Şimdi Ara

Galericiler neden böyle ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çünkü son çare olarak görüldükleri için.
    ev aldım 10.000 tl lik 1 aylık senedim var. oradan oraya koştum. bir kaç kişiye gösterdim ama olmadı. senedin vadesi 1 hafta geçti. alacaklım homurdanmaya başladı. galeriye götürüp 20 dk. içinde anahtarı verdim. senedimi alıp yırtıp attım.

(not: arabayı galeriye verince çevremdekilerin çoğu keşke bana satsaydın demeye başladı, sanki zamanında çok aranmadık da.)
  • yeri ve zamanı burası değil ama bak o konuda kimse öğretmenlerin eline su dökemez. sonra sırasıyla küçük esnaf gelir.
    örneğin şu sosyete pazarı satıcıları devamlı ağlarlar ama araçlarını çektikleri yere bak sıfır transitin 130 luğu , Volt lar Transporter lerden geçilmez!

galericilere de gelince yukardaki bir arkadaşında dediği gibi internet sitelerinde veya gazete ilanlarında daha sonra karşınıza muhatap bulunmadığı için birçok insan galerilere yöneliyor. veya elindeki sorunlu aracı birşekilde elinden çıkarmak için takaslama işi için.

quote:

Orijinalden alıntı: ototube

Galericilerin en nefret ettiğim bir huyları var bu adamlar yılın 12 ayı muhabbet asnasında kesin ağlarlar bu şükürsüzlükleri bitirdi bitirecek kendilerini

• quote:

Orijinalden alıntı: usb

çünkü son çare olarak görüldükleri için.
    ev aldım 10.000 tl lik 1 aylık senedim var. oradan oraya koştum. bir kaç kişiye gösterdim ama olmadı. senedin vadesi 1 hafta geçti. alacaklım homurdanmaya başladı. galeriye götürüp 20 dk. içinde anahtarı verdim. senedimi alıp yırtıp attım.

(not: arabayı galeriye verince çevremdekilerin çoğu keşke bana satsaydın demeye başladı, sanki zamanında çok aranmadık da.)

Vallahi aynen. 1992 model Broadway arabayı sattım. sattıktan sonra müşterisi arttı. Keşke bana satsaydın diyen bir sürü kişi oldu etrafımda. sanki istediler de satmadık.

• Bu işin adı '' TİCARET '' (!)

Genellekli galericilere araç satan insanlar acil paraya ihtiyacı olan insanlardır. Kaldıki günümüzde internet gibi güzel bir alternatif varken (çok iyi bir alternatiftir sıfırı 35.000 TL olan aracı bu alternatif sayesinde ikinci el 37-38.000 TL'ye de görebileceğiniz bir alternatif ) varken galeriden araba almak ve satmak mantıksızdır. Ancak büyük konuşmamak lazım ALLAH insanları galericilere düşürmesin. (!)

NOT : Sitemim işini '' ahlaklı ve dürüst '' yapmayan galericilere...
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb

çünkü son çare olarak görüldükleri için.

aynen başıma geldi,konu galerici ama içimde kalmasın yazayım.arabamı satılığa çıkardım.hem bana kolay olsun,hem yabancıya gitmesin diye çevreme söyledim.arabayı mundar ettiler,yerin dibine batırdılar..cebimdeki son parayla az bi benzin aldım,arabayı iç-dış yıkatıp pazara çektim,15 dakikada satıldı.16 ncı dakikada büro arkadaşım gördü,vaz geç bana ver diyor.ertesi gün 3,4 kişi daha aradı.pazarda arabayı sattığım kişi ise ertesi hafta iyi bir karla sattı.

• Galerici alırken:Abi arabada çizikler,bir iki parça boya var.Satarken zorlanırım.
    Galerici satarken:Abi o kadar çizik,boya olur,bilmem kaç yaşında araba.

