Şimdi Ara

Gaming Setup Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, kendime bir gaming sistemi kurmayı planlıyorum. Bütçem aşağı yukarı 1500euro. Bütçeye az da olsa ekleme yapabilirim ama maksimum 1500 euro gibi düşünebiliriz. Parçaları amazondan veya kendi bulunduğum ülkede ki marketlerden alacağım (Hollanda). Kendimce şöyle bir sistem kurdum ancak bazı arkadaşlarım wifi bağlantılı anakart alma, işlemciden kısabilirsin gibi birkaç öneri verdiler ama tabiki onlarında bu konuda çok fazla bilgisi mevcut değil.

Sistemin amacı Battlefield 1-3-4-5 ve çıkacak olan BF-6, Read Dead Redemption 2, GTA V gibi oyunları yüksek/akıcı fps ve high-ultra ayarlarda oynayabilmek. İş bilgisayarı olarak kullanmak gibi bir amacım yok, çok düşük bir ihtimalle belki gitar programları yükleyebilirim ama bu benim belki de amaçlarım arasında değil ilk 10, ilk 1000 e bile girmez.

https://pcpartpicker.com/list/bqkDv4

Beklenti olarak ayrıca şunu da belirtebilirim, amacım oyunları akıcı, yüksek fps le oynamak dedim ancak ben öyle piksel detayları mükemmel olsun, görüntü-gölge-ağaçla-su akıntıları vs. rüzgarda gerçek gibi hareket etsin gibi beklentilerim yok, yani olursa artı ama olmazsa da çok büyük bir sıkıntı değil benim için.

Bütün parçalar için tavsiyelere açığım, verebileceğiniz bütün tavsiyeler için teşekkür ederim.

Gaming Setup Önerisi

• Valla hocam vaktim yok sadece şunu yazacağım. 1500 euroluk gaming setupa 8gb 4060 alınmamalı. Diğer forumdaşlar yardımcı olurlar.

• Lyrazed kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkürler cevap için, benim de tabiki oyun setupı kurma bilgim çok yok o yüzden şöyle bir sistem yapayım tavsiyelerle daha optimize ederim diye düşündüm.

• Kabaca baktim
    https://pcpartpicker.com/list/4WV2Dj

İntel eskidi o soket,begenmedigin parcalara alternatif sunariz en kotu boyle bisey bak, kasada fan yoksa fanda almak lazim detayli bakmadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 21 Temmuz 2025; 22:16:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctua alabilme imkanı varken Noctua almanı yoksa yarı fiyata thermalright çift kule soğutmaları alabiliyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim, acaba müsait vaktinizde daha detaylı tavsiyeler verme imkanınız var mı acaba ?

Şuan kafama takılan en önemli iki kısım işlemci ve ekran kartı. Daha iyisi olursa daha iyisi bütçeye azar azar belki ekleme yaparak alabilirim.

• Quilintia Q kullanıcısına yanıt
    Minimum olanlari onerdim aslinda cok da kabaca sayilmaz,su butcede alacagin min kart rtx5070 veya
    amd rx9070 olur beklentilerini saglayacak.
    X3d islemci alinmayacaksa tercih edilecek en dusuk islemci bu olur amd tarafinda (bi onceki 7000 serisiyle arada 10 dolar oynuyor diye 9600x)
    Kasaya on tarafa 3lu fan alirsiniz sadece egzoz faniyla geliyormus.
    Sogutucu ideal fp,ramlerde oyle.Dramsiz 2tb ssd ile benzer fiyat diye dramli kingston renegade ssd onerdim.
    Psu 750w ideal, firsat varken seasonic olsun tabi.
    Anakart fiyatlari sacmaydi bunun fiyat iyi fazlasi istenirse bakilir gene (pcie 5.0 en basitinden zorunluluk degil tabi)
    Monitor 2K bakarsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 21 Temmuz 2025; 22:48:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GAMİNG MOUSE ÖNERİSİ
    2 yıl önce açıldı
    Gaming Laptop Önerisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkür ederim.

• Windows11 keyi alın sitelerden, 198 dolar nedir yahu Gaming Setup Önerisi 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.