Şimdi Ara

Garip Bir NTLDR Eksik Hatası (CÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar daha 2 gun once Win 7 64 Bit yukledim,butun driverlar tamam. Hatta iki gun boyunca calıstım bilgisayarda hicbir sorun yoktu ama bugun acayım dedim PC'yi: 'NTLDR Eksik' hatası. Ancak şöyle birşey var Ctrl Alt Del yaptıgımda Windows secim ekranı geliyor, ordan Windows 7'yi secip enter yapınca acılıyor. Neden boyle yapıyor olabilir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salvatuon -- 24 Mayıs 2012; 16:19:53 >

• ayarlarınız bu şekildemi? bi bakın

Garip Bir NTLDR Eksik Hatası (CÖZÜLDÜ)
  • Selam
    Yazdığınız duruma göre XP'nin üzerine Win7 kurmuşsunuz ama XP'nin NTLDR dosyası bir şekilde silinmiş veya zarar görmüş. Bu NTLDR yeniden yazılması gerekir, fakat uzun bir işlem yapılması lâzım. Bunu yaptığınızda belkide Win7'yi kurtarma yönteminide çalıştırmak durumunda kalabilirsiniz.

@code7 arkadaşın resimlediği yerde XP ve Win7 seçenekleri mevcuttur. Siz orada Win7'yi seçerek tamam deyin. Buna göre Win7 BOOTBCD çalıştırma görevini üstlenecek ve bilgisayar açılacaktır.

Bunu deneyin olmamışsa, uzunda olsa size ne yapmanız gerektiğini yazmaya çalışacağım..
    Kolay gelsin..
  • Mobildeyim su an arkadasin yukledigi resmi goremiyorum ancak Win XP hic kurulmadi harddiske. Yalniz soyle bir durum var: 1.5 TB HDD ikiye bolunmus. 400GB ve 1000GB diye. 400 olan Mantiksal,digeri birincil gozukuyor. Ben Win 7'yi mantiksal olana yukledim,bundan olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Mobildeyim su an arkadasin yukledigi resmi goremiyorum ancak Win XP hic kurulmadi harddiske. Yalniz soyle bir durum var: 1.5 TB HDD ikiye bolunmus. 400GB ve 1000GB diye. 400 olan Mantiksal,digeri birincil gozukuyor. Ben Win 7'yi mantiksal olana yukledim,bundan olabilir mi?

Tekrar selam
    HDD'yi neden böyle bir bölümlendirme yaptı arkadaşınız anlam veremiyorum!
    Performans açısından her 2 bölümünde birincil bölüm olması gerekiyordu ve sizde bu birincil bölüm etkin durumda iken, gitmiş mantıksal bölüme Windows kurmuşsunuz. Yanlış bir işletim sistemi yapılandırılmasıdır bu! D: bölümününde birincil olması lâzım.

Normalde C: birimine Windows kurulur ve D: birimi ise, Depo veya Arşiv olarak kullanılır. Siz tam tersini yapmışsınız.

Windows'u kurduğunuz mantıksal sürücüyü etkinleştirmek için şunu yapmalısınız. Çalıştıra Diskmgmt.msc yazarak açılan penceredeki disk bölümüne sağ tıklayarak Bölümü Etkin Olarak İşaretle yaparsanız sorun düzelecektir kanısındayım. Şu anda zannedersem ilk bölüm etkin durumda.
    Şimdilik bu kadar ve kolay gelsin..

• Win7'de bldgm kadariyla NTLDR yok :-( Xp kurup ustne win7 yapms olman mantkli gelyr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Mobildeyim su an arkadasin yukledigi resmi goremiyorum ancak Win XP hic kurulmadi harddiske. Yalniz soyle bir durum var: 1.5 TB HDD ikiye bolunmus. 400GB ve 1000GB diye. 400 olan Mantiksal,digeri birincil gozukuyor. Ben Win 7'yi mantiksal olana yukledim,bundan olabilir mi?

Tekrar selam
    HDD'yi neden böyle bir bölümlendirme yaptı arkadaşınız anlam veremiyorum!
    Performans açısından her 2 bölümünde birincil bölüm olması gerekiyordu ve sizde bu birincil bölüm etkin durumda iken, gitmiş mantıksal bölüme Windows kurmuşsunuz. Yanlış bir işletim sistemi yapılandırılmasıdır bu! D: bölümününde birincil olması lâzım.

Normalde C: birimine Windows kurulur ve D: birimi ise, Depo veya Arşiv olarak kullanılır. Siz tam tersini yapmışsınız.

Windows'u kurduğunuz mantıksal sürücüyü etkinleştirmek için şunu yapmalısınız. Çalıştıra Diskmgmt.msc yazarak açılan penceredeki disk bölümüne sağ tıklayarak Bölümü Etkin Olarak İşaretle yaparsanız sorun düzelecektir kanısındayım. Şu anda zannedersem ilk bölüm etkin durumda.
    Şimdilik bu kadar ve kolay gelsin..

