Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2440. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
451
Favori
2.447.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24382439244024412442
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Bence jon targaryen. Duvara gittiğinde targaryen olan üstadın ona yakın davranmasının nedenide bu diye düşünüyorum. Üstad aemon bence herşeyi biliyordu
  • Kaç sahnede içimin yağları eridi, anlatamam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sast

    Son sahnede calan muzigi suna cok benzettim



    Resmen çalmışlar resmen,sonlara doğru hele bire bir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RuthlessRiu


    Robert Baratheon, Lyanna'yı kaçırdığından dolayı bütün Targaryen'lere düşman olmuştu.
    Kundaktaki bebeğine kadar kim var kim yok öldürmüşlerdi. (Dany ve Viserys hariç -onlar kaçırıldı-)
    Olayın da temel sebebi bu aslında.
    Robert'in, Ned'in yanında Rhaegar'dan olma bir çocuğun olduğunu bilmesi, bu çocuğu öldürmesi demek.
    Bu da Lyanna'nın, neden Ned'e ''Promise me, Ned'' dediğini açıklıyor.
    Söylediğim gibi, Robert çocuğun Rhaegar'dan olduğunu bilseydi, gözünü kırpmaz direk öldürürdü.
    Arthur Dayne'in oğlu olması, bu konuda bir endişe doğurmuyor.
    Öte yandan, Ned'in karakterine yapılan vurguları düşünecek olursak, Jon'un piç olma ihtimalini de ortadan kaldırıyordu zaten.



    İsyan o yüzden çıkmadı. Aerys, Lyanna'yı istemeye giden Stark'ı ve varisini öldürdü. Ned ile Robert'ın kellelerini de istedi. Jon Arryn itiraz etti ve sancaklarını çağırdı çünkü Robert ve Ned suçsuzdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RuthlessRiu kullanıcısına yanıt

    Bir diğer yönden bakarsak eğer Jon, Arthur Dayne'in çocuğu ise Robert İsyanı sonucu Targaryenler boşu boşuna katledilmiş olacaktı. Ned'in Tower of Joy olayından sonraki karakter değişimini incelediğimizde, geçmişe dair pişmanlık izleri taşıdığını görüyoruz. Hatta ilk bölümlerde Ned ve Robert arasında geçen konuşmada konu Jon'un annesine geldiğinde Ned'in tavrı oldukça önemliydi.






  • Sizce neden
    Lyanna isimi fısıldadı ? Biz duyamadık.Başka bir şey var işin içinde.Kesin ters köşe yapacaklar ?
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt

    Azor'un bütün ww leri kesip biçmesine ben de ihtimal vermiyorum ancak şöyle bir şey olabilir,
    Azor Ahai'ye ihtiyaç duyulacağı kesin. Kehanet olması, efsane olması ayrı konu ama, gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.
    Duvar yıkılacak, ww westeros'a gelecek vesaire.
    Bu noktada belki şu olabilir;
    Tıpkı Ramsay'e teklif ettiği gibi bir bire bir dövüş teklif eder, dövüşü kazanır ve yaşayan wight'ların tamamının ruhu Night's King'e bağlıdır ve Night's King öldükten sonra, hepsi birer birer ölür.
    Olamaz mı? Olabilir.
    Olursa da, çok epik bir kapışma olması gerekiyor.
  • Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt

    Rickard ve Brandon Stark.
  • Varys kafamı karıştırdı hem dorne da hem khaleesinin yanında nasıl olabiliyor ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • Ned starkin piç beydahlayacak biri oldugunu dusunmuyorum. onuru yuzunden olen birinin yapacagi birsey degil. Dizide jon oldugunu kesin gostermediler ama aegon cikarsa gülerim gercekten cok sacma olur. sirf teoriler dogru cikti diye ters kose yapmaya calismazlar umarim bu dizinin siradan bir piçi bu kadar on plana koyacagini hic sanmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barabarabarbara -- 27 Haziran 2016; 18:26:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RuthlessRiu


    Azor'un bütün ww leri kesip biçmesine ben de ihtimal vermiyorum ancak şöyle bir şey olabilir,
    Azor Ahai'ye ihtiyaç duyulacağı kesin. Kehanet olması, efsane olması ayrı konu ama, gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.
    Duvar yıkılacak, ww westeros'a gelecek vesaire.
    Bu noktada belki şu olabilir;
    Tıpkı Ramsay'e teklif ettiği gibi bir bire bir dövüş teklif eder, dövüşü kazanır ve yaşayan wight'ların tamamının ruhu Night's King'e bağlıdır ve Night's King öldükten sonra, hepsi birer birer ölür.
    Olamaz mı? Olabilir.
    Olursa da, çok epik bir kapışma olması gerekiyor.



