Şimdi Ara

Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
24
Favori
63.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kasa güzel olmasına güzel de, bu ürünün ithalatçısı bir tane kurulum kılavuzu koymaz mı kutuya? Nasıl bir hatadır bu. İnternet sitelerinde de yok.

Kasayı hatasız kurmak için bu başlıktaki 20 sayfa mesajı okumak gerekiyor.

Dün az daha sistemi kaptırıyordum ARGB kurulumu sırasında. 5v-12v mevzusundan kabloyu incelttik.

Bir kullanım kılavuzu konulmuş, CD-DVD Romlu kasa kurulumu anlatılıyor

Firmaya mail atacağım, yanıt gelmezse bakanlığa şikayet edeceğim. Biz yanıyorduk, başkaları yanmasın.

Bu arada ufak bir sorum var, vaktiniz olursa lütfen yanıtlayın.

Kasanın sizdeki halinde ve anlatımlarınızdan fan hızı ayarlanamıyor sonucunu çıkardım. Hatta fan kontrolcüsü yok şeklinde anladım.

Ancak ARGB'lerin kontrolcüsü vasıtasıyla S+ S- tuşları olan kumanda vasıtasıyla fanların hızını ayarlayabiliyorum. Kasa mı güncellendi? Yoksa ben olayı yanlış mı anladım?

Ek olarak, ARGB fanların sizdeki versiyonunda molex kablosu gözüküyor ancak bana gelen fanlarda molex güç girişi yok. Doğrudan kontrolcüde 5pin çıkış ve fanlarda 5pin dişi bağlantı var. Fanlar sadece 1 kablo yüküyle geliyor. Bir videoda da bu konuda eleştiri vardı ama sanırım kasa güncellendi.

Bir diğer ekleme ise kasada 4 adet SSD slotu olduğu anlatılıyor. Ne yaptıysam SSD'leri, HDD slotu olarak tasarlanan anakart arka paneline bağlamak mümkün olmadı. 8cm'lik fan yerlerine ancak birer tane olarak bağlamak zorunda kaldım.

Kasanın bence en büyük eksiği, SSD slotlarının olmaması. Fan slotuna SSD takmak hiç hoş olmuyor ve hatta standart sata kabloların boyu da ucu ucuna yetiyor, bu yerlere bağladığınız takdirde.

Kısacası üretici HDD metal panosuna 8 tane ek delik açmaktan imtina ederek, HDD gibi eski bir teknolojiyi kullanmayan kullanıcılara zulm etmiş durumda. Uygun bir vakitte kendim delikleri açacağım.

Emeğinize sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 24 Haziran 2020; 19:18:4 >

• Kerros kullanıcısına yanıt
    Paylaşım için teşekkürler bende yeni aldım kasadan. Anakart sipariş edeceğim son olarak ve kuruluma geçeceğim bir kaç güne.

Argb bağlantılarında nasıl bir yanlışlık yapabilirim kablo incelttim falan dediniz de. Detaylı bilgi verebilir mısınız? Kurarken nelere dikkat etmem lazım.

Bu arada 6 fan ve fanlar kasaya montajlı bir şekilde geldi ürün. SSD değil M2 kullanacağım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gamepower Tanıtım videosu yapmış kasaya. Çok hoş duruyor. İnşallah sıkıntısız kurabilirim.

Orjinal 8mm 2 küçük egsoz fanlarını nerede bulabilirm?
    Gamepoweryoutube
    GAMEPOWER WARCRY ATX GAMING PC CASE
    https://www.youtube.com/watch?v=CkTzW34Rjlc

• Jeem J kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

ARGB fanları 6 adet olarak kontrolcüye takın. Sonra kasanın açma kapama, hdd ışık, reset gibi soketleri var, onlardan RESET yazandı sanırım, onu da kontrolcüye takın.

Akabinde kontrolcüden iki tane kablo çıkıyor, biri RGB soketi 1-0-1-1 (yani 1 dişi boş, kapalı, boş, boş) bunu Anakarttaki RGB slotuna takacaksınız.

3 pinli bir kablo daha var, aynı kablodan gelen. İşte onu hiç bir yere takmayın :)

Ben yanlışlıkla onu da Anakarttaki RGB girişin arkasındaki 3 pine taktım.

