Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (3296. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 32943295329632973298
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle böyle bir efsaneyi bu duruma düşürdükleri için senarist 2'lisine bela okuyorum. Umarım ne Star Wars ne de başka önemli bir yapımda görev alırsınız.

* Jon'un hikayesinin kuzeyde bitmesi bence mantıklıydı. Ama bunu yapma şekilleri saçma sapan bir şekildeydi. Bir kere Dany'i öldüren Jon'un dövüşmeden tutsak alınması saçmalıktı. Grey Worm veya Dothraklar falan birilerinin öldürmesi lazımdı Jon'u. Böyle vahşi adamlar gidip tutsak alıp adalet yerini bulsun bilmem ne diye saçmalıyorlar. Orada olması gereken Grey Worm'un hem Jon hem de Tyrion'ı öldürmesiydi.

* Jon'u Night's Watch'a gönderip sürgün etmek ise adamı illa kuzeye göndereceğiz diye yaptıkları saçma sapan senaryoydu. Jon'un gerçek kimliğini herkes biliyor , Bran bunu öğrenmek için neler neler yapıyor ama sonra ne hikmetse ben başından beri kral olmak için geldim diyor. Sansa ve diğer kuzeyli lordlar bu saçmalığa göz yumup ses çıkarmıyorlar. Bu hikayede olması gereken Jon'un kendi isteğiyle kuzeye gidip Tormund'a katılmasıydı. Zaten önceden de konuşmuşlardı ve Jon'un kral olmak istemediğini aynı zamanda gece nöbetine katılmak istemediğini de biliyorduk. Bunu kendi isteğiyle yapmalıydı.

* Güzel diyebileceğim bir olay Jon-Ghost buluşmasıydı. İçimizde kalmıştı en azından o işi yarım bırakmamışlar. Dediğim gibi ben Jon'un sonunu saçma bulmadım ama bu sonuca gelişleri aptalcaydı tamamen.

* Arya'nın ya Braavos'a ya da Westeros'un batısına gideceğini düşünüyordum zaten onu da yaptılar. Bir Jaqen H'ghar sürprizi bekledim ama onu da yapmamışlar. Arya'nın kaderi pek sürpriz olmadı açıkçası beklenen bir şeydi. Burada Night King gibi birini ufak bir el hareketiyle bıçaklayıp öldüren Arya'nın nedense Cersei veya Dany karşısında hiçbir şey yapmaması saçmalıktı.

* Bran'i kral yapmalarını belki kabul edebilirdim eğer Bran'in hikayesini iyi anlatabilselerdi ama saçma sapan bir şekilde getirip krallığın başına geçirdiler. Konsey ise gözlerimi kanattı diyebilirim. Gereksiz kerhane esprileri aptal aptal uzatılan saçmalıklar falan rezillikti.

* Aslında diyecek çok şey var ama değmez. Zaten benim yazdıklarımı ve başka bir çok saçmalığı da önceki mesajlarda yazmışlar. Güzelim diziyi Star Wars çekmek için saçma sapan şekilde hızlıca bitirdiler. Bu dizinin olayları yedirebilmesi için zaten kafadan en az 80 bölüm çekilmesi lazımdı. Bunlar gidip 7+6 gibi bir saçmalık yaptılar.

* Bu işten en karlı çıkacak olan ise Martin. Bunu bence bilerek yaptı bu adam. Kafasındaki son buna benzerdi ve bunu senaristlere söyledi. Yeteneksiz senaristler ise bu hikayeyi düzgün yapmayı başaramadılar ve ellerine bulaştırdılar. Kendileri de farkına varınca Star Wars'u da alınca direk hızlı hızlı anlatıp güzel güzel CGI'lar koyup altından kalkarız dediler. Martin bu olaylara göre ya dizinin sonunu aynen tutup işlemesini güzel yaparak kitapları bitirecek , ya da tepkileri görüp sondaki bazı olayları değiştirip kurguyu baştan yapacak. İki türlü de kitaplardan çok kazanacak. Bu işlerden en çok o karlı çıkacak o yüzden.

• boşuna bekledık:)
  • İnanmazsınız ama bu grey worm'u bu kadar şişirmelerinin sebebi we wuz kangz n shiet olayı gibi bir şey anlayacağınız black panther 2 vakası neymiş missandei ile adalara gideceklermiş de bla bla sanki aleti varmış gibi
    Filmin sonunda da adalara gidiyor(Afrika çağrışımı) Jon Snow'da adam değilmiş 2 tokat atıp yollayamadı.
  • R martin gelmiş 73 yaşına çokta umurunda olurdu sanki diziymiş kitapmış artık...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Venerable kullanıcısına yanıt
    Jon kendi kendini cezalandırmak için Kuzey'e gidecek senaryosu bana arabesk gelmişti ama bundan çok daha mantıklı olurdu. Grey Worm'un, Dany'den sonra bir önemi kalmamalıydı bence. İlla bir şey yapacaksa da dediğin gibi saldırması gerekirdi, çok biliyormuş gibi diplomasiye girdi bir de

