Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (3106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.482.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31043105310631073108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Game of Thrones sürprizi bol bir dizi ya senaristler aklınca sürprizi bu şekilde yapmış sanırım. Herkes Night King asacak kesecek sanarken Arya zıp pıt tık yaptı. Bundan sonra da herkes ölür tahta Gendry geçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşlar 'Dizi fantastik neden mantık arıyorsunuz ki?' kafasındalar.Yahu arkadaşım bu dizi ABSÜRT komedi filmi değil ki mantık aramayasın.8 Sezon boyunca yapılan herşeyi bir mantık çerçevesine oturt fakat 8.sezon 3.bölümünün senaryosunu yazarken 'Yieeea bu bir fantastik dizi yeaaa neden bu kadan kasıyoz ki yaaa Zombilerin,ejderhaların filan olduğu bir dizide arya gece kralını öldürse çok mu saçma olur yeaaa'' kafasına ulaşıyorsun anlamıyorum ki

Ben Aryanın gece kralını öldürmesine aşırı takılanlardan değilim.Sadece öldürme şekli çok ama çok kolay oldu.Yahu Arya eğitim aldığı yerde ak gezenlerin lafını bile duymadı.Şurada Jon Snow ile karşılaşana kadar ak gezenlerin varlığından da zombilerden de haberi yoktu.Ak gezenler neye benzer,nasıl savunma yaparlar,nasıl dövüşürler en ufak bir fikri bile yoktu.Aryanın tüm eğitimi insanları öldürmek üzere oldu.Kimse ona insan dışı bir varlıkla dövüşeceği için ayrı bir eğitim vermedi.Yahu Aryayı canlandıran maisie williams bile bu bölümün senaryosunu okuduğunda Aryanın gece kralını öldürmeyi hak etmediğini söylerken siz hala daha 'Efendim Arya 'no one' yani hiç kimseydi,dahası iyi dövüş eğitimi aldı ayrıca bu ateş rahibeside ona öldüreceği gözleri filanda söylemişti çok mantıklı moruq' diyorsunuz anlamıyorum ki

Tamam Arya bir takım büyü biliyor olabilir FAKAT gece kralının ve ak gezenlerin yanında bu yeterli olabilir miydi?Yahu bu gece kralı kaç sezon önce Bran'in eğitim aldığı Üç kuzgunun mekanındaki büyüyü bozup içeri girmiş adam.Üç kuzgunun büyüsünü bile birşekilde bozan gece kralı Aryanın dandik büyülerini mi fark edemedi?

Senaristler düşünmüşler düşünmüşler 'Lan biz 8.sezondur mantıklı senaryo yazıyorduk.Gelin final sezonunu absürt bir dizi haline getirelim,milleti sinir edelim,sinir olanlarada 'Yeaahh bu fantastik dizi yeaah ne mantık arıyon' deriz işin içinden çıkarız' demişler herhalde bunun başka bir açıklaması yok

Madem izleyiciye feyk atacaklardı ulan Arya yerine hiç dövüş eğitimi almamış birisi mesela Sam gece kralını öldüreydi nasıl olurdu?Arya için mantık arayanlar bir de Sam için arasınlar ya...Öyle ya Sam ak gezenlerle ilk karşılaşan gece nöbetçilerinden biri değil miydi?Dahası ilk ak gezenide o öldürmüştü.Ak gezenlerin şu kızlarıyla ensest ilişki yaşayan adamdan çocuklar almasına da o birşekilde engellemişti.Kaç sezondur arkadan arkadan gece kralının amaçlarını bozuyordu.Dahası hisara gidip baya bilgide öğrenmişti.Orada gece kralını nasıl öldürebileceğini de öğrenmiş olabilirdi. Hatta dikkat ederseniz 8.sezonun 2.bölümünün son sahnesinde Jon ve diğer arkadaşı ile konuşurken 'İçinizde ilk ak gezen gören ve öldüren benim' diyerekte aslında bir sonraki bölümde gece kralını öldürecek kişi olduğunu da belli etmiş oluyordu değil mi?