Meğer 3 pin, 5v-12v ayarını yapan bir slotmuş. Kontrolcünün kafası biraz karıştı yüksek voltajdan dolayı. Ama düzeldi şuan. Hemen müdahale ettim bir yanlışlık olduğunu anlayınca.
    O fanlar sanırım Turkıyede satılmıyor. Bende aradım bulamadım.
  • Videoda SSD’leri arka metale takıyorlar ama gerçekte olmuyor. Takabilen var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Merhaba,

Daha yeni görebildim mesajınızı. Benim tek anakart eksiğim kaldı şuan için onda da Gigabyte ve MSI B550'leri bekliyordum ama daha fazla dayanamayacağım sanırım. x570Carbon Wifi ile Asus B550-E Rog arasında gidip geliyorum.

Daha parçalar tam değil nasıl olsa diye kasayı hiç açıp detaylı incelememiştim. Siz söyleyince şimdi açtım kontrolcüyü ve sizin söylediklerinizi inceledim. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Fakat biraz tırstım gibi nasıl toparlayacağım bu işi diye. Bir kaç sorum olacak ama yardımcı olabilirseniz bana minnettar kalırım.

1) Power tuşunun çevresini aydınlatma için 2 adet Power Led Kabloları var bunları nereye takacağım ? ( Kontrolcü üzerindeki LED1 LED2 yazan yerlerimi? Kontrolcü üzerinden Led1,Led2 ler 3 pin, Power için Led1 ve Led2 kabloları ise 2'şer adet dişi içeriyor.

2) Kontrolcüdei çıkışlarda Sata kablosu var bunu da anakarta takacağım herhalde değil mi 1-0-1-1 olan RGB kablosu ile.

3) USB 3.0, USB, HD Audio, 2 dişi olan powerSW, 2 adet tek dişi kablo ve HDD Led kabloları nereye takılacak bunlarda anakarta mı ? (Anakart gelmediği için inceleme fırsatım olmadı)

4) Kontrolcüyü nereye yapıştırdınız?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkür ederim.

1) Bahsettiğiniz bölüm anakart üzerindeki (anakartın modeline göre) portlara takılıyor. Bir önceki yazımda bahsettiğim RESET isimli iki pinli ve bahsettiğiniz tuşların çalışmasına yarayan kabloların demetinden çıkan soketi, rgb kontrolcüye takıyorsunuz. Yani RGB kontrolcüye sadece RESET isimli kablo takılıyor. Diğerleri anakart üzerindeki yerlerine.

2) Kontrolcü çıkışında SATA kablosu görmedim. Bahsettiğiniz kablo muhtemelen RGB bağlantı kablosu. 1-0-1-1 olan. Bu ise anakart üzerindeki yerine takılacak.

3) 1 numarada bahsettiğim ve görselde olduğu şekilde switch yerleri var, oraya takılıyor.

4) Kontrolcüyü sabitlemedim, çift taraflı bant kullandıkları için leke bırakabilir ve sıcakta eriyerek takıldığı yerden düşer. Bu nedenle kasanın arka bölümünde serbest bıraktım.

Sonuç olarak kasayı kurmaktan korkmayın, ama kurarken bahsettiğim yöntemi izleyin, her kabloyu takmayın, kontrolcüden çıkan 3 pin soket kablo boşta kalabilir anakartın modeline göre. Anakart kullanım kılavuzuyla yürüyün.

z390 örneği ;
    Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ]

Hocam çok çok teşekkür ederim. Resmen kurulum kılavuzu hazırlamışsınız. Anakartı b550 leri beklediğim için hala alamadım ve başlayamadım kuruluma. Ama detaylı anlatımınız güven getirdi.

Tekrardan teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeem -- 4 Temmuz 2020; 10:37:2 >
  • Öncelikle kasa (Gamepower Warcry) güzel mükemmel değil,bugün teslim aldım kargodan,malzeme kalitesi güzel denebilir neye kime göre güzel derseniz Nzxt S340 Elite vardı onunla karşılaştırıyorum. Nzxtnin kalitesini bilen bilir kullandığı vidaların bile kalitesi ayrı,neyse dönelim warcrya bunun vidalarıda ağır diyebiliriz şimdi diyeceksiniz ne vidaymış bu tip ufak şeylere dikkat ederim kasanın metal kalınlığıda orta düzeyde ama arka kapak sanki everest kasada kullanılan metalmiş gibi ince geldi bana, galiba arkada kalıyor görülmüyor diye çok üstünde durmadılar, üst ve altta kullanılan metale göre arka kapağın yüzeyi ve kalınlığı farklı geldi bana, neyse diğer konu kablo geçiş kanallarına fırça veya plastik kapak koyulabilirdi görsellik açısından daha iyi olurdu,gelelim işlevselliğe kasanın kablo kanalları geniş güzel ama 24 pin ve gpu kablosunun geçiş kanalı için anakartın arka sağ tarafından geçirmeniz lazım ama fanları takarsanız geçiremiyorsunuz kabloları geçirdikten sonra fanları takabiliyorsunuz bu çok saçma geldi ve baya uğraştırdı beni normalde 1 günde halledebileceğim işi 2 güne aksattı çünkü orta ve alt fanı söküp kabloları geçirmem lazımdı ve ertesi güne aksadı işim.. bu gecelik erindiğim için yarına bırakıcağım fanları söküp kabloları takacağım daha sonra start switch ve ön port kablolarını takıp startı vereceğim bakalım...

