Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2400. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23982399240024012402
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ßohemian

quote:

Orijinalden alıntı: ProSharper

quote:

Orijinalden alıntı: ßohemian

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Bölüm yayınlanmadan önceki gün söylemiştim. Baelish'in gelmesi çok saçma olur diye. Çünkü deniz yoluyla gelemez kuzey çok fırtınalı, kara yoluyla da Moat Cailin'i geçemez. 300 civarında şövalye ile gelse bile (ortaçağda bu kadar şövalye ile savaş kazanılmışlığı vardır) mutlaka birilerinin haberi olur.

Benim beklentim kuzeylilerin Boltonlara ihanet etmesiydi. Kitapta da böyle olacak ve dizidekiler kitap okuyucusuna spoiler vermemek için yaptı bunu diye düşünüyorum, o yüzden diziye de kızamıyorum . Kitapta iki lafından biri the north remembers olan adamların böyle işler yapması mantıksız. Boltonlardan böylesine nefret edilirken koskoca Starkların arkasına yalnızca 3-5 aile alabilmesi mantıksız.

Braveheart'daki İrlandalıların taraf değiştirişi gibi bir sahne görürüz diye düşünmüştüm

Doğru söylüyorsun moat cailini hiç düşünmemiştim. Roose bolton bile aylarca kapısında beklemişti. Deniz yoluyla beyaz liman üzerinden geçtiler ve Manderly destek oldu desek bile duyulmaması mümkün değil. Senaristler westeros haritasını hiç dikkate almıyorlar zaten. nereden nereye ne kadar zamanda gidilir umurlarında değil. Halbuki surun uzunluğu dikkate alınarak yapılan hesaplamada westerosun neredeyse afrika büyüklüğünde olduğu anlaşılıyor.
    Benzer hata yara ve theonun meerene gidişinde de söz konusu. Demir adalardan meerene giden en uzun yol herhalde bravoosa uğrayarak olurdu :) üstelik aylar sürmesi gereken bu yolculuk birkaç günde tamamlandı...

Moat Cailin de 1 tane adam bile yoktu Arryn ordusu geldiği gibi Moat Cailin yerleşti bealish ile sansa arasandaki konuşmayı dikkatle dinleseydiniz ordunun Moat cailinde olduğunu anlardınız herhangi bi hata yok bahsettiğiniz kısımda.

O konuşmayı hatırlayamadım haklı olabilirsin. Ama moat cailin stratejik önemi çok büyük bir kale, boltonlar orayı tümden boşaltmakla büyük hata etmişler demektir. Diyelim ki böyle bir hata ettiler, yine de baelishin moat cailini eline geçirdiği haberi boltonlara ulaşmaz mıydı? ve ramsey kadar uyanık biri bunun ne anlama geldiğini anlamaz mıydı? Hadi onu da anlamadı diyelim moat cailinden winterfelle günlerce önce harekete geçmiş olması gereken baelishin istihbaratını almaz mıydı? Neyse çok takılmamakta fayda var :) Sonuçta savaş çekimleri iyidi ve iyi bir bölümdü. İlk kez bir bölümü iki kere izledim.

Hocam bildiğiniz gibi kale demirdoğumluların elindeydi ramsey theonu gönderip dışarı çıkarttı hepsini öldürttü o günden beri orası boş Arryn hanesi bildiğiniz gibi hiç bi savaşa girmedi bir kadın tarafından yönetilen bir hane olarak bilinyorlardı o yüzden ramseyin aklında arryn'ın savaşa gireceği bile geçmedi bu sebeple ne gözcü ne de adam gönderdi haber gelmemesinin sebebide odur orayı çoktan kapattı bütün dikkatini jona verdi bu da ona pahalıya patladı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• anlamadım ben başka bir dizi mi izliyorum burdakilerden?
    o her bölümünde bizi şaşırtan olaylar olan , çok zeka entrika dolu diyaloglar olaylar gitti. ne olacağı önceden belli bir pembe diziye döndü seri.
    kitaptan ayrıldığı çok belli. 9 bölümde sadece bir tane savaş sahnesi oldu. yine 9 bölümdür dinci silahsız bir tane adamla uğraşıyor 2 en büyük aile.
    çok bozdular çok. keyif almıyorum artık izlerken malesef.
  • Wun Wun çok başarılı bir savaş geçirdi, o yüzden ödül olarak Sansa ile evlenmeliydi
  • Kimse konuşmuyor ama Rickonda gitti her sezon 1 stark öldürüyorlar şimdi kim olacak kuzeyin kralı Bran acaba olabilirmiki
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Wun Wun çok başarılı bir savaş geçirdi, o yüzden ödül olarak Sansa ile evlenmeliydi

İrkildim bi
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

Trailerda Jon Sansa'ya artik daha fazla dusmanimiz var derkrn kimi kasdetti acaba? Freyler umberlar karstarklar kimler acaba?

