Şimdi Ara

GarageBand Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar GarageBand uygulamasını kullananlar ve bilgi verebilecek arkadaşlar var ise bir kaç sorum olacak. Öncelikle fotoğraftaki notaların C3-C4 gibi oranın nasıl Do1-Do2 yapılacağını bilen var mı ? Ne kadar uğraştıysam da yapamadım.
     GarageBand Hakkında

Şu videodaki gibi:

Ayrıca videodaki arkadaş muhteşem kullanıyor izlemenizi tavsiye ederim.

İkinci sorum ise parçayı doğrudan cihazımdan mp3 olarak kaydedebilir miyim ? Nasıl yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VR_27 -- 28 Aralık 2012; 10:24:15 >

• Hiç kullanan ya da bilen yok mu acaba ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Araba: 2012 Volkswagen Scirocco 2.0 TFSi Sportline
  • Yani piano ile ilgili pek bilmem ama galba bunu demek istediniz

GarageBand Hakkında

GarageBand Hakkında

GarageBand Hakkında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam bunları denedim fakat değişiklik olmadı nedense kurcalamadığım yer kalmadı. Yılbaşında indirim olur diye henüz satın almadım, deneyeyim dedim, pek zannetmesem de cracklisi ile denediğim için mi öyle oldu bilmiyorum. Hayırlısıyla en azından bi 3$ a inseydi de adam akıllı anlasaydım :/

Eğer C3 nasıl C1 yapılır diyorsanız, Glissando yazan butona basın, Scroll çıkacak. Şimdi klavyeyi sağa sola kaydırabilirsiniz.

Kayıt için Soundcloud kullanıyorum. Itunes denemedim Ama şarkıların ekranından Itunes dahil paylaşabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: gurol

C yerine Do yazmasını istiyorsanız, bu oldukça greksz değil mi? C zaten Do'dur.

Eğer C3 nasıl C1 yapılır diyorsanız, Glissando yazan butona basın, Scroll çıkacak. Şimdi klavyeyi sağa sola kaydırabilirsiniz.

Kayıt için Soundcloud kullanıyorum. Itunes denemedim Ama şarkıların ekranından Itunes dahil paylaşabilirsiniz.

hocam nota eksik olmasından dolayı değil bahsettiğim olay c ile do daki sesler birbirinin aynısı değiller, major sesler gibi. Videoda rahat bir şekilde anlaşılıyor hocam. bende standar c3-c4 mesela ve ben hiçbir oktav geçişlerimde o sese ulaşamadım. Majörleri de denedim yok, bulamadım :/
    instagram hakkında
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kdrncr

quote:

hocam nota eksik olmasından dolayı değil bahsettiğim olay c ile do daki sesler birbirinin aynısı değiller, major sesler gibi. Videoda rahat bir şekilde anlaşılıyor hocam. bende standar c3-c4 mesela ve ben hiçbir oktav geçişlerimde o sese ulaşamadım. Majörleri de denedim yok, bulamadım :/

Dostum C, mutlaka Do sesi veriyor bende. SQaWeR'ün mesajındaki gibi C majör ayarlı ise C kesin Do'dur.

Bu arada türkçe ve ingilizce'de (ben ingilizce kullanıyorum) orada C yazıyor ama başka dillerde Do yazıyor olabilir. Özellikle latin dillerinde olabilir (Fransızca vs).

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kdrncr

quote:

Dostum C, mutlaka Do sesi veriyor bende. SQaWeR'ün mesajındaki gibi C majör ayarlı ise C kesin Do'dur.

Bu arada türkçe ve ingilizce'de (ben ingilizce kullanıyorum) orada C yazıyor ama başka dillerde Do yazıyor olabilir. Özellikle latin dillerinde olabilir (Fransızca vs).

hocam pardon ben yanlış anlaşıldım evet C dekiler Do notası fakat ben videodaki do1 do2 sesi ile c2 c3 gibi seserin birbirinin aynısı olmadığını söylemeye çalıştım. Yani nota olarak değil majör gibi tonlarında değişiklik var gibi geliyor bana..ben de Türkçe kullanıyorum. Tekrar denedim ve kesinlikle farklılar hocam. Özellikle 0:45 teki vurguları bulmaya çalışınca gayet net anlaşılıyor farklı olduklar Do ile C nin... Ama hala bulamadım ne yaptıysam da

• hocam arkadaşın kullandığı dil fransızca isterseniz bi fransızca yapıp deneyin belki o zaman do yazıyordur

Orijinalden alıntı: Trafficci

hocam arkadaşın kullandığı dil fransızca isterseniz bi fransızca yapıp deneyin belki o zaman do yazıyordur

hocam dilden olduğunu gerçekten hiç zannetmiyorum çünkü bende onun kullandığı sesler yok, onu izah etmeye çalışıyorum öyle olması için do1-do2 oktavı arasındaki sesler ile c1-c2 nin aynı olması lazımdı ama değil hocam denedim maalesef değil major seslerde tuşlar nası farklı ses çıkarıyorsa onda da öyle oluyor.. dediğim gibi acaba bende majorlar aktif olmuyor mu şuan crackli uygulama diye:/ Şu yılbaşı gelsin 3 gün kaldı ilk işim onu almak olacak inşallah indirime girer de

