Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2209. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22072208220922102211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence dany nin ****ri akgezenleri oldurur ve duvarı eritir.Jon ile dany evlenir. Baskent kuzeye tasinir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • trufily T kullanıcısına yanıt
    2. Bolumu dalgasina soyledim de ilk bolum dogru olabilir aslinda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonJnow

Bu adamin hikayesi neydi kardes uc gozlu kuzgun olmadan once??

Targaryen piçiydi. Albinodur. Maester Aemon ile gece nöbetine geldi. Daha sonra lord commander oldu, surun ötesinde kolculuk yaparken kayboldu. Üç gözlü kuzgun olduğu biliniyor. Daha doğrusu kendisi söylüyor ben Brynden'im diye. Görünüşü de uyuyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• RIP Hodor reis ağlattın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeiden

Altıncı sezonda olacaklara dair spoiler içerir.

Reddit kullanıcılarından birisi sette çalıştığını söyleyip, bir ya da iki hafta önce bu bölümde ve sezonun geri kalanında olacakları paylaşmıştı. Bu bölüm için söyledikleri tamamen doğru çıktı ve devamında olacaklar konusunda da haklı gibi gözüküyor. İddia doğru çıkarsa;

-Kuzeyli hanelerden sadece birkaçı Jon'un safına katılacak. Bolton ordusu ile olan savaşta Jon'un tarafı galip ayrılacak ve Ramsay esir düşecek. Winterfell, tekrar Stark hakimiyetine geçmiş olacak.

-The Hound, geçtiğimiz sezonlarda gördüğümüz Thoros of Myr ile karşılaşacak.

-High Sparrow'un emrindekilerden biri olan Septa ile Robert Strong arasında mücadele olacak.

-Tommen, camdan atlayarak intihar edecek.

-Jaime ve Brienne tekrar karşılaşacaklar. Riverrun'da Tully ve Lannisterlar arasında savaş çıkacak ve Brienne bir şekilde kaçmayı başaracak.

-Davos, yolculukları sırasında Shireen'in kurban edildiği yere gelecek ve onun başına gelenleri öğrendikten sonra Melisandre ile hesaplaşacak.

-Pycelle, Qyburn'ün minik kuşları tarafından öldürülecek.

Bunlar dışında, Raven'ın Bran'ın gelecekteki hali olduğunu düşünmüyorum. Kendisinin bir Targeryen piçi olan Brynden Rivers olduğundan bahsedilmişti. Raven, aynı zamanda kendisi geçmişe müdahale ettiği esnalarda sesler duyduğunu söyleyen Mad King'i delirten kişi de olabilir.

Meera, yüksek ihtimalle Jon'un kardeşi. Görünüşleri birbirlerine tıpatıp benziyor. Ayrıca Tower of Joy sahnesinde Raven, Brandon'a ''Bu da Howland Reed, yani Meera'nın babası.'' demişti. Bu da Lyanna Stark'ın aslında iki çocuk doğurduğunu; erkek olanı Ned'in, kız olanı ise Howland'ın aldığını gösterebilir. Meera'nın White Walker öldürebilmesinin sebebi de Sam'in geçtiğimiz sezonlarda karşılaştıklarında onlara hediye ettiği dragonglass içeren mızraklar ve oklar.

Night's King, yani White Walker lideri, yüksek ihtimalle bir Stark. Bu teoriyi güçlendiren şey ise onun da aynı Bran gibi warg olabilmesi -vision esnasında ona dokunması warg olduğunu gösteriyor- ve Bran Stark'ın binlerce yıl öncesinde yaşayan Bran the Builder'ın kendisi olma ihtimali.

Meera hakkında söylediğin şey çok mantıklı geldi kitaptamı böyle acaba dostum?

