Şimdi Ara

Galericiler neden böyle ... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0761

Benim bildiğim galerici arabayı satmadan parayı araç sahibine vermez.Ya çek verir,ya satınca ödeme yapar.Ha adam çok sıkışmıştır,bunu fırsat bilen galerici yukarıdaki örnekte olduğu gibi 3000 lira aşağısına trink para verir.

Bir insanın para için acelesi yoksa niye aracını galeriye satar ki?

Diyelim ki vakti yok veya uğraşmak istemiyor, o zaman da malını 3000 lira düşük satmayı hakediyor bu vatandaş..
    Demek ki araç satma işi insanı 3000 liradan vazgeçirecek kadar illet bir iş, o zaman bırakın galeri kazansın..

Amenna.Lafım insanların zor durumundan yararlanmayı ticaret sayıp yeşilleri cebe indirene zaten.Adamın acil paraya ihtiyacı olmasa koyar nete 12000 lik aracı 11000 e satar,9000 e değil.

• doğru söze ne denir ki

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

valla bu saydıklarına bir örnek vereyim lerzan mutlu. kadın devamlı beach larda yer içer gezer doğru dürüst kasedi filmi vs. yoktur ama altında Range Rover Sport HSE. evde tripleks.

quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0761

quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

yaklaşık %30 brüt karla satacak. Gayet normal.

Nasıl normal?Mutfak alışverişi değil ki bu.1500 lira neyine yetmiyor.Ayda 2 araba satsa 3000 lira.Emlakçılar bile % 1-3 alır.

Adam illegal iş mi yapıyor da kazandığı fazla az gibi yorumlar yapılıyor anlamadım.
    Galericileri şahsen ben de pek sevmem ama , madem o kadar havadan para kazanıyorlar siz de yapın galericilik o zaman, tekeli mi var bu işin?
    Millet futbolcuların, şarkıcıların aldıkları paralara bakmıyor da ticarete para bağlayan, ihtiyacın olduğu anda sana trink para veren adamın kazandığı çok geliyor. Eşinden dostundan bulamamış galerici vermiş işte adama trink para, hayrına vercek hali yok herhalde, tefecilik de yapmamış..
    Bırakın ticaret yapan adamların kazandıklarını da milleti kafaya alıp, kazandıkları normalmiş gibi gösterilen bütün halkın da akıl tutulması gibi normal karşıladığı kazançlara bakın. Çeşmede her yaz geceliği 10-20000 $'a şarkı söylüyor adamlar kimsede çıt yok, adam doğuda gazi olmuş ayda 1000tl veriyolardır ona da çıt yok....

o mal mülk sende olsun hocam sen de sağa sola göster arada da başkalarıyla paylaş, senin de olur rang'in tripleks'in

• quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

yeri ve zamanı burası değil ama bak o konuda kimse öğretmenlerin eline su dökemez. sonra sırasıyla küçük esnaf gelir.
    örneğin şu sosyete pazarı satıcıları devamlı ağlarlar ama araçlarını çektikleri yere bak sıfır transitin 130 luğu , Volt lar Transporter lerden geçilmez!

galericilere de gelince yukardaki bir arkadaşında dediği gibi internet sitelerinde veya gazete ilanlarında daha sonra karşınıza muhatap bulunmadığı için birçok insan galerilere yöneliyor. veya elindeki sorunlu aracı birşekilde elinden çıkarmak için takaslama işi için.

quote:

Orijinalden alıntı: ototube

Galericilerin en nefret ettiğim bir huyları var bu adamlar yılın 12 ayı muhabbet asnasında kesin ağlarlar bu şükürsüzlükleri bitirdi bitirecek kendilerini

quote:

Orijinalden alıntı: turgut reis

selam
    vw ciler basıyo forumuda öğretmenler niye basmasın???
    arkadaşlar ülkemizde üniv.mezunu olupta en az maaş alan memurlar öğretmenlerdir
    lise mezunu polisler,sağlık çalışanları, imamlar öğretmenlerden fazla alır genelde
    zaten öğretmen dendiğine bakmayın düz memurdur çünkü devlet zam verirken imamları, polisleri, doktorları,hakimleri-savcıları ayrı tutar askeri personele hiç girmiyorum okullarda hademe olarak çalışan memurlardan 100-150 bin arası bir fark vardır öğretmenle
    tabi kimsenin aldığı parada sözüm yok itirazım öğretmenin az aldığıdır ek ders olayına gelince herkes konuşuyo ek dersi her öğretmen almaz hele branş öğretmenleri merkezde iseler çok zor ek ders alırlar
    eşi çalışan öğretmenin, özel ders becerisi olan matematik-ingilizce gibi öğretmenlerinin bindikleri araba ölçü olamaz herkesin eşi çalışmak zorunda değil öyle 24 kasımlarda söylenenlerede inanmayın ikramiye filan hepsi hikaye ama millet aldılar zannediyo neyse herkese selam

Polisler ya 2 yıllık PMYO yada 4 yıllık POMEM üniversite mezunu olur , LİSE MEZUNU POLİS OLAMAZ! , Sağlıkçılarında 2 yıllık MYO ve 4 yıllık hemşire okulları vs. daha çevrendeki meslek grupları hakkında bilgin yok insanları yalan yanlış yönlendirme. polislerde sağlıkçılarda 24 saat esasına geceli gündüzlü çalışıyor , bir öğretmen 3-5 saat okula gidip sonra GECELERİ evinde mışıl mışıl yatarken sağlık ve emniyet ÇALIŞIYOR onları örnek vererek kendinizi kıyaslamayın!