Bu arada kontrolcuyu ve fan kablo portunu güncellemişler 10 fan ve 2 led takılabiliyor fan ise tek kablo direk kontrolcuye takılan versiyondan yapmışlar.

Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ] Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ]Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ]Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ]

edit:kasanın kurulumunu bu akşam tamamladım dün yazdığım gibi fanı söküp 24pini öyle geçirdim gpu kablosuda aynı şekilde geçti orta ve alt fan takılı olduğunda uç soket kısmı geçmiyordu tek mantıksız gelen olay buydu diğer yönlerden gayet iyi kasa birde alt ayakları biraz daha uzun bırakıp zeminle kasanın aralığı daha yüksek olabilirdi ama bu şekildede hava akışı gayet iyi.

Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoguzhan55 -- 22 Temmuz 2020; 2:3:52 >

• sayenizde, yorumlarınızla bende bir warcry sahibiyim. teşekkürler. ama yardıma ihtiyacım var. anakrtım asus rog x570-f modeli ve fanları da kontrolcü ile beraber 3 pin girişine bağladım. fakat asus aura sync bir türlü okumadı nedense. nasıl fan ve anakartı bir birine bağlayabilirim? isteyen olursa fotoğraf atarım.
  • @tunadf sağolsun, SSD slotlarıyla ilgili montaj fotoğrafını paylaştı.

Sonuç olarak, Anakart arka metalindeki delikler tunadf'nin elinde bulunan arka metale göre farklı :)

Hatalı üretim bir panel denk gelmiş bana. Zaten aralıkları bile tutarsız yaptığım ölçümler neticesinde.

En kısa sürede iletişime geçip, yeni arka metal isteyeceğim.
  • Merhaba; öncelikle çok teşekkür ederim, incelemelerinizi takip ederek aynı kasadan aldım ve aynı markanın 360mm sıvı soğutmasını aldım fakat birşey sormak istiyorum, sıvı soğutmanın boruları 310mm radyatör üste yada ortaya gelecek şekilde konumlandırsam hortumlar yeterli olur mu yoksa hortumları kasanın arka kısmına gelecek şekilde radyatörü üste mi montajlamam gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunadf T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

bende de asus x570 e modeli var. anakart rgb çıkışını rgb kontrolcünün input una tak. bendeki kontrolcü cooler master sıvı soğutmanın. Sonra bu kontrolcünün ( bendeki cooler masteer ) programından
    anakart ı input olarak seçiyorsun. Sonra anakartın auru sysnc programında istediğin modu seç . sendeki kontrolcünün programı varsa onu kur.
  • Kasa fanı satmak isteyen olursa bana ulaşabilir. 2 adet ihtiyacım var.
    3 adet de bana lazım

Muten Baba kullanıcısına yanıt
    cidden oksid bilişimi tebrik ederim ya kitapcık desen evlere şenlik.. Hala kontrolcunun kasa üzerinden nasıl kontrol edeceğimi tam çözemedim kumandadan olayı yürütüyorum ama kasadan gelen fan yazan kabloyu kontrolcuye taktım ama tepki yoktu hala jeton düşmedi bende.. Kasadan gelen reset kablosunu anakarta bağladım o vazifesini yapıyor acaba tam tersinimi bağlamak lazımdı

Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ]Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ]Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ]Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoguzhan55 -- 12 Temmuz 2020; 4:0:53 >

• ön tarafın tamperli değilde mesh panel olmasını tercih ederdim.
  • Kontrolcü yü mail atıp isteyim ilk kasalarda böyle birşey yoktu iyiymiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.