Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2642. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.493.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26402641264226432644
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

quote:

Orijinalden alıntı: thelmessos

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aléister Crowley

True Night King Lich King Arthas
    Night King ile Arthasda baya benzerlik taşıyor ordusu felan kim kimden kopya çekmiş acaba

Warcraft Hikayesi çok daha eskiye dayanıyor ayrıca evreni Game of Thrones dan çok çok geniş.

Night King zaten Lich King ucuz bir kopyası asla Lich king karizmasına sahip olamaz.
    Şimdi biraz daha benzicek
    Ejderhaya binince

Drogon zaten Deathwing benziyor

Game of Warcraft

Warcraft evreni çok daha eskiye dayanıyor.

Night king zaten lich king kopyasi.

Bu iki cümlenin açıklamasını çok merak ediyorum. Mümkünse beni aydınlatır mısın?

Lich King ile Night King arasındakı tek fark lich king frostmourne (kılıcı) olması ve onun gücüyle diritlmesi onun dışındaki her şey birebir aynı.

İlk Warcraft oyunu orclar ile insanlar arasında geçiyor ve ikinci oyun da ilk oyunun devamını anlatıyor. İlk Warcraft 1994'te çıktı.

Martin ise seriyi 1994'da tasarladı, ilk kitabı 1996 de çıkardı.

Arthas'ın ve Lich King'in olduğu Warcraft III ise 2002 yılında piyasaya sürüldü. Bildiğim kadarı ile ilk iki oyunda Lich King'in doğası ve güçleri pek ciddi bir bilgi verilmiyor. Bunları Frozen Throne'da öğreniyoruz. Tabi daha sonrasında çıkan kitaplardan da.

Kısaca Martin'in 1996'da çıkan ilk kitabının giriş kısmı Ak Gezenler ile başlayıp, her ne kadar dizideki gibi olmasa da Night's King'in ilk kitapta bahsediliyor olmasından hareket ile, Martin'in Warcraft'tan etkilenmesi veya ''kopyalaması'' söz konusu değil. Tam tersi mevcut olabilir ama. Orası ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

quote:

quote:

quote:

Night King ile Arthasda baya benzerlik taşıyor ordusu felan kim kimden kopya çekmiş acaba

Warcraft Hikayesi çok daha eskiye dayanıyor ayrıca evreni Game of Thrones dan çok çok geniş.

Night King zaten Lich King ucuz bir kopyası asla Lich king karizmasına sahip olamaz.
    Ejderhaya binince

Game of Warcraft

Bu iki cümlenin açıklamasını çok merak ediyorum. Mümkünse beni aydınlatır mısın?

Lich King ile Night King arasındakı tek fark lich king frostmourne (kılıcı) olması ve onun gücüyle diritlmesi onun dışındaki her şey birebir aynı.

İlk Warcraft oyunu orclar ile insanlar arasında geçiyor ve ikinci oyun da ilk oyunun devamını anlatıyor. İlk Warcraft 1994'te çıktı.

Arthas'ın ve Lich King'in olduğu Warcraft III ise 2002 yılında piyasaya sürüldü. Bildiğim kadarı ile ilk iki oyunda Lich King'in doğası ve güçleri pek ciddi bir bilgi verilmiyor. Bunları Frozen Throne'da öğreniyoruz. Tabi daha sonrasında çıkan kitaplardan da.

Kısaca Martin'in 1996'da çıkan ilk kitabının giriş kısmı Ak Gezenler ile başlayıp, her ne kadar dizideki gibi olmasa da Night's King'in ilk kitapta bahsediliyor olmasından hareket ile, Martin'in Warcraft'tan etkilenmesi veya ''kopyalaması'' söz konusu değil. Tam tersi mevcut olabilir ama. Orası ayrı.

Benim bildiğim akgezenlerden bahsediliyor Night Kingden bahsedilmiyor. Warcraft kitaplarıda baya eskiye dayanıyor diye biliyorum. Baya kapsamlı bir araştırma yapmak lazım.

