Şimdi Ara

|| Home Ofis + Gaming Monitor Tavsiyesi ||

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba.


    Valla artik icinden cikamiyorum, nolur bir yardim..


    Malum evden calisma bitmiyor, ben de duzenegimi artik biraz degistirmek istiyorum.


    Bir adet sirket laptopum ve bir adet 1050ti'li bir MSI GE73 Raider laptopum var. Emektar simdilik sorunsuz goturuyor beni ama yakin zamanda masaustu yeni bir sistem de toplama fikrim var.


    Benim hali hazirda sirket bilgisayarimla kullanmakta oldugum bir 720p monitorum var (gulmeyin beyler, eski sirketimden ayrilirken kendi monitorumu satin alabilecegimi soylemislerdi - 50 liraya aldim fujitsu.. :) ) Hani sanki buyutecle bakiyormus gibi excel tablolarini esek kadar gormek bazen isime geliyor da, cok bunaldim artik. Ayni sekilde oyun oynarken de buyuk ekranda minimum 144hz tazeleme hiziyla oyun oynayabilecegim bir monitor aramaktayim. Konsol oyunu oynamiyorum, zaten saatlerce sabahlara kadar da oynadigim yok vakit mi var (burdan karima sesleniyorum, sabah 8 aksam 7 bucuk calisip ne ara oyun oynuyor olabilirim?? oynuyosak da kafayi bosaltmak icin 2-3 saat oynuyoruz, keyif icin oynadigimiz univ gunleri degerini bilememisiz!)


    Asagidaki iki modelden birini yapmak istiyorum:


    MODEL 1: 27"-34" tek monitor alip, bir KVM switch ile is bilgisayarimdan kisisel bilgisayarima gecis yapabilecegim bir sistem tasarlamak.


    MODEL2: 2 adet 27" monitor alip ayri ayri is ve kisisel bilgisayarlara baglayip, bir KVM switch ile tek klavye mouse ile kumanda edecegim bir sistem tasarlamak.


    Edit: LG 27GN880-B ilk gordugum gunden beri inanilmaz begendigim bir monitor oldu. Bi ara 3700 seviyelerindeyken gaza gelip 2 tane bile almaya heveslenmistim..

    Butce 7 bin civari diyebilirim sanirim.


    Tavsiye ve goruslerinizle yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Zira ben aylardir oku arastir bunaldim. google'dan cok rtingse girer oldum..


    Tesekkurler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elguug -- 29 Mayıs 2021; 2:20:17 >







  • asus VG279QR modeline bakmanı tavsiye ederim 165 hz 1ms ips panela sahip.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankaraps3

    asus VG279QR modeline bakmanı tavsiye ederim 165 hz 1ms ips panela sahip.

    Tavsiye icin tesekkurler.


    Acikcasi 27" ve otesi icin minimum 2k cozunurluklu bir monitor almam daha uygun olur dusuncesindeyim. Ek olarak, odagim HDR icerikler olmasa da parlaklik degeri bir tik daha iyi olan bir monitor sanki daha iyi olabilir gibime geldi.  

  • 270 hz Acer Predator XB273U GXbmiipruzx (Type C) Rec.2020 %83,8 M270DAN08.0

    240 hz Gigabyte AORUS FI27Q-X Rec.2020 %77,7 Sharp LQ270T1JG04

    165 hz MSI Creator PS321QR (Type C) Rec.2020 %80 - 83 civarında

    165 hz MSI Optix MAG274QRF-QD (Type C) Rec.2020 %81,3

    165 hz Dell S2721DGF (Şuan en uygun fiyatlı monitör) Rec.2020 %70,4 LM270WQA-SSA2

    144 hz LG 27GN880-B Rec.2020 %70,3 LM270WQA-SSA1


    Hepsinin input lag ve tepki süresi çok iyi (MSI Creator PS321QR tam olarak bilmiyorum ama çok iyi monitör)


    uygun olanını seçip 2 yıl sonra mini LED / FALD teknolojisine geçin (Va Panel HDMI 2.1 HDR1000 - 1400)


    yukarıda yazılan monitörlerin renk kalitesi hepsinin iyi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 29 Mayıs 2021; 21:37:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Draker

    Monitor gercekten guzel gorunuyor da butcemi cok fazla asmis olurum gibi hissediyorum dostum, tavsiye icin tesekkurler yine de. Listeme ekledim, bakarsin indirim yakalariz..  





  • bjkyener kullanıcısına yanıt

    Detayli cevabiniz icin cok tesekkur ederim.