Alıntıları Göster
    İlginize tesekkur ederim arkadaslar. Su anda yedekleme yapıyorum,akabinde dediginiz sekilde kurulum yapıcam. Sonucu buradan paylasırım tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salvatuon -- 24 Mayıs 2012; 14:53:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaslar Max Blast 5 ile HDD'ye Low Level Format attım sonrasında yine aynı programla 200GB Primary ve 1.3TB olarak da Mantıksal olarak partisyon olusturdum. Primary (Birincil-Sistem) olana da Win 7 64 Bit kurdum,driverlar falan hersey tamam. Iki yada üç kullanımdan sonra bugun yine actıgımda NTLDR Eksik hatası verdi. CTRL+ALT+DEL yaptığımda da Windows hiçbirşey olmamış gibi açılıyor. Nedir bunun sebebi,anlayan varsa beri gelsin
  • quote:

Arkadaslar Max Blast 5 ile HDD'ye Low Level Format attım sonrasında yine aynı programla 200GB Primary ve 1.3TB olarak da Mantıksal olarak partisyon olusturdum. Primary (Birincil-Sistem) olana da Win 7 64 Bit kurdum,driverlar falan hersey tamam. Iki yada üç kullanımdan sonra bugun yine actıgımda NTLDR Eksik hatası verdi. CTRL+ALT+DEL yaptığımda da Windows hiçbirşey olmamış gibi açılıyor. Nedir bunun sebebi,anlayan varsa beri gelsin

Selam
    Hard Diskin performanslı çalışması için her 2 bölümünde birincil olmasını yazmıştım sanırım. Buna rağmen siz yine Mantıksal bölüm oluşturup Windows kurmuşsunuz! Böyle olmamalıydı.

Fakat NTLDR eksik hatasının gelmesini ben HDD'ye bağlıyorum. Boot bölümünde Bad sektör olasılığı ihtimali olabileceğini düşünüyorum.
    Diski görmeden uzaktan çözüm yazmak biraz zor ama elimizden geldiği kadar şunları yapın demekle yetinmek durumunda kalıyoruz.
    Kolay gelsin ve Regaib kandiliniz kutlu olsun..

• Arkadaşlar olayı çözdüm ve bilgisayarı parçalamamak için kendimi zor tuttum, meğer benim external HDD arka USB portundan takılı olduğu için PC her açılışta ordan sistem yüklemeye çalışıyormuş. HDD'yi çıkarınca açılışta direkt olarak Windows geliyor. Keşke daha önce farketseymişim de bu kadar eziyet çekmezdim

@Bay_KG
    Hocam teşekkür ederim ilginize, sizin de Regaib kandiliniz mübarek olsun.
  • quote:

Arkadaşlar olayı çözdüm ve bilgisayarı parçalamamak için kendimi zor tuttum, meğer benim external HDD arka USB portundan takılı olduğu için PC her açılışta ordan sistem yüklemeye çalışıyormuş. HDD'yi çıkarınca açılışta direkt olarak Windows geliyor. Keşke daha önce farketseymişim de bu kadar eziyet çekmezdim

@Bay_KG

Selam
    Bu durumda USB HDD'niz @Bios'da birinci boot HDD olark atanmış durumda.. @Bios'a girin ve gerçek HDD'yi birinci boot edecek şekilde ayarlayın ve F10 tuşu ile kaydedip çıkın.
    Buna göre her ne kadar USB HDD takılı olsa da onu boot edecek HDD olarak algılamayacağından, Windows normal olarak çalışacaktır.
    Kolay gelsin..

• quote:

quote:

Arkadaşlar olayı çözdüm ve bilgisayarı parçalamamak için kendimi zor tuttum, meğer benim external HDD arka USB portundan takılı olduğu için PC her açılışta ordan sistem yüklemeye çalışıyormuş. HDD'yi çıkarınca açılışta direkt olarak Windows geliyor. Keşke daha önce farketseymişim de bu kadar eziyet çekmezdim

@Bay_KG

Selam
    Bu durumda USB HDD'niz @Bios'da birinci boot HDD olark atanmış durumda.. @Bios'a girin ve gerçek HDD'yi birinci boot edecek şekilde ayarlayın ve F10 tuşu ile kaydedip çıkın.
    Buna göre her ne kadar USB HDD takılı olsa da onu boot edecek HDD olarak algılamayacağından, Windows normal olarak çalışacaktır.
    Kolay gelsin..

Hocam ben de aynı şekilde Bios'a girdim ancak PC Lenovo Server ve değişik bir Bios'u var, Boot Sequence kısmını arayıp taramama rağmen göremedim. Şimdilik Ex HDD takılı olmadan kullanıyorum PC'yi. Lazım oldukça takıyorum HDD'yi.

• ntldr ctrl alt del hatası benimkinde sata hddyi değiştirip ide girişli bir hdd taktığımda
    format atmak istediğimde verdi,bios ayarlarından kaynaklanıyormuş meğerse..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.