Konu ile ilgili değil arkadaşlar kusura bakmayın dayanamadım.

Konuya gelince Galericiler 12.000 fiyat koyuyor tamam o fiyata satamadığıda oluyor 11.000 e 10.500 duruma göre sattığıda oluyor , ortaya bir sermaye koyup risk alıyor hep kar ettiğini yazmışsınızda ben arabadan 3.000 TL zarar eden galericide biliyorum . galerici arabayı alıyor sıkıntı yok sonra vites şanzıman sıkıntı yaratıyor 3.000 TL direk zarar, işini düzgün yapan galericilerde vardır tamam çoğu ölücüdür , sahtekarlık yapanları da vardır ama genelleme yapmamakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA7034F2D -- 28 Aralık 2010; 18:49:49 >

• Türkiye'de üniversite mezunlarının "hepsi" polis olabilir, ama "hepsi" öğretmen olamaz! üniversite mezunu birisi 6 ay gibi çok kısa bir sürede polis olabiliyorlar, olan tanıdığım var, eşşeği bağlasan 4 yılda bitirilecek bölümler var, onları bitirip polis oluyorlar işte...

Söyleyin bana Türkiye'de hangi meslek grubunda 6 aylık eğitim sonrası 1400 1500 lira maaş var?

Türkiye'de "dil uzatılacak" son meslek grubu öğretmenliktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 28 Aralık 2010; 19:39:42 >
  • Galericinin eline düştüysen vay haline. Senin arabanı yok fiyatına alır, ertesi gün ferrari niyetine satmaya kalkar. Öve öve bitiremez.
  • çok önemli değil ama,
    benim bu sayfaya dün yazmış olduğum mesaj nerde?
    yöneticiler tarafından silinmiş ise sebebi nedir?
    yöneticilerle nasıl temasa geçebilirim?
    bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.
  • büyük konuşmuş olmayayım ama kesinlikle galericilerle işim olmaz mutlaka işin içine bi dalavere karıştırıyorlar belki istisna vardır ama oda biza denk gelmez zaten en iyisi hiç muhatap olmamak
  • 2007 mayıs ayında.
    erzurumda.
    12997 model broadway RL aracıma galericiler 5000 tl teklif etmişlerdi.
    1-2 haftasonu otopazarına götürdüm ama satamadım.
    internete verdiğim ilandan biri aradı ve aracı ona sattım 6600 tl ye.
    (ben o aracı 2005 aralıkta 7800 e almıştım. 450 tl ye tüp taktırmışve ruhsata işletmiştim.)
    galericilerle bundan başka işim olmadı, bundan sonrada olmaz inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

quote:

Ama insanlar neden galeriden araba alırlar ki? KM düşürmeyen, yalan söylemeyen, alacağı malı kötülemeyen, satacağı malı fazla övmeyen kaç tane galeri var ki?

İnsanlar galericilerden neden mi araba alır? Çünkü sahibinden araç satışının gerçekleştiği ortamlar olan sahibinden.com, araba.com, arabam.com gibi sitelerde altındaki aracı bişey zanneden, piyasa fiyatının 3-4 bin TL fazlasını yazıp "bi keriz çıksa da parayı vursam" diye bekleyen, sıfır fiyatının bile 3-4 bin TL üzerinde fiyat çeken uyanıklarla dolu.

katılıyorum onun için galeriden araba alınmaz diye birşey kalmadı artık.Hatta sahibinden daha iyi fiyata bile temiz araba galeriden alınabilir biraz araştırmak yeterli olacaktır.

• Konu bence galericilerin yüksek karları değil dürüstlükleri olmalı.
    Sonuçtan %20 civarı karlar perakende işinde de mevcut.
    Hatta galericinin riski buna göre biraz daha fazla. Unutmayın galerici de masraflı bir arabayı satın almış olabilir.

Ama ben bugüne kadar dürüst galerici görmedim.
    İlanlara bakın kaç tane arabanın tavanına saksı/kiremit düşmüş,
    kaç tane araba sırf çizildiği için titizlikten komple boyanmış şaşarsınız.
    Bunların çoğu galerilerde.
    Bu iş aslında aracılık sayılır ve tabi ki aracılık işi yapılacaktır ama müşterilerin çoğu arabadan anlamıyor diye veya alıcı ile orjinal satıcı birbirini görmüyor diye insanları kandırmak işin aslına dönüşmüş malesef...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.