    Iclerinden FHD olanlari eledim. Geriye kalanlar arasinda Dell S2721DGF hemen dikkatimi cekti. Daha once de pek cok kere basarili bulup onerdiginizi biliyorum. Ben de cok begenmistim ama itopyaya guvenemedigimden cesaret edememistim. Simdi baktim, fiyati da makul duruyor. Bu noktada sizden tekrar yardim rica edecegim 3 nokta var:


    1) Isim geregi herhangi bir resim/video edit isi yapmiyorum ama yine de aklima takildi. Dell S2721DGF monitorunun 10bit panel olmamasi sizce bir sorun teskil eder mi? Demek istedigim, gerek sizin onceki yorumlarinizda, gerek benim arastirip gordugum/okudugum kadari ile gayet guzel goruntu veriyor. Peki ileriye donuk bir yatirim gozuyle baktigimizda da (futureproof olmasi adina) satin almak mantikli olur mu?


    2) Daha once de soyledigim gibi 2 tane satin almayi dusunuyorum. Biri is, digeri kisisel bilgisayarimin ekrani olacak sekilde. Bunu yaparken de masamda yer kaplamamasi adina monitor aski aparati kullanma dusuncesindeyim. LG 27GN880-B ile ilgili beni en cok cezbeden ozelligi de kendinden monitor tutucu kolu ile gelmesiydi. Sizce sirf bu ozelligi sebebiyle diger 2k monitorlere karsin tercih etmek cok mu sacma olur? :)


    3) Samsung Odyssey G7 32" LC32G75TQSMXUF ve Gigabyte M27Q icin ne dusunuyorsunuz? Bu listede yerleri olur mu dersiniz?



    Tesekkur ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elguug -- 30 Mayıs 2021; 22:5:33 >




  • Dell S2721DGF icin ITOPYA'dan siparis vereyim diyorum ama yok, yapamiyorum. Yorumlar cok fena. Sozluk, google yorumlar, dh, sdn..


    Gercekten bu kadar kotu mu bu adamlar ya??


    https://www.itopya.com/dell-27-s2721dgf-165hz-1ms-2xhdmi-dp-qhd-freesync-nano-ips-premium-pro-pivot-gaming-monitor/#product-tabs


  • @bjkyener

    Dell S2721DGF siparisini verdim. Tek seferde 1den fazla almama izin vermiyordu, 1 tane aldim. Ikinciyi almak icin geri dondugumde fiyati guncellenmisti.. Halbuki daha 10dk vardi geri sayimda..


    Nolur problemsiz gelsin ya.. buradan yazarim olacaklari..

  • Herkese merhaba,



    Dell S2721DGF satin aldim. 6 gun oldu, itopyanin indirimleri kapsaminda bir cilginlik yapip satin aldim. Yorumlari ve sikayetleri gorunce sanirim kazasiz belasiz monitor elime ulasti desem abartmis olmam..  


    Monitor teknik ozellikleri bakimindan gayet guzel, zaten bu tarz bir arayisi olan herkesin de bilgisi vardir diye tahmin ediyorum. Ben ayri olarak sunu soylemek istiyorum. Monitorun yazilimini cok begendim ve bunu hicbir incelemede de gormemistim.


    Ben hem is hem oyun amaclarim icin bu monitoru kullanmaktayim, dp ve hdmi uzerinden 2 pc'ye bagli durumda. Monitorun arkasindaki butonlar vasitasiyla bagli kaynaklar arasinda gecis yapabileceginiz gibi, dell monitor yazilimi uzerinden klavye kisayollari atayarak da farkli kaynakalar arasinda gecis yapabiliyorsunuz. Diger marka modellerde de bu veya benzer bir ozellik var mi bilmiyorum ama benim cok hosuma gitti ve cok isimi goruyor.


    Kendi setup'imda bir de usb switch kullanmaktayim, boylece hem is hem oyun bilgisayarimi tek klavye mouse ile bagladiktan sonra, hizlica ikisi arasinda gecis yapabiliyorum. Guncelik hayatimi cok kolaylastirdi, bilginize.


    Monitor testlerini yaparken bir ara black smearing var sandim ama yok. Zaten VA panel almak istememin en buyuk sebebi o idi diyebilirim.


    Monitorumde herhangi bir sorun veya kusur cikmadi.


    Son olarak, itopya'da monitor tekrar indirime girmis ama 6 gunde fiyati 3655'ten 3900'e cikartmislar. Aslinda ben is ve oyun monitoru olarak 2 tane almak istiyordum ama, bu klavye kisayollari ile pc'ler arasinda gecis yapabilme olayi cok hosuma gitti. Eger tekrar 3600 bandina inerse belki 1 tane daha satin almayi dusunebilirim..


    Almayi dusunenlere tavsiyemdir.


    Saygilarimla.





  • Home ofis için guncel monitör önerisi olan varmi?
  • rahcak R kullanıcısına yanıt

    Ofis kullanımları için tasarlanan bir monitördür.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.