Şimdi Ara

★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★ (168. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.093
Cevap
89
Favori
462.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Berat249

quote:

Orijinalden alıntı: Vapors

Arkadaşlar bir çok romu kullanan arkadaşların tavsiyesi üzerine en stabil rom hangisidir merak ediyorum ? Onu kuracağım. Ben cihazımda takılmalar olmasın, acayip hatalar vermesin, uygulamalarla uyumsuzluk vs olmayan en güncel sürümü rica ediyorum. İngilizce de olabilir. Şarjı aşırı normal romdan fazla yiyebilir, olabilir de aşırı yiyecek kadar olmasın Şimdiden çok teşekkür ederim fikirleriyle yardımcı olan arkadaşlara. Bu arada daha önceden Turkbey Romu kullandım. Alıntıyla yanıtlarsanız çok memnun olurum...Saygılar

Miui kesinlikle Boyle bir stabil ROM yok sarjinin biraz az gittigi dogru alma cok yo gun kullanmazsaniz 1 gunu com rahat cikariyo kesinlikle tavsiye

Hocam peki diğer romlara göre +/- si nedir ? Neden Miui ? Çok teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: yclycl

quote:

Arkadaşlar bir çok romu kullanan arkadaşların tavsiyesi üzerine en stabil rom hangisidir merak ediyorum ? Onu kuracağım. Ben cihazımda takılmalar olmasın, acayip hatalar vermesin, uygulamalarla uyumsuzluk vs olmayan en güncel sürümü rica ediyorum. İngilizce de olabilir. Şarjı aşırı normal romdan fazla yiyebilir, olabilir de aşırı yiyecek kadar olmasın Şimdiden çok teşekkür ederim fikirleriyle yardımcı olan arkadaşlara. Bu arada daha önceden Turkbey Romu kullandım. Alıntıyla yanıtlarsanız çok memnun olurum...Saygılar

miui ve anono. miui kullanmadım ama herkes akıcılığıyla övüyor, ancak şarjı kısa gidiyormuş. anono yu ben kullanıyorum ve hem çok stabil hemde şarj tüketimi mükemmel

Hocam peki diğer romlara göre +/- si nedir Anononun? Ayrıca dili Türkçe midir? Çok teşekkür ederim :)

• quote:

böyle stabil bir rom yok diyorsunuz, başka hangi romları kullandınızda bu yorumu yapıyorsunuz? taraflı yazmayalım arkadaşlar, millet burda doğru bilgi edinmeye çalışıyor.

Hocam teşekkür ederim. Sizin de fikrinizi almak isterim kısaca nedenleriyle zahmet olmazsa. Çok teşekkürler tekrardan
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Berat249

quote:

Miui kesinlikle Boyle bir stabil ROM yok sarjinin biraz az gittigi dogru alma cok yo gun kullanmazsaniz 1 gunu com rahat cikariyo kesinlikle tavsiye

böyle stabil bir rom yok diyorsunuz, başka hangi romları kullandınızda bu yorumu yapıyorsunuz? taraflı yazmayalım arkadaşlar, millet burda doğru bilgi edinmeye çalışıyor.

Tabiki diğerlerini denemeden böyle bi yorum yapmadım omega ultima miui turkbey cm 10.1 denedim hepsini perseus ve siyah kernellerle denedim hiçbirinde miui'de ki akıcılığı göremedim o yüzden böyle bi yorum yaptım yoksa arkadas miui'yi kullansa bana ne yararı var ki

• quote:

quote:

Hocam teşekkür ederim. Sizin de fikrinizi almak isterim kısaca nedenleriyle zahmet olmazsa. Çok teşekkürler tekrardan

arkadaşların önerdiği miui yi hiç kullanmadım, çok stabil ve hızlı çalıştığını ama çok şarj yediğini söylüyorlar, bu yüzden yüklemedim. ben sotmax kullanıyordum çok memnumdum, anono ya geçtim, stabilitesi sotmaxtan daha iyi ve pil tüketimi çok daha iyi. açıkçası anono dan bu performansı beklemiyordum. miui den anono ya geçip "işte rom budur" diyen arkadaşta var. ben çok memnunum, sizede tavsiye ederim, türkçe dil desteği var. gapps vs yüklemenize gerek yok, yani wipeları yapıp direk romu flashlamanız yeterli. ben üstüne siyah kernel kurdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 3 Şubat 2013; 15:50:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkes te kullandığı Romu övüyor arkadaş Bana sorarsan en sorunsuzu stoktur. Ama MIUI ve Cm10.1 Stoktan daha sorunsuz problemsiz ve hızlıdırlar ayriyetten görünümleri de touchwizin berbat görünümünden çok daha iydidir (görünüm kişisel tercih tabiki) ama sarj sorunları vardır. Çokta rahatsız edecek kadar değil tabii ki, şahsen ben azcık bir fark için stokta işkence çekmiyorum. MIUI de düşünebilirsiniz ama MIUI kullanan kişi az, kullanananların çoğu Çinli. Bilgi paylaşımı yapmak zor olacaktır. Cm10.1'in XDA'da konusu var ordan her şeyi öğrenebiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanhiziroglu

