Gaming laptop vs gaming pc
-
-
laptop en fazla 17 inç oluyor galiba baya küçük artı 4k çok olmuyor diye biliyorum. benim ekran 28 inç 4k şuan.
_____________________________ Yeşili sevelim , doğuyu koruyalım. -
Hocam monitör için ne önerirsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
amazon
BenQ EL2870U 28" inç 4K UHD Oyuncu Monitörü,3840x2160 4K (UHD) Yüksek Çözünürlük, 1ms, FreeSync, 2xHDMI, DP TN Eye Carehttps://www.amazon.com.tr/dp/B079HV1TDC?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1ben bunu aldım ucuzlamış bide gene pahalıya aldık
, philipsin vardı bundan ucuza sonra zamlandı, en ucuz 4k yı almıştım._____________________________ Yeşili sevelim , doğuyu koruyalım.
-
60 hz diyor siz şu an memnun musunuz ben 120 hz almayı düşünüyorum da o yüzden sordum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-54E70764A -- 7 Nisan 2023; 0:54:43 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bende 6600 la amd 3400g var zaten 120 kaldırmaz. bunu dizi film bide eski oyunları da olsa 4k oynamak için aldım. valhallada yüksekte 30 40 veriyodu, ben yüksek fpsde oynamadım hiç bütçeyi baya artırmak gerekiyor.
Bütçe var hocam yazın çalışınca 20klık sistem toplayacağım öneriniz varsa beklerim
valla ben çok bilmiyorum ama 20 lira ya zaten anca yüksek sistem olarak kasa toplanabilir gibi geliyor. düzgün kart en az 15k 4klık, işlemci 4 5 k olsa 20 ediyor zaten. 4k güzel monitörle beraber en az 30 lazım gibi
Hocam 30k çok fazla
ben 6-7k ekran kartına 3-4k işlemciye 1-2k anakart kalanı da diğerleri gibi düşünmüştüm
işlemci yeter galiba, ama benim kart 6bin lira ve 4k için hele 120hz e baya yetersiz. ray trace dlss falan da lazım high ultra ayar için. en az 3070 lazım gibi.
Teşekkür ederim hocam tavsiyeler için ben sorum olursa hortlatırım
rica ederim
Sirf oyun icinse Steam Deck al, hic biriyle ugrasma.
_____________________________ -
Hocam gündelik işler için de kullanacaktım ama steam deck de düşündüm bi aralar. Tahmini ne zaman gelir türkiyeye almayı düşünebilirim
Geçmişte asla dizüstü almam diyen biri olarak dizüstü diyorum. Masaüstünün maalesef fiyat olarak pek bir avantajı kalmadı
Bir dizüstünde şu parçalar mevcut:
İşlemci, anakart, ram, ekran kartı, güç kaynağı, kasa, monitör, klavye, kamera, mikrofon, işlemci soğutucu, hoparlör, batarya.
Bunları ayrı ayrı masaüstünde almaya kalk her türlü daha fazla tutuyor artık. Evet mobil ekran kartlarıyla masaüstü arasında hala performans farkı mevcut ama fiyat farkı ve güç tüketimi farkını da unutmamak lazım.
En basitinden güncel bir sistem kuralım.
RTX 4070 veya RX 7900 XT 20.000TL civarında. Ryzen 5 7600x veya 7 7700x 6000-7000TL. B650 veya X670 anakart 6000-13000TL. 16GB DDR5 RAM 1800-3500TL. 1TB Gen 4 SSD 1500-2500TL. Güç kaynağı ve Kasa 4000-5000TL. İşlemci soğutucu 500-5000TL.
Bunlar dahili parçalar, bir de yanına 1080P veya 2K bir monitör alsan 3000-10.000TL gidiyor. Klavye, mouse, mikrofon, kamera, hoparlör gibi harici bileşenlerde tutar bir 3000-5000TL.
En az 40.000-45.000 tutuyor. Aynı paraya RTX 4070'e sahip dizüstüler bulunabiliyor.
Hocam bütçem en fazla 20k olabilir masaüstü olarak hiç seçeneğim yok mu bir sistem yapabilir misiniz öneri olarak
Bütçeyi biraz daha arttırabilirseniz şu dizüstü mevcut. Masaüstü istiyorsanız toplayabilirim.
Fırsat: HP Victus Gaming Dizüstü Bilgisayar, 15,6 inç FHD IPS 144 Hz 9 Ms, Intel Core i5-13500H, 16 GB Ram, NVIDIA GeForce RTX 4050 6 GB, 512 GB SSD, FreeDos, Mika Gümüş, 7N9V3EA https://www.amazon.com.tr/dp/B0BYJWZKYH?ref_=cm_sw_r_apann_dp_BMXXXT75X2BQP03TDBKM
_____________________________ -
Hocam size zahmet muadil olarak masaüstü sistem ne önerirsiniz attığınızın benzeri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-54E70764A -- 7 Nisan 2023; 22:7:58 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı