Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (735. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 733734735736737
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teocan94

Bence de kitap dan olduğunu belirtmek suretiyle verilebilir. Trollük olmaz yani bu.
    Orta yol budur beyler dahası da olmaz.
    Konuyu daha fazla kirletmenin alemi de yok.

Son bölümün en güzel sahnesini tekrar görelim

/>

/>

Yeni bölümdeki düelloyla ilgili en sağlam tüyo burada. İddaya girenler çok geç değil vazgeçin

/>

Kitaptan ( Mesela yorum yapmak için , kitaptan bilgilerimi devreye sokmak zorundayım burada , yanlış anlaşılmasın )

Tüyo nerede hocam ? Oraya bakan ateşli kılıç varsa beric alır ( Tazı korkuyor ateşten malum ) diye düşünür.
    Yoksa beric'in yanan zırhını mı kastediyorsun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kelâg

O zaman yapılacak en mantıklı şey kitaptan spoiler vermeden önce, verilecek olan spoiler hakkında ayrıntılı not düşmek. Hangi kitaptan olduğu vs.

Yoksa her türlü dediğim gibi karmaşa çıkıyor. Ama ben olacağı biliyorum, yine bazı densizler gelip hiçbir şey demeden pat diye verecektir kitaptan spoiler. Onları da sınırsız uzaklaştırmak lazım bence. Katı kurallar koymak lazım.

Evet haklısın , ama o kişilerde sınırlı , onları çizseler yeter , genel olarak herkes belirtiyor çünkü kitaptan diye (Bkz ; Cyphon / Rhaegar / Ben )
  • Orta yol yukarıda yazdığım gibi o zaman hocam. Densizce hareket edene yaptırımı olan cezalar verilecek, adabıyla bu işi yapana müsade edilecek.

Hiç konuşulmasa kitaptan, sorun kökten halledilmiş olur ama o da olmayacak görünüşe göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

quote:

O zaman yapılacak en mantıklı şey kitaptan spoiler vermeden önce, verilecek olan spoiler hakkında ayrıntılı not düşmek. Hangi kitaptan olduğu vs.

Yoksa her türlü dediğim gibi karmaşa çıkıyor. Ama ben olacağı biliyorum, yine bazı densizler gelip hiçbir şey demeden pat diye verecektir kitaptan spoiler. Onları da sınırsız uzaklaştırmak lazım bence. Katı kurallar koymak lazım.

Evet haklısın , ama o kişilerde sınırlı , onları çizseler yeter , genel olarak herkes belirtiyor çünkü kitaptan diye (Bkz ; Cyphon / Rhaegar / Ben )

Saydığın bu kişilerden 1 kere bile rahatsız edici hareket görmedim kitap konusunda. Ben genele konuşuyorum zaten, şahıslarla hiçbir derdim yok. Kimsenin muhabbetini de bölmek, baltalamak istemem.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

quote:

Saydığın bu kişilerden 1 kere bile rahatsız edici hareket görmedim kitap konusunda. Ben genele konuşuyorum zaten, şahıslarla hiçbir derdim yok. Kimsenin muhabbetini de bölmek, baltalamak istemem.

Aynen öyle , buranın huzunu kaçırana banı atsalar yeter, ama bu yukardaki arkadaşa değil sözüm , arkadaş hatasını kabullenip düzeltti , bilmeyip devam edene bassınlar banı bana kalırsa , burada saygılı bir kitle kalsın yeter bize.

• quote:

Orijinalden alıntı: rodelero75

Ya cidden anlamıyor musunuz? Ben kitaptan spoiler verirken hangi kitaptan verildiğini yazmanın zorunlu olduğunu bilmiyordum, yaptığım hatayı kabul ettim ve düzelttim. Hala "yok spoiler vermeyin, kitap bölümüne defolun hödö hede.." Sen dizinin keyfini kaçırmak istemiyorsan OKUMA kardeşim spoilerı. Spoiler ı koyan adam zorla okuyun yazmıyor ki? Çoğu kişi spoiler yemek istemiyor olabilir ama olayın nasıl gelişeceğini öğrenmek isteyenler de var hatta sırf beklememek için nette didik didik spoiler arayanlar bile var. Herkesin zevki farklıdır. Daha önce de yazdım şimdi de yazıyorum, SPOILER VEREN ADAM YAZISINA SPOILER BUTONU KOYDUYSA OKUYUP OKUMAMAK SİZİN ELİNİZDEDİR.KENDİ İRADESİZLİĞİNİZİ BAŞKASININ ÜSTÜNE YIĞMAKTAN VAZGEÇİN.

dizi ile ilgili konuda dizi ile ilgili yapılan neredeyse her yorum spoiler içinde,diziyi,bölümü hiç izlemeyen insanlar için.dizi bölümünde spoiler koyup sağına soluna kitaptan yazmıyorsan ben açarım tüm bölümleri izlediğim için(bugün ne oldu bir fikrim yok genel konuşuyorum),herkes de açar.suçunu kabul edip özür dileyeceğine zeytinyağı gibi üste çıkmanın lüzumü yok bu 1,büyük harflerle yazınca yazdığın mesaj daha etkili veya haklı olmuyor bu da 2.

