Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.597
Cevap
40
Favori
95.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • brifing B kullanıcısına yanıt
    Omron HeartGuide var tansiyon ölçebilen akıllı saat. Tabi uygulama yüklenemeyen ve sonradan geliştirilemeyen saatlere akıllı demek ne kadar doğru, hala net değilim bu konuda... Ancak yeterli doğrulukta tansiyon ölçüyor ve adım sayma vs. genel özellikleri mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 17 Ekim 2019; 8:18:0 >
  • FlighTAiR kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • Vivoactive 4 alan/almayı düşünen var mı peki
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Ben düşünüyorum hocam. Aynı zamanda Forerunner 945 ve Fenix 6s Pro almayı düşünüyorum. 3'ü arasında kaldım.
    Süper bir sporcu değilim. Amatör olarak haftada 3 kere kondisyon bisikletinde 15km falan yapıyorum.
    Geçen sene salona gidiyordum, bu sene biraz aksattım ama gitmek istiyorum.

    Bana Spotify destekleyen, nabız sensörü iyi olan, uyku takibi yapan, 7/24 nabız ölçerken kalori sayan bir saat lazım.
    Vivoactive 4 bunları yapıyor. Vivoactive bunların üstüne "Animated Workouts" denilen animasyonlu antrenman olayını da destekliyor. Tam olarak bilmiyorum. Vivoactive 4, tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor gibi.

    Vivoactive'de neler yok?:

    1) sadece 500 şarkı desteği var. FR 945'de 1000, Fenix 6s Pro'da ise 2000 müzik desteği var.
    2) Vivoactive 4 sadece havuzda yüzmeyi destekliyor. Denizde yüzerken kullanamıyoruz sanırım.
    3) Camı safir değil.
    4) Pahalı. Türkiye'de 2600tl, Gerçek fiyatı 349 dolar. Yaklaşık 2100tl yapıyor. Koysana 2400den...
    5) Ne hoparlör ne de mikrofonu var.
    6) Kırpılmış özellikleri her yerde belli.




  • Bu arada aramızda Amerika'ya giden yok mu ya...

    Garmin 6s Pro = 699 dolar (4.000TL)
    Elcobil TR = 5700 TL
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Hocam 700 Euro'ya sana 6 Pro getiririm istersen. 10 ila 15 gün arasında teslim ederim gümrük v.s bir aksilik olmazsa.
  • Merhabalar, Garmin Fenix 5x Plus saatimle birlikte Mi 9 telefon kullanıyorum. Telefonuma gelen aramaları saatimde görebiliyorum ama Garmin Connect telefonumda yüklü ve akıllı bildirimler açık olduğu halde sms, mail ve whatsapp uyarılarını göremiyorum, bir ayarı varmıdır ne yapmak lazım görmek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anzolot -- 22 Ekim 2019; 12:4:50 >
  • Merhabalar. Kendi kendime yaptığım uzun beyin fırtınalarından 😀 sonra bugün elcobil e gittim ve forerunner 245 alarak çıktım. Inşallah kendime göre doğru bur seçim yapabilmisimdir. Vivoactive 4 ler daha dün girdi ülkeye dedi onlar da vardı. Kutularını yan yana koyduk o anda tekrar bi hizli araştırma yaptım. Vivoactive 4 mü forerruner 245 mi diye. Özellikle izlediğim.bi yotube videosu ikisini karşılaştırmış karar vermekde o etkili oldu diyebilirim. Vivoactive de manyetik pusula ve barometrik altimetre vardı ve müzik desteği vardı sadece 200 küsur tl daha yüksekti sadece fiyatı ama detaylı spor verileri "running dynamics" diye geçiyor sanırım ve garmin connect uygulamasındaki "training" ekranına vivoactive 4 te veri gelmiyormuş. Fr daha spor odaklı yapıldığı için. Bir de dojunmatigin bazen algılandığını söyledi inceleyen kişi buna zaten ben de şahit oldum. O yüzden vazgeçtim vivoactive 4 ten. Daha çok yeni senkronizasyon yapıp devam ettim oradan kalkarken o yüzden hiç bir şeyini bilmiyorum nasipse akşam kurcalarım artık.




