Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (940. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 938939940941942
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kitaptan spoiler içerir.

Ormanın Çocukları adı dizide de geçmişti Bran ile Üstad Luwin arasında. Efsanelerde yer alan bir ırk kendileri. Efsaneye göre Ormanın Çocukları Westeros'ta yaşayan ilk ırk. Sihirsel güçlere sahipler. Daha sonra İlk İnsanlar geliyor kıtaya ve iki ırk arasında yapılan sayısız savaş sonucunda barış anlaşması imzalıyorlar ve birlikte yaşamaya başlıyorlar. İlk İnsanlar Eski Tanrılar olarak bilinen inancı Ormanın Çocuklarından alıyorlar. Tabi bunun yanında kuzgunlarla haberleşme ve warg özellikleri de İlk İnsanlara geçiyor. Daha sonraki süreçte kıtanın Ak Gezenler ve Andallar tarafından işgal edilmesi sebebi ile sayıları giderek azalıyor ve yok oluyorlar.

Kızıl Büyücü hakkında pek bir bilgi yok şahsen bilinen. Sadece Bilinen Dünyanın sonu olarak nitelendiren Asshai'dan geldiği biliniyor. Orada eğitim almış ve Işığın Tanrısı inancına sahip rahipler tarafından Westeros'a gönderilmiş dini yaymak adına. Bu din aynı zamanda dizide de gördüğümüz üzere inananlarına farklı güçler bahşediyor. Bunlardan biri de gölge bebek adı verilen yaratıklar. Bu yaratıklar kendilerine kaynak olan kişinin yaşam enerjisini de çalıyor gibi görünüyorlar. Örneğin dizide de gördük Renly'nin ölümünden sonra Stannis baya bir dağılmış ve ''yaşlanmış'' bir şekildeydi.

Kan olayı ise Targaryenlarla alakalı. Demir Taht'ın yaratıcısı ve Westeros'un ilk kralı Aegon Targaryendı. Baratheon hanesi ise söylentiye göre Aegon'un piç kardeşinin kurduğu bir haneydi. Tabi bu doğru da olmayabilir ancak Baratheonların 300 boyunca Targaryenlara sadık bir şekilde hizmet ettikleri bir gerçek. Bunun yanında krallığı ele geçiren Robert Baratheon'un ise babaannesi bir Targaryendı. Hanenin kuruluş söylencesi gerçek olmasa bile, Robert'ın, kardeşlerinin ve çocuklarının kanında da Targaryen kanı akıyor babaannesi sebebi ile. Doğal olarak akrabalıktan ötürü Robert tahtta hak iddia edebildi ve kendini kral ilan etti. Buradan hareket ile ''kral kanı'' olarak nitelendirilen şey, Targaryen kanı olmuş oluyor. Ki Targaryenların ejderhalar ve büyüler ile yakın ilişkileri olduğundan pek de şaşırtıcı bir durum değil kanlarının da özel oluşu.

Kitapta Lord Umber, Robb ile birlikte İkizler'e geldi ve orada esir düştü. Dördüncü kitapta da esirdi hala. Dizide oyuncunun anlaşmasını bittiğinden ve yeni projelerde yer alacağından tekrar anlaşma sağlanamadı ve dizide yer almadı. Ancak belki ileride senaryo değişikliği yapabilir ve Lord Umber'ı tekrardan diziye sokabilirler. Senin dediğin gibi intikam arayışına girebilir kitaptan farklı olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler şimdi Tyrion, Lannister Hanesinin varisi değil mi Jaime Kralın Muhafızı olarak yemin ettiği için. Barristan demişti görevden atılırken, ölene kadar süren bir yemin diye. O zaman Casterly Rock resmi olarak Tyrion'a geçer, olur da Tywin ölürse. Kaldı ki Tyrion, ilk karısını Bronn'a anlatırken demişti borcumu öderim bir gün diye. Tyrion ve Sansa'nın çocuğu olursa, mantıken hem Casterly Rock hem de Winterfell'in lordu olur. Bence Sansa açsın artık Kuzeye açılan kapıyı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daenerys Stormborn

quote:

Orijinalden alıntı: ıAmPassenger

Nar tanesi tanesi de
    Seviyom nar danesi
    Güzellerin içinde de
    Sevdim seni Khaleesi

merhaba sayın baayan,ejderhalarınızı şu köşedeki direğe bağlayıp birşeyler içelim mi karşıki cafede...?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ichimaru Gin

Beyler şimdi Tyrion, Lannister Hanesinin varisi değil mi Jaime Kralın Muhafızı olarak yemin ettiği için. Barristan demişti görevden atılırken, ölene kadar süren bir yemin diye. O zaman Casterly Rock resmi olarak Tyrion'a geçer, olur da Tywin ölürse. Kaldı ki Tyrion, ilk karısını Bronn'a anlatırken demişti borcumu öderim bir gün diye. Tyrion ve Sansa'nın çocuğu olursa, mantıken hem Casterly Rock hem de Winterfell'in lordu olur. Bence Sansa açsın artık Kuzeye açılan kapıyı.