• Tiyatro sahnesi komikti. Ayrıca Hodor'un hikayesi baya etkileyiciydi. Güzel bir bölümdü yine
  • Victorian Greyjoy bir şekilde dahil olur mu diziye? Okuduğum kadarıyla önemli bir rolü varmış
  • ariaven A kullanıcısına yanıt
    spoiler içine al bence mesajı

açıkçası ben coldhands'in kurtarıcağını sanmıyorum dizide hiç gösterilmedi ve karakterlerin yapıcaklarını başka karaktere veriyorlar o yüzden benjen olabilir sorumun nedeni buydu zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pantherus IV

quote:

Orijinalden alıntı: Akbell

Mad King diye bahsettiğiniz nedir? Dizide hiç adı geçti mi? Yorumlarda sürekli görüyorum kavrayamadım.

Çılgın Kral. Robert Baratheon'dan önceki Targaryen Kralı.Baratheon isyanında Jamie Lannister'ın,Kral Katili lakabını sayesinde edindiği kral. En temel olaylardan birisi.
    Lafım genel olarak yanlış anlama,o kadar tonla yorum var ki konuda,insanlar bu diziyi nasıl neresiyle izliyor diyip şaşkınlık içerisinde kalıyorum.

Unutmuşum şimdi hatırladım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Çesut Mevik- kullanıcısına yanıt

Dizi ve kitap özellikle son sezon itibarıyla birbirlerinden tamamen farklı ilerliyorlar. Kitapta şu an dizide olmayan ve olmayacak bir sürü karakter var ve hepsi hayati öneme sahip. Buna rağmen dizide beş farklı karakterin rolünü sadece bir tanesine yüklemeyi tercih ediyorlar.

Son çıkan kitap, Jon'un bıçaklanışı ile son buluyordu. Dolayısıyla dizi, kitabın önüne geçmiş durumda. Yani kitapta böyle bir çağrışım yok. Fakat dizide Raven'ın bundan özellikle bahsedişini ve Jojen Reed'in sarışın olmasına rağmen Meera'nın aynı Jon Snow'a benzeyişini kendisi ile kardeş oldukları şeklinde yorumluyorum.

Ayrıca Bran Stark'ın Bran the Builder olduğu yönündeki teoriye de ilk kitapta çok önemli bir vurgu var, dizide aynı şekilde işlenip işlenmediğini hatırlamıyorum. Bran, kuleden aşağı düştüğü zaman Ned Stark ile Arya arasında Bran hakkında bir konuşma geçiyor ve Arya, Bran'ın her zaman hayal ettiği gibi bir şövalye olamayacağından bahsediyor. Bunun üzerine Ned Stark, ''Şövalye olamayabilir fakat zengin bir lord ya da Bran the Builder gibi ünlü biri olabilir'' diyor.

• shadowz61 kullanıcısına yanıt

Victarion Greyjoy'un şu bölümden sonra diziye dahil olmasının hiçbir anlamı yok, ki olmayacaktır. Kitapta Daenerys ile evlilik yoluyla Westeros'a hüküm sürme planı tamamen Victarion'a ait. Euron'un bu konuyla herhangi bir ilgisi yok. Dizide ise Victarion cast edilmediğinden dolayı bu rolü Euron'a vermişler.
  • bu son bölüm niye abartıldı böyle?

hodor konusu duygulandırdı başkada önemli bi olay yaşanmadı.. yaşandı da ben mi anlamadım..?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowz61

Victorian Greyjoy bir şekilde dahil olur mu diziye? Okuduğum kadarıyla önemli bir rolü varmış

Victarion'un rolünü Euron'a vermişler büyük ihtimalle dahil olmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cleveland Cavaliers

bu son bölüm niye abartıldı böyle?

hodor konusu duygulandırdı başkada önemli bi olay yaşanmadı.. yaşandı da ben mi anlamadım..?

Son sahneyi basa koysaydik kimse begenmezdi. Adamlar son sahne ile vurdu. Herkesde cok guzel bolum diye atliyor iste.

5 sezonda hikayenin bir derinliği vardı her olay mantıklı sebeplerle birleşiyordu ama bu sezon batırdılar diziyi. Martin'in diziyi bırakması kötü oldu. Ek olarak bu sezonu şimdiye kadar 2 3 sahne dışında beğenen adam gitsin karagül falan izlesin.