Herkes te kullandığı Romu övüyor arkadaş Bana sorarsan en sorunsuzu stoktur. Ama MIUI ve Cm10.1 Stoktan daha sorunsuz problemsiz ve hızlıdırlar ayriyetten görünümleri de touchwizin berbat görünümünden çok daha iydidir (görünüm kişisel tercih tabiki) ama sarj sorunları vardır. Çokta rahatsız edecek kadar değil tabii ki, şahsen ben azcık bir fark için stokta işkence çekmiyorum. MIUI de düşünebilirsiniz ama MIUI kullanan kişi az, kullanananların çoğu Çinli. Bilgi paylaşımı yapmak zor olacaktır. Cm10.1'in XDA'da konusu var ordan her şeyi öğrenebiliyorsunuz.

herkes kullandığı romu önermiyor, kullandıkları arasında en iyisi olduğu için o romu tercih ediyor ve öneriyorlar, kimiside 1-2 rom kullanıp önerme yapıyor, genelleme yapma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 3 Şubat 2013; 15:53:26 >

• quote:

quote:

quote:

arkadaşların önerdiği miui yi hiç kullanmadım, çok stabil ve hızlı çalıştığını ama çok şarj yediğini söylüyorlar, bu yüzden yüklemedim. ben sotmax kullanıyordum çok memnumdum, anono ya geçtim, stabilitesi sotmaxtan daha iyi ve pil tüketimi çok daha iyi. açıkçası anono dan bu performansı beklemiyordum. miui den anono ya geçip "işte rom budur" diyen arkadaşta var. ben çok memnunum, sizede tavsiye ederim, türkçe dil desteği var. gapps vs yüklemenize gerek yok, yani wipeları yapıp direk romu flashlamanız yeterli. ben üstüne siyah kernel kurdum

Vodafone 945imde miui kullanmıştım bir ara :) Anonoyu ve sonrasında meşhur CM yi kullanıp kararımı veririm artık ikisi araısnda çok teşekkür ederim. Bu arada siyah kerneli overclock için mi kuruyorsunuz ? Yani tam olarak amaç nedir? İhtiyaç mıdır zorunluluk mudur ? Bunları da yanıtlarsanız çok memnun olurum. Teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

Vodafone 945imde miui kullanmıştım bir ara :) Anonoyu ve sonrasında meşhur CM yi kullanıp kararımı veririm artık ikisi araısnda çok teşekkür ederim. Bu arada siyah kerneli overclock için mi kuruyorsunuz ? Yani tam olarak amaç nedir? İhtiyaç mıdır zorunluluk mudur ? Bunları da yanıtlarsanız çok memnun olurum. Teşekkürler

overclock için yapmadım, 2 rom yükleyebilmek kurdum. 1.rom olarak sotmax vardı, 2.rom olarak anono kurdum ve sotmaxı silicem büyük ihtimal. ama overclock içinde kurulabilir, yada çekirdek için. ben çift çekirdek 700mhz de kullanıyorum, bu sayede batarya ömrümde uzuyor, hemde bu derece işlemciyi kısıtlamama rağmen çok stabil çalışıyor

• 2.romu komple kaldırdım. Bir süre ara vereceğim. Böyle halimden memnunum. Varsın ana sayfa çeyrek saniye geç gelsin. Hem görsel olarak hem de kullanım olarak omega'yı seviyorum. Ne yüklesem çatır çatır kullanabiliyorum. Gerçekten dişe dokunur bir şey olursa değiştiririm. Onun dışında pek niyetli değilim.

Edit: Omega v40'ta oyun olmadan yoğun kullanımıma dair bir SS :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 3 Şubat 2013; 21:28:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: focus1

quote:

Ultima rom tafsiye ederim.