• Yöneticilerin de bu konudan gelen şikayetlere daha dinamik şekilde müdahale etmesi gerek.
  • quote:

Yöneticilerin de bu konudan gelen şikayetlere daha dinamik şekilde müdahale etmesi gerek.

Bir daha böle bir vaka olursa , hep birlikte Phi'ye banlatılması için ricada bulunuruz.
    Yoksa böyle astım kestimle bir yere varılmaz(Yukardaki arkadaşlar için söylüyorum) , tartışmanın alemi yok bu kadar , bir yere gitmeyecek konu kapansın da boşa kirlilik olmasın.
  • Bence bu konu kapansın ne zaman girsem olay çıkmış oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun adını "Spoiler Kavga Konusu" olarak değiştirseler daha mantıklı olur. Genel olarak tartışma aralarında dizi konuşulur oldu. Bazıları spoiler vermemeleri gerektiğini anlamıyorum, bazıları da uyarlama dizide mecburen kitaptan konuşulacağını. Allah @PHI 'ye yardım etsin.
  • Dizi 1.sezonun ortasındayken burada 3.kitaptan yediğim bir spoiler yüzünden madem yedik diyip kitapları okumaya başlamıştım. O zaman da denyonun biri gelip çat diye yazmıştı spoilerı.
    Şimdi dizi 3.sezonun ortasında ve bu konuda hala aynı şeyler konuşuluyor., aynı durum mevcut.

Konu olmuş 250 sayfa, adam bırak bir önceki sayfayı okumayı bi üstündeki mesajı okumuyor ki, geliyor yazıyor buraya kitapta olanları sonra da "bilmiyordum", "tag içine almıştım ama" "açmasaydın nabayım"
    Bir insanın ben bunu spoiler içine aldım ama hangi bilgi bu onu da tagden önce bir not düşeyim diye düşünmesi çok zor değil bence, düşünemiyorsa yapacak birşey yok zaten.
    Ama az da olsa ilerleme var yani ben spoilerı yediğimde adam tag içine almadan söylemişti, şimdi en azından tag içine alıyorlar. Ha tagın içinden ne çıkar o da kısmetinize bağlı tarak mı çıkar kürek mi çıkar artık.

Velhasıl kelam TWD konusunda da aynı Arrow konusunda da aynı durum var, bu iş ne yöneticiyle çözülür ne şikayetle kafa da bitiyor iş.

• Kusura bakmayın Cypon un açtığı konu kapatılmış bundan sonra merak ettiğim sorularımı buradan sormam gerekiyor. Artık oda konuyu kapatan yöneticinin sorunu..

3.Kitabın sonlarından spoiler. Açıp açmamak size kalmış.. Spoiler derken içeride soru var merak ettiğim bir şey hakkında

Kırmızı düğün kimin düğünü, mor düğün kimin düğünü? Bu düğünlerin 2 side bu sezon mu olucak? Arkadaşlar düğünlerin içeriklerini istemiyorum ama kimle kimin evlendiğini bilmek istiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afsdfas -- 28 Nisan 2013; 1:14:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gsga

Dizi 1.sezonun ortasındayken burada 3.kitaptan yediğim bir spoiler yüzünden madem yedik diyip kitapları okumaya başlamıştım. O zaman da denyonun biri gelip çat diye yazmıştı spoilerı.
    Şimdi dizi 3.sezonun ortasında ve bu konuda hala aynı şeyler konuşuluyor., aynı durum mevcut.

Konu olmuş 250 sayfa, adam bırak bir önceki sayfayı okumayı bi üstündeki mesajı okumuyor ki, geliyor yazıyor buraya kitapta olanları sonra da "bilmiyordum", "tag içine almıştım ama" "açmasaydın nabayım"
    Bir insanın ben bunu spoiler içine aldım ama hangi bilgi bu onu da tagden önce bir not düşeyim diye düşünmesi çok zor değil bence, düşünemiyorsa yapacak birşey yok zaten.
    Ama az da olsa ilerleme var yani ben spoilerı yediğimde adam tag içine almadan söylemişti, şimdi en azından tag içine alıyorlar. Ha tagın içinden ne çıkar o da kısmetinize bağlı tarak mı çıkar kürek mi çıkar artık.

