Şimdi Ara

Garip Bir Durum Hafıza Kartımda Deep Freze var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 8 GB Telefon hafıza kartım var s3 telefonumdayken bir kaç program yüklenmiş ve telefon rootluydu sanırım kartın ayarları oynandı.Sorun şu;
    Android tabanlı telefonlarda Kartı Biçimlendirmeyi deniyorum * her şey güzel biçimlendirme oluyor fakat tekrar dosya yöneticisine girdiğimde bi bakmışım kart tekrar eski haline dönmüş.Son çare olarak Root Explorerdan kartın özelliklerine baktım ve şu görüntüyle karşılaştım

Root Explorerdan ben ne kadar admine okuma yazma erişimi versemde tekrar kartın özelliklerine baktığımda admin sadece okuyabiliyor.
    Kullanıcının Okuma yazma yetkisi var, ama kullanıcı olarak nasıl kartı biçimlendirebilirim?
    Hafıza kartım sağlam hiç bir sorunu yoktur.
    Alttaki ilk resimde ufak bir kırmızı uyarı işareti var, daha önce o işaret yerine kilit anahtar ikonu vardı.

Kısaca söylemek gerekirse Hafıza kartım deep freeze gibi bir şey var, Telefonuma biçimlendirme yapabiliyorum biçimlendirme sonucu SD kart bağlanıyor otomatikmen. Sonra dosya yöneticisini açtığımda kart eski haline dönüyor:)
    Ubuntu formatı atarkende hafıza kartını takıp komple cd den biçimlendirdim ( BAŞARIYLA BİÇİMLENDİRİLDİ ) fakat kartı tekrar taktığımda eski halini almış:)
    Her türlü yöntemi denedim ilk koyduğum resimdeki useri sadece okuma yapabilsem, adminide okuma yazma yapabilsem bütün sorun ortadan kalkacak.

Şimdi bana Linux yada Windows ortamında bu kartın sorununu nasıl çözebilirim yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

• hp usb disk storage format tool u indir, hafıza kartını kart okuyucuyla bilgisayara bağla ve biçimlendir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeerNet* -- 5 Aralık 2013; 16:02:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Steam: PeerNet

Oo\SKYLINE/oO
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

hp nin format aracı var bilgisayat geçeyim link atarım

Valla hocam onuda denedim Windows ortamında kartı biçimlendirmeye çalıştığımda hata yada engel alıyorum, ama sendeki farklı bir şey ise onuda denerim.
    Bu arada ubuntudan çıktı yazsam buraya yardımcı olabilir misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Oo\SKYLINE/oO
  • quote:

mesajı düzenledim

Malesef hocam daha önce denemiştim, şimdi yine denedim hata aldım,Hafıza kartını çıkarıp kart okuyucudan formatladım,tekrar kartı telefona yerleştirip yığın depolamadan da denedim, sadece 1 tane kartta sorun olsa neyse kart bozuk diyecem kırar yenisini alırım. 2 tane hafıza kartımdada aynı sorun var bu hafıza kartlarım bozuk olamaz yeni aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1Seraphim -- 5 Aralık 2013; 16:14:05 >

• kart okuyucuyla bağladınız değil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Oo\SKYLINE/oO
  • quote:

kart okuyucuyla bağladınız değil mi?

Evet Hem kart okuyucu ile hemde telefondan denedim, Bu kartların okuma yazma sını değiştiren programı bi bulsam telefondan yapacağım ama ne yüklendi nasıl değiştirildi bir türlü aklım ermiyor, kız kardeşime vermiştim telefonu bir kaç haftalığına riskli programlar yükleyip bu hale getirmiş hafıza kartlarımı malum telefon root luydu verirken :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1Seraphim -- 5 Aralık 2013; 16:24:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam farklı bir forum sitesindede yardım edinmek amaçlı bu konuyu açtım, size Ubuntu'dan bir çıktı alıntısı yapayım;

serdar@serdar-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC:~$ sudo su 
    sudo: unable to resolve host serdar-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC
    [sudo] password for serdar:
    root@serdar-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC:/home/serdar# dpkg -l | grep dosfstools
    ii dosfstools 3.0.16-2ubuntu2 amd64 utilities for making and checking MS-DOS FAT filesystems
    root@serdar-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC:/home/serdar# ls -l /media/serdar
    toplam 12
    drwx------ 56 serdar serdar 4096 Oca 1 1970 SERDAR
    drwx------ 1 serdar serdar 8192 Ara 15 20:49 TOSHIBA EXT
    root@serdar-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC:/home/serdar# mount
    /dev/sdb2 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro)
    proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
    sysfs on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
    none on /sys/fs/cgroup type tmpfs (rw)
    none on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
    none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw)
    none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
    udev on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755)
    devpts on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620)
    tmpfs on /run type tmpfs (rw,noexec,nosuid,size=10%,mode=0755)
    none on /run/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=5242880)
    none on /run/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
    none on /run/user type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=104857600,mode=0755)
    none on /sys/fs/pstore type pstore (rw)
    /dev/sdb5 on /home type ext4 (rw)
    binfmt_misc on /proc/sys/fs/binfmt_misc type binfmt_misc (rw,noexec,nosuid,nodev)
    systemd on /sys/fs/cgroup/systemd type cgroup (rw,noexec,nosuid,nodev,none,name=systemd)
    /home/serdar/.Private on /home/serdar type ecryptfs (ecryptfs_check_dev_ruid,ecryptfs_cipher=aes,ecryptfs_key_bytes=16,ecryptfs_unlink_sigs,ecryptfs_sig=1da41a1fd35ce821,ecryptfs_fnek_sig=2bf0f59fde35b950)
    gvfsd-fuse on /run/user/1000/gvfs type fuse.gvfsd-fuse (rw,nosuid,nodev,user=serdar)
    /dev/sdb1 on /media/serdar/TOSHIBA EXT type fuseblk (rw,nosuid,nodev,allow_other,default_permissions,blksize=4096)
    /dev/mmcblk0p1 on /media/serdar/SERDAR type vfat (rw,nosuid,nodev,uid=1000,gid=1000,shortname=mixed,dmask=0077,utf8=1,showexec,flush,uhelper=udisks2)
    root@serdar-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC:/home/serdar#

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1Seraphim -- 16 Aralık 2013; 0:41:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.