Şimdi Ara

aaaaaaa (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
27
Favori
78.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
490 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snl_

    hocam çayı dahada ucuzla 1,5 yap yine kar edeceksin biliyorum ama getirin götürün artacak insanlar çay için tercih etmeye başlayacak diğerleride satacak.. çay öyle bir şey ki çay ve su bir mekanın temel taşı gibi..

    bu millete köprü havalimanı yakıt zamları vız gelir koymaz sesini çıkarmaz.. ama poşetini 0,25 kuruş yapıp patatesini soğanını zamlarsan sofrasında hissetmeye başlarsa ayarı verir bu millet öyle bir millet küçük kazık batıyor bizim halkımıza..

    o yüzden çayı piyasanın altında tut.. kahvehanelerde bile 0,75 ila 1,25 aralığında satılıyor sende 1,50 ile başla dediğim gibi getirin götürün çok olacak belki çay makinasına ihtiyacın olacak ama çay ve su müşteri getirir gerisi zaten gelir zamanla..

    Dükkanına geleceğim! Allah işini gücünü rast getirsin..
    açıkcası kahvehanelerde takılıyorum ümraniye . öyle pahalı yer değil. 4-5 ay önce 1tl idi ancak şuan 1.5tlden aşağı çay yok. öyle bir mekan için 2.5tl gayet uygun aslında




  • Hayırlı ve bereketlş kazançlarınız olsun inşallah.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HardMuz kullanıcısına yanıt
    haklı olabilirsiniz semtten semte değişir bizim kahvede 0,75 çay fiyatı.. zaten yorumda da belirtiyorum piyasanın altına indir diye.. daha sonra zam yapar.. çay bizim toplumun olmazsa olmazıdır önce bir mekanda çay ve su fiyatından ilerlenir halkımız böyle..

    çay ucuz olunca diğer yiyeceklere verilen para koymuyor insanımıza.. (ki arkadaş kalite yapıyor sağlıklı yapıyor ve piyasanın altında)
    mcdonals 1 tl ye çay sıcak çikolata satabiliyor? mcdonals - çay? bunun adı bölgesel pazarlamadır..
    mcturko tüp dürüm.. bu lezzetler mcdonalsta yok ama doğu halkında Türkiyede var bölgeye göre pazarlanıyor..

    arkadaşada belirtiyorum 1,5 tl ye çay satarsa yorulacak çünkü siparişi artacak çay için getir götürü artacak ama işleri açılır..
    kadınların bizim gibi rahatlıkla gidebileceği 1-1,5 tlye çay içebileceği gazetesini okuyabileceği kupon yapabileceği kahvehaneleri yok.. (kadınlarda kupon yapabilir )

    çayın maliyetini hepimiz biliyoruz.. 1 bardak çayın ederinin ne olacağını hepimiz biliyoruz..
    toplu alımda 10-12 kg çay orta kalitelisinden kalitelisine 220-350 tl aralığında değişir..
    telefonlara bile emoji olarak çay emojisi isteyen bir toplumuz biz..

    bu ülkenin iktisat fakültelerinde bile ilk derslerde un-hamur-ekmek ve çay işletmeleri örnek okutuluyor.. :)


    tekrar ediyorum ben avrupa yakasındayım ama ilk fırsatta ziyaret edeceğim.. konum belirt işlerin rast gelsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 14 Nisan 2019; 15:4:34 >




  • konum ver dostum , canım acayip cheese kek çekti
  • Hocam nerede yeriniz. Bi isim adres varsa gelemesek bile yönlendirelim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bıraz bakındım.. Google yorumları bıle son 24 saat atılmıs
    Yanı buradan gorup atılmış Bu halde ıken iş yapması ımkansız
    Guzel bır broşur falan hazırlatın derim sosyal medya sayfası hazırlatın fotoğrafları cekılsın . Bu tür işler yaptığım cok oldu artık bunlar prim yapıyor

