Şimdi Ara

Gamepad ile oyun oynarken kasma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Bu ayın yedisinde 2 adet Snopy Sg 401 gamepad satın aldım. Bir haftadır Dmc 4, Fifa 14, Castlevania gibi oyunları sorunsuz şekilde oynarken bugün öğle saatlerinde Fifa 14'de durup durup donma şeklinde kasmalar meydana geldi. O oyundan çıkıp Fifa 11 ve Shank oyunlarını denediğimde bu sorunun devam ettiğini gördüm. Driver'ı silip yeniden kurdum, usb girişlerini değiştirdim, gamepadleri değiştirdim vs. ancak sorun çözülmedi. Hatta herhalde sıcaklardan yapıyor diye kasayı söküp tozunu bile aldım. Neyse işte, nette de biraz araştırdım aynı dertten mustarip olan kimselere rastladım ancak gördüğüm kadarıyla çözüm üretilememiş. Benzeri bir sorunla karşılaşıp çözen var ise yardım etmelerini bekliyorum. Birde şunu belirtmek isterim ki o tarz markalardan hayır gelmez kaliteli markalara yönel gibi şeyler yazacaklar var ise yazmasınlar lütfen kırıcı olmak istemiyorum zira f710 gibi bir gamepad ile dahi bu sorunu yaşayanlar varmış.

Ha unutmadan, söylememe gerek var mı bilmiyorum ama gamepad'i söküp klavye mouse ikilisi ile oynarken sorun falan olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 13 Temmuz 2014; 18:58:02 >

• Öncelikle sadece gamepad ile oynarken mi oyle oluyor? Basliktan oyle anladim cunku. Ona gore cevap vericem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: medal55

Öncelikle sadece gamepad ile oynarken mi oyle oluyor? Basliktan oyle anladim cunku. Ona gore cevap vericem

Evet hocam. Gamepad'i çıkarıp klavye mouse ile oynarken hiç bir sorun yok.
  • Çok ilginç. Hiçbir fikrim yok maalesef

• Aynı sorun bendede var 20TL ilk PRIGE marka titreşimli var driverı da yüklü oyunlarda titriyor falan tüm aksanlarıyla çalışıyor fakat oyunu 2.kez açtığımda oyunda FPS 4ü gösteriyor. Mesela GTA 4 ultra da 50-60fps oynarken gamepad ile oyunu kapatıp açtığımda yani ikinci açışımda 4 FPS oluyor oyun. Gamepad ile oynamak için xbox360ce diye bir şey var oyunun kurulu olduğu yere atıp kontrolleri ayarlıyorsunuz onunla oynuyordum eskiden bir sorun yoktu ne olduysa format attıktan sonra oldu. Belki de sorunum sizinki ile aynı. Arkadaşların size önerecekleri çözümleri ben de deneyeceğim inşallah sizinki de benimki de çözülür.

• Tekrardan selamlar. Benim ekran kartı yan sanayi tabir edilen bir firmadan çıkma kötü bir ekran kartı. Aldığım günden beri sürücüleri ile uğraştım durdum. Hangi sürücüsünü yüklersem yükleyeyim film veya internetten video izlerken arka planda sesler devam ederken görüntü donup kalıyordu. Bende çözümü ekran kartı sürücüsünü kaldırmakta bulmuş ve bu şekilde bir yıl kadar kullanmış, arada hata verip açılmayan bir kaç oyunu saymazsak sorunsuz bir performans almıştım. Bunu neden anlatıyorsun derseniz bir kaç aydır ekran kartı sürücüsü yüklü ve bu sorunun da ekran kartı sürücüsü ile alakalı olabileceğini düşünüp sürücüyü kaldırdım. Shank oyununu on beş dakika kadar sorunsuz oynadıktan sonra Fifa 14'e girdim ve önceki gibi donup kalan bir görüntüden ziyade fps 200'leri gördüğü halde ağır çekimde hareket eden futbolculara maruz kaldım. Yani sorun kabuk değiştirmiş bir şekilde devam ediyordu. Pc çok iyi değil farkındayım, format atma zamanı geldi ve elime xp cdsi geçtiği an xpye döneceğim ona da bir şey demiyorum, ancak bir hafta sorunsuz bir şekilde çalışan cihaz ne diye durup dururken sorun çıkarır? Yemin ediyorum duvara çarpıp parçalayağım Allah'ın cezası aleti.

• quote:

Orijinalden alıntı: concortt

Aynı sorun bendede var 20TL ilk PRIGE marka titreşimli var driverı da yüklü oyunlarda titriyor falan tüm aksanlarıyla çalışıyor fakat oyunu 2.kez açtığımda oyunda FPS 4ü gösteriyor. Mesela GTA 4 ultra da 50-60fps oynarken gamepad ile oyunu kapatıp açtığımda yani ikinci açışımda 4 FPS oluyor oyun. Gamepad ile oynamak için xbox360ce diye bir şey var oyunun kurulu olduğu yere atıp kontrolleri ayarlıyorsunuz onunla oynuyordum eskiden bir sorun yoktu ne olduysa format attıktan sonra oldu. Belki de sorunum sizinki ile aynı. Arkadaşların size önerecekleri çözümleri ben de deneyeceğim inşallah sizinki de benimki de çözülür.

Hocam sorun devam ediyor. Acaba titreşim özelliği ile alakalı bir şey olabilir mi? Dikkat ettim çünkü titreşim özelliği olan oyunlarda kasma yaparken titreşim özelliği olmayan oyunlarda kasma yapmıyor. Mesela Shank ve Resident Evil 4 oynarken sorun yok ama futbol oyunlarında kasma yapıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    2 yıl önce açıldı
    Oyun oynarken PC kapanıyor!
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    ben kutusundan çıkan driver'ı kurdum. Herhangi bir program yardımı olmadan oyunlarda gamepad i görüyor ve hiçbir kasması olmuyor oyuna. Titreşimi de gayet iyi çalışıyor :) CDsi varsa kurun veya internetten modelini yazıp driver'ını indirin.
  • oyun kolu arızalıdır
  • olay tamamen titreşimle alakalı. ets 2 oynuyorum gamepadle. titreşimi açık. normalde bir gram kasmayan oyun oynanmayacak düzeyde kasıyor. titreşimi kapatmanın bir yolu varsa öyle deneyin. yoksa yoldan çıkınca titremesi falan güzel oluyor da oynatmıyor oyunu doğru dürüst :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.