Galerici alırken:Abi lastikler iyice gitmiş,satarken müşteri zorluk çıkarır.
    Galerici satarken:Yok abi bu lastikler seni uzun süre götürür.

Galerici alırken:Araba 1.4 değil mi?Hmmm.1.4 pek tutulmuyor ya.
    Galerici satarken:Abi 1.4.Az yakar.

Galerici alırken:Abi arabanın km'si yüksek.
    Galerici satarken:Bu arabalar 500000 gider.150000 hiç bişey bunlar için.Araba zaten benzinli.

Galerici alırken:Abi arabada değişen var,fiyat düşer.
    Galerici satarken:Park esnasında hafifçe dokundurmuş da ondn değişmiş.

Aklına gelen varsa eklesin
  • yaklaşık %30 brüt karla satacak. Gayet normal.
  • galerici ve emlakçı hepsi aynı hepsinden nefret ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

yaklaşık %30 brüt karla satacak. Gayet normal.

Nasıl normal?Mutfak alışverişi değil ki bu.1500 lira neyine yetmiyor.Ayda 2 araba satsa 3000 lira.Emlakçılar bile % 1-3 alır.
  • Araba zaten mutfak alışverişi gibi zaruri ihtiyaç olmadığı için, aracın ne kadar dükkanda kalacağı belli olmadığı için,dükkan giderlerinin de fiyata yansıtılması gerektiği için ve bilhassa allah rızası için :) bu kar normal.
  • Bende farkinda olmadan Pazarda Galericiden almisim. Allahtan temiz cikti tabiii gosterdik.
  • adam kar edebiliyorsa diyebileceğim hiç bir şey yok benim. sonuçta bu kadar karı istemiyor, elde ediyor. bu galerilere araç satan varsa, galeriden araç alan varsa suçlu galerici midir? sanmıyorum. adam elde edebileceği maksimum faydayı elde edebiliyor, insanlar ona bu imkanı verdiği için.
  • quote:

Bedeli 12 bin lira olan araç için 3000 tl kar elbette çok görünüyor bizim gözümüze ancak internet kültürü 2. el oto işini inanılmaz etkiledi, burada etkilemekten kastım alım satımların büyük kısmının web sitelerine konan ilanların sayısı degil. Eskiden belli marka modelde belli kilometrelerdeki araçların galericiler tarafından aşagı yukarı belirlenen bir bedeli vardı, serbest piyasa fiyatları dengesiz hale getirdi, aynı özelliklerde benzer kilometrelerde A marka model bir aracı 20 bin liraya da 28 bin liraya da görebiliyorsunuz. Üstelik bu farklılık hasarlı / hasarsız bir çok araçta görülebiliyor. Örnek veriyorum 2008 model mini cooper aracım var aracın opsiyon eklenmemiş 2011 model fiyatı 47 bin tl, veya benim aracımın donanımındaki hali 53 bin TL, ben şu an aracımın 2. el ederini gerçekten bilmiyorum, sahibinden.com a baktıgımda aynı donanımda 2008 model araca 40-57 bin tl arası fiyatlar biçilmiş, ben aracımı galeriye vermek istesem ortalama rakam olan 45 bin tl yi mi talep etmem gerekicek? Bu adam net bir fiyatı olmayan bir araca elbetteki 40 bin altı fiyat önerecektir. Ben internetteki fiyatlara inanmıyorum artık.
    Geçtigimiz hafta iş arkadasım internette 17 bin tl fiyat biçilmiş problemsiz oldugu söylenen 2001 model megane aracı, komple boyalı ve sag 2 kapı, sag çamurluk degişik oldugunu öğrenince pazarlıkla 11 bin 900 TL ye aldı. İnsanlar ne tutturabilirsek diye fiyatlar veriyor, ardından ilan vermek isteyen kullanıcılar demek ki piyasası bu diyip benzer fiyatları yazıyor sonra bakıyoruz 2-3 yaşında arac yılsonu kampanyalı 2011 araçtan pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0761

quote:

Nasıl normal?Mutfak alışverişi değil ki bu.1500 lira neyine yetmiyor.Ayda 2 araba satsa 3000 lira.Emlakçılar bile % 1-3 alır.

