Şimdi Ara

Galericiler neden böyle ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun süredir galerici bir arkadasımın yanında webtasarım yapıyorum, yaptığı alışverişe bir türlü akıl sır erdiremedim. Mesela bir örnekle açıklayayım biraz önce bir pejo 206 geldi xs modeli araçta degisen vs yok ve gaz var üzerinde araç tank gibi bir araba. içide çok düzgün ilk sahibinden, eleman 12 dedi bizimki 9 milyara aldı bu aracı simdi de 12700 yazmış üzerine sizce çok fazla bir kar degilmi bu? Tüm alışverişleri bu şekilde ve hergün en az bir araç alıp bir araç satar, ve en sinir oldugum konu ise insanların araçlarını bu kadar ölü fiyata neden sattıkları .. ?

• evet galeicilikte çifte kar varmesela takasta hem aldığı arabdan hem sattığından kazanıyor sıkışan insanlar galericileri tercih ediyor Allah düşürmesin diyeim
  • Ya sonucta zaten kar etmese kimse bu isi yapmaz. Satan insanlar da gelen abuksubuk tekliflerle ugrasmamak icin. ya da vakit kaybetmemek icni, ya da acil paraya ihtiyaclari olduklari icin satiyor. Yani bi nevi alan razi satan razi durumu var.

Benim gicik oldugum nokta bu galericilik isini hakkiyla yapan kimse yok neredeyse. Galerici arabayi cuza alir ama bun karisliginda ekspertiz yaptirip, musteriye kullanilabilecek durumda satmalidir. Mesela fren mi bitik, yenisi takip satacak, lastik mi kabak yenisini takip satacak. Ama boyle yapan yok biz de hatta tam tersi 150 bin mi dusur 70 bine sat. Bence asil sorun yaptiklari kar degil budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Benim gicik oldugum nokta bu galericilik isini hakkiyla yapan kimse yok neredeyse. Galerici arabayi cuza alir ama bun karisliginda ekspertiz yaptirip, musteriye kullanilabilecek durumda satmalidir. Mesela fren mi bitik, yenisi takip satacak, lastik mi kabak yenisini takip satacak. Ama boyle yapan yok biz de hatta tam tersi 150 bin mi dusur 70 bine sat. Bence asil sorun yaptiklari kar degil budur.

+1.2
  • Acil para gerektiginde galeriler kurtarici duruma geliyor, insanlar bire ikiye bakmadan direk galeriye satiyorlar araci tabii uzucu bir olay.
  • Galericiye araba satmadım,umarım bundan sonra da satacak kadar zor durumda kalmam.İyi galericiler de vardır da,söz konusu para hırsı olduktan sonra kendimden bile olmadık şeyler beklerim.Bu sebeple yaukarıda yazdığım gibi alırken ne satarken galericilerle muhattap olmayı sevmiyorum.
  • Galeriye araç satmak zorunda olan insanları bir yere kadar anlayabiliyorum, paraya acil olarak ihtiyacı vardır, uğraşmak istemiyordur vs vs...

Ama insanlar neden galeriden araba alırlar ki? KM düşürmeyen, yalan söylemeyen, alacağı malı kötülemeyen, satacağı malı fazla övmeyen kaç tane galeri var ki?

Kime sorsan galericiden ölsem araba almam vs der ama ortalıkta dünya kadar galerici olduğuna göre bunlardan araç alan çok insan var demek ki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kızlar niye böyle?
    4 yıl önce açıldı
    çingeneler neden böyle
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoece

Uzun süredir galerici bir arkadasımın yanında webtasarım yapıyorum, yaptığı alışverişe bir türlü akıl sır erdiremedim. Mesela bir örnekle açıklayayım biraz önce bir pejo 206 geldi xs modeli araçta degisen vs yok ve gaz var üzerinde araç tank gibi bir araba. içide çok düzgün ilk sahibinden, eleman 12 dedi bizimki 9 milyara aldı bu aracı simdi de 12700 yazmış üzerine sizce çok fazla bir kar degilmi bu? Tüm alışverişleri bu şekilde ve hergün en az bir araç alıp bir araç satar, ve en sinir oldugum konu ise insanların araçlarını bu kadar ölü fiyata neden sattıkları .. ?

e adamlar bu işe para ve zaman bağlıyor bırak ta kazansınlar biraz 200-300 tl ile bu işi yapacak halleri yok hepsininde baya masraflı işyerleri var normal yani

ha ben bulaşırmıyım galericiler hakkında hiç iyi düşünmüyorum hayatta bulaşmam

• quote:

Orijinalden alıntı: zoece

Uzun süredir galerici bir arkadasımın yanında webtasarım yapıyorum, yaptığı alışverişe bir türlü akıl sır erdiremedim. Mesela bir örnekle açıklayayım biraz önce bir pejo 206 geldi xs modeli araçta degisen vs yok ve gaz var üzerinde araç tank gibi bir araba. içide çok düzgün ilk sahibinden, eleman 12 dedi bizimki 9 milyara aldı bu aracı simdi de 12700 yazmış üzerine sizce çok fazla bir kar degilmi bu? Tüm alışverişleri bu şekilde ve hergün en az bir araç alıp bir araç satar, ve en sinir oldugum konu ise insanların araçlarını bu kadar ölü fiyata neden sattıkları .. ?

