Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2745. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
25 Misafir (1 Mobil) - 24 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27432744274527462747
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biri acil cevaplasın lütfen şu jhon snow un babası kim?
  • Ekşi Sözlük'teki biri 07x06 hakkında yorum yapmış. Noktasından virgülüne kadar haklı. Buyrun okuyun:

yazılacak çok şey var fakat ilk sezonlarda olduğu gibi sonunu tahmin edemediğimiz, klişe sahnesi olmayan bölümler 2 sezondur yoktu. bu bölümle beraber klişeden geçilmez olmuş game of thrones. her hamleyi, her sahneyi tahmin ettiğimiz bir bölümdü.

tormund tam ölecek gibi ama yok ölmüyor, nedir klişe..

önemli karakterlerden ölen bi thoros of myr öldü o da 7 kişi içinden en az önem arz edenlerden biri. diğeri gendry.

gendry duvara koşuyor. o kadar yol gidiyor duvarın dibinde bitkinlikten düşüyor ve davos abimiz gelip içeri alıyor. kuzgunu yolluyor kuzgun dany'e ulaşıyor. dany düşünmeden atlıyor drogon'una hop navigasyonla jon'un konumuna girişiyor. neyse aksiyona bişey diyemem güzel aksiyondu.

sonrasında jon hiçbir neden yokken kill sayısını artırmak için leveli düşük walker kesmeye başlıyor. oğlum yavrum atla ejderhaya gidin işte nedir bu kill merakı.

gelelim diğer bir zorlama sahneye. jon suya düşüyor evet 5 dk da sakalların buz kestiği bir ortamda suya düşüyor. üzerinde 15 katlı kürk ve üzerinde en az 5 tane zombieyle düştüğü sudan kurtuluyor. buraları görmezden geldik. o kadar soğukta üzerindeki de 1sn de kuruyan bi teknoloji olmadığına göre %100 ıslaklıkla senin anında donman lazım neyse buraları da geçelim adam targeryan falan kanı ateşli cart curt. sonra benjen amcası geliyor sevgili jon'umuzu kurtarıyor!! neyse benjen de muhitten geçerken seslere gelmiş olsun. kendini feda edip atını veriyor yeğenine.

daha sonra jon bitap düşmüş bir şekilde atıyla duvara kadar gelirken dany ve jorah hala umudunu kesmemiş bi şekilde bekliyor sonra dany tamam ben de sıkıldım diyor "tam" gidecekken jorah dur bişey gördüm diyor falan feşmekan.

sonra gemide durduk yere dany demeler, samimi ifadeler, el ele tutuşmalar falan buraları geçiyorum.

son sahne yakın çekim dragon necromancy.. göze odaklanan kamera sonrasında aniden açılan mavi göz. gerçek game of thrones bu değil..

buraya kadar hala "bu bölümü" savunuyorsanız yok ne klişesi allah-u akbar woohoolara devam ediyorsanız tebrikler bölüm sizin için çekilmiş.

şimdi gelelim george martin olsaydı ne olacaktı. tormund sahnesinde, ya tormund direkt ölürdü ya da hiç öyle 3-5 tane zombieye yakalanmazdı. gendry duvara koşarken son düzlükte yere düşünce ya ölürdü ya da içeri kadar adam gibi koşar haberi verip öyle düşer belki de ölürdü. jon atraksiyona girip kill kasmazdı atlardı ejderhaya giderlerdi. yani bu olunca otomatik olarak suya düşme sudan çıkma ve benjen amcanın kurtarmaları olmayacaktı.

aslında daha yazılır fakat herkes emin olabilir ki george martin kalemini senaryodan çekmiş. bu klişelere nasıl izin veriyor orasını anlamak da güç.

• Yok böyle bir bölüm KU DU RU YO RUM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüntü kalitesi iyi bir site var mı bulduğum çamur gibi arkadaşlar pm bekliyorum

• syncsta kullanıcısına yanıt
    Littlefinger'ın ajanı demek ki

• Aksiyon güzel ama baya bir mantık hatası var. Dizi tarihinde bu bölüm kadar mantık hatası bir bölüm yoktur heralde

Night King neden o kadar süre bekledi? Alıp mızrağı atsaydı, Jon ve saz ekibi hemen ölürdü; aksiyona da gerek kalmazdı. Gendry duvara nasıl ışınlandı? Kuzgun Dany'nin yanına nasıl ışınlandı? Dany şıp diye bizimkileri nasıl buluverdi? Ya biraz düşününce bu bölümde baya bir mantık hatası var.

• rhaegar targaryen
  • PomPom kullanıcısına yanıt
    bu arkadaş dany nin nesi olur
    edit: tamamdır sağol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.C.B -- 16 Ağustos 2017; 19:2:57 >
  • Bu bölümden sonra serinin sonuyla alakalı bazı şeyler kurdum kafamda. Spoiler olabilir olmayabilir de çünkü ben de emin değilim.

