Şimdi Ara

Gandcrab v5.2 Virüs Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Genelde internetten birşeyler indirmek için kullandıgım laptopuma bu virüs bulaştı. Oldukça ilginç ve zorlu bir virüs, masaüstüne kocaman bir de mesaj yazmış. Mesajda bilgisayarımdaki bütün dosyaların şifrelendigi ve 1200 USD gibi bir rakam karşılıgında dosya şifrelerini tekrar açacaklarını yazmışlar. Normalde bu virüs işlerinde oldukça dikkatliyimdir ancak nasıl olduysa bu virüse paçayı kaptırdım. Bahsettikleri üzere dosyalarım şifrelenmiş, hepsinin sonunda "TGFXYFK" uzantısı var ve bu uzantıyı sildigimde dosya düzelmiyor. Laptopun C bölümünü formatlayıp yeni sistem yükledim ve bu kısım temizlendi ancak D bölümünde çok önemli olmasa da atmak istemedigim bazı dosyalar var. Nette biraz dolaştım, Spyhunter 5 diye bir programın bu sorunu hallettiginden bahsediliyor ancak bunun da full versiyonunu bulamadım. Bu virüsün temizlenmesi ile ilgili bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Teşekkürler

• Bugün benim başımada geldi ... Bitdefender V5,1 kadar olanları düzeltebiliyor .. Fidye notunu silme ve bekle... buradan takip et ..https://labs.bitdefender.com/2019/02/new-gandcrab-v5-1-decryptor-available-now/
  • kaspersky recue disk 18 hazırlayıp bununla sistemi açarak tarayabilirsin.
  • C'ye format attığınıza göre D'deki virüsü silmek istiyorsunuz sanırım. Virüsü silmenize yardımcı olabilirim. İmzamdaki konudaki Farbar loglarını gönderebilirseniz zararlıyı silebiliriz.
  • 5-6 ay önce 5.04 versiyonu benim 2 tane usb mi, ssd mi ve hdd nin yarısını şifrelemişti.6 ay bekledim ve bitdefender in yeni çıkan yazılımı sayesinde kurtuldum şifreden.Acelen yoksa bekle.
  • sanırım halen çözümü yok :(
  • twm kullanıcısına yanıt
    uzmanim.netyoutube
    GandCrab v1, v4, ve v5 şifreleri nasıl çözülür?
    https://www.youtube.com/watch?v=f0kCMTK8lBY

Bu video ve bu videonun altında ki yorumlarda paylaşılan linkte çözüm hakkında bilgi verilmiş belki yardımcı olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgi için teşekkürler, malesef v5.2 için henüz çıkmamış
  • Windows tuşu+R > taskmgr > işlemler menüsünde ilginizi çeken değişik bir program varmı? İşlemler menüsünü full fotoğraf atabilirmisiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bu tip yazılımlar genelde verileri şifrelediği için çözümü yalnızca bu programı yazan kişilerin vereceği şifereleme algoritmasının anahtarı ile oluyor.
  • Geçenlerde arkadaşımın bilgisayarına buna benzer bi virüs bulaşmıştı. Tüm klasörlerinde (.Scr) uzantısı koyuyordu. Bende görev yöneticisini inceleyeyim dedim ve msdos uzantılı (.com) bi program buldum. Onu kapattıktan sonra konumunu tespit edip silmiştim. Sonra kurtulmuştuk. Bu öyle bir virüs değil heralde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dediğiniz gibi bazıları kripto yapmadan sadece uzantısını değiştiriyor ama bu yazılım kriptolama yapıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.