• Bu arada dikkat ettiniz mi

Akgezenlere ateş işlemiyor sanki. Atesin yanindan gectiler hemen söndü ates o kadar ki soguk bi hava tasiyorlar. Ejderhaninkilerde ilerde demirleri celikleri eritecek kadar guclu olacak. Filmin finalinde umarim ejderhalarla akgezenlerin savasi gibi bisey olur o zaman unutulmaz bi final olur.

Şu jonu harcayacaklar gibi geldi bana birde yaninda ghost yoktu dikkat eden arkadas var mi?

Arka sayfalarda okudumda bi arkadas dedi o akgezen olan adam bran olabilir, ormanin cocuklari o adama bicagi batirirken braninda canı acıyor gibisinden bisey yazmisti ve bran uyandiginda cocuklar ona sen yaptin diyor galiba. Iyice paradoks olacak zaten modern filmlerde hep şu paradoks sahneleri oluyor ve bence cok efsane sahneler oluyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: SonJnow

Bu arada dikkat ettiniz mi

Akgezenlere ateş işlemiyor sanki. Atesin yanindan gectiler hemen söndü ates o kadar ki soguk bi hava tasiyorlar. Ejderhaninkilerde ilerde demirleri celikleri eritecek kadar guclu olacak. Filmin finalinde umarim ejderhalarla akgezenlerin savasi gibi bisey olur o zaman unutulmaz bi final olur.

Şu jonu harcayacaklar gibi geldi bana birde yaninda ghost yoktu dikkat eden arkadas var mi?

Arka sayfalarda okudumda bi arkadas dedi o akgezen olan adam bran olabilir, ormanin cocuklari o adama bicagi batirirken braninda canı acıyor gibisinden bisey yazmisti ve bran uyandiginda cocuklar ona sen yaptin diyor galiba. Iyice paradoks olacak zaten modern filmlerde hep şu paradoks sahneleri oluyor ve bence cok efsane sahneler oluyor :)

Ww lere değil wight lara zarar veriyor ates ww ler ejderha camiyla oluyorlar.

• adamlar üşenmeyip tüm mantık hatalarını yazıyolar sonra dizi çöp diyorlar izleyin ve geçin.Sadece bir dizi beğenmiyorsanız da laf kalabalığı yapmayın izlemek zorunda değilsiniz

• Bran'ın Hodor'u kontrol ederken aynı zamanda geçmişi görmesi çok saçma değil mi? Ayrıca Hodor'un Hodor olmasına Bran sebep oldu ama bunun yanında ölmesine de Bran sebep oldu. Hodor kendi isteğiyle değil Bran'ın kontrolüyle kapıyı tuttu böylece onu öldürmüş oldu.

Bir de o kadar zaman Bran üç gözlü kargayı bulmak için uğraştı. Bunun için miydi? Akgezenlere karşı hiçbir şansının olmadığını öğrenmek için m?
  • 742793 kullanıcısına yanıt

Hhaynen o zaman demektir ki jon kılıcıyla hoplatacak bunlari eger ejderhalar bisey yapamazsa. Benim en cok tiksindigim nokta şu sansanin jonu taht oyunlarina alet etmeye calismasi, ne guzel adam dunyanin kurtaricisi felan diyorduk simdi piçin tekiyle dovusecek ve belish yada sansa jona ihanet edecek, benim tahminim jona da robb gibi duygusal bi ölüm yapacaklar ihanet temali

Ama yaparlarsa ilk soyledigimin anlami kalmiyor

Neyse tek temennim akgezenlerle olacak olan savasta jonun da olmasi

• Şu konuya açıklık getirmek gerek, Bran'in geçmişe müdahalesi diye bir şey olduğunu sanmıyorum arkadaşlar. Eğer Game of Thrones'un orjinal youtube hesabında yayınlanan Inside the Episode bölümlerini izlerseniz orada yapımcı, Raven'ın Bran'e, Hodor'un nasıl o hale geldiğini gösterdiğini söylüyor. Yani orada Bran'in bir müdahalesi olmuyor. Hodor bir tür travma geçiriyor sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 22072208220922102211
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.