    Ben White Walkerların kötü olmadıklarını, yaptıkları her şeyin haklı amaçları olduğunu ve onlarla anlaşılacağını düşünüyorum. Last hero/azor ahai denen adam bence savaşmadı, anlaştı.

    Buna kanıtım da şu, Grrm'nin dünyasında hiçbir şey siyah beyaz değil, her şey gri. Adam Tolkien'i eleştiriyor orcları sırf kötü yaptığı için. Böyle yapan bir adam White Walkerları kötülükten başka amacı olmayan varlıklar olarak yazarsa kendiyle ve dünyasıyla çelişir.

    Anlatılan hikayeler de doğru değil bana kalırsa. 8000 yıllık bir hikayeden bahsediyoruz, ne kadar doğru kalabilir?

    Bence insanlar White Walkerlarla yaptıkları anlaşmayı unuttu. White Walkerlar da hatırlatmak için geliyor.

    Yine bana kalırsa, Lightbringer denen kılıç gece nöbetini sembolize ediyor, gerçek bir kılıç değil. Gece nöbetinin yemin sözlerini koyuyorum buraya.

    Night gathers, and now my watch begins. It shall not end until my death. I shall take no wife, hold no lands, father no children. I shall wear no crowns and win no glory. I shall live and die at my post. I am the sword in the darkness. I am the watcher on the walls. I am the fire that burns against the cold, the light that brings the dawn, the horn that wakes the sleepers, the shield that guards the realms of men. I pledge my life and honor to the Night's Watch, for this night and all the nights to come


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ghost nerde ya kaç bölümdğr yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lemansky

    Laaan ne güzel bölümdü. winter is coming

    Winter is not coming... Winter has already come, brother !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 27 Haziran 2016; 18:30:39 >
  • Ne anlıyorsunuz bu saçma diziden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • voqka35 kullanıcısına yanıt

    En son oradan ayrılmıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voqka35

    Varys kafamı karıştırdı hem dorne da hem khaleesinin yanında nasıl olabiliyor ya

    Adam siyaset fahisesi :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya var ya boşu boşuna bi tarafınızdan elementler uydurarak birbirinizin kafasını karıştırıyorsunuz.Yok Jon demedi,yok saçı bilmem ne,yok ağzı yamuk,burnu dik,bıdı bıdı...İzlerken anlıyorsunuz,sonra geliyorsunuz burda delinin teki kuyuya taş atıyor,diğerleri de ona uyuyor.
    R+L=J
    Bitti gitti işte.Net.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

    quote:

    Orijinalden alıntı: Royer

    quote:

    Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

    Bölümü beğenenler dahası gelmiş geçmiş en iyi dizi bölümü olarak adlandıranlar olmuş. Acaba ben Game of Thrones konusunda değilim de dizileri mi karıştırdım?

    6. Sezon Finali


    Çok basit, tahmin edilebilirliği yüksek, eskiden olduğu gibi sürprizlerinin olmadığı boş bir sezon finaliydi. Artık dizi sona yaklaştığı içinde bundan sonra gidişatın pek farklı olacağını düşünmüyorum.

