Şimdi Ara

Garip bir ikilemdeyim. Nasıl yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler 2 bin lira bütçe ile pc toplayacaktım r9 290 8350 vs alıp. fakat kendi kafamda kurduğum bir ikilemde kaldım. şimdi bütçeyi olduğu gibi gtx 780 ti a yatırıp gelecek 6 ay içerisinde de paramı biriktirip geriye kalan parçaları almak gibi bir fikir takıldı kafama. sizce böyle bir şey yapmaya değer mi? yoksa direk olduğu gibi kafamda kurduğum sistemi almalı mıyım?

Orijinalden alıntı: hahayouaredead

Beyler 2 bin lira bütçe ile pc toplayacaktım r9 290 8350 vs alıp. fakat kendi kafamda kurduğum bir ikilemde kaldım. şimdi bütçeyi olduğu gibi gtx 780 ti a yatırıp gelecek 6 ay içerisinde de paramı biriktirip geriye kalan parçaları almak gibi bir fikir takıldı kafama. sizce böyle bir şey yapmaya değer mi? yoksa direk olduğu gibi kafamda kurduğum sistemi almalı mıyım?

selam sana şöyle bir akıl vereyim şimdi 780 ti aldın ve diğer parçaları almayı 6 ay sonraya bıraktın 6 ay sonra 780 ti fiyat olarak dip yaptı yüzde 50 zarardasın kafanı duvarlara vurmayacakmısın? Hem şu anki sistemin 780 i besleyebilecekse ne gereği var diğer parçaları yenilemenin

• Normal bir oyuncu için kafanda kurduğun sistem ideal. Daha yukarısı gereksiz olur. Zaten kendini resmen zorlayarak alıyorsun şu durumda. Ne gerek var? 60fps değil de 40 versin.

Orijinalden alıntı: merdas

quote:

Beyler 2 bin lira bütçe ile pc toplayacaktım r9 290 8350 vs alıp. fakat kendi kafamda kurduğum bir ikilemde kaldım. şimdi bütçeyi olduğu gibi gtx 780 ti a yatırıp gelecek 6 ay içerisinde de paramı biriktirip geriye kalan parçaları almak gibi bir fikir takıldı kafama. sizce böyle bir şey yapmaya değer mi? yoksa direk olduğu gibi kafamda kurduğum sistemi almalı mıyım?

selam sana şöyle bir akıl vereyim şimdi 780 ti aldın ve diğer parçaları almayı 6 ay sonraya bıraktın 6 ay sonra 780 ti fiyat olarak dip yaptı yüzde 50 zarardasın kafanı duvarlara vurmayacakmısın? Hem şu anki sistemin 780 i besleyebilecekse ne gereği var diğer parçaları yenilemenin

doğru diyorsun hocam. aftermarket coolerları çıkacak zaten r9 290 nın onlardan alıcam muhtemelen. ki zaten öyle illa ultrada oynamaya meraklı bir insan da değilim. r9 290 med oynatamayacak hale gelinceye kadar kenarı para atarım arada zaten o dönemin kartlarından birisini alırım.dediğiniz açıdan bakmadım hiç olaya hep ne kadar uzun idare eder beni diye düşündüm. çünkü hem 780ti alsam 6 ay adam akıllı yemeden içmeden pcye para biriktirmek durumunda kalıcam. cevabınız için sağolun hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hahayouaredead -- 26 Aralık 2013; 4:38:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Benefit

Normal bir oyuncu için kafanda kurduğun sistem ideal. Daha yukarısı gereksiz olur. Zaten kendini resmen zorlayarak alıyorsun şu durumda. Ne gerek var? 60fps değil de 40 versin.

haklısın hocam yoksa 6 ay daha para biriktirmeye uğraşıcam. gerçi pek problem değil. bi 10 fps fark var kartların arasında ortalama. ikisinden birisi 1 nesil daha uzun götürecek beni. birisi 20 fps alırken artık oynanmazken, diğerinde 25-30 fps alıp en azından 1 dönem daha idare eder diye bu fikre kapıldım. r9 290nın soğutma problemleri vs. iyice kafamı karıştırdı. ama sanırım özel soğutmalı versiyonları beklemeliyim. 10 ocak gibi msi çıkartıyordu sanırsam, umarım geç çıkmazlar. .