Gördüğünüz üzere gayet Sam'de gece kralını öldürebilirdi

NOT:Beyler bunun dizi fanı olmakla bir alakası yok.Burada bizlerin isyanı seyirciyi aptal yerine koymuş olmaları.8 Sezon boyunca Game Of Thrones'in reklamını 'Winter İs Coming' şeklinde yapacaksın,ak gezenleri ve gece kralını büyüttükçe büyüteceksin fakat insanların 8 yıldır beklediği bir sahneyi ak gezenler ve gece kralı olmaksızın çekip son sahnede gece kralını çok ucuz birşekilde öldürüp bu konuyu kapatacaksın öyle mi?Buna kızan insanlara da 'Yeaa bu fantastik dizi ne mantık arıyon moruq' diyeceksiniz öyle mi?Yahu şu senaryo yerine internetten gördükleri teorilere göre bir senaryo yazsalardı daha başarılı olabilecekken bir diziyi böyle .iç ediyorlarsa buna ancak sövülür kimse kusura bakmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 1 Mayıs 2019; 15:22:30 >

• lyanna mormont u canlandıran bella ramsey gerçekte 16 yaşındaymış. ben 8-10 yaşında zannediyordum. buradaki bölümü beğenmedik diye söylenen çocuklardan büyüktür yaşı
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

4.bölüm yüklendi beyler.Akıyor valla
    leak mi geldi? 4.bölüm ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

4.bölüm yüklendi beyler.Akıyor valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenFakeDeilim -- 1 Mayıs 2019; 15:26:40 >
  • Kitapların yazılmamış olması bu kadar etkilememesi lazım diziyi karakter ve konu devamlılığı kalmadı fanboylugun lüzumu yok dizi eski kalitesinden çok uzak.nerde red wedding nerde bu.10 yıldır beklediğimiz uzun geceye bak hele

• Bu kadar kötü bir sezon nasıl olabiliyor demek ki oluyormuş. Hele ki bu bölümün ilk 40 dakikasında ki kapkaranlık ortam resmen skandal. Milleti kandırıyorlar akılları sıra gerçekçi olsun falan diye !!

• yapma cocugum yapma evladım

• useful tricks

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenFakeDeilim -- 1 Mayıs 2019; 15:43:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ra-Horakhty

https://youtu.be/4pI_njw0lxI

Bu videoyu izlemeni öneririm. Evet fantastik fakat fantastik senaryonun da bir sınırı var, senaristlerin yaptığı seyirciyi salak yerine koymak. Başka bir şey değil.
    Katılıyorum, çok iyi video olmuş. Mutlaka herkes izlesin. Özellikle son kısmı mükemmel :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Milletin teorisi tutmamis diye camur atiyorlar bölüme. Gayette tutarli senaryo, guzel savas sahneleri ve mantik cercevesinde cogu sey. Fırtınada ejderhalarin uçamamasi ve görememesi gayet normal. Üstelik gece kralinin kurnazligini bol bol gördük, aldi ejderhalari savastan uzaga çekti ve o sirada insanlar kaleyi kaybettiler. Jon ile dany akgezenlere gitmeye calisirken de firtina ile geri savurdular ejderhalari ve onlarin yanina gitmenin o kadar basit olmadigini gördük.

Begenmeyenlerin, sacma bulanlarin bahaneleri ve aklindaki senaryolarla yuzuklerin efendisindeki 'en basindan kartallara binip yuzugu daga goturselermis' mantigi birbirine paralel. Surekli lotr ile kiyaslaniyor diye bu örnegi veriyorum

• youtubedaki teorileri, incelemeleri falan izledim de pek hak veremedim ordakilere. Hemen hepsi kitapla diziyi birbirine karistirmis. Bende kitaplari okudum, dizinin 3. yada 4.sezonu yayinlanirken ben kitaplari bitirmistim.

Kendi fikrim, kitap daha zevkliydi cunku kitapta bir suru enteresan olay vardi, hepsi birbirinden gizemli bircok hikaye vardi. Ama kitapta anlatilanlarin %80i dizide yok. Gelipte diziyi kitaba göre yorumlamak cok sacma olmus. Kitap boyle bitseydi ve ayni elestiriler yapilsaydi anlardim azor ahai, alevli kilic, starklarin warg ozellikleri, ejderha öldüren kahramanlar vs. Ama dizide bunlarin cogu yokki, yada sadece yarim dakikalik gecislerle biri dillendirmis birkac sey var.