Emlakçılar alıp sattığı şeye beş kuruş sermaye bağlamaz, galerici sermaye bağlıyor.. Adamın elinde ucuz pahalı 10 tane araç olsa 100.000 liradan fazla para bağlaması gerek..

Mesela bir telefoncu düşünün, ikinci el X marka telefonu vatandaştan 900'e alsın, 1.270 liraya satsın.. Ona kimse bişey demez, galerici yapınca vay şöyle vay böyle..

Galerici dürüst olsun başka bişey istemem..
    Hayatımda 2 kez galeri ile iş yaptım, 1.si kazık atmaya kalktı, oto center'in en büyük galerisiydi, Allah yerin dibine batırsın..
    2.si işini çok güzel yaptı, kazandığı para helal hoş olsun..

• aşağıdaki ilandaki mareayı bizim bir arkadaş 11.500e herifin birine sattı herif 13.750 yazmış hemen geçen hafta pazarda satılıktı.
    birde utanmadan tüpsüz araç arayanlara merhem falan yazmış sanki çok iyi bişey

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-marea-2004-maria-liberti-birinci-sinif-35919360/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0761

quote:

Emlakçılar alıp sattığı şeye beş kuruş sermaye bağlamaz, galerici sermaye bağlıyor.. Adamın elinde ucuz pahalı 10 tane araç olsa 100.000 liradan fazla para bağlaması gerek..

Mesela bir telefoncu düşünün, ikinci el X marka telefonu vatandaştan 900'e alsın, 1.270 liraya satsın.. Ona kimse bişey demez, galerici yapınca vay şöyle vay böyle..

Galerici dürüst olsun başka bişey istemem..
    Hayatımda 2 kez galeri ile iş yaptım, 1.si kazık atmaya kalktı, oto center'in en büyük galerisiydi, Allah yerin dibine batırsın..
    2.si işini çok güzel yaptı, kazandığı para helal hoş olsun..

Benim bildiğim galerici arabayı satmadan parayı araç sahibine vermez.Ya çek verir,ya satınca ödeme yapar.Ha adam çok sıkışmıştır,bunu fırsat bilen galerici yukarıdaki örnekte olduğu gibi 3000 lira aşağısına trink para verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet0761 -- 27 Aralık 2010; 21:19:18 >

• galericilerde hata yapiyo bazende ellerinde arac patliyo bir yerden cikarmalari gereikyo kim kime dum duma kör tuttugunu misali bir ticaret zihniyeti var yani.
  • şimdi galericilerden ziyade alım satımcılar türedi. iyi araçları ucuza kapatıyorlar. sağını solunu düzeltip ellerinde keyfe keder satıyorlar.
  • Dürüst adamdan ne galerici olur, ne de emlakçı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoece

Uzun süredir galerici bir arkadasımın yanında webtasarım yapıyorum, yaptığı alışverişe bir türlü akıl sır erdiremedim. Mesela bir örnekle açıklayayım biraz önce bir pejo 206 geldi xs modeli araçta degisen vs yok ve gaz var üzerinde araç tank gibi bir araba. içide çok düzgün ilk sahibinden, eleman 12 dedi bizimki 9 milyara aldı bu aracı simdi de 12700 yazmış üzerine sizce çok fazla bir kar degilmi bu? Tüm alışverişleri bu şekilde ve hergün en az bir araç alıp bir araç satar, ve en sinir oldugum konu ise insanların araçlarını bu kadar ölü fiyata neden sattıkları .. ?

senet kesmediyse yine iyi.
    12.700 yazmıştır. 2-3 ay sonra belki 11bin liraya satar?? belli olmaz ticaret bu
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.