Her şekilde lordların gerçek varisin kim olduğunu bilerek hareket etmeleri gerekirdi. Ondan sonra Jon bunu reddedip gitmeliydi. Böyle Sansa ve Bran abilerini satmış oldu, Jon'un en güvendiği isimlerden olan Sam ve Davos ikilisi bile durumu umursamadı yani...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Game of Thrones’un yıldızı Sophie Turner (Sansa), 1,3 milyon kişinin imzaladığı “Son sezon tekrar çekilsin” kampanyasına tepki gösterdi:

“Bunlar, 10 yıl durmadan çalışan, son sezonu 11 ayda çeken ekibe, yazarlara, yapımcılara saygısızlık. Bu insanlar, tüm emekleri çöpe atmak istiyor.”
    Medyanın Elli Tonutwitter
    Medyanın Elli Tonu
    https://twitter.com/Medyanin50Tonu/status/1130799775903879168

• Sam Jon'un en yakın arkadaşı olsun 7 sezon boyunca.
    Finalde tek muhabbetleri olmasın.
    Herkes alacağını aldı Jon üzerinden, olan Jon'a oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Silverhand

Berbat bir sezon, güzel bir final söylenecek söz yok. Herkes kendi yolunda olması gerektiği gibi bitirdiler. Ne yapacaklardı acaba?

Night King bir anda dirilip herkesi yutacak mıydı?
    İnsanların ne istediğini anlamak zor.
    neresinden yazalım anlamıyorum ki

-cercei ile dialog bile kurulamadı taşa kurban gitti
    -koca sezon john ne işe yaradı ne yaptı? Madem bu kadar pasif bi tip neden lord of light bu adamı yeniden diriltti?
    -lord of light kimdir nedir nasıl bu kadar müdahele de bulunabiliyo fiziksel olarak dünyaya?
    -Faceless olayı havada apaçık kaldı
    - 7 sezon kafamızın etini yedi car car winter is coming winter is coming geldi noldu arya geldi tek attı gitti night king olayını hiç iyi işleyemediler
    -koskoca ejderha yok bilmem kaç mızrağın çizik atamayacağı sadece belli bi yerinden ölür denilen efsane ejderha KOSKOCAMAN filoyu göremedikleri gibi uyduruk bi kurşuna kurban gitti
    -duygusallık katmak istemişler okuduğum kimse duygulanamadı bile (brian jamie le olan sahneler) ne duyguyu verdiler koca sezon ne hikayeyi düzgün yazdılar
    daha 5-10 madde daha çıkar.

Artık izleyiciler bilinçli herkes film dizi kurdu oldu bu tür saçmalıklar ucu açıklıklar kimseyi tatmin etmez eğer sadece izler geçerim diyosan senin sorunun ama eleştiriler sonuna kadar haklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tar Goroth -- 21 Mayıs 2019; 21:10:34 >

• ANTİ BUG kullanıcısına yanıt
    Sacmaliklardan bi tanesi de Naat adasinda kelebeklerden bulasan olumcul bir hastalık var. Orada doğmuş insanlar bagisiklik kazanmis ve kelebekler onlara zararsiz. Ama dışardan gelenler icin cok tehlikeli ve ölümcül. Kisacasi Grey worm ve lekesizler oraya olmeye gidiyorlar yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tritlum

Fake değil. O kanal dizinin 4. sezonundan beri çekiyor bu videoları. Öndeki sıra yıllardır aynı. Arkadakiler ise kanal ünlenince bar da ünlendiğinden giderek sayıları arttı. İnsanlar izlemek için gidiyor oraya. Tepkileri de normal. Youtube üzerinde bir sürü kanal var hepsi aynı. Klasik Amerikan dizi izleyicisi işte. Reddit'teki gibi değil herkes yani böyle bir profilde mevcut. Hatta biz burada gömüyoruz. Bir çok yerde de diziye gömülüyor. Ama dizinin gidişatından gerçekten de memnun olan ve finalden tatmin olan insanlar da var.
    Hocam bence yanılıyorsun, oradaki bazı insanların eskiden beri olduğunu biliyorum fakat kesinlikle abartı ve rol yapma var. Sonuçta reaction videosu izliyorsun eğer tepki göstermezlerse ne anlamı var izlemenin? En yakın örnek olarak 5. bölümde Dany şehri yakmaya başlıyor hadi abi 1.sinde şaşırdın onu anlarım hadi 2. yakışında da şaşırdın tamam da 10 kere git gel yapıyor her seferinde şaşırma tepkisi veriyorsan demek ki rol yapıyorsun demektir. Amerikalı oldukları için bir overreact ve hype manyaklığını anlarım fakat üstü rol yapmadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: 10 Numara

