Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (3113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.482.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31113112311331143115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trufily

Bu mesaj silindi.

Night King geri dönecek hocam eminim burada bu şekilde bitmez bu hikaye .

Bir teori vardı. Bran'ın döngünün içinde olduğunu, aslında geçmişteki bütün brandon'ların o olduğunu falan iddia ediyordu. 13.lord kumandan yani night king'de bir starktı diyordu.

Ama çoğu kişide diyor ki ; "ww'leri ormanın çocukları yarattı bu teori çöker."

Ne alakası var. Onlar ww'leri yarattı ama night king 13.lord kumandan oldu. Tacını ww'ler taktı. Yine aynı şekilde o teoriye ek olarak şunu iddia ediyorum ;

5.bölümde ormanın çocukları tekrar ww'leri yaratacak döngü burada başlayacak. Bran ölecek yeni Night King olacak. Ww'ler taç takacak. Winterfell falan yok olacak tamamen.

Bizim diğer elemanlar Cersei ile uğraşırken ww'ler ortalığı darma duman edecek, finalde önceki sezonlarda Dany'nin öngörüsündeki gibi her yer yıkılmış yakılmış olacak.

• 742793 kullanıcısına yanıt
    Ya hocam şu mantık arama çabasını bırakın.Ortada mantık filan yok.Senaristler bölümün sonunda yaptıkları konuşmada bunu zaten kendi ağızlarıyla söylüyorlar.'Herkes jonu,dany ya da brani bekliyordu fakat bunun doğru olmadığını düşündük.Seyirciyi şaşırtmak istedik' diyorlar.Yani sırf bizleri şaşırtmak için adamlar son anda Aryayı çıkartmışlar.Lafta buna üç sezon önce karar vermişler fakat dizinin işleyişi hiç buna uygun ilerlemedi.Arya'ya bir alt yapı oluşturulmadı.

Arya dediğimiz karakter hayatında ilk defa ölüleri 8.Sezonun 3.bölümünde gördü.Aldığı onca eğitim içerisinde bir kere bile olsun ölülerden ve ak gezenlerden hiç bahsedilmedi.Aryanın aldığı tüm eğitim insanları öldürmek üzerineydi.İnsan üstü varlıkları ortadan kaldırmak üzere hiçbir bilgisi,hazırlığı yoktu.Ne kadar eğitimli olursa olsun hiç tanımadığı yaratıklar arasından fark edilmeden geçmesi senaristlerin zorlamasından başka birşey değil.Night King defalarca Bran'in girdiği kuzgunları farkedip onları bir bakışıyla üstlerindeki Bran etkisini kaldırırken yani hissederken Aryanın kendisine yaptığı suikasti farketmemesi kadar anlamsız bir sahne olamaz.Gerçi son anda güya Night King farkediyor,Aryayı havada yakalıyor fakat Aryanın hançeri bırakmasına sadece öyle bakıyor.Halbuki birkaç dakika önce üstüne koşan Theonun elindeki mızrağı bir hamlede kavrayan Night King ne hikmetse Aryanın bu basit hilesini farkedemiyor öyle mi?

Aryanın hikayesi Cersei ileydi.Bütün yıllar boyunca Aryanın hedefi ailesini yok eden kişilerden ve hanelerden intikam almaktı.Cersei'yi Arya öldürseydi emin ol bu daha doğru bir karar olurdu.Çünkü Aryanın tüm hedefi bunun üzerineydi.Hiçbir zaman ak gezenler ve night king ile bir ortak noktası olmadı.Bu ortak nokta sezonun en başından beri işin içinde olan Jon'da vardı.

Jon,daha ilk sezondan itibaren duvarda olan ve bu efsanelerle karşılaşan ilk karakterdi.Ak gezenleri ve ölüleri ilk duyan,duvarın ötesine defalarca geçen,bir dönem yabanilerle iç içe yaşayan,ak gezenlerle karşılaşıp savaşan hatta bir ak gezeni öldürmeyi başaran,Night King ile karşılaşan ve bu varlıkların neye benzediğini,neyi amaçladıklarını iyi kavrayan tek karakterdi.Hatta ilk sezonlarda gece nöbetçiliğini terk edip kardeşi Robb Stark'ın ordusuna katılmak için kaçmayı düşünürken o dönem kara kalede olan üstad tarafından durdurulmuş ve onun kaderinin burada ve duvarın ötesinde şekilleneceğini dahi söylemişti.Adam tüm sezonlar boyunca Kuzeyi ve duvarı ak gezenlere karşı korumaya çalışarak geçirmişken hikayesini ona tamamlatmayıp hiç alakası olmayan Arya isimli karaktere bu hikayeyi tamamlatmak hikayeyi sadece .iç etmektir başka birşey değil.

