Şimdi Ara

Galiba bu kelimeler küfür yerine geçmiyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün akşam trt1 de leon adlı film gösteriliyordu.Saat te 12 yi geçmemişti.Hiçbir sansüre uğramadan piç kelimesi ve **** kelimesi kullanıldı.Bugün bir arkadaşımla konuştum ve sözlükte de yeri varmış bu kelimelerin.Bahsettiğim tdk sözlüğü.Rahatlıkla tv de kullanılması da dikkatimi çekti.Aynı şekilde pezevenk kavad vb kelimelerin de kullanılabileceğini düşünüyorum.Yalnız önemli olan nokta birbirimize hakaret anlamında direk şahısa yönelik bu kelimeleri kullanmamak.Örneğin kadın ticareti yapan birine rahatlıkla sansürlemeden pezevenk diyebiliriz diye düşünüyorum..
    Şimdi yöneticiler direk küfür gibi algılayıp tü kaka modunda konuyu kapatabilirler.Umarım yazdığım şeyi okurlar da geyik geçmediğimi anlarlar.Doğru biliyorsam bilgilendirme yanlış biliyorsam düzeltme amacıyla açtım bu konuyu.

• Az sonra 1 hafta uzaklaştırır adminler
  • Şikayet edildin ;)
    yok lan etmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay

Şikayet edildin ;)
    yok lan etmedim

Dostum ya okuman yok ya da kusura bakma ama beynin.Tv de kullanılan iki kelime bu sansüre uğramadan hem de.Ben bir şey sormak için açtığım konuda şikayet ediyorsun.Tv kanallarını da et öyleyse için rahatlasın.
  • Destekliyorum
  • lan o film iki kere gösterildi niye öyle oldu?1 de açtım baktım aynı sahne sonra 5-6 gibi açtım yine aynı sahne.Gece kimse izlemiyor diye öylesine koyuyorlar herhalde.
  • Ben o sahnelere rastladığım sıralarda 11 küsürdü saat.Sansürlemeyi falan mı unuttular acaba.Ama Mehmet Ali Birand da piç kelimesi için küfürmüş yeni duydum gibisinden azıcık dalga geçmişti rtükle.Anlayamadım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu forumda küfür serbest mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: swashbucker

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay

Şikayet edildin ;)
    yok lan etmedim

Dostum ya okuman yok ya da kusura bakma ama beynin.Tv de kullanılan iki kelime bu sansüre uğramadan hem de.Ben bir şey sormak için açtığım konuda şikayet ediyorsun.Tv kanallarını da et öyleyse için rahatlasın.

Hahaha bi mesajıma gel ctrl+a 'ya bas lütfen.
  • Acayip Hikayelerde küfürü sansürlemeyi unutmuşlar adam açık açık bastı küfürü ne kadar ceza verdiler acaba.
  • 10. sınıf edebiyat kitabında dede korkut hikayelerinden birinde adam ikide bir bre kavat diyordu. Küfür olsa meb kendi kitabına koymaz (Kitapta böyle ama günlük konuşurken k değil g)
  • Dostum zaten küfür yerine geçmiyor ama bir kişiye dersen elbet ki bu kelimeyi başka yerlere çekmiş oluyorsun. Ben şimdi burada bir hikayemi paylaşayim ve bir betikte olan cümleyi kendi hikayeme not edeyim, tek dikkat edilmesi gerekilen husus bu "piç" anlamını başka emellere karşı kullanmamaktır. Mesela; "Piç olduğum için çok üzülüyorum, keşke benimde sizin gibi bir babam olsaydı" dendiğinde bu "piç" kelimesi küfür niteliğini taşımamaktadır. - Kişisel yorumum.

Ancak belirtmeliyim ki "piç" kelimesi hiç bir zaman çevremizce hoş karşılanmayan bir kelime olarak doğmuştur, bu nedenle bu kelimeyi kullanmamak daha mantıklıdır. Bir kadının yanında söylenilmeyecek sözlerden birisi olarak altın harflere kazınmış bir kelimedir.

Umarım bu mesajım başka konulara doğru gidip çekilmez.

• Sansür niye var ki zaten ? Bütün filmin içine ediyor ? Tamam çocuklar var falanda izlemesinler o zaman. Toplum bilinçlese de şu sansür kalksa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.