Game of Thrones’un yıldızı Sophie Turner (Sansa), 1,3 milyon kişinin imzaladığı “Son sezon tekrar çekilsin” kampanyasına tepki gösterdi:

“Bunlar, 10 yıl durmadan çalışan, son sezonu 11 ayda çeken ekibe, yazarlara, yapımcılara saygısızlık. Bu insanlar, tüm emekleri çöpe atmak istiyor.”
    Kendileri çöpe attılar asıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 21 Mayıs 2019; 21:14:33 >
  • nYselmech kullanıcısına yanıt
    Onlar da 10.defada olayın etkisinden çıkamamış olabilirler aslında.Ben dany o haldeyken tüm bölüm şaşkınlık içerisindeydim.ağzım sürekli açık değildi ama tüm bölümü donuk bir halde izledim.
    Bu yönde hiçbir karakter gelişimi yokken biranda dizinin en karanlık karakteri yaptılar dany yi

• Arkadaşlar benim anlamadığım veya kaçırmış olabileceğim bir nokta da şu:

Kaç bin tane lekesiz var ? Yani bunlar kaç savaş atlattı hala sayıları çok fazla ve Dothrakiler de aynı şekilde ölülerle olan savaşta çok azı geri dönmedi mi saçma sapan strateji sonucu ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: brhmstn

Sacmaliklardan bi tanesi de Naat adasinda kelebeklerden bulasan olumcul bir hastalık var. Orada doğmuş insanlar bagisiklik kazanmis ve kelebekler onlara zararsiz. Ama dışardan gelenler icin cok tehlikeli ve ölümcül. Kisacasi Grey worm ve lekesizler oraya olmeye gidiyorlar yani.
    öle bişi mi vardı. belki de bi şey deniyodu ya hani filmlerde direk olarak söylenmek istenmeyen izleyicinin farketmesini istendiği sahnelere bi isim deniyodu. onu mu yapmak istediler acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Arkadaşlar benim anlamadığım veya kaçırmış olabileceğim bir nokta da şu:

Kaç bin tane lekesiz var ? Yani bunlar kaç savaş atlattı hala sayıları çok fazla ve Dothrakiler de aynı şekilde ölülerle olan savaşta çok azı geri dönmedi mi saçma sapan strateji sonucu ??
    lekesizi geç dothraki kalmamıştı ve son daenerys konuşma sahnesinde gördük ki bi dünya kalmış
  • insan gerçekten hayret ediyor.
    finalin son saniyesine kadar birşey olur diye bekledim.
    ve öylece bitti.

insan gerçekten sinirlenmeden edemiyor.
    yap 10 numara bir final yapıştır arkasından sinema filmlerini..
    yapımcı da malmış afedersiniz...
  • yeni izledim daha final bölümünü. yayında ve yapımda emeği geçen herkesin allah belasını versin. 10 senem boşa geçti gibi hissettim. final deyince hala aklıma gelen dizi breaking bad’dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 10 Numara

Game of Thrones’un yıldızı Sophie Turner (Sansa), 1,3 milyon kişinin imzaladığı “Son sezon tekrar çekilsin” kampanyasına tepki gösterdi:

Allah'ın kezbani dizide de sevmezdim su hareketiyle de kendisini sevmiyorum.Bu dizi sayesinde ünlü oldugunu unuttu sanırım.

Dile kolay 8 senedir bizde bu diziyi takip ediyoruz.Kalkip beklentiyi arş-ı alaya çıkarıp koskoca 2 senede boktan 6 bölüm çekilirse tabiki tepkimizi göstereceğiz.Resmen efsaneler arasına girecek bir dizi çöp edildi bizim tepkimiz buna.Bir sürü emek vermiş misler sanki babalarının hayrına verdiler bölüm başına hepinize bir servet ödendi.Ustune bu dizi sayesinde hepinizin yıldızı parladı başka film dizi fırsatları yakaladınız.
    İyiye iyi kötüye kötü demeyi bilmek lazım azıcık Peter Dinklage den örnek alın...

• Sezon başlamadan önce dizinin yapımcıları “Bittiğinde terapiye ihtiyaç duyacaksınız” demişti ama bu kadar ciddi olacakalarını düşünememiştim.Uzun geceden beri bir garip hissediyorum son sezonu hiç izlememiş olmak isterdim.Mantık hataları ve boş bir senaryonun çıkmazından.Seri tüm gizem ve çekiciliğini bir sezonda bitirdi 2 dangalak senarist yüzünden.

• manalaus M kullanıcısına yanıt
    Ağlamıyorum gözüme meth kaçtı. :((
  • 
Sayfa: önceki 32943295329632973298
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.