• sag tarafta 2 nota olan tuşa basınca baya secenek cikiyor hocam onları bir dene istersen ayrıca indirime girermi bilmiyorum ama o parayı sonuna kadar hakkediyor :)

sag tarafta 2 nota olan tuşa basınca baya secenek cikiyor hocam onları bir dene istersen ayrıca indirime girermi bilmiyorum ama o parayı sonuna kadar hakkediyor :)

denedim hocam orada da yok maalesef valla bence de kesinlikle ediyor da indirime girerse üzülmeyeyim diye bekliyorum. Düşmeyeceğini bileyim şimdi alırım Beklediğime değer inşallah :) bu arada teşekkür ederim ilginiz için :)

Orijinalden alıntı: VR_27

quote:

sag tarafta 2 nota olan tuşa basınca baya secenek cikiyor hocam onları bir dene istersen ayrıca indirime girermi bilmiyorum ama o parayı sonuna kadar hakkediyor :)

denedim hocam orada da yok maalesef valla bence de kesinlikle ediyor da indirime girerse üzülmeyeyim diye bekliyorum. Düşmeyeceğini bileyim şimdi alırım Beklediğime değer inşallah :) bu arada teşekkür ederim ilginiz için :)

Alıntıları Göster
    C-Do olayına takılıp karıştırmışsınız konuyu. Videoda Do yazmasının nedeni de arkadaşların yukarıda dediği gibi videodaki iPhone'un Fransızca olması.
    C, her zaman Do (C) dur. Majörle minörle bir alakası da yoktur bunun. C majör de de C C dir, E minörde de..

Videoda, öncelikle parçada kullanılacak enstrümanlar kaydedilmiş. Her enstrüman kaydedilirken de hangi oktavda çalınacağı seçilmiş. Dolayısıyla eleman ilk enstrüman olarak Grand Piyanoyu seçtiğinde Do3 (yani C3) oktavına kaydırılmış olarak karşımıza geliyor piyanonun aktif tuşları.
    Daha sonra 0:34 de 2. piyanoyu seçince ton direkt olarak Do1 (C1) e dönüşüyor. Bunu yapmak sol üstte sustain tuşunun solunda yer alan, sol ve sağa dönük ok tuşlarını kullanabilirsiniz. Türkçe kullandığınıza göre, konuyu dağıtmamak için C üzerinden gidelim: Sol altta C3 yazıyorsa o ok tuşlarından soldakine tıkladığınızda C3, C2 ye dönüşür. Bu arada kadrajda gördüğünüz tuşlar bir oktav pesleşmiştir (Piyanonun daha sağdaki tuşları kadraja girmiştir). Videoda 1. Grand piyano C3 (Do3) oktavındayken, 2. Grand piyano C1 (Do1) oktavında ve eleman 0:44 de sustain'i de açarak sesin daha yankılanmasını sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

C-Do olayına takılıp karıştırmışsınız konuyu. Videoda Do yazmasının nedeni de arkadaşların yukarıda dediği gibi videodaki iPhone'un Fransızca olması.
    C, her zaman Do (C) dur. Majörle minörle bir alakası da yoktur bunun. C majör de de C C dir, E minörde de..

Videoda, öncelikle parçada kullanılacak enstrümanlar kaydedilmiş. Her enstrüman kaydedilirken de hangi oktavda çalınacağı seçilmiş. Dolayısıyla eleman ilk enstrüman olarak Grand Piyanoyu seçtiğinde Do3 (yani C3) oktavına kaydırılmış olarak karşımıza geliyor piyanonun aktif tuşları.
    Daha sonra 0:34 de 2. piyanoyu seçince ton direkt olarak Do1 (C1) e dönüşüyor. Bunu yapmak sol üstte sustain tuşunun solunda yer alan, sol ve sağa dönük ok tuşlarını kullanabilirsiniz. Türkçe kullandığınıza göre, konuyu dağıtmamak için C üzerinden gidelim: Sol altta C3 yazıyorsa o ok tuşlarından soldakine tıkladığınızda C3, C2 ye dönüşür. Bu arada kadrajda gördüğünüz tuşlar bir oktav pesleşmiştir (Piyanonun daha sağdaki tuşları kadraja girmiştir). Videoda 1. Grand piyano C3 (Do3) oktavındayken, 2. Grand piyano C1 (Do1) oktavında ve eleman 0:44 de sustain'i de açarak sesin daha yankılanmasını sağlıyor.

Anladım hocam. Ben denemelerimde o kadar gür alamadım sesi o yüzden farklı olabileceğini düşündüm fakat videodaki arkadaş ses sistemine bağlamıştı belki o yüzden ben aynı güçte ses alamadığım için farklı sezdim. Uzun uzun açıklamalarınız için teşekkür ederim hocam. Ben de ses sistemine bağlayıp deneyip iyice pekiştireyim kendimce. Tekrar teşekkür ederim arkadaşlar.

• Bu arada dili Fransızca yapınca Do2- Do3 e dönüştü. Haklıymışsınız arkadaşlar hakkınızı helal edin. Ses sistemi yanılttı beni

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.