Ha yine de Arya Night Kingi öldürebilirdi fakat bu böyle bir sahne ile olmamalıydı.Misal Branin bulunduğu alanda Jon dahil dövüşte iyi birkaç kişi daha alanda olurdu.Mesela Jorah olur,Gendry olur,Clegane olur,Tormund vs birkaç kişi olur bu kişilerle Ak gezenler dövüşe girer ve bu esnada herkes birbirine girmişken,ortamda çok büyük bir kaos varken Arya gelir aradan Night Kingin işini görebilirdi.Bu hem daha mantıklı olur hem de epik bir dövüş sahnesi görmüş olurduk.Bu esnada yukarda ismini verdiğim birkaç ana karakter daha ölseydi kimsenin Aryanın gece kralını öldürmesine takılacağını sanmıyorum.Fakat böyle bir sahne çekmek yerine hiç alakası olmayan bir karakter ile gece kralını öldürmek senaristlerin yediği bir halt.Doğal olarak bunu beğenmemizi de kimse beklemesin.Ne demek ya 'Herkes jonu bekliyordu biz bunun doğru olmayacağını düşündük bu nedenle Arya'ya bu işi yaptırdık''.Ne yani sezonun başından beri Aryayı bu işe hazırlamış olsalarda bu kez 'Herkes Aryanın onu öldürmesini bekliyordu bu nedenle bizde bu işi başkasına yaptırdık' mı diyeceklerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 2 Mayıs 2019; 1:46:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-36874ECEA

benim anlamadığım tek nokta şu night king jonları gölün ortasında sıkıştırmışken niye beklediği geleceği görmüyorsa ejderhanın geleceğini nasıl anladıda bekledi orda mızrakla geleceği görüyorsa aryayı niye görmüyor

Diyorum ya mutlaka başka bir açıklaması vardır, olmalı yani. Bu Night King olayı o kadar çabuk kapanacak bir olay değil. Yani o derece dizinin içine edeceklerini sanmıyorum. Bana göre Night King olayı daha kapanmadı. Ha o formda görmeyiz, belki Bran olarak ortaya çıkar ama Night King ve büyülü gücü hala daha yerli yerinde bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: rerea

Arya dışında kimse haketmiyordu o sahneyi.
    Aslında sıkıntı bölümde değil. Nk nın ölmesinde. Başkası da öldürseydi 3.bölüm sırasında kimse böyle birşey beklemiyordu daha finale 3 bölüm varken.dizi bitmiş gibi oldu.
    Bunun dışında başka şeylere takılanları bende anlamıyorum zaten.adamlar yapıyor biz izliyoruz değiştirebilceğimiz birşey yok.yoksa bizde 1000000 sayfa bölümle ilgili konuşmasını biliyoruz.
    Ama keyifliydi diyorum,Uzatmaya gerek de yok.NK öldü diye de sinirlenip herşeyine bok atıp gömecek değilim.
    Daha 3 bölüm var.
    Nk yuzunden on binlerce insan öldü. 2. Ejder öldü mü belli degil. O da ölmüş olabilir. Yani insanligin elinde ne kaldi ki? Ben daha cok ana karakter ölmesini tahmin ediyordum. Ölenler az oldu. Zaten NK bir korku sembolüydü. Hicbir zamanda dogru düzgün işlenmedi. Dizideki karakterlerin her birinin saatlerce konusu işlendi. NK icin 1 dk bile harcanmamisti. Burada öldürülmesi gereken NK dogrudur. Ana karakterlerin hepsi ölüp ya da cersei ile NK arasinda sıkışıp arada can vermeside sacma olurdu. Cerseinin niyeti zaten belli. Tek derdi tahtta oturmak. Insanoglunun kaderi bu bolumde baglanmak zorundaydi. Bu belliydi yani. Dizinin finali NK vs cersei olmayacagina gore beklenen oldu ve NK'nın üstünü Arya çizdi.

Ben sahsen bolumu 2 kez ust uste izledim. Gayet guzeldi. Burada atip tutanlarda ayri bir komik. Bu gorsel efektlerin 2 gunde hazirlandigini saniyorlar herhalde. 2 yildir bu cizimler renderlar kurgularin bitmesi beklendi. Her bölümde saatlerce CGI savas sahnesi mi olacak? Bu isler ne kadar maliyetli haberleri yok herhalde. Ulkemizde birakin bu diziyi sadece bu 3. Bolumu cekebilecek 80 milyon kisi icinde herhangi bir ekip yok. Forumun bilgisine sunarim. Saygilar sevgiler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: rerea

O hareketin devamında ölülerin yanan barikatların önünde dururken, birer birer ileriye doğru yürümeye devam etmesini sağladı. Ölüleri kontrol etti bir nevi.