    Fiyatlarınız cok pahalı değil ama çok çok uygunda değil tamam kadıköy ortalamasının1-2 tık altında ama 11 liraya ben şu ana kadar yediğim en iyi chesecake’leri yedim yemeye devam edıyorum mesela



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 14 Nisan 2019; 15:13:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köfte falan demişsin hocam. Nasıl yapıyorsun köfteyi özelden sana tarif vereyim kokuyu duyan gelir. Harbi et tadı olan köfte içi ne idüğü belirsiz baharat doldurulan köftelerden değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google haritalar yorumlara dh den selamlar yazanlar, boş konuşacaklarına izlenimlerini yazsalar. Hem işletmeye hem müşteriye faydalı olurlardı. Saçmalama konusunda üstümüze yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konularda az-çok tecrübeli (Batmış) biri olarak birkaç tavsiye ;

    Mekanı açarken en az 6 ay (Hatta bir sene) dükkanı çevirecek paran kenarda hazır olmalıydı.

    Daha bir aylık işletmesin ; Dükkan kirası , stopaj , muhasebe , elektrik , su , (varsa) gaz , Belediyeye ödediğin vergiler (Tabela , yol , çöp , ıvır , zıvır) devlete ödediğin vergiler (Gelir , kdv v.s v.s) Bağ-kur ve aklıma gelmeyen birsürü şey üzerine binecek.

    Bir işletmenin masrafını çıkartıp kar etmesi en az 6 ay , bu aralar bir sene. Masraf derken aylık olarak kendini çevirmesinin yanında yatırdığın parayı geri koyman da işin içinde.

    Bu arada parayı çift taraflı kaybediyorsun , hem yaptığın masraf ve işletme giderleri , hem de bir işe girsen kazanacağın parayı da kaybetmiş oluyorsun. (İş sıkıntısı var gerçi)

    Daha da önemlisi zaman kaybediyorsun.

    Allah muhafaza batarsan kalacak borçları ödemek için kaybedeceğin para ve zaman da cabası.

    Bir ayda daha bir şey belli olmaz. Ama en önemlisi sana abi tavsiyesi ;

    İnat etme , bir iş yürümüyorsa "Düzelir" diye inat etmenin anlamı yok. Bu senin zararının büyümesinden başka işe yaramaz.

    Bir iş bir yerde yürümüyorsa başka yerde yürümeyeceği anlamına gelmiyor. Baktın o dükkanda olmuyor , başka mahalleye , başka semte taşı iş yerini.

    Yiyecek işindesin , Okulların çok olduğu bir yere taşı işini. Tost , döner , ayran v.s satacağın küçük bir büfe açarak çok daha iyi kazanabilirsin.

    Sana yardımcı olabilecek iki video.
    https://www.youtube.com/watch?v=sFImDMCg2dw
    https://www.youtube.com/watch?v=6_Q4aBzExUw

    Burada anlatılanlar gerçek. Ne yapıp ne yapmaman gerektiğini az-çok anlatıyor.




  • Müşteriye surat yapmamak çok önemli fiyatlar istediği kadar uygun olsun ki senin mekanın fiyatları çokta uygun değil bence. İstediğin kadar uygun yap ama surat asarsan bitersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çay konusunda ise çok yanlış yapıyorsun 2.5 çok yap 1.5 yine kar yaparsın. 50 bardak çay satıyorsan 150 bardak satar çok daha iyi kazanırsın. Çay bu toplumda kutsal birşey gibidir benim içinde öyledir ben çayı 2 tl nin üzeride olan mekâna girmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çevrendeki insanlara anket yap! Ankete katılanlara ücretsiz çay verebilirsin.
    bir cafede ne isterler ne beklerler sor. Cafene niye gelsinler? Cafeni geliştir!!!