  • anzolot kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bir arkadaşımda vardı. Bir çok ayarını kurcalayarak en sonunda bir yerden açmıştım. Telefonun bildirim ayarlarındaki bir kısıtlamadan kaynaklanıyordu. Saat ya da Garmin Connect'de değildi sorun. Telefonun bildirim ayalarında Garmin Connect'e konan kısıtlara odaklanmanızı öneririm.
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güle güle kullan hocam. İki saatin hitap ettiği kitle farklı. Vivo serisi daha fitness aktivitelerine odaklı, forerunner serisi daha çok dışarıda spor aktivitelerine odaklı. Koşu ağırlıklı sporunsa, forerunner doğru seçim. Running dynamics doğru takip edildiğinde gelişime katkı sağlayabiliyor. Ama çevremdeki koşucu arkadaşlarımın kaçı bakıyor diye sorsan (ki çevrem sırf koşucu :) ) pek azı diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlighTAiR -- 22 Ekim 2019; 17:26:29 >
  • Garmin 6 serisi alan arkadaşlar Türkçe menüleri gösteren bir tanıtım Video çekebilirler mi acaba?
  • FlighTAiR kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz kararsızlık yaşadım ama şimdilik doğru seçim yaptığımı düşünüyorum istatistik/veri delisi bir adam olarak ne kadar çok veri görsem o kadar hoşuma gidiyor.

    Vivoactive 4 te olup keşke bende de olsaydı dediğim en önemli özellik solunum sayısı sayması oldu. Diğerleri hadi olmasa da olur ama uyku esnasında solunum sıkıntısı yaşıyor muyum acaba diye merak ediyorum benim burundan ameliyat olmam gerekiyormus düzgün nefes alamıyorsun diyordu muayene olduğum kulak burun boğazcı bir hekim.
  • FlighTAiR kullanıcısına yanıt
    Bu arada ben maalesef serander yaşayan ama spor yapmaya özenen bir adamım aslında garmin benim gibilere vivoactive 4 yapmış ama dokunmatik kullanmak istemedigim için bir türlü almak istemedim onu. 😊
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın.

    Koşu dinamikleri aman aman da işe yarayan, ya da çok kişinin ayrıntılı baktığı, baksa da yorumlayabildiği veriler değil. Önemli olan veri kadans ki, bunu doğru sayabiliyorsa iş görür. Onun haricinde kaydettikleri veriler az çok aynıdır. Barometre yoksa yüksekliği GPS'ten alır ve yine kaydediyor diye biliyorum. Ama çok in çıklı antrenmanlarda yetersiz ya da fazla irtifa toplamına sebep olabiliyor. Tabi bunu Connect ya da Strava vs. uygulamalar, sistemlerindeki yükseklik verisi ile otomatik düzeltebiliyor. Tabi o düzeltme de kabaca bir veriye göre yapılmış oluyor biraz. Yine de temel olarak iş görür.

    Solunum sayısı sayması optik nabız ölçerin HRV ölçümüne göre yapılan bir tahmin ve aşırı doğru olmadığını düşünüyorum. Bir kez optik ölçerin nabız ölçümü aktivite esnasında doğru olmayabiliyorken, buna güvenip ürettiği solunum sayısına da çok güvenmemek gerekli. Hani otururken 9 nefes dakika, uyurken 13 nefes dakika vs. diyor bazen, çok şüpheme gidiyor doğruluk olarak.

    Vivoactive 4'ün ilgimi çeken tarafı sıvı tüketimini takip edebilme. Bunu Garmin Connect üstünden zaten yapabiliyoruz ama buradan sürekli kayıt etmeyi unutuyorum açıkçası. Gerçi Fenix 6'lara da gelecek bu destek.




