Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (942. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 940941942943944
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ichimaru Gin

quote:

Orijinalden alıntı: eexpert

quote:

Orijinalden alıntı: martin_eden

tüm sezonları içeren bir kaç soru ?

1-viserys targeryan gerçek targeryan değil mi ? targeryanlar ateşte yanmaz diye bir şey söylüyordu sanki dany ilk sezonda
    2-Bu sülük mevzusunu anlamadım robb stark sülük kurbanı mı oldu şimdi.
    3-Ned Stark ın kardeşine noldu ? Kargaydı sanırsam
    4-Theon Greyjoy u kaçıranlar kim ? s3x10 u izlemedim sorunun cevabı varsa o bölümde yazmayın
    5-Bealish in akıbeti ne olcak ? şu Sansa stark ların en beyinsizi herhalde :D

Tüm sezonlar spoiler

1-Orada ufak bi yanlış anlaşılma var. Targaryenlik farklı, ejderhalık farklı. Viserys Daenerys'e ben ejderhayım ejderhayı uyandırma falan diyodu lakin hepimizin de bildiği gibi ejderhalar ateşten, sıcaktan etkilenmez. Böylece asıl ejderhanın Daenerys olduğu dolaylı yoldan kanıtlanmış oldu.
    2- Melisandre'nin sülükle büyü yaptığı iki kişi öldü. Bu, büyünün işe yaradığı ihtimalini güçlendiriyo ama yarasa bile çok dolaylı yollardan öldürüyo kurbanları
    3- Ned Starkın kardeşi devriyede askerleriyle birlikte kayboldu bir daha haber alınamadı, askerlerinden ikisi wight olarak sura döndü hatırlarsan Jon öldürdü birini.
    4- Theon'u kaçıran kişi belli zaten dikkatinden kaçmış, Ramsay Snow, Roose Bolton'un gayrımeşru çocuğu kaçırdı Theon'u.
    5- Baelish'in büyük planları var detaya girmeyim, Sansa aptal evet ama zamanla bakarsın kapar bişeyler zeki birilerinden

Bazen diyorum ki her şey Varys ile Petyr'in oyunu. Taht oyununun ikisi oynuyor, herkes piyon.

5. kitap 5 temmuzda çıkacak hocam, yazın vaktiniz varsa tüm seriyi okuyun derim

• Targaryenlık ile ejderhalık farklı değil. Bütün Targaryenlar kendilerini ''Ejderha'' olarak betimler çünkü soyları Eski Valyria'daki Ejderha lordlarına dayanır. Zaten kanı ve soyu ''saf'' tutmak adına kardeşleri ile evleniyorlar.

Nasıl ki Dorne'da herkes kendini ''prens'' olarak görüyor ise, Targaryen ailesindekiler de doğal olarak kendilerini ejderha olarak görüyorlar. Hatta ejderha soyu da deniyor kendileri için. Aerion Targaryen için de ejderha deniliyordu ve o da çılgın ateş içip ejderhaya dönüşeceğini düşündü. Sonu malum zaten.

Ateşe karşı dayanıklılık, rüyalarda geleceği görme gibi özellikler Targaryenlar arasında çok nadir çıkan özellikler. Daenerys'in vardığı kanı kendi bildikleri ile sınırlı. Ki kalıtsal olarak Targaryenlarda, paranoya ve delilik varken, Viserys'in tavırlarına bakacak olursak, baya baya soyuna uygun bir ejderha olduğunu görebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Targaryenlık ile ejderhalık farklı değil. Bütün Targaryenlar kendilerini ''Ejderha'' olarak betimler çünkü soyları Eski Valyria'daki Ejderha lordlarına dayanır. Zaten kanı ve soyu ''saf'' tutmak adına kardeşleri ile evleniyorlar.

Nasıl ki Dorne'da herkes kendini ''prens'' olarak görüyor ise, Targaryen ailesindekiler de doğal olarak kendilerini ejderha olarak görüyorlar. Hatta ejderha soyu da deniyor kendileri için. Aerion Targaryen için de ejderha deniliyordu ve o da çılgın ateş içip ejderhaya dönüşeceğini düşündü. Sonu malum zaten.

