Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2463. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24612462246324642465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nofear_61

quote:

Orijinalden alıntı: bladeGny

quote:

Orijinalden alıntı: ßohemian

Bir teorim var gibi. Aslında teorinin temeli "ikizler teorisi" adı altında paylaşılmıştı ama son bölümde lyannanın ikiz değil tek bebeği olduğunu gördük. Yani teori bana ait değildi ama çok tutmuştum. Şimdi o teoriyi biraz değiştiriyorum. bence o bebek jon değil meeren reed. Ned bebeği silah arkadaşı Howland'a verdi ve howland ona kızı gibi baktı, karısına da durumu anlatarak kendi soyismini verdi. Branla yola çıkan herkes öldü, meeren hariç. Sandığımızın aksine meeren branin hikayesine katkıda bulunmuyor, asıl bran meerenin hikayesine katkıda bulunacak. Geçmişten öğrendiklerini meerene anlatacak. Meeren aslında kim olduğunu öğrenecek. Sadece bunu öğrenmekle de kalmayacak, akgezenlerin varoluş nedenlerini, amaçlarını, zayıf yönlerini de öğrenecek. Uzun gece geldiğinde bran öldürülecek ama meeren de night king'i öldürecek. Üstad aemon bir konuda haklıydı vadedilmiş kişinin bir erkek olması gerekmiyordu. Ama onun sandığı gibi dany değil meerendi.
    Peki o halde jon kim? Ne bileyim ben :) nedin piçidir herhalde...

mereen değil meera yaw

Meera olması da mümkün değil zaten "His name is…" , "Promise me you’ll protect him" gibi şeyler söylüyor Lyanna.

Evet, ingilizce altyazıya baktım, öyle diyormuş gerçekten. Çöken bir teoriyi fazla zorlamamak lazımmış :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukaplumbaası -- 29 Haziran 2016; 0:50:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Robert Baretheon'un laneti teoriye bakın beyler

Öncelikle ilk sezon ilk bölümde Robert Baratheon'nun Kışyarına gelince Starklar ile tanışmasını izleyelim.

https://www.youtube.com/watch?v=sAbxJm3F...tion=share

Ned Stark : Sarılıyorlar. Dokunduğu ilk kişi. Ned ölüyor. Ned'e "kilo almışsın" diyor, Ned'in kafasını kesiyorlar ve toplam vücut ağırlığı azalıyor. Bir nevi kilo veriyor

Cat Stark : Cat'e sarılıyor. Dokunduğu ikinci kişi. Cat ölüyor. Sarılırken kafasını Cat'in boynuna gömüyor. Cat'in boynunu kesiyorlar.

Rickon Stark : Kafasını okşuyor. Dokunduğu üçüncü kişi. Rickon ölüyor. Rickon'u çok hızlı geçiyor, ilgilenmiyor. Rickon dizi ve kitap boyunca ortalıkta görünmüyor, göründiğü zaman hemen ölüyor.

Robb Stark : Elini sıkıyor. Dokunduğu 4. kişi. Robb ölüyor. "Sen Robb olmalısın diyor." Robb ölünce kafasını kesip yerine kurt kafası dikiyorlar. Öldüğünde Robb, kendi kafasına sahip olmuyor.

Sansa Stark : Dokunmuyor! Sansa ölmüyor. Sansa'ya "Güzel olan" diyor. Sansa sırasıyla Joffrey (psikopat), Tyrion (cüce ve çirkin), Ramsey (psikopat) nişanlanıyor yada evleniyor. Dayak yiyor, hakaretlere uğruyor, tecavüz ediliyor. Güzel olan'ın şansı kendisine dokunmuyor.

Arya Stark : Dokunmuyor! Arya ölmüyor. Sadece Arya'ya ismini soruyor. Arya ismi ile cevap veriyor. Daha sonra Noone oluyor. Dizi boyunca defalarca ismi sorulunca ismini söyelemiyor.

Bran Stark : Dokunmuyor! Bran yaşıyor. Bran'a kaslaranı göster diyor, sen asker olacaksın diyor. Bran kötürüm kalıyor, bir daha asla dövüşemiyor, savaşamıyor. Ama neyse ki dokunmuyor.

Jon Snow : Piç olduğu için sırada yok. olaylara dahil olmuyor.

Kalan 3 Stark'a dokunmadığına göre başka Stark ölümü yok bence. Kalanlar güvende. Rahat nefes alabiliriz.