    En son sevdiğim birkaç cafe vardı onlarda kapattılar. benim için en önemli şey rahatlık ve fiyattı. artık hiç birine gitmiyorum, saçma sapan zam ve tutumlarla bıktırdılar.
    mesela ben Cafeleri niye sevmiyorum, niye gitmiyorum?
    -Çayın veya kahven'i içtiğini yediğini takip edip bitirince hemen masayı temizleyip başka isteğiniz varmı? falan diye soruyorlar. birşey yiyip içmiyorsan kalk git der gibi oluyor!
    -başında sürekli bekleyen garson yok, Herkez kendi yiyeceğini içeceğini kendisi alıyor ve alırken ödeme yapıyor. Hesabı sen ödüyecen ben ödüyecem derdi yok.
    -sürekli yüksek sesli müzik yok.
  • Müşterinin alışması gerekli. 1 yıl dükkan 0 çekip cepten yakacak şekilde dayanabilmeniz lazım. Tabi bunu yaparkende düzgün içerik olmalı.
  • Sizden gencimdir tahminim ancak bu kafe tarzı işletmelerdeki en önemli yer, mekanın konumu ve mekanın cafcaflı panolara dekora sahip olmasıdır diye düşünüyorum. Şahsen ben yediğim yiyeceğin, içtiğim kahvenin güzel olmasından ötürü, manzarasına ya da ortamdaki havasına bakarım. Bu çok önemli. Yemek için gideceğim yer zaten böyle yerler olmaz. Orada bir bardak kahveye vereceğim paraya zaten 1 paket kahve alır evde 1 hafta içerim.

    Birde çok fazla çeşit işine girmeyin bence yok edin derim. Dükkanınızı bilemem ancak bu devirde kahve dükkanları daha karlı. Fiyatları da yine yerinize göre maalesef arttırmanız faydanıza olabilirdi. Pahalı olunca bi bk varmış gibi insanlar düdüklenmeye bayılır. Bu da bir diğer gerçek. 8 liraya dürüm satın. Adam gider 14 tl ye satan yerden alır. Kesin bi halt vardır diye.
  • allah yardimcin olsun umarim duzelir ama pastene yanina acmak enteresan olmus.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 750 liraya 2 poşet malzemeyle işyeri açtım, 8 senedir işliyor. Şuan içinde ki malzemenin değeri 90.000-100.000 tl değerinde. Tabi kira vermiyorum, evimin altında dükkan.

    2 senede ancak herşey oturdu. Bölgede tek olmam, insanlarını yıllardır tanımamızın avantajı bu noktaya getirdi. Öyle ha diyince olmuyor, bir süre içeriden yemen lazım. Yeri geldi maaşımla senet ödedim. Güler yüzlü sohbetli olmalısın. Bana 3-4km mesafeden birdünya müşteri geliyor, sirf ondan bundan duyduğu için.

    Insanlar bi senin mekanı tanısın, görsün. Zamanla müşteri potansiyelin artar.

    Tabi şu son 1 senede piyasa kötü, millette para yok. Önceden günde 600-700 lira ciro yaparken şimdi 250-450 arası oluyor.

    Sabret, iyi olur inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 14 Nisan 2019; 16:5:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oy verdıkten sonra aglamayın pls
  • Mesajım dursun. İstanbul’a yolum düştüğünde ziyaretine gelelim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye paranın tek yönü var. O da tayyibe doğru.

    Millet de para kalmadı. Paramız yok ki harcayalım.

    Geçen işim dolayısıyla şişliye gitmem gerekti. kahvaltımı evde hazırladım sefer tası gibi
    Çayımı termosta demledim orda içtim. D
    dükkanların pahalı olmasından değil . Param yok. Para ve iş bir grup AKP linin tekelinde.
    Metiner AKP ye oy vermeyen, muhalefet eden memurları kapı önüne koyacaklarını söylüyordu.
    Zaten KHK ları bu yüzden çıkardılar.

    Bunlar milletden sömürdükleri paraları Man adası vb yurtdışına kaçırıyorlar. İşadamlarına yurtdışına para çıkarmayın diyorlar bir de..Gücü kaybettiklerinde aynı Çiftlik Bank gibi olacak. Bu kadar insan salak olmaz diyor ona oy veriyorlar.

    Netekim serbest piyasanın ırzına geçtiler. Doların yükselmesi doları olmayanları üzer.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.