Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.603
Cevap
40
Favori
95.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    O da yapılabilir. Bir yıl kadar sadece basketbol sahasında koştum diyebilirim. Sonra taşınınca yollar, tarlalar, sokaklar benim. Sonra küüüttt yere...
  • Ben de bi veri paylaşayım. Kbb ciler bana ameliyat olmam gerekli burun eğrili ve tıkanıklığı var Sen de demişlerdi. Gece horlayıp nefesimin kesildiği dönemler olabiliyormuş. Bu yüzden uyku takibini Fr245 te merak ediyordum. Ilk uyku analizim böyle geldi:



    Garmin Akıllı Saat



    Özellikle gece 00.23-01.03 arası oksijen doygunluğu değerlerim %81-83 arası gezmiş. Neredeyse yarım saatlik bir süre. Neden yorgun tam dinlememeden yataktan kalkıp ise gittigimizin bir sebebi işte mesela.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Aslında düşündüğüm model Fenix 6X Pro Solar idi ama stoklarda yok ve stok sıkıntısı çekecek bir ürün anladığım kadarıyla. Öyle olunca normal Pro modeli tercih ettim. 945 de aynı vazifeyi görür ama Fenix'e alışan kolay kolay bırakmaz.
    6x solar pro .. bi takibe alayim ben bunu 👍🏻😉

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Solar için bu kadar fark ödemeye değer mi sizce? Bence bu fiyat farkına sunduğu hiç öyle atla deve değil. Günde 3 saat full güneş ışığında saati şarj edebilirsiniz 21 gün giden X modeline ilave 3 gün ekleyebiliyorsunuz. Yazın plajda v.s vakit geçiriyorsanız olabilir ancak, günde 3 saat güneş ışığı özellikle kışın pek olası gözükmüyor. Şu an Fenix5 kullanıyorum. 6'ya geçersem sanırım direkt düz pro 6'ya geçerim. Hem boyut olarak hem de pil ömrü benim için en optimal olanı. Bundan önce Fenix3 Hr kullanıyordum. Fenix5'in 3mm küçük kasası gerçekten çok daha rahatmış.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    6x Pro'nun büyüklüğü beni cezbetmiyor ama 6s Pro çok güzel bir saate benziyor. Açıkçası Forerunner 945 ile 6s pro arasında kaldım diyebilirim.
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Ben de gerek var mi diyordum ama bu Fr 245 i çok sevdim meğer hayalimdeki saat smartwatch değil sportwatch muş diyorum şimdi. O yüzden listemin başına ekledim artık ben de farkının amiral gemilerini. 6x solar pro fiyatına baktım amazon da 800$ larda Türkiye de ne kadar bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 24 Ekim 2019; 19:54:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cam ekran koruyucu kullaniyor musunuz siz saatlerinizde? Ben bulamadım sadece bazı alışveriş sitelerinde satılıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 24 Ekim 2019; 19:57:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Hocam FR 245 mi kullanıyorsunuz?

    Neler hoşunuza gitti, neler gitmedi? Lütfen açıklar mısınız?


    Arasında kaldığım saatler şöyle:

