Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2479. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.489.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24772478247924802481
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir ara dizideki Demir Taht'ta bulunan kılıç sayısı eleştiriliyordu, kitapta tasvir edilen buna benzer mi?

Game of Thrones (2011 - 2019)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 5 Temmuz 2016; 5:43:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tru****

quote:

Orijinalden alıntı: BMO

quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

quote:

Orijinalden alıntı: Chanser

Beyler bu son bölümdeki snow khalesi olayını starkların olayını ben anlamadım olay ne

Jon Snow Rhaegar Targaryen ve Lyanna Stark'ın çocuğu. Bir Targaryen yani. Khaleesi ile akrabalar. Khaleesi Jon'un halası oluyor

Hocam aslında her durumda 'Bastard' oluyor, o şekilde de evlilik dışı doğduğu için Targeryan değil(Çünkü Rhaegar'in eşi Elia Martell)
    Taç topraklarında doğsaydı belki Jon Waters olarak görebilirdik

Bu arada imzaya bi edit çekin bence :)
    My watch has ended

Arkadaşın imzasını göremiyorum ama eğer 'is ended' yazdıysa o da olur hata yok. Dizide de 'is ended' diyor zaten. Gerçi çok net değil ama kısaca 'is ended' de doğru.

Birde Rhaegar'ın Lyanna ile de evlenmediğini bilemeyiz. Targaryenlerde çok eşlilik var zaten.

"My watch begins" yazıyordu ben de o günler tarihe karıştı diye dedim

is veya has olması önemli değil ama tekrar izledim yine has anladım, internete de baktım da bu durumda millet ikiye bölünmüş harbiden :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Bir ara dizideki Demir Taht'ta bulunan kılıç sayısı eleştiriliyordu, kitapta tasvir edilen buna benzer mi?

Evet kitaptaki böyle tasvir ediliyor
    (binlerce kılıçtan yapılma)

Dizideki fena bulmuyorum ama baya rahata benziyor :)

• Arkadaşlar eşcinsel sahneler varsa dizeye başlamıcam varsada hangi bölümlerde olduğu söylenirse atlayayım
  • Bolca Escinsel ve Ensest sahne mevcut :) Dizi bir anlamda bunun uzerine kurulu diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GurcellOnline

Bolca Escinsel ve Ensest sahne mevcut :) Dizi bir anlamda bunun uzerine kurulu diyebilirim.

hocam kadın-kadına olan sahneler de sıkıntı yok ama diğer türlü varsa izlemicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Bir ara dizideki Demir Taht'ta bulunan kılıç sayısı eleştiriliyordu, kitapta tasvir edilen buna benzer mi?

Evet GRRM çizdirmişti bunu.

• Her turlusu var :) hem niye kadin kadina olunca sorun olmuyorda digeri sorun oluyor :)
    Cinsellik acisindan herhangi bir tabusu veya siniri olmayan bir dizi. Bunu dikkate almani oneririm ama mutlaka izlemenide tavsiye ederim. Zaten bir sure sonrasinda cinsellik degil konu agir basiyor. Oyle reyting getiren sahnelere gerek kalmiyor.
    6 sezon soluksuz izlenecek bir dizi bu yuzden.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasinJR10

quote:

Bolca Escinsel ve Ensest sahne mevcut :) Dizi bir anlamda bunun uzerine kurulu diyebilirim.

Hatirladigim bi ilk sezonda 6 ya da 7.bolumde vardi galiba. Onun disinda hatirlamiyorum.

• Yav adam ned stark ölmedi diyor yok ... ne kullanıyonuz olum siz

• 3. Kitabın başı
    Kronoloji Üzerine Bir Not Buz ve Ateşin Şarkısı, bazen birbirlerinden yüzlerce hatta binlerce mil uzakta olan karakterlerin gözünden anlatılır. Bazı bölümler bir günü, bazı bölümler sadece bir saati kapsarken, diğerleri on beş günlük, bir aylık ya da yarım yıllık bir zamana yayılabilir. Bu çeşit bir yapı söz konusu iken, anlatıcı kesin surette dizisel olamaz; bazen, önemli olaylar eş zamanlı bir şekilde, birbirlerinden binlerce fersah uzakta gerçekleşmektedir. Şu an elinizde bulunan ciltten bahsedilecek olursa, okuyucu, Kılıçların Fırtınası ’nın açılış bölümlerinin, Kralların Çarpışması ’nın kapanış bölümlerini takip etmediğini, hatta o bölümlerle örtüşmediğini idrak etmelidir. Açılışı, Kral Toprakları’ndaki Karasu Savaşı sırasında ve savaştan sonra, İlk İnsanların Yumruğu’nda, Nehirova’da, Harrenhal’da ve Üç Dişli Mızrak’ta yaşanmakta olan olayların bazılarına yönelik bir bakışla yaptım. George R. R. Martin

• Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    O zaman eleştirilere hak vermemek elde değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

• 7.sezonda Cersie ve Jamie arasındaki bir sürtüşme çatışma görebiliriz bakarsın isyan falan çıkarır. Khalesi'nin Jon un halası çıkması çok kuvvetli bir ittifak ın habercisi gibi zaten Demirdoğan filosu,Ejderhalar,Tyrell,Dorne derken Khalesi neredeyse durdulamaz oldu Snow da Kuzey'den destek verirse Kralın Şehrine dalabilirler gibi ayrıca Arya'nın ve Brenn in hikayesini nereye nasıl bağlayacaklar çok merak ediyorum ama bu sezon açık ara favori karakterim Leydi Mormont o nasıl bir tatlılıktır cesarettir 10 yaşında kız koca koca adamları Jon a bağladı helal olsun Yeni sezon çok fena olacak gibi bekleyip görecez Nisan 2017

