Şimdi Ara

Galaxy S4 şarj sorunu( %50'de kapanıyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
48.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bir kaç aydır S4 kullanıyorum. Telefonumdan gayet memnundum
    Fakat dun geceden berı soyle bır sorun yasamaya basladım. Telefon %100 sarj oluyor ardından kullanmaya baslıyorum, yaklasık olarak sarj yuzde kırklara ellılere geldıgınde telefon kendılıgınden kapanıyor, sonra tekrar acılıyor.

    Acıldıgında sarj kendını krıtık noktada gosterıyor ve pın kodunu gırıp ok e bastıgım anda telefon kapanıyor ya da donuyor. Bugune kadar herangı bır carpma yasanmadı telefonla ılgılı. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ? Dün ilk bu sıkıntılar basladıgında telefonu kapatıp yeniden actıgımda, hıc bırsey yokken sebepsız yere "Akbank Direkt Durduruldu" diye uyarı hatası veriyordu. Daha sonra Akbank'ın Android Sürümünü kaldırdım. Bugün tüm sorunlar aynı sekılde devam edıyor.

    Son olarak eklemek ıstedıgım bır sey daha var, bataryayı cıkarıp battıgımda belkı psıkolojık olarak bana oyle gelıyor, cok ufak bır bombe var sarjın alt kısmında, ama elle bıle cok zor farkedılcek bır durumda, bılmıyorum bana oyle gelıyordur belkı de.



    Herkese iyi akşamlar dilerim.







  • yukledigin bir uygulamadan virus girmis olabilir bir antivirus indirip tarat istersen
  • aynı sorun bende de var. zannedersem güncelleme yaptıktan sonra böyle oldu. fabrika ayarlarına geri döndüm geçmedi.
  • ikibinbes kullanıcısına yanıt
    benim bataryada şişme var. sende de var mı? çözdün mü iişi?
  • bende oyle bir problem yok ondan bilmiyorum
  • Şu ana kadar telefonumla her türlü problemi yaşadım. İlk olarak rootlu olmadığım için programların hepsini tek tek duraklat yapmak zorunda kalıyordum çok sinir bozucuydu. Aslında sırf bunun için şu root işine girdim diyebilirim. Androidin en kötü olayı şarj olayıdır. Şarj olayıda genelde yazılımsaldır çünkü wakelock programını yüklerseniz farkedersiniz ki gece bıraktığınızda örneğin; samsung push. Bu program 23 kere telefonu uyandırmış. Sabah bakarsın %20 25 şarj gitmiş.
    Telefonu 1 ay kurcaladıktan sonra hevesimi aldım ilk akıllı telefonumdu. Root olaylarına girmekten korkuyordum ama öğrendim ki en kolay bu işler samsung telefonlarda oluyormuş. Telefonun bir problemi varsa "batarya şişmesi,piksel sorunları,garip hoparlör sesleri dışında" genelde yazılımsaldır. Büyük bir genelleme yapmış olabilirim ama bende durum böyle. Kimseyi yanlış bilgilendirmek istemem ama çok yazılımsal soruna maruz kaldım.

    Doğal olarak nexus serileri harici hiçbir android yazılımı yüklü cihazın rootsuz ve greenify adlı ufak programsız olmaması gerektiğini düşünüyorum.
    28 Nisanda telefonu elime aldığımda vay be demiştim adamlar neler yapmış. Ama yazılım her zaman eksik hiç bir zaman yeterli gelmez. Bu nedenle custom romlar yüklemeye başladım, bir ton program yükledim sildim 20-30 kere kiesten acil yazılım kurtarma yaptım, telefonun samsung yazısından sonra donduğu zamanlar oldu ama en sonunda beni mutlu eden rom'u bulmuş bulunmaktayım. 2 gündür kullanıyorum.

    Benim tavsiyem xda sitesine girip bizim telefonun olduğu bölümden "The Legend Rom'u" Cofface Recovery ile telefonunuza flashlamanız. Telefonu rom kendi rootluyor gerek yok rootlamanıza. ( Terimler yabancı gelebilir ama bunu yapın ne demek istediğimi 2 dakika araştırsanız anlarsınız.) Ardından Comadose for S4 diye aratın bunuda telefona flashlayın. Google Playdende Greenify'i indirin. Elinizdeki cihazın gerçek gücünün farkına varırsınız. Şu an çok mutluyum iyi ki almışım.

    --

    Gelelim senin sorununa:
    Ben bu tarz problemler yaşadığımda dediğim gibi önce yazılım yoluna başvuruyorum. Bataryam çok hızlı iniyor ama programlarda öyle indiren bişey yazmıyor vs vs. Bu tarz şeyler için sd cardımı bir kere temizlerim telefondan biçimlendirerek. Ardından Telefonu Fabrika Ayarlarına alırım. Sonra %100'e şarj ederim. Tekrar denerim.(Hiç ek program kurmadan takıl %50'ye inene kadar) Yine mi olmadı? Bu seferde sammobile'ye girip üye oluyorsun. Telefonu nerden aldıysan seçiyorsun modeliyle birlikte, son firmwareyi indirip telefonu downlaod moduna alıp odin ile flashlıyorsun.