Son cümle

• quote:

Orijinalden alıntı: omeri30

quote:

Orijinalden alıntı: betabeye

Neden kardeşim?

cok etkilenip suphe ettigine gore onu izlersen heralde eline bi kilic alip ozgurluk diye kosturursun

İzlediğin diziden ister istemez etkileniyorsun. Yoksa diziye bağlanman mümkün değil.

• bu arada cercei 300 spartalı filminin devamında da oynuyor.ilk filmde kraliçeydi.güzel film olacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 26 Haziran 2013; 0:37:07 >

• rose leslie

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 25 Haziran 2013; 19:53:40 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Deadman87

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ıAmPassenger

Nar tanesi tanesi de
    Seviyom nar danesi
    Güzellerin içinde de
    Sevdim seni Khaleesi

merhaba sayın baayan,ejderhalarınızı şu köşedeki direğe bağlayıp birşeyler içelim mi karşıki cafede...?

ay rsmn ckma tklfi etti .s .s

Höst ulan DeadMan87 Dany

• quote:

Orijinalden alıntı: PsiKoman

quote:

Orijinalden alıntı: Jerfbin

Ned Stark'ın ölmesine rağmen en çok onun korumalarına acıdım ya. Adamlar on numaraydı. :):) hele leverage de oynayan herif çok damardı

Aynen hocam bende ya.Jaime nin öldürdüğü koruması favori karakterlerimdendi

Aynen ya :) zaten şuan aynı adamdan bahsediyoruz galiba Jamie ye nefretim o an başladı. Yoksa aşağı çocuk tepiklemiş. Yok kendin beğenmişmiş banane birader :) o adama dokunmayacaktı

• quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

Game of Thrones (2011 - 2019)

• Jaime adamdır beyler.2 tane adam gibi Lannister var.Onlara da mok atmayın la bari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhaegar Targaryen

Jaime adamdır beyler.2 tane adam gibi Lannister var.Onlara da mok atmayın la bari.

Rob onu yakaladığında tutup parçalayacaktı birader ruhu iyi bile olsa kötülere çalışıyor. Pislik herif. Ayrıca kaç kişi var ki lannister? Onu kalırsa cersie de babasının yüzünden öyle biri olmuş. Zaten 4 kişiler. 3 u iyi ne yapcaz şimdi

• quote:

quote:

Jaime adamdır beyler.2 tane adam gibi Lannister var.Onlara da mok atmayın la bari.

Rob onu yakaladığında tutup parçalayacaktı birader ruhu iyi bile olsa kötülere çalışıyor. Pislik herif. Ayrıca kaç kişi var ki lannister? Onu kalırsa cersie de babasının yüzünden öyle biri olmuş. Zaten 4 kişiler. 3 u iyi ne yapcaz şimdi

bilmediğin şeyler var panpa.

• quote:

quote:

quote:

Ne gibi finks? :):) Spoiler korkum yok. Spoilerlı verebilirsin :)

• tüm sezonları içeren bir kaç soru ?

1-viserys targeryan gerçek targeryan değil mi ? targeryanlar ateşte yanmaz diye bir şey söylüyordu sanki dany ilk sezonda
    2-Bu sülük mevzusunu anlamadım robb stark sülük kurbanı mı oldu şimdi.
    3-Ned Stark ın kardeşine noldu ? Kargaydı sanırsam
    4-Theon Greyjoy u kaçıranlar kim ? s3x10 u izlemedim sorunun cevabı varsa o bölümde yazmayın
    5-Bealish in akıbeti ne olcak ? şu Sansa stark ların en beyinsizi herhalde :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martin_eden -- 26 Haziran 2013; 13:28:34 >
  • Jerfbin kullanıcısına yanıt
    Spoilerlık değil sadece ama Jaime'nin yaptığı her şeyin geçerli bir açıklaması var.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ne gibi finks? :):) Spoiler korkum yok. Spoilerlı verebilirsin :)

Fazla kurcalama:) ama bende ısındım 4. kitapdan sonra

• sana bi spoiler vereyim mi birine bu bilgiyi vermek istiyorum
    ama jamie ile ilgili değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yardırenko -- 26 Haziran 2013; 16:12:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BalGamlı Baykuş

sana bi spoiler vereyim mi birine bu bilgiyi vermek istiyorum
    ama jamie ile ilgili değil

Bana ver spoilerı merak ettim neymiş seni bu kadar çok heyecanlandıran.

• Cypon kullanıcısına yanıt
    pm attım
  • 
Sayfa: önceki 938939940941942
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.