Ateşe karşı dayanıklılık, rüyalarda geleceği görme gibi özellikler Targaryenlar arasında çok nadir çıkan özellikler. Daenerys'in vardığı kanı kendi bildikleri ile sınırlı. Ki kalıtsal olarak Targaryenlarda, paranoya ve delilik varken, Viserys'in tavırlarına bakacak olursak, baya baya soyuna uygun bir ejderha olduğunu görebiliriz.

1. sezon spoiler

Hocam ama kitapta öyle demiyor mu Viserys ölünce Dany "Ejderha değilmiş" diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eexpert -- 27 Haziran 2013; 12:56:16 >

• Evet diyor. Ancak Daenerys ailesi ve soyu hakkında öyle pek birşey bilmiyor ki. Viserys ona ne anlattıysa o. Arada Ilyrio ne söylediyse. Ki büyük ihtimalle olayları çarpıtarak anlatmışlardır.

Ejderhalık kavramı çok eski bir kavram Targaryenlarda. Birçok Targaryen mensubuna ''ejderha'' deniliyor ve çoğu da normal insanlar. Tabi bir Targaryen ne kadar normal olabilirse. Tamamiyle Valyria kanı ile alakalı. Yani Rheagar için de ''son ejderha'' deniyor ancak Rheagar'ın ''özel güçleri'' yok. Lakap yani söylenen. Robb'a Genç Kurt demeleri gibi.

Var olan güçler çok nadir ortaya çıkan yetenekler. Warglık gibi düşün.

• 5 temmuzda ejderhaların dansı piyasaya sürülüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Johan Hegg

Her taraf Natalia olmuş. olsun anasını

Game of Thrones (2011 - 2019)

arkadaşım koymayın şunları biz de erkeğiz bizim de hormonlarımız var

• Çok çılgın bi spoiler aldım doğrumu birisi allah aşkına cvp versin sorum daha çok 5. kitabı okumuş olan arkadaslara tabi ing sinden

Ned stark whitewalker olarak geri dönücekmiş var aslı astarı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quintus Lentulus Batiatus

quote:

Orijinalden alıntı: Johan Hegg

Her taraf Natalia olmuş. olsun anasını

arkadaşım koymayın şunları biz de erkeğiz bizim de hormonlarımız var

Ya şundan bidene bulsam bascam nikahı direk. Şu nasıl Bi tatlılıktır nasıl Bi güzelliktir. Allahım Yarabbim.

• quote:

Orijinalden alıntı: drcombo

Çok çılgın bi spoiler aldım doğrumu birisi allah aşkına cvp versin sorum daha çok 5. kitabı okumuş olan arkadaslara tabi ing sinden

Ned stark whitewalker olarak geri dönücekmiş var aslı astarı ?

Aslı yok hocam, 6. kitapta ne olur bilemem tabi

• quote:

quote:

quote:

quote:

1-viserys targeryan gerçek targeryan değil mi ? targeryanlar ateşte yanmaz diye bir şey söylüyordu sanki dany ilk sezonda
    4-Theon Greyjoy u kaçıranlar kim ? s3x10 u izlemedim sorunun cevabı varsa o bölümde yazmayın

Tüm sezonlar spoiler

1-Orada ufak bi yanlış anlaşılma var. Targaryenlik farklı, ejderhalık farklı. Viserys Daenerys'e ben ejderhayım ejderhayı uyandırma falan diyodu lakin hepimizin de bildiği gibi ejderhalar ateşten, sıcaktan etkilenmez. Böylece asıl ejderhanın Daenerys olduğu dolaylı yoldan kanıtlanmış oldu.
    2- Melisandre'nin sülükle büyü yaptığı iki kişi öldü. Bu, büyünün işe yaradığı ihtimalini güçlendiriyo ama yarasa bile çok dolaylı yollardan öldürüyo kurbanları
    3- Ned Starkın kardeşi devriyede askerleriyle birlikte kayboldu bir daha haber alınamadı, askerlerinden ikisi wight olarak sura döndü hatırlarsan Jon öldürdü birini.
    4- Theon'u kaçıran kişi belli zaten dikkatinden kaçmış, Ramsay Snow, Roose Bolton'un gayrımeşru çocuğu kaçırdı Theon'u.
    5- Baelish'in büyük planları var detaya girmeyim, Sansa aptal evet ama zamanla bakarsın kapar bişeyler zeki birilerinden