Velhasıl kelam TWD konusunda da aynı Arrow konusunda da aynı durum var, bu iş ne yöneticiyle çözülür ne şikayetle kafa da bitiyor iş.

Bundan sonra ben de spoilerin ne oldugunu yazip spoilera alacam...

Mesela asagidski kutuda daenerysin oldugu yaziyor

daenerys oluyor

saka len saka okumadim kitaplari bilmiyim noliyi

• quote:

Orijinalden alıntı: afsdfas

Kusura bakmayın Cypon un açtığı konu kapatılmış bundan sonra merak ettiğim sorularımı buradan sormam gerekiyor. Artık oda konuyu kapatan yöneticinin sorunu..

3.Kitabın sonlarından spoiler. Açıp açmamak size kalmış.. Spoiler derken içeride soru var merak ettiğim bir şey hakkında

Kırmızı düğün kimin düğünü, mor düğün kimin düğünü? Bu düğünlerin 2 side bu sezon mu olucak? Arkadaşlar düğünlerin içeriklerini istemiyorum ama kimle kimin evlendiğini bilmek istiyorum...

Herkes seninki gibi açık açık belirtse hiç sorun çıkmaz herhalde.

Cypon'un konusunun kapatılma gerekçesini de çok merak ediyorum doğrusu.

• Spoiler yemedim ancak demeden edemeyeceğim ; dizide geçmemiş , ima dahi edilmemiş daha belki de çıkmasına aylarca olan olay üzerinden soru sormayı/cevaplamayı vs, o dizinin konusundan yapıp bağğğ spoiler aldım demek... Ben de Spartacustan konuşayım/spoiler vereyim burda o zaman spoiler içinden nasıl olsa içine aldım uyardım zıpartacus 3.sezon finali diye değil mi?En basitinden her kişi bilemez ki 3.sezon kaçıncı kitaba denk geliyor... Diyelim sorunuz var, bu dizide geçti mi hayır o zaman kardeşim neden dizi konusundan soruyorsun/cevaplıyorsun nasıl bir kafa yapısı arkadaşım.Bir de savunmuşlar. Anime-manga olayında olduğu gibi spoiler serbest konuyu açacaksınn orda millet artık ne yapıyorsa yapacak bu kadar zor mu ya

Not : konuya ayda yılda bir giriyorum onda da aynı dava

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dohdor -- 28 Nisan 2013; 3:16:30 >
  • Diziyi en basından beri izliyorum, ilk defa bugün mesaj atacak oldum bu konuya ne olduysa artık millet cok atarlı. yavasca kacayım en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 28 Nisan 2013; 3:26:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

Diziyi en basından beri izliyorum, ilk defa bugün mesaj atacak oldum bu konuya ne olduysa artık millet cok atarlı. yavasca kacayım en iyisi.

arkadaşım sen ilk ve tek olsan sıkıntı değil.
    kitabı okuyan hava atmak için geliyor buraya yazıyor. O nedenle sadece sana atarlanmıyor insanlar.
    Gün geldi burda yediği spoiler sebebi ile diziyi bırakanlar oldu.

ben kitabı okumadım sadece diziyi takip etmek istiyorum ama buna saygı duyan yok.
    artık spoiler yiye yiye konuya giremez olduk.

kitap bölümü varken dizi bölümünde kitaptan bilgi yazmak bana göre akıl yoksunluğudur. başka birşey değil.
    aklı olan adam karpuz almak için manava gider, nalbura gitmez.
    kitaptan birşey konuşacak adam da kitap bölümüne gider. Bu kadar basit.
    gitmiyor da gelip dizi bölümünde soruyosa ben o adamın aklından zoru olduğunu düşünürüm.

başına 5. kitaptan" yazmak birşey çözüm değil diyorum bunu bile idrak edecek kafa yok adamlarda.
    ben ne bileyim 5. kitap nereye denk geliyor?
    belki izlediğim bir bölüm belki de 4 bölüm sonrası. Nerden bileyim?
    Şunu diyebilir mi: 5. kitaptan, dizide ise 3.sezon 8. bölümden spoiler...
    diyemez... Çünkü yazacağı şeyin kaçıncı bölümde ele alınacağını o da bilmiyor. O zaman biz nerden bilelim?