• hahayouaredead kullanıcısına yanıt
    bir akıl daha biraz almayı düşündüğün parçalardan kıs birkaç gün tatile falan git olmadı bir gece bari kendine ayır

bir akıl daha biraz almayı düşündüğün parçalardan kıs birkaç gün tatile falan git olmadı bir gece bari kendine ayır

bilgisayar aradan çıkınca zaten sınavlarım da geçmiş olacak tam. o zaman vakit harcayabilirim baya bi' hocam. ama şuan asıl meselem bilgisayar. zamanımın çoğu pc başında geçiyor.
    Ne yapmalıyım bu durumda ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

bilgisayar aradan çıkınca zaten sınavlarım da geçmiş olacak tam. o zaman vakit harcayabilirim baya bi' hocam. ama şuan asıl meselem bilgisayar. zamanımın çoğu pc başında geçiyor.

ben bir ay olmadı yeni topladım eskisini satıp ama bir aydır tadını çıkartarak oyun falan oynayamıyorum kredi kartıyla topladım hazırdan giden bir para yok ama bilgisayarın faydası da yok ve bizim bu firmaların çıkartacakları yeni donanımlara yetişme sürekli upgrade yapma gibi bir şansımız yok o yüzden de 2bin lira civarlarında gtx 760- 770 r9 270- 280 ayarlarında bir sistem topla bak keyfine ne kadar düşünürsen düşün hiç tam anlamıyla tatmin olabilceğin bir sistem oluşturamıyorsun

• quote:

quote:

quote:

ben bir ay olmadı yeni topladım eskisini satıp ama bir aydır tadını çıkartarak oyun falan oynayamıyorum kredi kartıyla topladım hazırdan giden bir para yok ama bilgisayarın faydası da yok ve bizim bu firmaların çıkartacakları yeni donanımlara yetişme sürekli upgrade yapma gibi bir şansımız yok o yüzden de 2bin lira civarlarında gtx 760- 770 r9 270- 280 ayarlarında bir sistem topla bak keyfine ne kadar düşünürsen düşün hiç tam anlamıyla tatmin olabilceğin bir sistem oluşturamıyorsun

aldığın ortalama bir kart zaten yavaş yavaş elden ayaktan düşüyor 6-7 ay sonra. o yüzden istiyorum r9 290 ı. şuanda hd 4350 var kasada oyun denen bir şey yok. yine lowda 480pde oynuyordum geçen sene oyunları artık oda yok. o zaman bilgisizlikle almıştı abim bu kasayı. şöyle adam akıllı oyun oynamak için alıyorum pcyi. o yüzden kısmayı düşünmüyorum şimdi alınca ben bu bilgisayarı 4-5 sene ekran kartı hariç götürsün. o zaman yine yenilerim bilgisayarı zaten hocam.

işte artık adamlar 4-5 sene yettirmiyorlar sistemleri bize çünkü direct x versiyonunu değiştiriyorlar rami değiştiriyorlar işlemciyi değiştiriyorlar bir şekilde o sistemde oynattırmıyorlar sürekli daha yukarı çekmeye uğraşıyorlar bak forumda yazıyorlar assasin creed 4 oyununu gtx 780 bile kasıyor diyorlar ne alacak peki bu insanlar bu da yetmiyorsa demekki bizimle oynuyorlar sadece bence bütçeni belirle buradan çok güze tavsiyeler verenler çıkacaktır

işte artık adamlar 4-5 sene yettirmiyorlar sistemleri bize çünkü direct x versiyonunu değiştiriyorlar rami değiştiriyorlar işlemciyi değiştiriyorlar bir şekilde o sistemde oynattırmıyorlar sürekli daha yukarı çekmeye uğraşıyorlar bak forumda yazıyorlar assasin creed 4 oyununu gtx 780 bile kasıyor diyorlar ne alacak peki bu insanlar bu da yetmiyorsa demekki bizimle oynuyorlar sadece bence bütçeni belirle buradan çok güze tavsiyeler verenler çıkacaktır

hocam kayıt halindeyken bile 55 fpsnin altına düşmüyor gtx 780. 60 fps limit var oyunda hocam ayrıca. hocam evet yenilememizi istiyorlar ddr4 bellekler çıkacak şimdi, sata3ler falan.. ben zaten 4 sene ultrada oynamak içi ntoplamıyorum ki bu pcyi 4 sene 1080pde idare edeyim diye alıyorum.1080p oyun oynadığım sürece bana sıkıntı yok yani.

hocam konu açarsam nereye konu açmalıyım bu sistem toplamak için forumda. dahili bileşenlere mi direk?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hahayouaredead -- 26 Aralık 2013; 6:19:47 >

sistem tavsiyelerine konu açarsan bütçene göre tavsiye de bulunur herkes 2bin civarları amdli daha üzerinde ise intel tabanlı sistemler öneriyorlar dediğim gibi bütçen önemli oradaki sistem tavsiyelerini de takip edersen aklında kesin bir fikir oluşur bir de şansın olacak veya bekleyeceksin ki indirim falan yakala

sistem tavsiyelerine konu açarsan bütçene göre tavsiye de bulunur herkes 2bin civarları amdli daha üzerinde ise intel tabanlı sistemler öneriyorlar dediğim gibi bütçen önemli oradaki sistem tavsiyelerini de takip edersen aklında kesin bir fikir oluşur bir de şansın olacak veya bekleyeceksin ki indirim falan yakala

konu açıyorum hocam. sağ olun yardımınız için.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.