  • İhsanYıldız İ kullanıcısına yanıt
    Menüdeki bazı yerlerde I harfinden sonra bir soru işareti sembolü var, bu düzeltilir sanırım. Genel olarak gariplikler olan yerler olsa da çeviriler iyi. Tam olarak merak ettiğiniz yer nedir acaba?
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam bunlar tabiki bir öngörü bir tahminden öteye gidemez tıbbi fikir veremez ancak yine de hosnolurdu benim için solunum ölçümü. Pusula ve altimetre için telefonsuz yapılan aktivitelerde belki fark daha anlamli ortaya çıkar ama ben telefonunu yanından ayiramayanlardanim. Belki bisiklet binerken iyi olabilirdi çünkü oldukça yokuşlu bir yerde yaşıyorum bisiklet sürmeye sahile indiğim zaman evle sahil arası baya yükselti farkı mevcut belki bu daha isabetli yansırdı garmin connect e..

    Onun dışında keşke dediğim bir özellik yok şimdilik pek hakim de değilim henüz. Şimdilik pulseO2 kısmını bulamadım ama araştırma safhasindayim daha. Galiba fr245 te de 7/24 pulseO2 ölçümü var. BodyBattery nin bir komponenti zaten bu da galiba.

    Şimdi kendime koşu parkuru düşünmeye başladım acaba nerelerde koşabilirim diye 😀



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 22 Ekim 2019; 22:22:13 >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Elcobilde grisi 2450
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Hocam tekrar takip ediyorum yazdıklarınızı sürekli doyurucu bilgiler veriyorsunuz. Peki cahilce bir soru sorsam. "Firstbeat" ne demek? Forerunner 245 destekliyormuş Vivoactive 4 desteklemiyormuş firstbeat i.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlighTAiR

    Aynı sorun bir arkadaşımda vardı. Bir çok ayarını kurcalayarak en sonunda bir yerden açmıştım. Telefonun bildirim ayarlarındaki bir kısıtlamadan kaynaklanıyordu. Saat ya da Garmin Connect'de değildi sorun. Telefonun bildirim ayalarında Garmin Connect'e konan kısıtlara odaklanmanızı öneririm.
    Cevabınız için teşekkür ederim. Üç gündür saatin kurcalamadığım kısmı kalmadı, neredeyse bir ay şarjı giden saati üç günde üç kere şarj ettim, saati sıfırlayıp bütün kurulumları yeniden yaptım maalesef düzelmedi. Sonuçsuz kalınca fotoğraflarını çektim artık uğraşamayacam ikinci el ilan sitesine vereyim diye ciddi ciddi düşünüyordum ki bir tek sizin bahsettiğiniz ayarlara bakmadım, bahsettiğiniz şekilde deneyeceğim.
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Telefonla ya da telefonsuz olsun, saat aynı veriyi kaydeder, telefondan bağımsız çalışır çünkü. Sadece Running Power destekliyorsa, aktivite öncesinde hava durumu bilgisi alarak rüzgar hızını kompanze etmeye çalışır. Onun haricinde aktivite Connect'e yüklendiğinde, zaten barometresiz saatlerde otomatik bir yükseklik düzeltmesi yapılıyor. Yani yükseklik veritabanı konumla eşleştirilip GPS'e göre dahadoğru sonuçlar elde edilmeye çalışılıyor.

    Body Battery daha çok stres yani HRV ölçümü ile çalışıyor bildiğim, Pulse Ox kapalı da olsa etkin oluyor o bildiğim kadarıyla.

    Koşu parkuru her yerdir. Evden çıkınca koşu aktivitesini açıp GPS sabitlemesini yaparken birkaç dakika ısınmanı yaparsın. Sonra canının istediği yöne koşarsın. Özel bir parkur ararsan, her istediğinde koşamazsın hani. Bazı parkurlara da araba ya da bisiklet kullanmak gerekebiliyor. Parkurun güvenliğinden ve karanlıkta görünürlüğünden emin ol tabi. Son koşumda yıldızlara bakarken, ayağım asfaltın tam bittiği yere basınca oradan kayıp alttaki toprak zemine yan bastım ve düşttüm. Ayağımda çatlak var şuan. https://connect.garmin.com/modern/activity/4154222773




  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.