    Samsung Galaxy Watch Active 2 (Samsung yanlış kalori ölçüyor ve bunda ısrarcı)
    Garmin Fenix 6s Pro (Çok pahalı ve kullanmayacağım zibilyon özellik var)
    Garmin Forerunner 945 (Ekranı çok küçük geldi)
    Garmin Forerunner 245
    Garmin Vivoactive 4 (Recovery time advise yok, dokunmatiği dandik)
    Apple Watch Series 5 (Bunu kullanmak için iphone lazım. En az 10.000tl masraf yapmak gerekiyor)
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Cam ekran koruyucu güzel durmuyor. Ben film kullanıyorum. Gayet iş görüyor. Gören kimse camda film olduğunu anlamaz.
  • FlighTAiR kullanıcısına yanıt
    Tamamen kişiye bağlı. Benim içine ne kadar pil o kadar köfte. Kış mevsimi haricinde vaktini açık alanda geçirenler için iyi seçenek. Aktivite esnasında da Pro sürümde saatte %4 - 5 batarya kaybı olurken, Solar'da %2 civarı olabiliyor. Hani açık alanda çok zaman geçirende o süre 21 + 3'ü geçecektir. Çünkü o üç saat ifadesi 50 bin lux ışık altında, yani tam performans şarj. Daha altında seviyelerde de şarj oluyor ama daha yavaş seviyede. Açık alanda çok kalan biri için tercih edilebilir. Ama benim işim bina içinde. 9 - 10 saat bina içindeyim ve oturduğum yerde de saatim güneşe ters tarafta kalıyor. Stok sıkıntısı olmasa Solar alırdım ama Pro da işimi görüyor her türlü.
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    7400 civarına alınabiliyordu siyah modeli, titanyum model 8500 civarı idi. Amazon daha ucuza geliyor tabi.
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    FR945 ve 245 aynı ekrana sahip ama 945'in genel özellikleri daha iyidir bildiğim kadarıyla. Vivoactive dokunmatiği aman aman berbat değildir ama spor saatinde dokunmatik iyi bir şey olsa Fenix'lere, MARQ'lara koyardı Garmin. Bir de o biraz daha genel kitleye hitap edecek genel özelliklere sahip bir cihaz. Apple Watch zaten bir akıllı saat, tamamen çok başka bir kategori. Kalori ölçümü olarak ise bunlar ölçüm değil, tahmin. Ölçülen nabıza göre, hareket seviyesine göre farklılıklar olabiliyor ama aşırı fark varsa başka tabi.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Vivoactive ve Forerunner serisini ayrı kategorilerde değerlendirmek lazım. Forerunner daha outdoor, vivo serisi daha indoor saatler. İkisinin de hitap ettiği kitle farklı. Vivo daha smart watch'a yakın bir saat ve fitness, yoga v.s aktivitelerde daha ön planda. Dokunmatik konusu ise ilginç bir konu. Vivoactive3 müziksiz versiyonun saat kenarına ayrıca parmağınızı kaydırarak, saat ekranına elinizi değmeden menüleri geçebileceğiniz bir özellik koymuşlar. Dokunmatik dezavantajını ortadan kaldırıyor (terliyken dokunmatik ekran sorun olabiliyordu) Ancak geçende bir vivoactive3 müzikli sattım. Alıcıyla saati beraber açtık, müzikli versiyona bu özelliği koymamışlar. Beni bayağı şaşırttı bu durum. Garmin vivo'yu sokağa çıkarmamak için açık deniz fonksiyonunu eklememiş. O da olsa aslında Forerunner 735xt'den bile üstün bir saat olacak. Garmin Pay v.s teknolojiler, müzik çalması daha yeni Forerunner serisinin bazı saatlerine gelmeye başladı. Bence akıllı saat'e yakın bir saat tercih edilecekse vivo, daha outdoor aktivitelerde kullanılacaksa forerunner serisi tercih edilmeli. Hepsi olsun, kafam rahat olsun için Fenix noktayı koyuyor zaten.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    %2 avantaj için o kadar dolar fark ödemek bana çok geliyor işte hocam :) şarja taktığınızda 10 dakikada %5 şarj ediyor zaten :) Tercih meselesi tabi.
  • FlighTAiR kullanıcısına yanıt
    İhtiyaç meselesi bir de. 100 KM ultra koşacak kişi hava iyiyse yanında power bank taşımamak için tercih edebilir. Koşmayacak etmeyecek insan için de tamamen gereksiz harcama olur. Ama şu da var. Benim kullandığım hiçbir Garmin saat, söylenen batarya süresini vermedi aktivitede. 20 saat GPS aktivitesi diyor mesela. Bu minimum seçenekler ile. Nabız bandı bağlıyorsun, HRV kaydı açıyorsun, sıcaklık sensörü bağlıyorsun, birkaç veri daha kaydeden bir CIQ nesnesi ekliyorsun ve 10 saat sonra bakmışın ki, batarya %25 kalmış. Fenix 5X bataryası Fenix 3'ten büyük ama Fenix 3'ten daha fazla harcıyor. Fenix 6X Pro'da da kat kat daha fazla bir ömür söyleniyordu ama ben muazzam bir iyileşme görmedim, 60 saatlik aktivite yapacak kadar ise hiç. Bu açıdan nereden ne kadar katkı gelse, işime yarar. Ha alır mıyım? Benim için daha çok teknolojisi ilgimi çekiyor. Biraz daha gelişip daha uygun fiyatlı modellere kadar inmesi lazım ki, gelecekte alalım. Fenix 7'de standart olsun mesela. :D