Dizideki Night King tasarımı duruşu vs. lich king çok andırdı bana ondan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 2 Ağustos 2017; 21:17:28 >

• trufily T kullanıcısına yanıt

mantık aramıyorum artık ejderha olmasa bile yıktırırlardı duvarı yada gemiyle falan geçirirlerdi veya suyu dondurup yürütürlerdi.Şu üç bölümdeki olaylardan sonra öylesine izlicen işte üzerine düşünmeye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syncsta -- 2 Ağustos 2017; 21:17:10 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

quote:

quote:

quote:

Ejderhaya binince

Game of Warcraft

Benim bildiğim akgezenlerden bahsediliyor Night Kingden bahsedilmiyor. Warcraft kitaplarıda baya eskiye dayanıyor diye biliyorum. Baya kapsamlı bir araştırma yapmak lazım.

Dizideki Night King tasarımı duruşu vs. lich king çok andırdı bana ondan.

Konu bağlamında Warcraft kitapları eskiye doğru gidiyor ama 2000 sonrası çıkışlı hepsi. Dediğim gibi Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ilk kitabı 1996'da çıktı.

Dizideki Night King ile kitaptaki Night's King arasında fark olduğu doğru. Ama bu karakter en azından senaristlerin esinlendiklerini söyledikleri karakter, Bran'a Yaşlı Nine tarafından anlatılıyor.

Efsaneye göre, Sur'un yapımından kısa bir süre sonra, İlk İnsanlar daha Kahramanlar Çağı'ndayken Gece Nöbetçileri'nin 13. Kumandanı, teni ay kadar beyaz ve gözleri mavi yıldızlar kadar parlak bir kadına aşık olur. Bu teni buz kadar soğuk olan kadını kovalar ve onunla birlikte olur. Aynı zamanda ona ruhundan bir parça da aktarır. Daha sonra kadını yanına alarak Nightfort'a gelir ve kendini kral, kadını da kraliçe ilan eder. 13 yıl boyunca o kalede hüküm sürer ancak 13. yılın sonunda Kuzey'deki Kral ile Sur'un Ötesindeki Kral, güçlerini birleştirir ve Night's King'i yenerler. Böylece Gece Nöbetçileri onun hükmünden kurtulmuş olur. Ölümünden sonra anlaşılır ki, Night's King Ak Gezenlerle anlaşma yapmış ve 13 yıl boyunca onlara kurbanlar sunmuş. Bunun üzerine adı yasaklanmış ve kayıtlı olan heryerden silinmiş.

Görünüş itibari ile benzedikleri doğru, dizi senaristleri kitaptaki karakter gibi, Lich King'ten esinlenmiş olabilirler. Ama kitaptaki karakter, Warcraft evrenindeki Lich King'ten daha önce oluşturulmuş.

• Got un warcraft etkilendiğini sanmıyorum ama lotr dan etkilendiği gerçek.Martin de öyle diyor zaten ,saf iyi ve saf kötüyü grileştirdim diyor kitap serisi için.Warcraft ın da got dan etkilendiğini sanmıyorum zira buz ve ateşin şarkısı öyle çok popüler,devrim yaratan yapım değildi.Kitapları en çok satan listesine 12-13. sıralardan giriyordu,diziyle bu kadar popüler oldu.Dizisi çıkmasa çoğumuzun haberi bile olmazdı bu seriden.
  • syncsta kullanıcısına yanıt
    okusam mı okumasam mı kararsız kaldım
    inanılmaz derece merak ediyorum ve spoilera basmak inanılmaz çekici geliyor ama okursam bölümleri izlerken heyecanlanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt_Vader -- 2 Ağustos 2017; 22:41:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt_Vader

okusam mı okumasam mı kararsız kaldım
    inanılmaz derece merak ediyorum ve spoilera basmak inanılmaz çekici geliyor ama okursam bölümleri izlerken heyecanlanmam.