Bazen diyorum ki her şey Varys ile Petyr'in oyunu. Taht oyununun ikisi oynuyor, herkes piyon.

hocam bana kitap sıralamasını söyler misin? birde diziyi bitirdim ilk kitaptan baslayınca tanıdık yerleri okuyunca sıkılırım 2. veya 3. kitaptan baslamak mantıklı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ayranlı nesquik

quote:

quote:

quote:

quote:

Tüm sezonlar spoiler

hocam bana kitap sıralamasını söyler misin? birde diziyi bitirdim ilk kitaptan baslayınca tanıdık yerleri okuyunca sıkılırım 2. veya 3. kitaptan baslamak mantıklı mı?

Ben söyleyin kardeşim :). Buz ve ateşin şarkısı 1
    buz ve ateşin şarkısı 2 buz ve ateşin şarkısı 3 buz ve ateşin şarkısı 4

• taht oyunları (1. kitap) diziyle aynı okumak istemezsen gerek yok okumana

kralların çarpışması I. kısım (2. kitap) bundan başlarsan iyi olur dizi 2. sezonda kitaptan farklılaşıyor
    II. kısım

kılıçların fırtınası I. kısım (3. kitap)
    II. kısım (dizi 4. sezonda burdan devam edicek)

kargaların şöleni I. kısım (4. kitap)
    II. kısım

erderhaların dansı I. kısım (5.kitap) ( 5 temmuzda çıkıyor)
    II. kısım
  • Game of Thrones (2011 - 2019)

• quote:

Orijinalden alıntı: qökalp58

quote:

Orijinalden alıntı: Jagen H'ghar

gülmekten öldüm

• quote:

Orijinalden alıntı: Eric _Theodore_Cartman

quote:

Orijinalden alıntı: qökalp58

quote:

Orijinalden alıntı: Jagen H'ghar

gülmekten öldüm

/>

• İlk kitapta 350. sayfadayım pek bi farklılık görmedim diziyle bugün gidip Kralların Çarpışması kısım 1 ve 2'yide aldım hayırlısı bakalım inşallah fark olur da paralar çöpe gitmiş olmaz. Gerçi kitap okumanın zevki ayrı ama

• quote:

Orijinalden alıntı: Rhaegar Targaryen

quote:

Orijinalden alıntı: BalGamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: biohard35

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: BalGamlı Baykuş

sana bi spoiler vereyim mi birine bu bilgiyi vermek istiyorum
    ama jamie ile ilgili değil

Bana ver spoilerı merak ettim neymiş seni bu kadar çok heyecanlandıran.

Valla ben çok heyecanlandım duyunca seni nasıl etkiledi

Ben de ilk duyduğumda çok heyecanlanmıştım

bana da verin la sıpoylırı çok seviyom sıpoylır yemeyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ıAmPassenger

İlk kitapta 350. sayfadayım pek bi farklılık görmedim diziyle bugün gidip Kralların Çarpışması kısım 1 ve 2'yide aldım hayırlısı bakalım inşallah fark olur da paralar çöpe gitmiş olmaz. Gerçi kitap okumanın zevki ayrı ama

1.kitapta 350 sf okuyup hiç bir fark göremediysen okuma zaten hocam boş ver.
  • Thaleesi ne lan öyle
  • hala dizinin etkisinden çıkamamışken aklıma takılan bir soru daha var...

bu sülük olayında stannis neden theon greyjoy un ismini verdi ? adamın zaten kendine hayrı yok :D
  • 
Sayfa: önceki 940941942943944
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.