Frey Lannister Tyrell bunlar direk düşman zaten Lannister ordusu Kuzey'e sefere çıkabilir onun dışında Kuzey'de isyan edecek biri kalmadı hem Umber hem Karstarklar savaşta kaybetti.
  • ben savaşta herhangi bir taktik falanda görmedim. keşke biraz daha taktik düşünülseydi. iki ordu kafa kafaya girdi bu mudur savaş yani
  • Wun Wun'a (dev) bir zırh, helmet ve eline de dev bir balyoz verseler, tek başına yeterdi tüm orduya
    boku bokuna öldürdüler
    . Bu Tormund'un hastasıyım inşallah öldürmezler onu çok üzülürüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canok

anlamadım ben başka bir dizi mi izliyorum burdakilerden?
    o her bölümünde bizi şaşırtan olaylar olan , çok zeka entrika dolu diyaloglar olaylar gitti. ne olacağı önceden belli bir pembe diziye döndü seri.
    kitaptan ayrıldığı çok belli. 9 bölümde sadece bir tane savaş sahnesi oldu. yine 9 bölümdür dinci silahsız bir tane adamla uğraşıyor 2 en büyük aile.

İnançı burada hafife alan insanlara inanamıyorum Targeryanlar bile en güçlü zamanında zar zor baş edebilmiş ve kapattırmış inancı. 2 büyük ordu yarım milyon insanın karşısında ne yazıkki yapacak bişeyleri yok savaşa girmeleri çok büyük bi iç savaşı başlatır ve bu iç savaşı kimin kazanacağı belli olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eorlund Gray-Mane

Wun Wun'a (dev) bir zırh, helmet ve eline de dev bir balyoz verseler, tek başına yeterdi tüm orduya
    boku bokuna öldürdüler
    . Bu Tormund'un hastasıyım inşallah öldürmezler onu çok üzülürüm.

Attack Troll gibi yani?

• Gayet saçma bir bölümdü yapımcılar artık her şeyi oldu bittiye getiriyorlar iki günde Demir adalardan Braavos'a oradan da iki günde Meeren'e giden mi ararsın, garnizonsuz (!) Moat Cailin'den Güneyden sessiz sedasız geçip savaş alanına bütün Bolton ve diğer kuzeyli güçlerin gözcülerini atlatıp ışınlanan mı dersin

Edit:
    Yaya bir halde atlıların arasından ve Ok yağmuru altından çizik almadan çıkan Jon'a selam olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stannis I Baratheon -- 21 Haziran 2016; 14:02:50 >

• Başından beri söylüyorum ;

Ramsay'i Ghost'a parçalatacaktın, bütün spekülasyonlar ortadan kalkacaktı.
    Yok tazılar aç değildi, Ramsay fake attı, Tazılar Ramsay'i yaladı, yaladı sonra ısırmış gibi yaptı, Ramsay'de oscarlık oyunculuk çıkararak iyi parçalanıyor efekti yaptı Sansa sırtını dönerken.
    Babanın oğlu olsa farketmez, bir köpek veya tazı, ne kadar eğitimli olursa olsun, kan tadı aldığı an (ki Ramsay'in yüzünü yalıyor) feriştahı gelse farketmez.
    Nitekim de, paramparça ettiler Ramsay'i.

Hazır Ghost demişken, Ghost nerede beyler? Açıkçası Hobbit-The battle of the five armies'de olduğu gibi bir Beorn performansı bekliyordum Ghost'tan ama olmadı nedense.

• quote:

Orijinalden alıntı: HEISENBERG

quote:

Orijinalden alıntı: redline25

quote:

Orijinalden alıntı: aydoonur19

RİP RAMSAY ! Dizide kotu adamlar olmali ramsay bu yonden iyiydi ölümü daha iyi daha guzel efektli olmaliydi yads devam etmeliydi :)

Spoiler butonu kullanın arkadaşım konuya girer girmez spoiler yiyoruz

İzlemediğiniz halde konuya hangi yorumu okumak için giriyorsunuz ki?bölüm daha dün yayınlanmış spoiler yemeniz kadar normal bir şey yok şu anda.