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıradan insan -- 5 Temmuz 2016; 19:29:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: YasinJR10

quote:

renly ile çiçek şövalyesi odalarındayken direk geç bende hemen geçmiştim o sahneyi 4.sezonda buna benzer sahne var anlarsın geçersin zaten 6. sezonda dizinin bize büyük küfrü çocuğun pipisini pat diye gösterdiler ne sövdüm onda... kısacası öyle sahneler olursa geçersin onun dışında hani izlenmeden ölmeyin denilen yapıtlar var ya onlardan biri game of thrones tabi her zama derim kitapta bu tadın çeyreğine varabiliyoruz yukarda demir taht için doğru söylenmiş oturanın vücudunun yaralayan oldukça rahatsız edici bir taht olarak bahsediliyor başlamadan önce mutlaka ve mutlaka bilinmesi gereken bir konu

http://tr.gameofthrones.wikia.com/wiki/Robert'%C4%B1n_%C4%B0syan%C4%B1

bunu bilmeyen adam diziye başlayınca dizinin erotizmden ensesten ibaret olduğunu sanıyor

sadece beni dinle yorumları filan okuma dizi sitelerindede spoiler yersin başlıyacaksan üstteki savaşı bilmeden başlama robert arryn'i rhegar'ı mad king'i tanı dizide isimleri çok geçecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 5 Temmuz 2016; 23:44:28 >

• Dizinin finalinde Jon ile Daenerys evlenecekler, demedi demeyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZSARA kullanıcısına yanıt
    Vayyy teoriye gel daha önce kimse düşünmemiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloody Hell

teori gerçekten efsane yine sam'e bağlanıyor dizinin finali sam george martin'in gençliği

cok iyi hocam iyi ki paylasmissiniz

• zamanında targanyenlerden, lannisterlardan, starklardan, geyiklerden felan filan önce valyria medeniyeti ejderhaları kontrol etmeyi öğrenmeye başladı. bu öğrenmenin büyü yoluyla gerçekleştiği sanılıyor. yani büyü kullanarak ejderhaları kontrol edebilirsiniz. ama ne tür bir büyü ya da ne kadar zor bilinmiyor.
    bizim fatih ageon westeros'a geldiğinde üç ejderhası vardı. bir tanesini kendisi diğer ikisini kız kardeşleri yönetiyordu aslında direk üstüne biniyorlardı. bizim sevgili khaleesimizin de üç ejderhası var ama sadece birine binebiliyor. 

ne kadar kabul etmek istemesek de unutsak da dizide amaçsız amaçsız gezinen bir sam var. şişman sam. 1. sezondan beri gözüken bu karakterin olayı nedir peki. neden onca babayiğit devrilmişken bu delikanlı devam etmekte. sam son bölümde üstat eğitimi almaya gitti. üstat eğitiminde her uzmanlık alanı belirli bir halkayla temsil edilir. ve üstatlar bu halkaları çıkarmazlar. işte ekonomi altın halka, tıp gümüş halka gibi çeşitli halkalar vardır. ama öyle bir halka vardır ki bu halkayı çok nadir üstatlar elde edebilir. bu da büyü halkası. ve tahmin edin bu halka neyden yapılıyor. valyria çeliği. sam'de de valyria çeliği olması ne tesadüf. ve daha ilginç bir tesadüf daha var kralın şehrinde big bang olurken çok farklı bir yerde aynı anda ölen birisi daha var. boynundaki halkalarıyla, kötü olduğuna emin olalım diye karı kızla yattırılıp kaldırılan kral şehrinin üstadı. ne demişti cersei'nin köpeği "yenilere yer açmak için eskilerin gitmesi gerekir" ve şu an yeni üstat olarak eğitim alan bizim şişman sam var. bence sam hem ejderhaları kontrol etmeyi büyü halkasını öğrenecek hem de kralın şehrinde lannisterlarla çarpışacak. belki bir ejderhayı kontrol ettiğini bile görebiliriz. yoksa neden 6 sezon boyunca yaşamaya devam etsin westeros'ta?
    ejderhalardan sadece bir tanesi açıkta kalıyor böylece onu da jon snow ya da bran yönetir diye düşünüyorum. jon ihtimali biraz düşük ama bran'a inanıyorum. üç gözlü kuzgun olup geçmişe gitmeden hayvanları kullandıpı günden beri neden bir ejderha kullanmasın diyorum kendime. neden kullanmasın?

edit; tyrionda ejderhalara hükmediyor sayılır.

Uludağ sozlukten alıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveRc -- 6 Temmuz 2016; 16:52:48 >

• Sezonlar bitmeden izlemiyorum. Bu sene diziyi 10 günde değil 2 günde bitirdim. 6. sezonu baya beğendim .

Ramsay bu sezon değişik bir sempati duymaya başladım . Her yediği halt da küfredip gülüp geçtim çok eğlendirdi beni Adi köpek

Bu sezon en göze batanlar ise Arya Cersie ve
    jhon Snow
    benim için. Az çok hikayenin sonu belli oldu zaten. Ama diğer sezonları hatırlatma yapmadan son sezonu izleyince unutduğum yerler olduğu anladım. Sezon komple bir bitsede 1 ay her gece game of thrones izlesek her sene

• 
Sayfa: önceki 24772478247924802481
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.