3. sezon 4. bölümü izlemiş biri bu filmin kitap bölümüne gidip de ilk kitabı okuyan adama s03e04 den birşey yazsa adama söverler.
    burda da sövüyorlar emin olun.

birisi sormadığı sürece oynanmamış bölümden bilgi vermenin hiçbir geçerli sebebi yoktur.
    kurallarda bunun değişmesi gerek.
    Oynanmamış bölümden soracak kişi de bi zahmet gitsin kitap bölümüne orda sorsun.
    Burada soranı da banlamak lazım.

bölümün iyice cılkını çıkardılar. Film hakkında YORUM dahi yapamaz olduk.

• sayenizde dizi konusunun %20 si dizi hakkında %40 ı kitap spoilerı %30 u bunun tartışması geri kalan %10da bktan oluşuyor. konunun içine edildi hala daha haklı olduğunuzu kanıtlama çabaları yahu neden burada konuşuyorsunuz? biz diziyi takip ediyoruz kitapları değil! yahu arkadaş konuya girdiğimde ben sizin mesajlarınızı ayıklamak zorunda mıyım? iki sayfa dolaştım kitaptan spoiler tartışması yeter artık yeter lan kafanız almıyor mu? bıktırdınız lan milleti herkes konuyu bıraktı ortalık size kaldı. sizler empati kuramıyor musunuz? siz şimdi yeni bir film izlerken birileri gelip yanınızda filmin sonunu tartışsa nasıl karşılarsınız? nasıl bir dizi izleme zevkiniz var sizin? her şeyi bildikten sonra izlediğinizden ne zevk alacaksınız? alayınız madde bağımlısı gibi spoiler bağımlısı oldunuz lan başımıza her zaman daha fazlasını istiyorsunuz. anlayın artık şunu çocuklar. tamam yaşınız genç bir çoğunuzun hayatında okuduğu ilk kitap aynı ilk milli oluşunuzu ona buna anlatmak gibi bu yüzden heyecanlısınız anlıyoruz ama yeter artık!

• quote:

Orijinalden alıntı: afsdfas

Kusura bakmayın Cypon un açtığı konu kapatılmış bundan sonra merak ettiğim sorularımı buradan sormam gerekiyor. Artık oda konuyu kapatan yöneticinin sorunu..

3. Kitaptan dizinin daha gelmemiş bölümlerinden
    Hocam kızıl düğünde Edmure Tully ile Roslin Frey evleniyorlar. Mor düğünde ise Joffrey ile Margaery evleniyor. Kırmızı düğün bu sezonun 9. bölümünde olacak lakin mor düğünü bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castamere -- 28 Nisan 2013; 9:54:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HeartQuake

quote:

Orijinalden alıntı: rodelero75

Ya cidden anlamıyor musunuz? Ben kitaptan spoiler verirken hangi kitaptan verildiğini yazmanın zorunlu olduğunu bilmiyordum, yaptığım hatayı kabul ettim ve düzelttim. Hala "yok spoiler vermeyin, kitap bölümüne defolun hödö hede.." Sen dizinin keyfini kaçırmak istemiyorsan OKUMA kardeşim spoilerı. Spoiler ı koyan adam zorla okuyun yazmıyor ki? Çoğu kişi spoiler yemek istemiyor olabilir ama olayın nasıl gelişeceğini öğrenmek isteyenler de var hatta sırf beklememek için nette didik didik spoiler arayanlar bile var. Herkesin zevki farklıdır. Daha önce de yazdım şimdi de yazıyorum, SPOILER VEREN ADAM YAZISINA SPOILER BUTONU KOYDUYSA OKUYUP OKUMAMAK SİZİN ELİNİZDEDİR.KENDİ İRADESİZLİĞİNİZİ BAŞKASININ ÜSTÜNE YIĞMAKTAN VAZGEÇİN.

dizi ile ilgili konuda dizi ile ilgili yapılan neredeyse her yorum spoiler içinde,diziyi,bölümü hiç izlemeyen insanlar için.dizi bölümünde spoiler koyup sağına soluna kitaptan yazmıyorsan ben açarım tüm bölümleri izlediğim için(bugün ne oldu bir fikrim yok genel konuşuyorum),herkes de açar.suçunu kabul edip özür dileyeceğine zeytinyağı gibi üste çıkmanın lüzumü yok bu 1,büyük harflerle yazınca yazdığın mesaj daha etkili veya haklı olmuyor bu da 2.

2 kere özür diledim hangi kitaptan spoiler verdiğimi belirtmediğim için, daha önceki mesajlarımı dikkatli okumamışsın

• 
Sayfa: önceki 733734735736737
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.