O kontrol olayını hiç bir el hareketi yapmadan yapıyor zaten. Bence o el hareketinin Bran ile bir bağlantısı var. Ne olduğu ileriki bölümlerde ortaya çıkacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

Bu görüntüleri şimdiye kadar görmedik. Kalan bölümlerde kesinlikle görür müyüz yoksa sadece bu videoyu hazırlamak için çekilmiş olabilir mi?

Alıntıları Göster
    Hocam hatırlarsan hem Bran'in görülerinde hem de Daenerys'in rüyalarında Kings Landing'deki sarayın çatısını kırık ve içerisine kar taneleri düşerken görüyoruz. Demir taht ise adeta donmuştu. Bu görülerin de bir anlamı olması lazım.
  • Hala daha dizinin ana konusunun 'taht' olduğunu düşünen sığ düşünceli insanlar var.Kardeşim bu dizinin daha ilk bölümü bu sahneyle başlıyor ne taht mücadelesinden bahsediyorsunuz siz? :https://www.youtube.com/watch?v=cDVnVlQ6PnE

Bu dizinin her zaman ana konusu ak gezenler oldu.Baş kötü karakter her daim 'Night King' oldu,ana düşman hep 'Ak gezenler' oldu.Daha ilk sezondan beri 'Uzun kış geliyor','Açlık başlayacak','Çocuklar kışta doğacak,kışta büyüyecek,kışta evlenecek ve kışta ölecek.Yazı görmeden yaşayan onlarca nesil olacak' dendi.Bütün afişlerinde,bütün reklamlarında 'Winter İs Coming' teması işlendi.Yahu 8.Sezonun tanıtım fragmanı bile 'uzun gece' oldu.Hala daha ''Ya kardeşim dizinin ana konusu zaten tahttı.3.Bölümde insanların kaderinin belirlenmesi iyi oldu'' demek neyin kafasıdır?

Açıkçası senaristler ve dizi kapitalizme yenik düştü.Artık geri kalan üç bölüm boyunca ak gezenler bir şekilde geri gelmezse bol bol sevişme sahnesi,bol bol ihanetler ve klasik savaş sahneleri görmüş olacağız.Bu diziyi ilgi çekici kılan,insanları meraklandıran,gizemli bir hava yaratan ana etken 'taht' değil ak gezenlerdi.Yahu şu konunun başındaki afişte bile Night king en baskın karakter olarak dururken 'Yeaa zaten dizinin ana konusu hep 'taht' idi.İyi oldu ak gezenlerin 3.bölümde üstlerinin çizilmesi' demek tamda senaristlerin aradığı izleyici kitlesidir.Bu tür kitle yüzünden senaristler 'Lan fazla kasmaya gerek yok.Ne versek yiyor bunlar' kafasındalar.Adamlar açık açık bölüm sonunda yaptıkları konuşmada sırf seyirciyi şaşırtmak için Aryayı seçtiklerini söylüyorlar.Siz hala daha 'O 'No one' idi ve iyi dövüş eğitimi aldı.Bu işi Aryadan başkası yapamazdı' deyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 2 Mayıs 2019; 2:15:45 >

• Artık izlemeyen ya da şimdiye spoiler yemeyen kalmamıştır heralde yazıyı bölmemek için spoiler butonu kullanmayacağım. Ama The Long Night bölümünden pek bahsetmeyeceğim zaten yazan yazdı çizen çizdi.

Ben bu bölümde gördüklerimizle artık Night King mevzusunu kapattılarını düşünüyorum. Sırf bu bölüm için bütçelerden bahsedilmesi, Helm's Deep örnek gösterilip ondan daha uzun sürecek bir savaş sekansı olacak demeleri falan bu bölümden daha büyük bir şey gelmeyeceğini gösteriyor.