Konuya bölüm genel olarak beğenilmiş mi genel yorumlar nasıl okumak için giriyorum.
    Evet spoiler yemem kadar normal birşey yok ama bunu normalmiş gibi bir hale sokanlar yukarıda alıntıladığım gibi defalarca uyarılmasına rağmen yine de her konuya spoiler yazan tipler. Yoksa spoiler yemem normal değil yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serhadss

ben savaşta herhangi bir taktik falanda görmedim. keşke biraz daha taktik düşünülseydi. iki ordu kafa kafaya girdi bu mudur savaş yani

Senin için not kaydetmişim bir tane. Şu yorumunla ne kadar hakettiğini tekrar anlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tru****

quote:

Orijinalden alıntı: Canok

anlamadım ben başka bir dizi mi izliyorum burdakilerden?

10. bolümden beklentin ne belki o şaşırtabilir. 10. bölüm ne olursa şaşırmazsın?

anlatmak istedigim şu mesela red wedding bölümünde verdiginiz tepkinin 10 da 1 ini verdiniz mi herhangi bir bölüme bu sezon?
    çok boş geçiyor bölümler. sürükleyici merak uyandırıcı degil.

• trufily T kullanıcısına yanıt
    şu wun wunun eline bi sopa versen bu bile bir taktiktir düşüncedir. savaştaki tek taktik ramsey ordusunun hilaliydi. savaş sahnesini kötülemiyorum ama buna yer verilseydi keşke. 2 dk taktik konuşma sahnesine yer verildi zaten. yarısı bile etmeyen orduyla bir taktik icabıyla savşaman gerekir ki yenesin.
    sonlara doğru romadan kırma birlikler kalkanlı ve mızraklı olmasaydı zaten desteğe bile gerek kalmayacaktı
    . boşa izlediğimi düşünmüyorum nasıl laftır o şimdi. laf olsun torba dolsun sallıyorsunuz millete
  • 742793 kullanıcısına yanıt
    o notu kendine sakla kardeşim. ilgilendirmiyorsun beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

quote:

Orijinalden alıntı: redline25

quote:

Orijinalden alıntı: aydoonur19

RİP RAMSAY ! Dizide kotu adamlar olmali ramsay bu yonden iyiydi ölümü daha iyi daha guzel efektli olmaliydi yads devam etmeliydi :)

Spoiler butonu kullanın arkadaşım konuya girer girmez spoiler yiyoruz

Spoiler butonu dizide henüz yayınlanmamış konularla ilgili kullanılır, yoksa bakma burada birçok kişi bu tuşu yanlış kullanılıyor, dizinin yayınlanan herhangi bir kısmıyla ilgili herkes spoiler butonu kullanmadan tartışmakta serbesttir, diziyi izlemeyen gelip de bu konuya girmemeli, bu kadar basit. Öteki halde dizinin ertesi günü her mesaj spoiler butonu ile paylaşılıyor, iki yorum okuyalım diye o butonları tıklamaya bir başlıyorsun, henüz yayınlanmamış bölümlerle ilgili özellikle kitaptan çok spoiler yedim sırf bu yanlış kullanımdan dolayı.

Ne alakası var yıllardır kullandığım şeyi bana öğretmeyin. Farzetki ben diziye yeni başladım 2. Sezon ile ilgili yorumları okumaya geldim konu başlığına tıklıyorum şak diye son sayfa açılıyor ve anında spoiler yiyorum. Böyle bir mantık var mı? Spoiler butonu ilgili dizinin /filmin gidişatı, gelişen önemli olaylar hakkında bilgi verileceği her durumda kullanılmalıdır. Kitaptan spoiler verileceği zaman ise ayrıca belirtilmelidir. Sizin daha önce kitaptan spoiler yemeniz yine kullanıcı hatasından kaynaklıyor. Herkes diziyi güncelden takip etmediği için önüne gelen dizide ne olduğunu ulu orta yazamaz. Birşeyi savunmadan önce biraz kafa yorun. Sırf muhalefet olmak için yorum yazmayın.

• Cercei'nin kocaman koruması var ya dev gibi. Onu beğenen bi tek ben değilimdir herhalde? Abi o sahnede inanılmaz sırıtıyorum çok komik oluyor ya adamların sürekli ona korku dolu gözlerle bakması falan sdmfmdsfdsf
  • Bölüm 53.000 oy ve 10/10 imdb puanıyla tüm sezonların rekonu kırmış durumda.

http://www.imdb.com/title/tt4283088/?ref_=ttep_ep9
  • 
Sayfa: önceki 23982399240024012402
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.