Şimdi Ara

garanti süresi tutarsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • internetten 2. el bir telefon aldım 19 ay garantisi var diye yazmış adam. Fatura vs. her şeyi var şu an 10 ay garantisi olması gerekiyor. Geçenlerde telefon arıza verdi. Telefonun servisi teleservice imiş.Aradım telefonun imeisini söyleyince bana garanti süresinin bittiğini söylediler. Bu nasıl iş anlamadım açıkçası faturada alındığı tarih var. telefonda aldığımda sıfır gibiydi. Bu durumda ne yapabilirim. bu teleservice pek sağlam bir şirket değilmiş acaba tarihlerde bir sıkıntı olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ali-candan

internetten 2. el bir telefon aldım 19 ay garantisi var diye yazmış adam. Fatura vs. her şeyi var şu an 10 ay garantisi olması gerekiyor. Geçenlerde telefon arıza verdi. Telefonun servisi teleservice imiş.Aradım telefonun imeisini söyleyince bana garanti süresinin bittiğini söylediler. Bu nasıl iş anlamadım açıkçası faturada alındığı tarih var. telefonda aldığımda sıfır gibiydi. Bu durumda ne yapabilirim. bu teleservice pek sağlam bir şirket değilmiş acaba tarihlerde bir sıkıntı olabilir mi?

Telefonda ki imei ile fatura da ki aynı mı ?
  • farklı fatura olabilir. imei kontrolü yap fatura ile uyuşuyomu.
  • Samsung marka telefonum arızalandı, telpaya götürdüm, telpadan cihazın garantisinin bittiği ve ücretli onarım olacağını söylediler.

benim tahminim 7-8 ay daha garantisi olması lazım dedim, onlarda 10 ay olmuş garantisi biteli dediler.

Cihazı aldım, muhasebeye gidip faturasını aradım buldum. Faturaya göre 8 ay daha garantisi varmış, tekrar telpaya gittim, bu sefer faturayı gösterince garanti dahilinde onarım yapmışlardı.

Hani 3-5 gün fark olsa tamamda, 12 ay fark nasıl oluyor diye sordum, biz cihazı bayiye gönderince burdan çıkış yapıyoruz, bayi ne kadar geç satarsa o kadar fark olabiliyor, fatura varsa ve imei numarsı yazıyorsa fatura üzerindeki tarih geçerlidir, demişlerdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. el aldıysan elinde ürünü alan kişinin faturası gerekli.Gerçi telefoncudan vs. alsan 2. el ürüne garanti verilmez,eğer satın alan o siteye yalan yazmamışsa yine senin garanti hakkın olmaz.Misal : telefonun 1 sene garantisi var,garanti süresi bitmiş ve sahibi satışa çıkarmış.Sattığı sitede istediğini yazabilir tertemiz yazar,garantili der.Artık kime satarsa.
  • Kef14 kullanıcısına yanıt
    galiba sizin dediğiniz durum benim başımda. faturayı bulabilirsem sorunu çözerim herhalde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali-candan

galiba sizin dediğiniz durum benim başımda. faturayı bulabilirsem sorunu çözerim herhalde...

İnşallah faturada imei yazıyordur, yoksa geçersizdir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.