Şimdi Ara

Garip bir ses kartı problemi (asus laptop)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar. win7 kurulu asus k52jc laptop'um var. şu anda içinde kurulu olan ses bileşenleri:

conexant smartaudio
    intel ekran için ses
    nvidia virtual audio device (wdm)

şöyle bir sorun var. bir şeyler dinlerken yada izlerken ses kendi kendine aniden kesiliyor. daha sonra sağ alttaki tray kısmından hoparlör icon'una tıklayınca gelen ses ayar kısmında sesin kapanmadığı, hatta ses şiddetinin de sürekli gösterildiği görülüyor. bunun anlamı; yani aslında ses kesilmemiş ama donanımsal bir problemden dolayı hoparlör çıkış vermiyor. ilk başta eyvah dedim servise gidecek. daha sonra kulaklığı taktım. kulaklıkta böyle bir problemin olmadığını gördüm ve iç hoparlörlerde donanımsal bir problem olduğuna emin oldum. Ta ki tray'ı tekrar açıp sesi yükseltip ya da kısmaya çalışana kadar. garip bir şekilde, ses gitmişken, sesi kıstığımda ya da yükselttiğimde ses geri geliyor. ve bunu sadece tray kısmından yapınca işe yarıyor. örneğin klavyedeki fn tuşu ile tanımlanmış tuş kombinasyonları ile yapınca olmuyor.

özetle; donanımsal problem gibi görünen bir şey, tray'deki ses ayarıyla oynayınca geri geliyor. ve böyle saçma bir şey hayatımda görmedim.

not: güncellemeleri kontrol ettim, sıkıntı yok. diğer kurulu ses aygıtlarındandır diye düşünüp sırayla disable yaptım, gene aynı. çıkmazlardayım. var mı bir fikri olan?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı ve kasma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    PC'de ses sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.