Cypon abi sen ne düşünüyorsun sen robb olmalısın diyor robb olmaktan çıkıyor kafasına kurt kafası dikilerek adın ne senin Arya diyor Arya artık ismini kullanamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 29 Haziran 2016; 0:59:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Icefyre

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

@barabarabarbara

Targaryen ismi istediği kesin. Lyanna eğer cidden Rhaegar tarafından kaçırılıp zorla gebe kalsaydı, çocuğun ölmesini isterdi, yaşamasını değil. Ki Lyanna'nın çok inatçı bir yapısı var.

Buradan hareket ile Rhaegar'a aşık olup birlikte kaçtığı ortaya çıkıyor. Robert ile nişanlanması zaten politik bir hamleydi, severek nişanlanmadılar. En azından Lyanna sevmiyordu Robert'ı. Tower of Joy'da Arthur Dayne, Rhaegar öldü demiş olabilir o yüzden ismi Rhaegar olsun demiş olabilir Ned'e. Çünkü yüzü epey bir değişiyor ismi duyunca. Dayne söylemediyse de yine bir Targaryen ismi koymak isteyecektir, Aegon, Aemon gibi.

Winteriscoming'te ismi söylediğinde kamera açısının değişmesini, eğer Lyanna başka bir isim söylerse seyirci bebeğin Jon olduğunu kavrayamaz diye düşünmelerine bağlamış.

Asha ile Osha ismi benzer diye, Asha'yı Yara yapan senarist zihniyetinden böyle birşey beklerim doğrusu

Tam "His name is" dedikten sonra bir yerde 's' harfi geçiyor sanki. Reddit'te birisi Jaehaerys, başka birisi de Aerys olabilir demiş.
    Bana nedense hep gerçek adı Aemon gibi geliyor çünkü ilk kitapta bir kısımda içinden "Ben Ejderha Şövalyesi Aemon değilim." diyordu. Martin'in hep yaptığı işler.
    Ama bence Jaehaerys ismi de güzel olurdu. Rhaegar ile Lyanna belli ki birbirlerini sevmişler ortada zorlama bir durum yok. Rhaegar elbet çocuğunun ismini düşünmüştür..

İsmini Targaryen ismi koymuş olsalar bile Ned'in dikkat çekmemek için jon gibi sıradan bir isim koyup kışyarına getirmesi gibi bir şey mümkün müdür orda ismi jon demediği kesin ve Jon'un piç olmasını düşünemiyorum aegon bu saatten sonra diziye gelmemeli zaten 13 bölüm kalmış ve derdimiz başımızdan aşkın birde aegon çıkmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barabarabarbara -- 29 Haziran 2016; 1:23:44 >

• Torrent indirmek isteyenler için kat daki "Joybell" sağlayıcının hvec kodlama olanlara yönelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: barabarabarbara

quote:

Orijinalden alıntı: Icefyre

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

@barabarabarbara

Targaryen ismi istediği kesin. Lyanna eğer cidden Rhaegar tarafından kaçırılıp zorla gebe kalsaydı, çocuğun ölmesini isterdi, yaşamasını değil. Ki Lyanna'nın çok inatçı bir yapısı var.

Buradan hareket ile Rhaegar'a aşık olup birlikte kaçtığı ortaya çıkıyor. Robert ile nişanlanması zaten politik bir hamleydi, severek nişanlanmadılar. En azından Lyanna sevmiyordu Robert'ı. Tower of Joy'da Arthur Dayne, Rhaegar öldü demiş olabilir o yüzden ismi Rhaegar olsun demiş olabilir Ned'e. Çünkü yüzü epey bir değişiyor ismi duyunca. Dayne söylemediyse de yine bir Targaryen ismi koymak isteyecektir, Aegon, Aemon gibi.

Winteriscoming'te ismi söylediğinde kamera açısının değişmesini, eğer Lyanna başka bir isim söylerse seyirci bebeğin Jon olduğunu kavrayamaz diye düşünmelerine bağlamış.

Asha ile Osha ismi benzer diye, Asha'yı Yara yapan senarist zihniyetinden böyle birşey beklerim doğrusu

Tam "His name is" dedikten sonra bir yerde 's' harfi geçiyor sanki. Reddit'te birisi Jaehaerys, başka birisi de Aerys olabilir demiş.
    Bana nedense hep gerçek adı Aemon gibi geliyor çünkü ilk kitapta bir kısımda içinden "Ben Ejderha Şövalyesi Aemon değilim." diyordu. Martin'in hep yaptığı işler.
    Ama bence Jaehaerys ismi de güzel olurdu. Rhaegar ile Lyanna belli ki birbirlerini sevmişler ortada zorlama bir durum yok. Rhaegar elbet çocuğunun ismini düşünmüştür..