    Bölümün başında yaşlı adam ile şu pararelci çocuğu öldürmek için niye bu kadar zahmete girdiler hiç bir fikrim yok. Zaten patlamanın olduğu yere gitmiyor muydu onlar? Patlama da şehrin yarısını götürdü yani sadece orada olanlar ölmedi yakındakiler de öldü. Paralelciyi de zeki olarak gösterdiler bize Margaery neredeyse açık açık söylemesine karşın anlamadı olayı hala. Tommen'e şaşırdım bak ama. Garibim attı kendini ne güldüm ya.
    Koyacak bir şey bulamadıkları için uzatabildikleri kadar uzatmaya çalışmışlar bölümü. Ulan madem normal bölüm uzunluğunda yapsaydın da izlerken sıkıntıdan ölmeseydik. Sam'in sahnesi de aynı şekilde. Bir kağıt uzatma muhabbeti bu kadar uzar mı?
    Dizideki sayılı güzellerden Margeary'de öldü. Artık bir dahaki sefer gülü fidanıyla çizer daha çok anlaşılır. Ulan gizli gizli kağıt veriyorsun gül çiziyorsun. Varys Dorne'a gidiyor söylediği tek şey. Ateş ve kan. La dizi bitiyor daha neyin gizemi bu?
    Bu arada dizideki bazı karakterlerde Fast Travel özelliği var. Tamam zaman mekan kavramı pek verilmiyor ama 10 dakikada bir şehirden başka bir şehirdeki gemiye bindiriyorsan birisini en azından yelken açtığını göster bize gereksiz sahneler ile uzatacağına.
    Serçeparmak niyetini açık açık söyledi Sansa'ya. Ve bölümün sonundaki olaydan hiç memnun olacağını sanmıyorum. Ama heyecan olsun süikast falan yapsın diye Sansa bunu söylemez kardeşine kesin. Kızın sülalesi gebertildi, şimdi kardeşini buldu ve ona güvenmiyor. Ulan Theon'a daha çok güvendi yemin ediyorum. Denize düşen yılana sarılır lafı bu kız için tam oturuyor. Yusuft yusufken helali hoş karaya çıkınca kardeşine bile güvenme
    Jon'un kimin çocuğu olduğunu gösterdiler sonunda. Çok bilinen bir teoriydi ama haberi olmayanlar şaşırmış olabilir. Öte yandan ben şu kuş olmaya çalışan çocuğun geçmişi izleyerek ne yapmaya çalıştığını hala anlayamadım. Hayır git bari düşmanlarını izle de birşeyler öğren. Koca sezondur babanı izledin de ne oldu? Hold the door oldu anasını satayım. Akgezenler karşına çıkınca Hodor dersin artık.

    Bölüm sonunda herkes Ned'in kanını taşıyor kral Jon olacak diye gaza geldi. Ama bize öyle olmadığını gösterdiler. Şimdi bunu bizim kuş velettetn başka kimse bilmiyor diye biliyorum ben? Ned kendi karısına bile söylemedi gerçeği sonuçta. Ama ben eminim ki serçeparmak öğrenecek bunu bir şekilde. Ama nasıl? Bu gerizekalı kuş çocuk mallık mı yapacak acaba?




    Başkasının kaç puan verdiğinden banane. Puanı görünce yazdıklarım geçersiz mi kalacak yani? Bu bölüme 10 puan veren zaten sevmediği kişilerin öldüğü için falan vermiştir muhtemelen. Mantıklı bakan birisi bu puanı vermez zaten.

    Yazdıkların birkaç kişi dışında herkes için geçersiz zaten. :) Söylediklerin bir o kadar da mantık dışı, yıllarını bu lore'a adayan adamların bile hayran kaldığı bir bölümü, böyle saçma uçlara dayandırarak "mantık" çerçevesine sokman güldürdü beni.





  • 9-10 bölümler iyidi bunu hep yapıyorlar 8 bölüm işe yaramazdı .Ama bu 10. bölüm efsaneydi sadece duckfacesimizin ölmesine üzüldüm .Cercei sonunda tahta kondu arya sonunda beklenen suikastlara başladı jon küzeyin kralı oldu khalesi westerosa geliyor sonunda , dorne olaylara dahil oluyor. Bidaha ki sezona baya çok şey vaad ettiler resmen .

  • Bu arada fark ettiniz muhtemelen Dany'nin donanmasında Martell ve Tyrell gemileri de vardı. Sadece ordu bile yeterli tahtı almak için, ejderhalar olaya dahil olmasa bile olur. Bunların karşısına kim çıkacak?
  • 
Sayfa: önceki 24382439244024412442
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.