Şimdi Ara

Gambiya artik '' Islam Cumhuriyeti '' degil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Darbeyle iktidara gelen selefini seçimler deviren Gambiya Devlet Başkanı Barrow, ilk iş olarak ülkesinin ismindeki ‘İslam Cumhuriyeti’ ifadesini kaldırma kararı aldı.

Devlet başkanlığı seçimlerinin ardından başlayan ve tüm dünyanın ilgisini çeken çalkantılı siyasi süreci geride bırakan Gambiya, bu kez de isim değişikliği ile gündemde.
    Gambiya Devlet Başkanı Adama Barrow, Senegal başta olmak üzere Batı Afrika ülkelerinin baskı ve askeri müdahale tehdidinin ardından koltuğu devreden selefi Yahya Jammeh’nin mirası olan ‘Gambiya İslam Cumhuriyeti’ adını değiştirme kararı aldı.

Barrow, nüfusunun yüzde 90’ı Müslüman olan Gambiya’da Hristiyan ve animistlerin (Afrika ülkelerinde yaygın olarak benimsenen ve doğada insan ruhuna benzer ruhlar bulunduğunu kabul eden inanç) de yaşadığına dikkat çekti ve ülkesinin adının Gambiya Cumhuriyeti olacağını duyurdu.

Jammeh, 2015’te ülkesini bir İslam devleti olduğunu “Gambiya'nın kaderi, Yüce Allah’ın ellerindedir. Bugünden itibaren Gambiya bir İslam devletidir. Vatandaşlarımızın haklarına saygı duyan bir İslam devleti olacağız” sözleriyle duyurmuştu.

https://tr.sputniknews.com/asya/201701301026991703-gambiya-barrow-jammeh-islam-cumhuriyeti/

• İslamın devleti olmaz İslamım mümini olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

İslamın devleti olmaz İslamım mümini olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dungeon0

quote:

Aynen hocam Kur'an'da emredilen hukuki uygulama ve cezalar herhalde sadece peygambere indirilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fruko_38 -- 30 Ocak 2017; 16:26:13 >

• Yahu afrikayı köleleştiren, köle satın alan avrupalılardı. Şimdi bir de avrupalının dinini mi alacaklarmış?

Adamların zekasına küfür etmek bu olsa gerek.
  • Doğru yapıldığını düşünüyorum dini devlet değil insanlar yaşar.
    Devlet dediğin oluşum her dine her insana aynı mesafede yaklaşmalı.

hristiyanında hakkını korumalı müslümanında hakkını korumalı dinsizinde hakkını korumalı.
  • corpixx kullanıcısına yanıt
    İşte Laiklik bunun güvencesi ve aracıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dungeon0

quote:

Şimdi mesele siyasete çekmenin kimseye yararı olmaz.
    Genede nereyi ihmal ettiğini göstermek açısından;
    İslam bireyle Yaratıcı arasındaki protokoldür bireyle bireyler arasındaki protokolü de düzenler ama bir devletin cennete gideceği vaadi varmı? yada benzeri bir hal?

Bir topluluğun veya siyasi sınırların savaş göç veya feragat ile bir diğerine katılmasının bir anlamı olabilir mi?
    Farz edelim tamamı Müslüman olan bir ordunun diğer bir topluluğu feth etmesinin ardından o topluluğu Müslüman kabul etmek mümkün olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nacho_EU

İşte Laiklik bunun güvencesi ve aracıdır.

Adının bir önemi yok daha dün üniversitelerde başını kapatmayı tercih etmiş insanların eğitim haklarının elinden alınmasını
    laiklik olarak gören zihniyet vardı.
    Dediğim gibi isminin önemi yok bunun anayasa olarak güvence altına alınması sınırlarının çizilmesi gerekiyor.
    Bir kelime bulup içini insanların kafasına göre doldurmasından bahsetmiyorum.
  • Gambiya'yı geriye götürecek bir hamle maalesef
  • Tebrik ediyorum kendilerini.
  • corpixx kullanıcısına yanıt
    Verdiğin örneği ben de doğru bulmuyorum zaten ben sadece Laikliğin gerçekten ne olduğuna değinmeye çalıştım. Ayrica artık şu mağdur edebiyatınıda bırakın baydi artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giden baskan seçimleri kaybetmedi mi? Hatta zorla duruyor diye komsu ulkeler mudahale etti. Neden çarpitarak haber yapmislar?
  • siyasal islamın azalarak bitmesi dileğiyle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.