İsmini Targaryen ismi koymuş olsalar bile Ned'in dikkat çekmemek için jon gibi sıradan bir isim koyup kışyarına getirmesi gibi bir şey mümkün müdür orda ismi jon demediği kesin ve Jon'un piç olmasını düşünemiyorum aegon bu saatten sonra diziye gelmemeli zaten 13 bölüm kalmış ve derdimiz başımızdan aşkın birde aegon çıkmasın

jon conninghton rheagar'ın en iyi arkadaşlarından birisi en garipsenmiyecek isim olduğu için koymuş olabilir kitapta jon con yaşıyor karşılaşsalar ilginç olur

• quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

Game of Thrones (2011 - 2019)

• Game of Thrones (2011 - 2019)
  • ya anlayamadığım bi nokta var. john snowla khalessi kardeş mi yoksa kardeşlerin çocukları mı ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: noin

ya anlayamadığım bi nokta var. john snowla khalessi kardeş mi yoksa kardeşlerin çocukları mı ??

Deanerys jon un halası

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla üç sayfa geri gittim bi şey göremedim. Dördüncü sayfaya bakmaya üşendim

• Eğer bu adamlar da john-kalesi birlikteliğine zemin hazırlamıyorsa ben ne olayım. Yakında kalesi johnun kucağını da oturur.

Kalesinin sevgilisi ayrıldığı sahneden sonra durduk yere adamı aslında o kadar da sevmediğini anlatmaya çalışıyorlar. Kalesi ittifak için sevgilisini terk ediyor. Hemen ardından johnu gösteriyorlar. Johnun tageryan olduğuna dair bir fikir veriliyor ve targeryanların ensest fantezisi olduğunu da biliyoruz. Sevgilime bi john sahip olmamıştı bi de o olsun.

Sadece tahtta her ikisi de hak iddaa edecek o nasıl olacak ondan emin değilim. Ama aha da görürsünüz jon- galesi bekliyorum ben.

• Sinav var diye tek gunde bitirdim 6. Sezonu ama ne biliyim bence en duraksanmis sezondu

• Adam güzel iş çıkarmış. Karpuzdan gece kralı.

Game of Thrones (2011 - 2019) Game of Thrones (2011 - 2019)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc@y -- 29 Haziran 2016; 3:10:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

quote:

Orijinalden alıntı: noin

ya anlayamadığım bi nokta var. john snowla khalessi kardeş mi yoksa kardeşlerin çocukları mı ??

Deanerys jon un halası

hocam ciddi misin dalga mı geçtin yoksa benle
  • Yav 1 bölümde Varys Mereen'den Dorne'a, Dorne'dan tekrar Meeren'e ışınlanıyor, Arya Braavos'tan Westeros'a yatay geçiş yapıyor, Jaime Twins'ten Kings Landing'e patlamanın dumanı daha tüterkene geliyor. Ama Cersei'nin saçı 1 sezonu geçti daha hala uzamadı??? Ben de buna takıldım arkadaş.

şunu da şuraya bırakayım:

Game of Thrones (2011 - 2019)

• noin kullanıcısına yanıt
    Rhaegar Khaleesi'nin kardeşi. Jon'da Rhaegar'ın oğlu olduğuna göre??
  • Neredeyse bütün hanelerin başında kadınlar var Beklediğimiz oldu sonunda starklar şaha kalktı. Her stark'ın kendine özgü özel gücü var boşuna dizinin ana hanesi olarak başlamadı dizi.Sam'in görevi belli gidip üstad olacak 8.sezon'da artık WW'lar geldiği zaman da gelip jon'a bilgileriyle yardım eder.

O değil de en büyük tehdit diyoruz ama benim anlamadığım night king dahil 3-4 WW var diğerleri ölü wight'lar bunlar ne yapabilir ki herhalde bunlar kılıç darbesiyle ölüyordu hadi ölmüyor olsun ejdarhalar bunları yakar kalan liderlerinide jon kılıcıyla keser olur biter.

Ama herhalde sur yıkıldıktan sonra önüne geleni kendilerine katacaklar öyle büyüyecekler galiba.Ama yine kuzeyde insan yok gibi birşey boş arazi her taraf.

Ulan jon'un kuzeyin kralı olduğu zaman yanında ghost olsa çok iyi olurdu neden göstermediler anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanlızkurt007 -- 29 Haziran 2016; 4:26:35 >

• se6ep10 got tarihinin en berbat final bölümüdür. leş be leş 2/10

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berberlereayarolanadam kullanıcısına yanıt
    En berbat değil de en olaysizi olabilir genelde savaşla bitiyordu sezonlar bu sefer belki de daha önemli olaylarla bitti
    yanı sezon 7 daha bomba olacak gibi.

• johnla khaleesi savaşır mı ittifak mı olur teorisi olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 24612462246324642465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.