçta. Tabii ki direk saate zarar verdiğimizde garanti vs. bir şey geçerli olmaz ama kendi kendine oluşabilen bir sorunda da garanti olmazsa çözümsüz kalabiliyorsunuz Türkiye'de.
    Barometre sensörleri zamanla ölebiliyor, bulmak ve değişim zor. Vibrasyon motorunun tutkalı boşanabiliyor. Kendiniz açıp silikon çekebilirsiniz ya da garantiye verirsiniz. Ekranda nadiren de olsa oluşabilecek sorunlarda garantisizlik pişman edebiliyor.

Hani bu saatlere kırılmaz, bozulmaz gözüyle bakmayın, bir Casio G Shock değiller.. Kasaları büyük ve sert plastik, ve metal çerçeve ile bütün darbeler vs. her şey saatin her tarafına iletiliyor. Su ile anakartın arasında bir conta ve biraz tutkal var. G Shock'larda ise saatin iç mekanizması zaten ufacık ve kap kalın bir plastik gövdenin içinde olduğundan, çekiçle vursan bir şey olmuyor. Her tür darbeyi kasa emiyor.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    elektronik işi tamamen şans işi.alırsın yıllarca haldır huldur kullanırsın hiç bir şey olmaz.ama nazik kullanan adamın cihazı bozulur.bu işler tamamen şans işi...
    ama sırf garanti var diyede bir saate 6500 lira para vermek ne kadar mantıklı o da ayrı bir konu..bu bütçenin yetmesi ile de ilgili bir durum da değil.
    arada 2000 liraya yakın bir fark var.garantiden yararlanacağız diye bu kadar farkı vermekte ne kadar mantıklı o da tartışılır.maalesef tekel olmuş distribütör firmanın açgözlülüğü yüzünden fiyatlar bu kadar tırmanıyor.eğer ben 2000 lira düşük bir fiyata dışardan alabiliyorsam demekki bu firmalar daha da fazla kar yapıp satıyorlar.bu adamlara para yedireceğime burada garantisi geçmeyen bir ürünü alıp riske girmek daha mantıklı diye düşünüyorum.ayrıca duyduğuma göre ürünün zaten 1 sene uluslararası garantisi türkiyede de geçiyormuş.artık bu doğrumu tam bilmiyorum..yoksa da artık yapılacak bir şey yok.bir sorun olmaması için dua edeceğiz artık.

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.