• ben jamie derdim, brienne kültürlü birisi tormud la işi olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Long Nightt

Bazı arkadaşlar 'Dizi fantastik neden mantık arıyorsunuz ki?' kafasındalar.Yahu arkadaşım bu dizi ABSÜRT komedi filmi değil ki mantık aramayasın.8 Sezon boyunca yapılan herşeyi bir mantık çerçevesine oturt fakat 8.sezon 3.bölümünün senaryosunu yazarken 'Yieeea bu bir fantastik dizi yeaaa neden bu kadan kasıyoz ki yaaa Zombilerin,ejderhaların filan olduğu bir dizide arya gece kralını öldürse çok mu saçma olur yeaaa'' kafasına ulaşıyorsun anlamıyorum ki

Ben Aryanın gece kralını öldürmesine aşırı takılanlardan değilim.Sadece öldürme şekli çok ama çok kolay oldu.Yahu Arya eğitim aldığı yerde ak gezenlerin lafını bile duymadı.Şurada Jon Snow ile karşılaşana kadar ak gezenlerin varlığından da zombilerden de haberi yoktu.Ak gezenler neye benzer,nasıl savunma yaparlar,nasıl dövüşürler en ufak bir fikri bile yoktu.Aryanın tüm eğitimi insanları öldürmek üzere oldu.Kimse ona insan dışı bir varlıkla dövüşeceği için ayrı bir eğitim vermedi.Yahu Aryayı canlandıran maisie williams bile bu bölümün senaryosunu okuduğunda Aryanın gece kralını öldürmeyi hak etmediğini söylerken siz hala daha 'Efendim Arya 'no one' yani hiç kimseydi,dahası iyi dövüş eğitimi aldı ayrıca bu ateş rahibeside ona öldüreceği gözleri filanda söylemişti çok mantıklı moruq' diyorsunuz anlamıyorum ki

Tamam Arya bir takım büyü biliyor olabilir FAKAT gece kralının ve ak gezenlerin yanında bu yeterli olabilir miydi?Yahu bu gece kralı kaç sezon önce Bran'in eğitim aldığı Üç kuzgunun mekanındaki büyüyü bozup içeri girmiş adam.Üç kuzgunun büyüsünü bile birşekilde bozan gece kralı Aryanın dandik büyülerini mi fark edemedi?

Senaristler düşünmüşler düşünmüşler 'Lan biz 8.sezondur mantıklı senaryo yazıyorduk.Gelin final sezonunu absürt bir dizi haline getirelim,milleti sinir edelim,sinir olanlarada 'Yeaahh bu fantastik dizi yeaah ne mantık arıyon' deriz işin içinden çıkarız' demişler herhalde bunun başka bir açıklaması yok

Madem izleyiciye feyk atacaklardı ulan Arya yerine hiç dövüş eğitimi almamış birisi mesela Sam gece kralını öldüreydi nasıl olurdu?Arya için mantık arayanlar bir de Sam için arasınlar ya...Öyle ya Sam ak gezenlerle ilk karşılaşan gece nöbetçilerinden biri değil miydi?Dahası ilk ak gezenide o öldürmüştü.Ak gezenlerin şu kızlarıyla ensest ilişki yaşayan adamdan çocuklar almasına da o birşekilde engellemişti.Kaç sezondur arkadan arkadan gece kralının amaçlarını bozuyordu.Dahası hisara gidip baya bilgide öğrenmişti.Orada gece kralını nasıl öldürebileceğini de öğrenmiş olabilirdi. Hatta dikkat ederseniz 8.sezonun 2.bölümünün son sahnesinde Jon ve diğer arkadaşı ile konuşurken 'İçinizde ilk ak gezen gören ve öldüren benim' diyerekte aslında bir sonraki bölümde gece kralını öldürecek kişi olduğunu da belli etmiş oluyordu değil mi?

Gördüğünüz üzere gayet Sam'de gece kralını öldürebilirdi

NOT:Beyler bunun dizi fanı olmakla bir alakası yok.Burada bizlerin isyanı seyirciyi aptal yerine koymuş olmaları.8 Sezon boyunca Game Of Thrones'in reklamını 'Winter İs Coming' şeklinde yapacaksın,ak gezenleri ve gece kralını büyüttükçe büyüteceksin fakat insanların 8 yıldır beklediği bir sahneyi ak gezenler ve gece kralı olmaksızın çekip son sahnede gece kralını çok ucuz birşekilde öldürüp bu konuyu kapatacaksın öyle mi?Buna kızan insanlara da 'Yeaa bu fantastik dizi ne mantık arıyon moruq' diyeceksiniz öyle mi?Yahu şu senaryo yerine internetten gördükleri teorilere göre bir senaryo yazsalardı daha başarılı olabilecekken bir diziyi böyle .iç ediyorlarsa buna ancak sövülür kimse kusura bakmasın.
    Ki Arya'nın o meşhur eğitimi de yarım kaldı ve kendisine verilen bütün görevlerde başarısız olmuştu. Bir kere Arya Stark olmayı hiç aşamadı. Birini öldürdüğünde de zehir kullanmıştı, kılıç değil.