Önümüzde 3 bölüm kalsa da süreler uzun. Imdb notlarına göre 4. bölüm 78dk, 5. bölüm 80dk ve 6. bölüm de 80dk olacak. Long Night bölümü 82 dakikaydı.(Adı Long Night ama 2 dakika daha uzun hahah) Bu sezon 6 bölüm olsa da süreler uzun eyvallah. Geriye kalan 3 bölümü ve süreleri düşünürsek bir şeyler göreceğiz belli ki. 4. bölüm muhtemelen yaraları sarma, zafer sarhoşluğu ve bir sonraki savaşa hazırlık olarak geçecek. 5. bölümde de muhtemelen bir savaş daha göreceğiz. Bölümün yönetmeni de 3. bölümü yöneten abimiz zaten.(Kendisine saygım var ama senaristlere yok) Long Night' da neler olduğunu gördükten sonra bu bölümde de bizim tayfa 3-5 yara alıp kazanır. Sevgili "şaşırtmayı seven" senaristlerimiz Arya' ya Cercei' yi kesinlikle öldürtmez. (Bu sezonun senaristleri dizinin yapımcıları. Keşke siz yazmasaydınız birader.) Kış mış da gelmez bir daha hangi birini işleyeceksin 80 dakikada. Son bölümü ve diziyi de uzun bakışmalı, belki bol sevişmeli, bol diyaloglu, ziyafetle, gün batımına karşı el ele bitirirler. 80 dakikayı nasıl dolduracaklar bakalım son bölüm. (Senaryo dışında son bölümü yönetenler de yapımcı abiler. Yandık.)

Neticede Night King baba bitti gitti. Son paragrafa da bakarsak 5. bölümde de bir savaş göreceğiz, sonrası da kapanış. Valla 3. bölümle ilgili çok doluyum da söylenecek herşey söylendi zaten şimdiye kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gertize -- 2 Mayıs 2019; 2:36:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu 3 videoyu bırakıp gidiyorum. Spoiler içerir

• Gertize G kullanıcısına yanıt
    Bu sezonu en fazla eleştirenlerdenim, 1 puanı bastım imdb'den bütün bölümlere, ama George RR bitter sweet ending dedi bir kere. Acı-tatlı bir bitiş olacak.

On-point death yapabilmek için zorlamışlar belli ki. Zira Night King'den daha güzel bahane olamaz karakter öldürmek için. Şimdi Cercei main karakterlerin bir çoğunun ölümüne sebep olacak ve dul bir menepoza girmiş kadın NK'dan daha fazla acı vermeye sebep olacak.

Ben söylüyorum daha da kötü bölümler bekliyor bizi. Zira main karakterlerin yarısından fazlasının öleceği sıkça tekrarlandı. Şimdi bu karakterleri kim öldürecek ? Kiralık köylü katil Bron, Zombi Mountain, "ehehehe" ben kötü adamım diyen bizim Greyjoyların amcası, Cersei ...

Uzun gecenin yapamadığını, zombi Viserionun yapamadığını, sınırsız kaynaklara sahip ölü ordusunun yapamadıklarını, NK'nın ve generallerinin yapamadıklarını şimdi bu zaten hayattan küsmüş zavallı karakterler yapacak.

İleri de ki tartışmaları görün bakın... Daha da ateşlenecek ortam.

• Ekşide yazmış biri

surların önünde 30-40 metre eninde, 5-6 metre derinliğinde hendek kazıp ölüler hendeğe doldukça alevli oklarla ve kızgın yağlarla falan onları yakmak en doğrusuydu.havadan da 2 ejderha ve kale içinden mancınık-oklarla yapılacak bir savunma en doğru stratejiydi.ha ölüler o kadar çok ki bir süre sonra hendek dolar denilebilir ama o kadar büyük bir hendeği dolduracak kadar ölüyü yok edersen zaten ölüler ordusunun da sırtı kırılmış olur.yeterli zaman yoktu,toprak kış olduğu için sertti falan boş bahaneler yeterli zaman ve yeterli insan gücü vardı.hem böylece daha az insan ölür,night king'in de yeni ölüleri diriltme tehlikesi minimuma indirilirdi. ama onlar ne yaptılar mal gibi karanlıkta kale önüne dizildiler..hele gariban dothrakileri resmen bile bile ölüme gönderip soylarını kuruttular. hele o ejderci ensest hala-yeğen yok mu..ulan ejdere binip karlı kuzey dağlarında birbirinizi emikleyeceğinize bir keşif yapın ölüler ordusunda dev var mı mamut var mı ejderi diriltmişler mi arada 2 alev yollayın yol boyu mümkün olduğunca ölü kızartın.koymuşlar sam şişkosu ile ghost denen kurdu kalenin önüne insanlığı kurtaracaklar.

Şimdi karanlıkta nasıl görsünler diyecekler için.
    Jon bir sahnede ejder üstündeyken at üstündeki ak gezenleri görüyor ve üstlerine doğru gidiyorda koca orduyu ve devlerimi göremeyecekler. Ulan en basitinden brnan 2 tane karga gönderip baksın karşı tarafa aktif olsun ve diğerleri ona göre taktik yapsın yok abi.