  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Evet Hocam daha 2 gün oldu alalı. Reklam olmasin ama Elcobil den gittim aldım kısa bir sureligine istanbuldayim. Ofislerini ziyaret ettim Can bey yardımcı oldu saolsun.

    Karşıma buyrun daha dün ülkeye girdi Vivoactive 4, kolumdaki de venu dediğinde biraz kafam karıştı bir çay söyleyin biraz nette gezineyim artılara eksilere bakayım öyle son kararımı vereyim dedim. Çünkü aklımda Fr245 vardi sadece.

    Yarum saatlik bir düşünmeden sonra tam acaba vivoactive 4 mü benim şaştım diye kararsızlık yaşarken son anda dokunmatik saat ne olursa olsun kullanmak istemedigim ağır bastı ve yine Fr245 e döndüm. Oled ekran da beni tavlayacak bir özellik değildi, venu yu es geçmem zor olmadı. Ama solunum, termometre, barometre-altimetre, metal bezel, bir tık daha büyük ekran, müzik, gibi özellikler vivoactive için aklımı çelmek üzereydi. Bunlar ortalama akilli saat müşterisini yakalam için sporcu saati özellikleri kırpılmış bir garmin saat için güzel süsler olabilir ama ben her ne kadar evinden işine sporsuz yasayan bir adam olsam da kendimi daha profesyonel sporcu yerine koymak antreman detaylarına istersem ulaşabilecek olmak gibi şeyler beni daha çok heyecanlandırdı ve Fr245 ten yana tercih yaptım. Şimdilik de gayet mutluyum. Sadece kolay ciziliyormuş bir an evvel cam bulmak istiyorum. Dün biraz hevesle koluma takip oynadım bugün sabah yine kutusuna kaldırdım aman çizmeyeyim diye çünkü ben kendimi biliyorum acayip dikkatsizimdir. Hatta benim gibi biri de sormuş koruma olayını adama hemen "OCD sin dostum!" diye teşhis koymuşlar. Belki evet bende de vardır obsesiflik ama temiz kullanmak istemek suç mu 😀

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Hocam işinizi kolaylaştırayım müsadenizle. Yazdıklarınızdan tek elle tutulur u Fr245 .. Fr945 in elinden tutabilirseniz o alüyyülala olur 😊 diğerlerini geçin hiç üstünde bile durmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 25 Ekim 2019; 1:0:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FlighTAiR kullanıcısına yanıt
    Üstat lutfen bana da fikir verin. Nasıl film tedarik ettiniz. Sıradan yerlere avm lerde soruyorum tabiki bulamıyorum. Ne yapmam lazım ? Cam konusunda benimki çaresizlikten alternatifler varsa tabiki olabilir film de.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada running dynamics verilerine erişmek için illa ki , ayakkabıya takılacak footpod sensor ü mü gerekiyor? Onu da almam gerekecek galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 25 Ekim 2019; 1:6:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    evet dynamics için footpod ya da göğüs nabız bandı gerekiyor.Ben bandı öneririm. Nabız ölçümü de daha sağlıklı olur.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.