Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (3083. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.494.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30813082308330843085
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    NİGHT KİNG ölmemiş olabilir
    daha 3. bölüm bitti belki daha uzun tutup bölümleri olası bir senaryo ile geri getirebilirler hiç belli olmaz

EĞER JON SNOW GERİ GELDİYSE O NEDEN GERİ GELMESİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 29 Nisan 2019; 23:22:13 >

• Aryanın bir ölünün hatta night king in etrafındaki komutanlardan birinin yüzünü çalarak Night King e yaklaşıp öldüreceğini düşündüm, kimsenin aklına gelmezdi yırtık dondan fırlarcasına çıkıp ansızın bıçağı dürteceği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wither

Savunmak için değil de bulabildiğim karşıt görüşleri yazayım.Yoksa bölümde ciddi sıkıntılar vardı malesef katılıyorum.Çaresizliği hissettirmesi konusuna da katılıyorum.

1 - Night King bir şekilde ölmeliydi , çünkü karşı konulacak bir düşman değil, dizi biterdi.Ha 6. bölümde olsaydı daha iyi olurdu sanki , erken oldu gibi.Bunu da ancak gizlice sneak atakla yapabilirlerdi.Kılıç dövüşü çok saçma olurdu.Tek zayıf noktası belli zaten.Bunu tek yapabilecek de Arya aldığı eğitimlerden dolayı.Nasıl yaklaşabildi , büyü ile , Akgezen'in yanından rüzgar gibi geçti ve görünmedi.Saçı savruldu Akgezen'in anlayamadı.Yani büyü yardımıyla kısmi görünmez oldu.Başka mantıklı açıklaması yok.Yüz değiştirirken de yapıyordu büyü , sadece yetenek ile öyle kılık değiştirilmez çünkü.

2 - Night King son anda farketti ve havada yakaladı işte , arkadaki Akgezenler'den o kadar farkı olsun adam King , beceremedi headshot ı yani Arya :)

3 - Crypt işi saçmalık cidden.Herkes duvarı inşa eden ile aynı zamanda Crypt ı inşa eden aynı kişi olduğu için duvardaki büyüleri kullanmıştır orada da diyordu ama yokmuş öyle bir şey sanki.Bundan emin olmadan o kadar çocuğu kadını mezarlığa kilitlemek saçmalık.

4 - Winterfell çok küçük bir kale anladığım.İçerde çok az bir kısmı durabilirdi ordunun.Zaten kamp çadırları kale dışındaydı.Mecburiyetten yani.

5 - Bölümün en mantıksız sahnelerinden biriydi.Ama Rohan atılarının gelişi gibi tepeden o atlıların gidişini göstermek etkileyiciydi ,bunu göstermek istediler savaşın görkemi için.Ayrıca kıtanın en vahşi ve savaşçı ordusunun 30 sn içinde nasıl katledildiğini gösterip savaşın ne denli zorlu ve umutsuzluk içinde olduğunu seyirciye hissettirmek istediler.Başardılar da , yanan oraklarla o sahneler nefisti.Ama atlıları bilinmezliğin ortasına yollamak başlı başına saçmalık.Kalenin sağına ve soluna geçerler.Düşman kale önüne geldiğinde araya alırlar.Ha yine telef olurlar ama 30 sn de olmaz 5 dk falan dayanırlar en azından :)

6 - Bölümün kötü sahnelerinden biri daha.Tamam çaresizliği hissettireceksin ki final sahnesi daha vurucu olsun.Bak ölmek üzereler diyorsun.Ama bu kadar çaresiz gösterme , Sam'in üzerinde 3 düşman vardı , nasıl çıktı oradan.Ha bunu gösterirsin ama Night King düşmeden 30 sn önce gösterirsin , 30 sn dayandılar deriz biz de.En az 5 dk geçiyor üzerinden öyle düşüyor Night King.

7 - Adamlar kılıcını bile savurmadı bir kez.Kapıştırsana Bran'in orada bizim kahramanlarla.Hatta bizimkilerden 1-2 si ölsün orda gözden çıkarılabileceklerden.

8 - Bran'i çözmek güç.Anladığım tek işlevi Night King'in ona olan zaafını kullanıp ağacın oraya tuzağa çekmek.Başka bir işlevini göremedim ben.Bağlamazlarsa 3 bölümde Lost daki karaduman gibi olacak sonu.

9 - Değil elbette.Orada çaresizlikten sinirleri boşalıyor.Bran'a ulaşmasına bir türlü izin vermiyor ejderha.Etrafta sürekli düşen ölüler canlanıyor.Orda sigorta atıyor anlayacağın ölüme atıyor kendini , zaten herşey bitti kaybettik diye.