Arya hikayesini tamamladı, ailesine yanlış yapanların icabına baktı. Dany taht için gelmişti, hikayesi tamamlanacak. Jon'un hikayesi hep yarım kalacak, tamamen senaristlerin beklenmedik olma sevdası yüzünden. Bu kitap/dizi hiçbir zaman beklenmedik olmak için beklenmedik olmamıştı. Bizim önceden alıştığımız şey iyilerin yaşamasıydı, Ned ölmeden önce gece nöbetini kabul edip kelleyi kurtardı zannettik ama yine de yanlış kararlarının sonucuna katlanıp öldü. İlk sezon bu bölümü yazan elemanlara kalmış olsaydı Ned duvara gönderilir, 8 sene boyunca hiçbir şey yapmadan beklerdi.

Zaten en başında kitaplarda olmayan NK karakterini yaratmak hataydı. White Walkerların yok edilememe sebebi devler gibi başka bir ırk olup yenilmeye başladıklarında kimsenin gelemediği topraklara kaçmalarıydı. Ölüm gibi, ölüme ne diyoruz? Bugün değil. Ama günün birinde öleceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elan Morin Tedronai -- 1 Mayıs 2019; 16:9:25 >

• SonJnow kullanıcısına yanıt
    bırak hocam beğenmesinler boyuna yazı yazıp dursunlar
    yazdıkça son bölüm çok daha güzelleşiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: s1ms0n

Bu mesaj silindi.
    Gerçekten teori çok mantıklı geldi bana'da ama yaparlarmı bilmiyorum bunu.
  • Savunmada tam bir skandaldı pikelar nerde? geniş ve uzun kalkanlar nerde? o kadar hazırlık yaptılar bumu savunma anlayışları yani, ölülerle arana mesafe koyman lazım. Atlılarla saldırmak tamamen saçmaydı zaten koy dothrakileri kalenin içine ver okçu olsunlar gayet de iyi olurlar gereğinde de suru savunurlar zaman kaybetmessin. lekesizlerin defansını hiç anlamadım hiçmi savunma pozisyonu alınmaz aralarında 5 metre var bitişik durmaları lazım o kadar adam boşuna öldü. saçma bir şey izledim. Boltonlar olsaydı yeminle kale o kadar zarar görmezdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonJnow

Milletin teorisi tutmamis diye camur atiyorlar bölüme. Gayette tutarli senaryo, guzel savas sahneleri ve mantik cercevesinde cogu sey. Fırtınada ejderhalarin uçamamasi ve görememesi gayet normal. Üstelik gece kralinin kurnazligini bol bol gördük, aldi ejderhalari savastan uzaga çekti ve o sirada insanlar kaleyi kaybettiler. Jon ile dany akgezenlere gitmeye calisirken de firtina ile geri savurdular ejderhalari ve onlarin yanina gitmenin o kadar basit olmadigini gördük.

Begenmeyenlerin, sacma bulanlarin bahaneleri ve aklindaki senaryolarla yuzuklerin efendisindeki 'en basindan kartallara binip yuzugu daga goturselermis' mantigi birbirine paralel. Surekli lotr ile kiyaslaniyor diye bu örnegi veriyorum
    hocam nesi mantıklı Allah aşkına
    koskoca night kingin tek bölümde ölmesi mi mantıklı? branin tüm bölüm boyunca karga simulator oynaması mı mantıklı? dothrakileri en önden salmak mı mantıklı? yere damlayan kanı bile duyan ak gezenlerin 1000 lercesi ve kaç tane generalin aryayı duymaması mı mantıklı? night king ölüleri diriltirken jon snow 100lerce ölü arasında kalıyor kamera gidiyor geliyor hooop 3 tane ölü kalmış bu mu mantıklı.Daha yazardım da düşünsem . Nereden baksan en kötü got bölümüydü.

• quote:

Orijinalden alıntı: BenFakeDeilim

ben jamie derdim, brienne kültürlü birisi tormud la işi olmaz.
    Tormund da dev sütü ile beslendi hocam

• 
Sayfa: önceki 31043105310631073108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.