    Budamı olmadı son çarem vardır, oda kiesi açıp acil yazılım kurtarma seçeneği var onu seçmektir. Sana modelini sorar oraya GT-I9500 yazacaksın. Ardından Seri numaranı sorar. Bataryanı çıkar oradaki yapışkanlı kağıdın hemen altında yazar. Bunuda gir. Telefonu daha bağlama. ( Ayrıca telefon bi %100'e yakın şarj olsun ve kapalı olsun.) İlerle falan dedikten sonra sana bişeyler diyecek telefonu download moduna al kısaca. Kablosunu tak ve devam de. Bu işlem sırasında kesinlikle interneti kapatma ve kabloya dokunma . Telefon tamamen tertemiz root rom içinde ne varsa 0 gibi olur.

    Ha işte bu işlemden sonra telefonda herhangi şekilde aynı problem devam ediyorsa o zaman servise verin derim. Bu son işlemi yapınca servis root rom işlemlerini göremez.

    Kolay gelsin




  • Kore mallarinda war genellikle bi problem.Size onercem tek sey bataryayi cikar bataryayi sarj eden cihaz edin fulle bataryayi sonra cwm menusunden wipe baterry stats yap duzelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal bataryanızda şişme var. Arkadaşımın da aynı problem vardı. Servis'te batarya değişimi yapıldı.
  • İlk parti ürünlerde böyle hatalar olur,bataryada şişme varsa beklemeden servise götürün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neverminder35

    benim bataryada şişme var. sende de var mı? çözdün mü iişi?

    Batarya şişmesinden kaynaklanıyor. Benim de Galaxy Wonder'ımda böyle bir sorun vardı. 93'te kapanıyordu, Açıldığında şarj kritik. Bir an önce yeni batarya alın hocam yoksa şarja bağlamadan çalışmaz cihaz.
  • cevaplar ıcın cok tesekkurler, servıse goturdum ılk anda sordukları soru bataryada sısme var mı ? Sagolsun hıc ses etmeden bataryayı degıstırdıler, herangı bır sorun kalmadı, genetık bır sorunmus.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neverminder35

    benim bataryada şişme var. sende de var mı? çözdün mü iişi?

    Usta noldu bu işler benım cıhazda da aynı problem var ve şişme de var bataryada
  • Pardon okumadan heyecandan yazıvermişim , derhal bataryayı değiştirmem lazım o halde
  • incehesap adlı siteden aldım ben S4'ümü. İstanbul Fatih'teymiş garanti servisi.

    Şu an garanti belgesi yanımda degil, fotokopisi vs ile gitsem batarya değiştirirler mi?
    Garanti şartlarına dahil midir batarya değişimi , Herhangi bir ücret alınır mı?
  • Temmuz ayının başında s4 aldım. 5. ayında bataryada şişme oldu. ancak bu şişmeyi ekranda oluşan bombeden sonra anlayabildim.. direk forumlarda arama yaptım. sonuç olarak samsung yetkili servise verdim 4 gün içinde batarya değişti ve yeni yazılım atılarak teslim aldım. ve tamamen ücretsiz.

    bazı forumlarda batarya şişmesinden sonra ekrandaki bombenin daha büyüdüğü ve sabit kaldığınıda okumuştum. kullanan arkadaşlar dikkat etsinler. ben korudum hep batarya değişince ekrandaki bombe gitti..

    ilk aldığımda made in china yazan batarya değiştikten sonra made in vietnam yazıyor.. samsung un amacı ne ??
  • yiit Y kullanıcısına yanıt
    Selam aynı sorun benim S4'de de var.Ufak çaplı bir internet araştırması sonucu sorunun batarya şişmesinden kaynaklı olduğunu öğrendim.Maalesef S4 bataryalarında yaygın bir sorun bu.Telefonun sistemiyle ilgili bir sorun değil,bataryanı yenisiyle değiştirmen halinde düzelir diyebilirim.Ancak garanti kapsamında mı? yoksa cepten mi para vererek değiştireceğiz bende orasını daha yeni araştırıyorum.Bir gelişme olursa paylaşırım,sizde sorunu hallederseniz bilgi verirseniz sevinirim.Saygılar.
  • Arkadaşlar aynı şekilde telefonum %30 da kendiliğinden kapanıyordu. telefon 3. senesine giriyor daha önce aynı sorunla batarya garanti kapsamında değiştirilmişti ama şimdi garantisi bitti.Daha dün yeni batarya aldım ayrıca fabrika ayarlarına döndürdüm telefonu. Fakat tam saptayamadım ama yine %30 civarı uyarısız bir şekilde kapanıyor ... Telefonda gereksiz bir program yok sorun nedir acaba ?
  • Benimde jarjı %100 iken kapatıp açınca %80 in altına düşüyor lütfen yardım edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.