10 - Ejderha alevi normal şartlarda fantastik edebiyatta en ölümcül silahtır belki de.Ama kitapta ve dizide burnu kanamayanlar var ırktan dolayı.Jon Targaryen ama yarı da Stark , yani alev direkt öldürse de normal insanlara göre daha dayanıklı olabilir.

11 - Öyle tabi de işte yerde de savunmasız kalıyor , ejderhanın bile üzerine çıktı elemanlar.Yine de daha efektif kullanabilirdi.

12 - Ejderhadan ziyade Dany uyuyor orda gibi.Binicisinden emir gelmeden havalanmamış olabilir itaat duygusundan.Yine de koskoca Ejderha bu ya fantastik dünyanın en özel ve kadim yaratığı.Daha zeki tasvir edilmeliydi.

13 - Evet belli bir alanı kapsıyor sanırım.Ritüel falan yapıyor o bölgede galiba yine de bilen biri daha net açıklayabilir.Yoksa oturduğu yerden kralın şehrini alırdı.

14 - Uçsa da tek başına o rsiki göze almaz.Balistaları var kralın şehrinin savunmalarında.Ayrıca önce Bran yok edilmeliydi.O en son işti.

Yazar senaryo desteğini kestiğinden beri bölümlerde ciddi hatalar var.İlk başladığımız dizi çok özel , alternatifi olmayan bir şeydi.Şu an sıradanlaştı.Yine de karakterleriyle , görselliğiyle , atmosferiyle hala çoğu diziden çok önde.Senaristler 6 sezon bizi takip eden seyirci son 2 sezonu da mecburen takip edecek kafasıyla ilk bölümlerdeki özeni göstermiyorlar son bölümlere.Nasılsa mecburen son bölüme kadar izleyecekler diyorlar.Çoğu dizide böyle malesef.
    Hocam söylediklerinize karşı söylenecek mantıklı cevaplar var da, ben bu dizi için plot boşlukları doldurmaktan bıktım artık. 7. sezonun başından itibaren tamamen rant işine döndü. Gerçi GRRM sonrası herkes böyle olacağını tahmin ediyordu. Ya çok ciddiyim redditten, buradan kalifiye, yaratıcı, kitapları okumuş 5-10 kişi bulsak, hadi hissiyatı dramını vs geçtim, bundan kötü senaryo yazamayız. Abi bu adamlar hiç mi total war ya da benzeri oyun oynamadılar? Bu nasıl strateji, bu nasıl kurgu? Neyse konuştukça sinirlerim oynuyor. Bu bölümle, Baelor, Blackwater, Red Wedding, Tyrion'ın duruşmasını gibi bölümleri yapan adamlar aynı adamlar, dizi aynı dizi. GRRM farkı işte. Ne diyelim üzücü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

diğer diyara gidip 31 çekiyor diyorlar bran için

Alıntıları Göster
    NK karıma baktı diye gelmiş olsaydı daha tatmin edici bir açıklama olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: bladeGny

Daha iyi olan versiyon hangisi?

Alıntıları Göster
    Şu an en iyisi 1080P Amazon versiyonu(4.5gb civarıydı bu bölüm) ama dediğim gibi karanlık sahnelerde yetersiz, yapacak da bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 29 Nisan 2019; 23:25:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Crusher

Hocam söylediklerinize karşı söylenecek mantıklı cevaplar var da, ben bu dizi için plot boşlukları doldurmaktan bıktım artık. 7. sezonun başından itibaren tamamen rant işine döndü. Gerçi GRRM sonrası herkes böyle olacağını tahmin ediyordu. Ya çok ciddiyim redditten, buradan kalifiye, yaratıcı, kitapları okumuş 5-10 kişi bulsak, hadi hissiyatı dramını vs geçtim, bundan kötü senaryo yazamayız. Abi bu adamlar hiç mi total war ya da benzeri oyun oynamadılar? Bu nasıl strateji, bu nasıl kurgu? Neyse konuştukça sinirlerim oynuyor. Bu bölümle, Baelor, Blackwater, Red Wedding, Tyrion'ın duruşmasını gibi bölümleri yapan adamlar aynı adamlar, dizi aynı dizi. GRRM farkı işte. Ne diyelim üzücü.

