Şimdi Ara

Galiba RAT var , PC'yi ele geçirdiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 haftadır Ukrayna üzerinden sürekli hesaplarıma saldırı var. Artık RAT olduğunu düşünüyorum. Instagram , Facebook, EAapp, ve gmail hesaplarımın şifrelerini değiştirmeden giriş yapıyorlar. Dün cdkeys.com hesabıma girip PayPal ile 300-400 Usd değerinde oyun satın alımı yaptılar.(Muhtemelen kara para akladılar kime air olduğunu bilmediğim bir PayPal hesabı ile almışlar) Sepeti boşaltınca onlar aynı anda ekliyorlardı.

Anakartın Bios'u Cmos ile resetledim ve yeniden bios yazdım. PC'ye taktığım bütün USB diskleri sıfırladım. Başka bir PC'de oluşturduğum windows disk ile format attım ve format atarken diskpart ile sildim .

Ama hala tarattığımda aşağıdaki virüsler çıkıyor. Acil yardımlarınızı rica ederim :

Galiba RAT var , PC'yi ele geçirdiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 26 Eylül 2025; 14:23:24 >

Nintendo 3DS Kullanıcıları Kulübü

• Farklı bir pc den bilgisayarınıza takılmamış usb belleğe windows atın. yine bilgisayarınıza takılmamış bir diske windowsu kurup deneyin.

Buda ai nin cevabı;

Durum ciddi görünüyor; RAT (Remote Access Trojan) veya kalıcı bir zararlı yazılım olasılığı yüksek.

Şu adımları dikkatle ve mümkünse başka bir cihazdan yönlendirerek uygulamanız önerilir:

1️⃣ Acil Hesap ve Ağ Önlemleri

• Tüm önemli şifreleri (e-posta, banka, sosyal medya, oyun vb.)
    • Güvenli başka bir cihazdan (hiç bulaşmamış olduğundan emin olduğunuz telefon/tablet)
    • Ve güvenli bir ağdan (mümkünse mobil veri) değiştirin.
    • İki adımlı doğrulama (SMS, Authenticator uygulaması) bütün kritik hesaplarda zorunlu.
    • PayPal, banka ve kredi kartı kurumlarını arayıp yetkisiz işlem itirazı ve hesap dondurma talebi oluşturun.

2️⃣ Bulaşmış Sistemi İzole Et

• Şüpheli PC’yi internetten kesin (Ethernet kablosu çıkarın, Wi-Fi kapatın).
    • Bu cihazla hiçbir finansal işlem yapmayın.

3️⃣ Veri Yedekleme (Temiz Makineden)

• Önemli dosyalarınızı yalnızca kesin temiz olduğuna emin olduğunuz harici diske, Linux canlı USB gibi güvenli bir ortamdan kopyalayın.
    • Çalıştırılabilir dosyaları (.exe, .msi, .bat) yedeklemeyin.

4️⃣ Temiz Kurulum

Sıradan “format” bazen yeterli olmaz (bootkit/UEFI malware).

• Başka bir bilgisayarda yeni ve güvenilir ISO (Microsoft’un resmi sitesinden) indirin.
    • Rufus gibi bir araçla UEFI boot için yeni USB hazırlayın.
    • Kurulum öncesi Windows kurulum ekranında diskpart clean ile tüm disk bölümlerini silin (MBR/GPT dahil).
    • Eğer anakartınız destekliyorsa BIOS/UEFI güncellemesi de yapın.

5️⃣ Kurulum Sonrası

• Windows güncellemelerini tamamen kurun.
    • Tekrar internete çıkmadan önce:
    • Malwarebytes, Microsoft Defender Offline Scan, tercihen ek olarak ESET Online Scanner gibi birden fazla tarama yapın.

6️⃣ İleri Düzey (Şüphe Devam Ederse)

• Kalıcı UEFI/firmware bulaşmalarında en güvenli yol tam disk değiştirme veya profesyonel servis.
    • Özellikle sürekli tekrar eden şüpheli girişimler varsa profesyonel bir siber güvenlik firmasıyla çalışın.

🔑 Özet:

Şu an en kritik olan hesaplarınızı korumak ve finansal zararları sınırlamak.

Temiz kurulum yaparken resmi kaynaktan ISO indirip tüm diskleri silmek ve 2FA aktif etmek ilk adımınız olmalı.

• Hocam merhaba,

yazılan her şeyi zaten yaptım ama hala bulmakta. Bu sebeple seçenekler tükendi galiba tek çare hdd'yi kırıp atmak

• Hocam demek istediğim sıfır usb ve sıfır hdd ye aynı pc de kurulum yapıp bakın. ( sıfır yerine 2. el virüslü pc nize takılmamış parçalar olabilir )

Başka bir antivirüs ile daha tarayın. Yanlış alarm da olabilir. Kaspersky ile tarayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.