Şimdi Ara

Garip Tesadüfler Silsilesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaşadığım bazı olaylar tesadüf olamayacak kadar garip geliyor.Nasıl anlatsam ben de bilmiyorum.Ne zaman yeni bir şey öğrensem mutlaka o gün içinde veya ertesi gün yeni öğrendiğim bir olay,bilgi vs. ile ilgili bir şey çıkıyor karşıma.Mesela bir kitap okudum diyelim.Mutlaka ertesi gün o kitapla ilgili bir şeye rastlarım.Ya da bir film izledim diyelim.O gün içinde veya ertesi gün mutlaka o filmle ilgili bir olay veya ayrıntıyı duyarım,görürüm.Bu tür durumları çok sık yaşıyorum garibime gitti bende paylaşayım dedim.Benimle aynı durumda olanlar var mı acaba?

• Benimde başıma gelebilen bu olayi algida seçiciliğe bağliyorum.
  • Sakin ol nefes al karşına çıkan şeylerin ne olduğunu bilmessen zaten onlar önemsizdir sen onların ne olduğunu bilmeye başladıkça anlam kazanır.
  • Sanırım herkeste olur, bilgiden daha derin etkilenenlerde daha yoğun olur. Beyin kendi çapında bilgi ile oynuyor, sağını solunu çekiştiriyor, uzatıyor ve yeni öğrendiğin bilgi yaşamın gerçeklikleriyle paralellikler kurularak beyinin kendinde pekiştiriliyor. Olmasaydı anormaldin zaten!
  • Bana göre o şeyler senin dikkat alanına giriyorlar. Kitapta takım elbiseli bir bayandan bahsediliyor diyelim. Normalde sokakta senin dikkatini çekmeyen bu tarz bayanlar birden senin dikkatini çekmeye başlıyor ve ne kadar çok takım elbiseli bayan varmış diyorsun.

Bazen ben de yaşarım. Normalde dikkatimi çekmeyen bir model aracı almayı planladığımda veya beğenmeye başladığımda piyasada hep gözüme çarpmaya başlar.

Düzeltme: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 10 Ekim 2010; 22:37:26 >
  • Banada bazen oluyor.Harbiden ilginç
  • peki bütün bunların nedeni siz böyle düşündüğünüz için gerçekleşmiş olamazmı ?

Yani önünüzden mini etekli biri geçiyorsa, aslında bir kaçgün veya saat önce siz böyle bir şeyi aklınıza getirdiniz ama önemsemediniz geçti gitti gibi..bir bakıyorsnuz aklınıza gelen gözünüze gelmiş

yani

o kadın normalde o sokaktan geçmez, 2 sokak ötesini kullanır nedense

genelliklede pantalon giyer

ama nedense

o gün sizin onu göreceğiniz sokaktan geçer ( kendiside bilmese)

hava müsaid olmasada şöyle bi mini giyeyim diye düşünmüş ve öyle çıkmıştır sokağa

ama aslında sizin en yakın frekans arkadaşınız olduğunun fark etmeyerek

ne dersinizi

siz bu şekilde bir gelecek kurguladığınız için

olaylar bu şekilde gerçekleşiyor olamazmı ?

iyi düşünün..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Korkunç İlginç Olaylarınız.
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aslında yeni öğrendiğin şey yada izlediğin film hakkındaki şeylerle daha öncedende karsılaşıyosun. Sadece bunlar senin o konuda hakkında yoğunlaştırıyor böylece görür görmez farkediyosun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: combaba

peki bütün bunların nedeni siz böyle düşündüğünüz için gerçekleşmiş olamazmı ?

Yani önünüzden mini etekli biri geçiyorsa, aslında bir kaçgün veya saat önce siz böyle bir şeyi aklınıza getirdiniz ama önemsemediniz geçti gitti gibi..bir bakıyorsnuz aklınıza gelen gözünüze gelmiş

yani

ama nedense

hava müsaid olmasada şöyle bi mini giyeyim diye düşünmüş ve öyle çıkmıştır sokağa

ne dersinizi

iyi düşünün..

Evet olabilir. Ama Zeus da gerçek olabilir. FSM de gerçek olabilir. Önemli olan ortaya atılan tezi destekleyici argümanlar ortaya koymak. Senin dediğin de doğru olabilir ama tesadüf de olabilir.

"Hayır bu kadar olay tesadüf olamaz(evet olur) bu yüzden düşünce gücü maddeye etki eder." gibi bir argüman düşük kalıyor. Ben de çok yaşıyorum bunu ve ben de algıda seçiciliğe bağlıyorum.

• yok arkadaşlar dejavu olayı ile bu olay farklı.. Bunu ayırmakta fayda goruyorum.. Onceki gun cok seyrek olacak bişeyi dusunuyorsunuz yada merak ediyorsunuz, ertesi gun yada ilerleyen gunlerde bu karsınıza cıkıveriyor.. ya tv de ya radyoda ya iki kişi konusurken kulak misafiri oluyorsunuz.. gecenlerde fransız basbakanı kim diye merak ettim.. cum.başkanı kim biliyorum. neyse dedim elbet yarın birgun ogrenirim sagda solda.. bir kac gun sonra bi yerde karsıma cıktı haberi.. ha bunların surekli heryerde olan haberler oldugunu sanmıyorum.

Elbet pisikolojik bir acıklaması vardır ama bunu algıda secicilik olarak gecistirmemek lazım.. otesi de olmalı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pastafaryanist

quote:

Orijinalden alıntı: combaba

peki bütün bunların nedeni siz böyle düşündüğünüz için gerçekleşmiş olamazmı ?

yani

ama nedense

ne dersinizi

iyi düşünün..

Evet olabilir. Ama Zeus da gerçek olabilir. FSM de gerçek olabilir. Önemli olan ortaya atılan tezi destekleyici argümanlar ortaya koymak. Senin dediğin de doğru olabilir ama tesadüf de olabilir.

"Hayır bu kadar olay tesadüf olamaz(evet olur) bu yüzden düşünce gücü maddeye etki eder." gibi bir argüman düşük kalıyor. Ben de çok yaşıyorum bunu ve ben de algıda seçiciliğe bağlıyorum.

evrende hiç bir şey tesadüf değildir.

Tesadüf diye tanımladığımız olay sadece nedenini açıklayamadığımız, ancak bir nedeni olan olaylardır.

Ben bundan eminimde burda açıklamak saçma sapan tartışmalarıda meydana getireceği için herkez yukardakia çıklamalarımla bir şeyler bulur diye umut ederim.

• Çekim yasası diye arattır arama motorunda , olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Bana göre o şeyler senin dikkat alanına giriyorlar. Kitapta takım elbiseli bir bayandan bahsediliyor diyelim. Normalde sokakta senin dikkatini çekmeyen bu tarz bayanlar birden senin dikkatini çekmeye başlıyor ve ne kadar çok takım elbiseli bayan varmış diyorsun.

Bazen ben de yaşarım. Normalde dikkatimi çekmeyen bir model aracı almayı planladığımda veya beğenmeye başladığımda piyasada hep gözüme çarpmaya başlar.

Düzeltme: İmla.

mantıken düşündüğümüzde böyle ama bazıları bu kadar da olmaz dedirtecek cinsten oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.