Galerici bu işte. Alırken yerin dibine soktuğu arabayı satarken bulunmaz hint kumaşı gibi satar. Hem de üzerinde hiç bir değişiklik yapmadan. Sadece temizletir. Allah ellerine düşürmesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: airea

Galeriye araç satmak zorunda olan insanları bir yere kadar anlayabiliyorum, paraya acil olarak ihtiyacı vardır, uğraşmak istemiyordur vs vs...

Ama insanlar neden galeriden araba alırlar ki? KM düşürmeyen, yalan söylemeyen, alacağı malı kötülemeyen, satacağı malı fazla övmeyen kaç tane galeri var ki?

Kime sorsan galericiden ölsem araba almam vs der ama ortalıkta dünya kadar galerici olduğuna göre bunlardan araç alan çok insan var demek ki?

zaten bir garip ülke olduk çıktık. kimse hiçbirşeyi beğenmez ama herkes yine yapmaya devam eder.

herkes galericiden araba alınmaz der ama alan birileri hep vardır.
    herkes vw parasının arabası değil der ama alan birileri hep vardır.
    herkes x partiye oy vermeyin der ama veren birileri hep vardır.
    kimse clioyu sevmez ama binen dünya kadar adam var.
    herkes akaryakıta zam geldi protesto edelim der ama hala aracına binmeye devam eder.
    herkes lafa geldi mi mangal kül bırakmaz ama işe gelince...

not:bunlar bir öz eleştiridir. cümlelerin ilk kısımlarından olduklarını iddia edenlere lafımız yok!

• Takıldığım asıl konu bu ortalama 3.000tl karın vergisini o mu veriyor dolaylı yoldan(zam) biz mi veriyoruz..
  • 206'yı satan arkadaş sizden önce mutlaka bir kaç galeriyle daha görüşmüştür ve muhtemelen en yüksek fiyatı veren sizin tanıdığınız olmuştur. Gün içinde nakit sağlaması gerekiyorsa satmaktan başka çaresi kalmamış olabilir.
  • arkadaşlar, galerici orjinal KM değerini düşürdüyse gerçek değerini nasıl anlayabiliriz ekspertiz raporundamı belli olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakeen -- 27 Aralık 2010; 13:14:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakeen

arkadaşlar, galerici orjinal KM değerini düşürdüyse gerçek değerini nasıl anlayabiliriz ekspertiz raporundamı belli olur?

Direksiyon simidi, vites topuzu, aracın genel durumu ve yürüyen aksamı göz önüne alınabilir. Elektronik cihazlarla ne yazık ki artık anlamanız mümkün degil, kilometre bilgisi tekrar yazılabilen rom belleklerde tutuluyor. Otomobil üretici bu konuda ne kadar önlem alırsa alsın yan sanayi üretim ters mühendislikle bir şekilde tüm önlemleri kaldırabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutbulut10
    Takıldığım asıl konu bu ortalama 3.000tl karın vergisini o mu veriyor dolaylı yoldan(zam) biz mi veriyoruz..

Galerici arac icin ödemeyi yaptiginda gider pusulasi kesmeli, satisini yaptiginda da %1 kdvye tabii olarak fatura keserek cikisini yapmali yanlis hatirlamiyorsam böyleydi.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vwag -- 30 Aralık 2010; 3:36:13 >
  • quote:

İnsanlar galericilerden neden mi araba alır? Çünkü sahibinden araç satışının gerçekleştiği ortamlar olan sahibinden.com, araba.com, arabam.com gibi sitelerde altındaki aracı bişey zanneden, piyasa fiyatının 3-4 bin TL fazlasını yazıp "bi keriz çıksa da parayı vursam" diye bekleyen, sıfır fiyatının bile 3-4 bin TL üzerinde fiyat çeken uyanıklarla dolu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakeen

arkadaşlar, galerici orjinal KM değerini düşürdüyse gerçek değerini nasıl anlayabiliriz ekspertiz raporundamı belli olur?

Km'si oynanmış arabanın gerçek km'sini anlamak kesinlikle mümkün olmuyor. yetkili servis dahi anlıyamıyor. Peki km'sinin oynandığı nasıl anlaşılır? Bunun için yetkili servise telefon edilir. Aracın hangi km'lerde hangi bakımlara geldiği sorulur. Eğer alınan cevaplar içinde aracın km göstergesinin üzerinde bir rakam söylenmişse o aracın km'si ile oynanmış demektir. Ya aracı almaktan vazgeçeceksiniz. Ya da aldıktan sonra farkettiyseniz ve geri veremiyorsanız (benim gibi) önceki sahibine telefon edip kaç km'den itibaren geri alındığını sorabilirsiniz. O zaman kesin km'si ortaya çıkar.

• ticaret bu örnekteki galericinin yaptığında yanlış bir durum yok, ama yalanla iş yapmayan galerici sayısı çok az, yok denecek kadar az, km düşürme değişeni boyananı söylememe yalan yanlış aracı övmeye (sigara içilmemiş dediği aracın pence rüzgarlıklarında kapı döşemelerinde sigara yanıkları vardı)... ne ararsan var yani galericilerde
  • Galericilerin en nefret ettiğim bir huyları var bu adamlar yılın 12 ayı muhabbet asnasında kesin ağlarlar bu şükürsüzlükleri bitirdi bitirecek kendilerini
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.