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Hocam hatırlarsan hem Bran'in görülerinde hem de Daenerys'in rüyalarında Kings Landing'deki sarayın çatısını kırık ve içerisine kar taneleri düşerken görüyoruz. Demir taht ise adeta donmuştu. Bu görülerin de bir anlamı olması lazım.

Alıntıları Göster
    Eğer böyle bir şey olursa ve ww'ler geri gelirse dizi söylediğim tüm kötü eleştirileri bana yutturmuş olur

• Deplasmanda PSG' ye 4-0 yenilip, kendi sahasında 6-1 yenerek tur atlayan Barça gibi bir dönüş beklemeyelim bence. Yapımcı/senarist abiler rengini belli etti.

• Antikaruh kullanıcısına yanıt
    Bana da öyle geliyor ama ne desek boş. Adamların sağı solu belli olmuyor 7. sezona eyvallah dedik de 8. sezon tepetaklak. Şu kurduğumuz senaryodan bile daha kötüsü gelebilir ben hayal edemiyorum şuan. Şaşırtacağız ayağına rezalete dönüşebilir.

Şu saatten sonra görmeden bir şey diyemiyorum malesef çünkü adamlar öngörülemeyecek kadar facia yazıyor son sezonu.

• Gertize G kullanıcısına yanıt
    Bir de 3 bölüm kaldı.yapsalar bile düzgün işleyemezler.renklerini 7.sezon için 7,8 için 6 bölüm yayınlayacağız dediklerinde belli etmişlerdi.game of thrones gibi bir diziyi neden erken bitirmek isterler anlamadım.
    Eskiden baya teori konuşurduk şimdi bu senaryoya bakınca hep boş yere konuşmuşuz gibi hissettim.
    Artık sadece tahta dany geçsin yeter diyorum

• Geek teorinin giydirmelerini izlemenizi tavsiye ederim

• Katılıyorum hocam.

Diziye başlarken heralde farkındalardır zibilyon tane derinliği olan karakter var hikayede. Eğer bunu dizi yapacaksan ya bütçene güvenip her şeyin altını dolduracaksın uzun uzadıya, ya da karakterlerden ve hikayeden bazı şeyleri kırpacaksın televizyon yapımına uygun hale getirebilmek için. Dizi/film olmak için çok zor bir evren gerçekten.

İlk sezonlarda çok iyi işleyebildiler çoğu şeyi. Hakkını verdiler. Geniş geniş anlattılar. İnsanlar zaten bu genişlik sayesinde teoriler üretmeye, beyin fırtınası yapmaya başladılar. Ama sonlara doğru her şeyi sıkıştırmaya başlayınca o genişliği dolduramamaya başladılar.

Ama mesele beklentileri karşılayamayacak olmak falan da değil. Winrar bile bunlardan iyi sıkıştırıyor. Savaş sahnesi 40 küsür dakika olmasın da 30 dakika olsun ama hikayeyi ver altını doldur. Arya' nın kütüphanedeki saklanarak kaçış sahnesine 1 dakika ayır bize Bran denilen ne idüğü belirsiz şahsın 2 saattir neye warglandığını ver. Anladık kız assassin. Jon' la ilk karşılaşmasında bile gözümüze soktular.

• YouTube
    Game of Thrones - Night King'i öldürecek olan hançer
    https://youtu.be/sc9230B60co

1 sene onceden teorisi tutan biri olmus helal olsun

• Dizinin en sevdiğim yanı işte. Binlerce mantıklı teori üretilebilmesi. Yapımcılar diziyi ne kadar bu teoriler altında ezse de, en farklı olup da şu anki duruma en yakın teori bu. Ha adamlar yazarken bunları düşünmüş müdür onu bilemiyorum. Şu 3. bölümün senaryosundaki rezaleti görünce sanki durumun buraya gelmesini tesadüfmüş gibi gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maestro725

https://youtu.be/sc9230B60co

1 sene onceden teorisi tutan biri olmus helal olsun
    Spoiler !!!

Eğer NK sadece bir Kavramsa (kim olduğu önemli değil) ve bu şekilde bir plot twist olursa, onu öldürenin yada ondan sonraki 3-eyed raven'ın NK olacak olması gibi, senelerdir gösterilen o soğuk buz tutmuş tahtı bir yere bağlayabilirler. Ki işte o zaman efsane ötesi olur, herkeste küçük dilini yutar.

Jon zaten ölü olduğundan onunla ilgili bir şeylerinde olabileceği söyleniyor. Yani yeni dünyada yeni dengeler üzerine yeni bir NK ile bitirirlerse hepimize güzelce ağzımızın payını vermiş olurlar.

• 
Sayfa: önceki 31113112311331143115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.