uyuz olduğum bir konu var yardımcı olabilecek birini arıyorum
herhangi bir yabancı site yada steam üzerinden dolar ile alışveriş yaptığımda kredi kartında dolar borcu olarak gözüküyor ve tl hesabımdan yapılan ödemede doları almıyor geçen sefer bankaya gitmiştim orada 30 dolar nakit olarak ödettiler ve sinirim bozuldu bunun en kolay yolu nedir ? şimdi steamdan oyun almak istiyorum fakat sırf bu yüzden yaz indirimlerinde hiç bir şey almadım ayrıca paypal a kredi kartı vs. girmedim girmeyide düşünmüyorum çünkü kullanmıyorum fakat banka hesabımdan paypala havale yapıp örneğin 20 tl sonra bunu 10 dolar şeklinde harcayabilir miyim ?
tüm ayrıntılarıyla bunları açıklayacak bir gönüllüye ihtiyacım var
benimde başıma vakıfbanktan geldi, facebooktan topeleven oyunu oynuyorum transfer sezonunda token lazım oldu tl bazında yaklaşık bi 50tane token aldım ama kredi kartına yansımamıştı sevindim çünkü limitten düşmemişti ama dolar olarak ekstre geldi bir kaç ay sonra kokusu çıktı faiziyle birlikte tl ye çevirip banka bu parayı benden tahsil etti her konuda onlar haklı çıkıyor
quote:
Orijinalden alıntı: hayati54
benimde başıma vakıfbanktan geldi, facebooktan topeleven oyunu oynuyorum transfer sezonunda token lazım oldu tl bazında yaklaşık bi 50tane token aldım ama kredi kartına yansımamıştı sevindim çünkü limitten düşmemişti ama dolar olarak ekstre geldi bir kaç ay sonra kokusu çıktı faiziyle birlikte tl ye çevirip banka bu parayı benden tahsil etti her konuda onlar haklı çıkıyor
evet hemen faizi koyuyorlar bide üstüne çok uyuz bir durum o yüzden uğraşmak istemedim bunun kolay yolu nedir acaba
Hacı..
En güzel yol paypal ile almakta..
Ben genelde şöyle yapıyorum.. Paypal ödeme şekli varsa paypalı seçiyorum.. Ödeme seçeneklerinde ise "Beni satıcımın para birimi ile ücretlendir." diyorum.. Böylece bankanın yüksek kurundan değilde paypalın en gücel kur fiyatından tl olarak ödeme yapıyorum..
Son soruna gelince maalesef paypala havale diye bir şey yok.. Kartını eklersin sonra kartın ile ödeme yaparsın..
Paypalı ben de sık kullanmıyorum anca böyle dolarlı, eurolu para birimi işin içine girince ucuz olmasından dolayı kullanıyorum..
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler @bd911
paypal dışında garantiden dolar borcunu tl hesabımdan çekmeleri için bir yöntem bilen arkadaşları da varsa bekliyorum