Şimdi Ara

Gaming+ Video kayıt-Stream sistemi. durum karışık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu biraz uzun ve karışık şimdiden başınız ağrıyacak özür bu yüzden.
    Öncelikle şuan kullandığım sistemi yazayım
    GIGABYTE - 890FXA-UD5 *
    AMD Phenom2 X4 965 BE*
    CORSAIR 8GB VENGEANCE DDR3 1600MHZ C9 *
    ATI HD5770
    Samsung 26" T260HD *
    High Power 560W *
    Coolermaster GP Hyper Cooler
    Samsung103SJ 1tb x2 Raid+WD 2TB EXT

Bu sistemde değişiklik yaparak oyun oynarken aynı zamanda video kayıt yapabilmek veya bunu canlı olarak yayınlayabilmek istiyorum.
    Şuanki denemelerimde 720p stream kayıt ve sadece fraps kayıt yaparken kıtı kıtına yetiyor.
    benim istediğim 1080p kayıt ve bu kaydı yaparken 60 stabil oyun fps i.

anladığım kadarı ile streaming ve recording işlemciye yükleniyor. bunun yanında bir kayıt işlemi olduğundan fraps de harddisk ile de alakası olduğunu düşünüyorum fazlasıyla.
    şuan işlemcimi stock fan ile 3.8 de kullanıyorum 3.9 da kitleniyor voltaj değişimi ile felan uğraşmadım.
    kasada cooler master hyper uc fan vardı. pervanesi çatladı bu yüzden söktüm kenarda duruyor.
    bunun yanında psu fanı da kendinden geçti bilgisayar çalışırken evde bayram havası oluyor artık. kaç defa söktüm pervaneleri temizledim yağladım ettim bnaa mısın demedi. ilk biraz toparlıyor sonra felaket.

bu kadar durum oluşunca değişim için biraz zorlanmış hissettim kendimi. ama öyle gereksiz de harcama yapmak istemiyorum açıkçası bin pişman oluyorum sonra.
    gelelim aklımdaki projeye:

POWERCOLOR HD6950 2B GDDR5 256Bit HDMI DP 16x
    CORSAIR SSD Force GT 120GB Sata3 CSSD-F120GBGT-BK 555MB/s - 515MB/s

Bu iki parçanın yanında işlemci için tekrar eski soğutucu takıp üstüne NOCTUA NF-B9 92mm 1600Rpm 13dB Kasa Fanı gibi birşeyi yerleştirsem psu içinde yine 12mm lik olanından bağlasam. işlemciyi de 4.0 a çekebilirim hız olarak bu şekilde sanırım.

size danışmak istediğim konulara gelince:
    -bu ekran kartı bu işlemciye fazla mı görünür?
    -ssd için 120 fazla mı zaten sistemde 2TB raid hdd var fakat 60lıkları sadece işletim sistemi + programların kalıntıları gelse dahi doldurur gibi bir durum oluştu aklımda. ayrıca samsung un raidinden de memnunum aslında şuan hız olarak. ssd gerçektende gözle görülür fark yaratır mı ?
    -işlemci fanı ve psu fanı için dediğim ürünleri kullanmam problem yaratır mı? işlemci neyse de psu üstündeki fanda extra bir ince güç kablosu çıkıyor kasaya taktığım kendi gücünü psu içindeki 2 pin sanırım bir girişten alıyor. normal kasa fanlarında bu yok nasıl ayar
    yapılır bilemedim. c masterin 12mm lik klasik siyah kasa fanlarından birini takmıştım baya bi ısınmıştı psu değiştirdim tekrar.
    bunlara ek olarak 5770 den de memnunum aslında büyük ebatta monitöre veriyolu yetmiyor sanırım sadece ucuzdan bir 5770 daha alıp crossfire yapsam toparlamı bilemedim. durumlar böyle şimdiden sabırla okuyan olursa teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.