Euron'un Golden Company'yi kullanarak Cersei'ye ihanet edeceğini ve öldüreceğini düşünüyorum. Zaten dizide hiç Valonqar adı geçmedi.

Merakla beklenen Azor Ahai'nin aslında Rhaegar olduğunu ama Robert'ın onu öldürerek her şeyi bozmuş olduğuna olduğuna inanıyorum. (https://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/6ti602/spoilers_main_legit_azor_ahai_theory_that_makes/?st=j6f78he9&sh=428d7245) Aslında bunu ben de bu konuya çok önceden yazmıştım ama teoriye dökmemiştim.

Daenerys'in Jon'dan çocuğu olacaktır. Bu bölümde çok gönderme vardı, Jorah ve Tyrion'ın söyledikleri bariz spoilerdı bence.
    Hikayenin bir kısmında Daenerys ölecektir, Jon tek başına çocuğuna bakmak zorunda kalır ve zaman atlamasıyla o çocuğun büyüdüğünü görürüz. Tahta Jon'un geçeceğine kesin gözüyle bakardım önceden ama 6 bölüm kalmış olması bu ihtimali ortadan kaldırıyor.

Dizinin kapanışı ise Sam'in kitabını yazmaya başlaması olur. A Song of Ice and Fire.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0F2AFDA7E -- 16 Ağustos 2017; 19:1:6 >

• abisi. Robert Baratheon tarafından öldürüldü. jonun anneside lyanna stark nedin kızkardeşi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PomPom -- 16 Ağustos 2017; 19:3:46 >
  • Reid Rider kullanıcısına yanıt

Benjen neden kaçmadı?
    Night King neden yerdeki ejderhayı vurmadı da uçan ejderhayı vurdu?
    Jon nasıl donmadı?

Bu sorular da eklenebilir. Ki en büyük sıkıntı dizide en akıllı adamlardan biri olarak bildiğimiz Tyrion'un Jon'u böylesine aptalca bir göreve yollaması, Jon'un da yine hiç düşünmeden "doğru ya bunu yapmalıyım çünkü sezon finalinden önceki bölümler aksiyonlu olmalı. Bu sezon çok konu bulamadık. O yüzden bu öneriyi sorgulamadan gitmem lazım. Ejderhalardan birini kaptıracak olsak bile." diyerek görevi kabul etmesidir.

Belki bir umut Night King'le ilgili sorularımız cevaplanabilir diyorum. Onun dışında umudum yok.
    Acı ama gerçek, dizi bu sezon senaryo konusunda ağır çuvalladı.

Anlamıyorum gerçekten seni ve senin gibileri. Dizi eski hızıyla devam etse sadece bu bölüm tüm sezon sürerdi. O kısımlar atlanıyor işte şurada kalmış son 8 bölüm, 8 bölüm sonra dizi bitiyor ne olmasını istiyorsunuz 3-4 bölüm boyunca orada mı beklesinler
    Ayrıca geçen süre işliyor sadece atlanıyor. yani jon snow ve tayfası o buzlu gölde etrafları ww ile sarılıyken günlerce beklediler. sadece bize bunlar gösterilmedi. o kuzgun 12 saat kadar sonra vardı oraya ancak bize gösterilmedi bu
    son 8 bölüm yahu 8
  • Game of Thrones (2011 - 2019)
  • quote:

Orijinalden alıntı: çesna

Görüntü kalitesi iyi bir site var mı bulduğum çamur gibi arkadaşlar pm bekliyorum

ben de çamur gibi arıyorum internet çok yavaş özelden link atar mısın :D
  • Dizi çok bozdu iyi ki bitiyor böyle güzel bir seri para uğruna ancak bu kadar bozulabilirdi yazık valla.
  • O değil de
    Benjen neden kaçmadı ?

• Cersei'yi bence Arya öldürecektir. Jaime kılığına girip o Valonqar muhabbetini de yerine getirebilirler dolaylı yoldan. Bu sezonun başında Arya, Lannister askerlerine "Kraliçe'yi öldüreceğim" diyordu. Bence bunun altı boş bırakılmamalı.

Azar Ahai ile ilgili söylediklerin bence kitaplarda geçerli olur. Dizide yapacaklarını sanmıyorum ama yaparlarsa güzel olur. Önceden duymamıştım bu teoriyi ama tam GRRM'lik bir senaryoymuş.

Sam'in tüm bunların kitabını yazması da fazla Hobbit çakması olur gibi sanki.

• The Imp kullanıcısına yanıt
    ne diyelim hocam bu diziden herşey beklenir ama bu kadarı saçma çünkü mağarada w.w nin targeryan hanesi doğmadan önceki resmini gösterdi bize dizi
  • SpaceFalcon S kullanıcısına yanıt
    Game of Thrones (2011 - 2019)

Yalnız Jorah bişe gördüm dur demiyor ki boru ötüyor.Evet ilk sezonlar gibi değil çünkü hiç beklenmedik şeyler olurdu ,artık seyircide istemiyor ki beklenmedik şeyler,olan oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 27432744274527462747
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.