Ben 2-3 defa okudum ve bölümleri izlerken gayet heycanlaniyorum zaten hemen unutuluyor. Ayrıca eski sezonlar gibi şaşırtıcı ters olaylar yok artik...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asil Türk Kanı

Got un warcraft etkilendiğini sanmıyorum ama lotr dan etkilendiği gerçek.Martin de öyle diyor zaten ,saf iyi ve saf kötüyü grileştirdim diyor kitap serisi için.Warcraft ın da got dan etkilendiğini sanmıyorum zira buz ve ateşin şarkısı öyle çok popüler,devrim yaratan yapım değildi.Kitapları en çok satan listesine 12-13. sıralardan giriyordu,diziyle bu kadar popüler oldu.Dizisi çıkmasa çoğumuzun haberi bile olmazdı bu seriden.

tamam dostum lotr en iyisi,hiçbir eserle karşılaştırılamaz,hatta star wars gibi evrenlerle bile karşılaştırılamaz,karşılaştırılması seriye hakarettir,gotu ezer geçer.

mutlu oldun mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt_Vader -- 3 Ağustos 2017; 0:12:29 >

• quote:

quote:

Got un warcraft etkilendiğini sanmıyorum ama lotr dan etkilendiği gerçek.Martin de öyle diyor zaten ,saf iyi ve saf kötüyü grileştirdim diyor kitap serisi için.Warcraft ın da got dan etkilendiğini sanmıyorum zira buz ve ateşin şarkısı öyle çok popüler,devrim yaratan yapım değildi.Kitapları en çok satan listesine 12-13. sıralardan giriyordu,diziyle bu kadar popüler oldu.Dizisi çıkmasa çoğumuzun haberi bile olmazdı bu seriden.

got sayfasında fırsat buldukça lotru övüyorsun,yetmiyor lotr mu got mu konusu açıyorsun.
    tamam dostum lotr en iyisi,hiçbir eserle karşılaştırılamaz,hatta star wars gibi evrenlerle bile karşılaştırılamaz,karşılaştırılması seriye hakarettir,gotu ezer geçer.

mutlu oldun mu

rahatsızsan blokla boş yapma

kafan mı güzel anlamadım nerede övdüm ben şimdi o yorumda.Adamın kendi söylediği şeyi buraya yazmam övmek mi oluyor

Gerçekler acı mı geldi hayırdır sıkıntın ne?

Açtığım konu ne alaka onu anlamadım boş boş yorum atma.Got u başka serilerle kıyaslayan sadece ben değilim.İki fantastik evreni kıyaslamanın neresi absürd,gidip titanic mi got mu konusu mu acsaydım

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Haklısınız aklıma gelmedi.

• Asil Türk Kanı kullanıcısına yanıt
    acı bir gerçek yok,geçen haftalardan hatırlıyorum burada sayısız kere lotr vs got muhabbeti yaptın.başka da konusunu açan yoktu zaten.birkaç kere yaparsın anlarım da sürekli bu muhabbeti yapmanın ne gereği var.got'a daha iyi demeleri mi canını sıktı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt_Vader -- 3 Ağustos 2017; 0:11:33 >
  • dördüncü bölümden görseller:

Game of Thrones (2011 - 2019)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Şu kısım çok hoştu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arya evine dönmüş.

https://twitter.com/DTFNarratur/status/892863622170394626
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    dizi o kadar saçmaladı ki yapacaklar bunu . Kitap böyle biterse yakıcam hepsini.

• bence Bran Jon snow a sen bir targeryan sın ayrıca önce güneydeki cersei yi halletmeniz lazım daenerys ile diyecek,o da eyvallah kardeş ben o zaman bir ejderhaya binip sağı solu yakayım diyecek

• quote:

quote:

Ejderhaya binince

Game of Warcraft

Bir Orta Dünyalı olarak bende sürtüşmeye gireyim. Lich King'in ismi de Witch King'den çakma gibi geliyor bana

• quote:

Orijinalden alıntı: DTFNarratur

Arya evine dönmüş.

https://twitter.com/DTFNarratur/status/892863622170394626

Nerden buldun bunu? Bekliyorduk bunu çok şaşırmadım ama düştü mü bölüm malum ortamlara acaba?
  • Bir haber gördüm. Yine HBO hacklemiş birileri bölümleri düştümü ? Bölüm bitince o an 1 hafta işkence gibi geliyor. 3 bölüm sonra 1 sene bekleyecek olmamızı saymıyorum bile. #DamnHBO

• quote:

quote:

mutlu oldun mu

Ne hikmetse çöp ettiği GoT'un da konusundan çıkmıyor.

Tolkien'in masal dünyası artık çekici gelmiyor herhalde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 26402641264226432644
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.