Şimdi Ara

Galio'ya Dokunulmuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konu başlığında da belirtildiği gibi Galio ile alakalı olarak birebir takaslara girilemiyor.
    Galio hakkında çok fazla yorum göremedim ama benim karşısında oynamaktan korkmaya başladığım bir şampiyon olmaya başladı.

Melee şampiyonlar seçtiğinizde; Galio ile karşılıklı takaslara giremiyorsunuz. Darius, Tryndamere, Riven gibi birebirde sağlam olan şampiyonlara karşı bariz üstün çıkabiliyor.

İçinde kaldıkça erittiği o rüzgar hortumu sabit yerinizde kalmanıza engel oluyor. Hasar azaltan, kışkırtan W yeteneği çok sağlam bir özellik. Önceden Flash R yaptığınızda oyunu çevirmenize olağan sağlayan ultisini şimdi, W Flash yaptığınızda sağlıyorsunuz.
    Yarı Malphite ultisine diyecek söz yok zaten. CDR ile süreli kullanılabiliyor. Q, E yetenekleri ilerleyen hat boyunca hasar vermeye devam ediyor. Oysa sadece istenilen menzilde ya da hedefe varınca hasarı vermesi gerekiyordu.
    Ultisi takım savaşı başlatmaktan ziyade, başlatanı destekleme ve ya olumsuz yakalanma durumlarında tamamen lehinize çevirmek için kullanılıyor.

Birbirine girmiş takımda sonradan ulti ilen Galio, hem karşı rakip takımı domine ediyor. Hem de kışkırt yeteneği sayesinde hasarı üstlenip, bu arada azaltıp tamamen güç odaklarını kendine çekiyor.

Tam kombosunda karşı rakip sağlam tank değilse, canı yarıdan fazla gidiyor ve siz neredeyse hiç hasar almıyorsunuz.
    Offtank, tank diziliminde de yüzde olarak yine hasar çıkarttığında korkunç bir rakip haline geliyor.

Tank çıktıktan sonra bazı şampiyonların kırılgan özellikleri vardır.

- E kaçıran bir Shen takım savaşlarında ortada dolaşan kedi gibi olur.
    - Ulti kaçıran Malphite 3 saniyelik ben ne yaptım moduna girer.
    - E yeteneğini kaçıran Darius kitelanarak çocuk haline gelir.

Ben Galio için kaçırılan bir yetenek göremiyorum. Öyle olsada sağlam dürtebiliyor, saldırsanız kışkırtıyor, anlık olarak Q ve pasiften dolayı çok can yakıyor.

Sadece oynanıştan dolayı değil ayrıca;
    Maharet, azim, hırs istediğin kabiliyet seçimine kolayca uyum sağlıyor.

Oyuna pek fazla göremiyorum ama şimdiden OTPleri çıkmış. Hakkını vererek oynayanlar karşısında tamamen pasif kalıp minyona odaklanarak oynamaya çalışıyorum.

Yorumlarınızı merak ettim. Böylesine üst özelliklere sahip olarak Galio sizde de biraz fazla güçlü değil mi ?

• Sexy olduğu için riot nherflemiyor qnq .s.s

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maokai , Jarvan IV , Renekton gibi şampiyonların yanında pek esamesi okunacağını düşünmüyorum Galionun.
    Darius ,Tryndamare , Riven bu saydığın şampiyonların ağır dayak yiyeceğini de düşünmüyorum Galiodan. Belki 3-4 levele kadar zorlanılabilir.
    Lucian ve Yasuo çok kolay ezebiliyor galioyu lanede. Tek adam gibi damage veren skill'ide q zaten kolay engelleniyor / kaçılıyor. Güçlü mü güçlü. Ama şuan asıl olay Mid lanede gerçekleşiyor. Syndra - Orianna gibi 2 tane saçma sapan şampiyon varken Galioya sıra bile gelmez.
  • 3 doran ile çok daha güçlüydü.Hala güçlü ama dediğin kadar güçlü değil bence. Pasifi ve Q'sü yüzünden istemesen de lane itiyorsun. Ganklere açık duruma düşüyorsun. Onun dışında ultisi ile rakibi 2v1 3v2 yakalamak mümkün.
  • Quinn zorlanmadan üstesinden geliyor.
    Melee şampiyonlara karşı bayaa güçlü.
  • dariusa karşı bariz üstün çıkıyor derken ? bilmiyorum darius iyi bilirmisin ancak ben çok iyi oynarım ve galio havada karada severim istediğini yapsın yenmesi bilen dariusa karşı çok zor burda her türlü hasar takasını sana hesaplarım gerek galio e sine dari e si bekletme gerek düz+w+düz ile seri 5li kanama atma ile o galio kaçacak yer arar benden şuan ki kümem dia 3 kendi karşıma gelende o civarda elo ve o adam galio aldığında ben temiz win diye bakarım maça gerçi dünya genelindede oranları veriyorum

Galio
    42.76%
    vs
    Darius
    57.24%

1123 oyundan hesap edilmiş ve plat üstü oyunların win rate oranıdır bu

evet galio darius matchupsda %57 oranla darius kazanmış ki bu çoğu op.gg matchupslarında görebileceğin en yüksek kazanma oranlarından bir tanesidir çoğu ct şampiyonlar %52-53 arası galio darius arasında bu kadar uçurum olmasının sebebide zaten galionun hantal olmasından ve w yeteneğiyle öne çıkıp tauntlaması dariusun 5li kanamayı rahat patlatması yüzündendir diye düşünüyorum

ve yazdığın - E yeteneğini kaçıran Darius kitelanarak çocuk haline gelir. Allah için hangi elonun maçı bu belki şampiyonluk ligindesindir ki geceleri çoğu zaman şampiyonluk kümesindeki elemanlarda geliyor onlarlada vs atıyorum ancak darius eğer e kaçırıyorsa galioya zaten o adam darius oynamasın kardeş bireysellik ayrı bireyselde iyi oynayan işini bilen galio karşısında ne olursa olsun kazanır ancak anlatım şeklinle gümüş galio ile gümüş darius kapışıyormuş gibi anlıyorum sen belki galioyu biliyosun ve vs attığın dariuslar kötü sonra gelip diyosun ki dariusu dövüyor ben bizzat kendi kümemden örnek vererek söyledim kendi tecrübemdir o üsteki aynı oyunda darius ile vs atan galio win rate oranıda dünya genelinde kazanma oranıdır sen ben ne dediğimiz önemsiz olduğu 1123 oyunda %57 gibi kazanma oranına sahip darius var gerçeği senin bariz üstün yazmanı yanlış kılacak kadar yeter bu yazıyı çok yanlış bulduğum için yazıyorum kimse gücenmesin darılmasın %80i kendi fikrimdir kalanlar belgeli olarak gerçek olandır ben bunu dariusa hakim olan ve ona özel kullandığım rünlerle iyi oynadığımı düşündüğüm için yazıyorum.

• Öyle abartılı yazı olmuş ki, bi ara sağ klik ile aa yapıyor çok op falan diyeceksin sandım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Darius Alıcam Ama Nerf Yer mi ?
    13 yıl önce açıldı
    Sivir ne durumda?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saydığın karakterlee unmeta

Galio ise meta bu kadar basit.

Şu an metada olan diğer karakterlerin çoğu galionun ağzına vuruyor.

• BEYLER :( kullanıcısına yanıt
    Adam troll çıktı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.