Alıntıları Göster
    En kötü okur teorisinden beter bir bölümdü. Mezarlıktaki ölüler kalkacak diyenlerle alay ediliyordu

• Bran'in kaç bölümdür saçmalıklarını açıklayacaklar mı onu merak ediyorum?
  • Adamların derdi neyse karanlık nedeniyle millet filmden tiskindi

• Rezalet !
    Keşke bu sezonu hiç çıkarmasalardı.
    Fanların uydurduğu bundan daha iyi en az 15-20 senaryo çıkardı.
  • Cidden bi ara sıkılmaya başlamıştım artık, bran'a da çok küfrettim dizi içinde. ama o son sahne cidden sıkılmamın önüne geçti. bu kadar kolay bitmeli miydi onca 7 sezonun bize yavaştan yavaştan empoze edip hazırlığı bu kadar şey, tartışılır ama Aryaşkım yanii..
  • Şimdi aklıma geldi, bir ara sızıntı olmasın diye birden fazla son çekiliyor denmişti, acaba istemeden yanlış sonu mu koydular bölüme, cidden başka bir açıklaması yok yani
  • Jon ve daenerys
    Game of Thrones (2011 - 2019)

• 8x3 bölümünde tatmin olan var mı gerçekten ?
    yazıklar olsun allah belanızı versin senaristler.
  • Millet teoriler var

sözde bran warglandığı zaman bir savaş oldu diyorlar nk istediğini aldı falan denildi birde branin ateşin tanrısı olduğunu söylüyorlar eğer doğruysa bir şeyler olduysa nk istediğini aldıysa ölmediyse 4'te cersie ölürse 5-6 da bir şeyler olursa süper olur şimdiye kadar eski fragmanlar dahil 5-6 dan hiçbir kare görmedik
  • Jon'un boş boş bağırmasına çok güldüm, yine günün kahramanı her zamanki gibi Arya

Anlamadığım nokta
    Arya'yı şimdi bi white walker'ın yüzünü almasını bekledim dizi boyunca ama bu son sahne'de o saçı savrulan night king'in kurmaylarından birisi o arya mıydı? nerden çıktı geldi arya, gizlenmiş miydi tam onu anlamadım
    ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Bu arada kızıl saçlı cadıya ne oldu ? Aslında burada olsa belki yardımı dokunurdu

Neyse yetişti savaşa

Bu arada ben de yaklaşık 5 gb'lık Memento versiyonunu indirdim ama , maalesef çekimler gece olduğu için özellikle bazı sahnelerde izlemekte zorlandım.
  • Yapilan yorumlara baktim da, gercekten herkes benim gibi dusunuyormus. Normalde torrentten izlemedigim halde buldugum 480p linki biraktim kotu diye, ugrastim torrent indirdim falan filan 1080p izleyeyim gozum gonlum acilain dedim. Ona ragmen karanliktan bisey goremedim yav.
    Ayrica tartisilan konular da hep ortak. NKin bu kadar cabuk olmesini kimse beklemiyormus anlasilan. Yazik oldu ne diyelim. Geri kalan 3 bolumde insallah güzel savaslar goruruz. Sacma sapan bos beles diyaloglarla gecistirmezler insallah.
    Kizil karinin gelisi guzel oldu diziye renk katti tekrardan. Sonucta masallahi var. Aryanin egitim aldi elemani gosterdiler 1-2 sahnede. Keske onlara daha cok deginselerdi. Aryanin egitimi falan acikta kaldi biraz bence. Ya da en azindan aryaya egitim veren adami daha cok gosterebilirlerdi. Sonucta aryanin egitimini o verdi. Son sahnelere dogru brienne, jaime, briennein yaveri falan hep olecekler diye bekledim ben. Onlar da bir sekilde hayata tutundu. Aryanin oldurme meselesi tamam ama keske bu bolumde olmeseydi NK. Cok cabuk gerceklesti her şey. Ayrica NKin yaverlerini hic aksiyonda göremedik. At üstünde yavas yavas yuruduler sadece. Keşke onlari da savasirken gorebilseydik. Soylenecek cok sey var bu bolumle ilgili. 4. bolum iyi olur umarim.

• Walla arkadaşlar konu iyi veya değil bence efsane bir bölümdü. Hayatımda izlediğim en gergin savaş sahneleri vardı. Ben bayıldım açıkçası

• Gerçekten insan sıcağı ile anlamıyor da sonradan çok küfür ediyor yapacağınız işi...

Spoiler

Herşeyi ama her şeyi geçtim bütün o saçmalıkları.

Abi kurt niye atlı arka hiç bir stark in olmadığı yer de ölüme gidiyor. Bir stark ile durmalıydı. Ejderhalari yine harcadilar. 1 tanesi boşa öldü diğeri de az daha ölüyordu veya öldü.

Bu kezban yazık etti ejderhalara en başından beri.

Diğer saçmalıklar için zaten yorum yapmaya bile değmez.

Not: Biraz daha karanlık yapamiyorlar miydi acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4CFB2806D -- 29 Nisan 2019; 23:48:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Duvar ve gece nöbeti hiç olmayaymış olurmuş ...
  • 
Sayfa: önceki 30813082308330843085
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.