çok sorunlu olduğu söyleniyor

Ultimarom ben 1 ay kadar kullandım perseus kernelle ilk başlarda çok güzel geldi sonra sonra kullandıkça şikayetlerim arttı. sayfa geçişleri çok hızlı değildi ve sürekli de hata veriyordu olsun durduruldu bu durduruldu diye. Antutu test skoru da 12 000 lerdeydi. Şimdi miui kurdum orjinal kernel ve Nova launcher ile. Sayfa geçişleri ve akıcılığı çok güzel şarjı da 5 saat ekran ile 30 saati geçiyor. Antutu test Sonucu da 16 000 civarında. Zamanla daha iyi olacağını düşünüyorum. Şarj ömrü için de juice defender ultima kullanıyorum fark ettiriyor gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bi tema veya romda ki şeyleri ayıklamak mümkün mü mesela ultima romda ki play store ve youtube uygulamasını omega ya nasıl ekleyebiliriz

• firarist hocam oncelikle konuyu actigin icin cok tesekkur ediyorum, ilk android telefonum olarak harbiden cok yardimin dokundu. ilk sayfadaki romlara baktim, iclerinden en cok android revolution olani sevdim (touchwiz UIyi bozmayan ve sadece kucuk tweak kullanan rom ariyordum zaten), XDA'da hesabim olmasina ragmen nedense inmiyor bu bir turlu. 80-90mb gectikten sonra chrome bitirdi goruyor ama dosyanin boyutu 733mb; safaride denedigimde de compression failed dedi. bunun bir mirror linki varmidir acaba?

ve gormedigim icin soyluyorum, bence ilk mesajlardan birine nasil kendi arkaplanimizi kurabilecegimizi yazmalisiniz, buyrun bu da linki:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1717086

umarim yardimci olur bilmeyen arkadaslara ;)

• anonoromdan bahsedilmiş. ben de bir dönem kullanıp android revolution v21e döndüm. dönmemin sebebi de anonoromda haritalar ve bazı gerekli google uygulamaları yoktu acaba rom mu böyle yoksa bende kurulurken bir sorun mu çıktı bilemiyorum. onun haricinde ram olarak da çok verimli bir rom, herhangi bir eksiği yoktu.

@Firaristt o ekran süresi ve o şarj için hangi ayarları kullanıyorsun? konfigürasyonu paylaşman mümkün mü acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

2.romu komple kaldırdım. Bir süre ara vereceğim. Böyle halimden memnunum. Varsın ana sayfa çeyrek saniye geç gelsin. Hem görsel olarak hem de kullanım olarak omega'yı seviyorum. Ne yüklesem çatır çatır kullanabiliyorum. Gerçekten dişe dokunur bir şey olursa değiştiririm. Onun dışında pek niyetli değilim.

Edit: Omega v40'ta oyun olmadan yoğun kullanımıma dair bir SS :)

video varmı o 2 saatte yoksa güzel varsa normal benimde bugün sabahtan akşama kadar wirelessla kullanımda stock ema2 de 40%a geldiğinde 3.5 saat ekran süresi vardı sadece internet kullanımı video yok zaten ekran süresinden fazla harcamış görünüyordu internet pil kullanımında toplamdada 18 saatti bütün sensörler ,3g açık(tabi wireless olduğu için 3g pasifte ama açık) parlaklık otoda ama oto üzerinden seçili ekran parlaklığı fullde 2 mail sync hep açık nova launcher whatsapp ve viber sürekli açıktı yarım saatte multiwindow da youtube müzik çaldı internette dolaşırken birde sende ekran 95% olduğuna göre direk şarjdan çıkarıp kullanmışsın sanırım benim toplamda 18 saatti dediğim gibi ama yoğun kullanımdan kastın ne bilmiyorum tabi gerçi internetten ağır birşey olamazda beyaz arka planın amoleddeki durumundan ötürü ama omega istediklerini karşılıyorsa pil durumu güzel bence tabi video yoksa çünkü video oynatımında çok az pil harcıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 3 Şubat 2013; 21:50:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

firarist hocam oncelikle konuyu actigin icin cok tesekkur ediyorum, ilk android telefonum olarak harbiden cok yardimin dokundu. ilk sayfadaki romlara baktim, iclerinden en cok android revolution olani sevdim (touchwiz UIyi bozmayan ve sadece kucuk tweak kullanan rom ariyordum zaten), XDA'da hesabim olmasina ragmen nedense inmiyor bu bir turlu. 80-90mb gectikten sonra chrome bitirdi goruyor ama dosyanin boyutu 733mb; safaride denedigimde de compression failed dedi. bunun bir mirror linki varmidir acaba?

ve gormedigim icin soyluyorum, bence ilk mesajlardan birine nasil kendi arkaplanimizi kurabilecegimizi yazmalisiniz, buyrun bu da linki:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1717086

umarim yardimci olur bilmeyen arkadaslara ;)

hocam atlamış gibi olmayayım ama android revolutionun linklerinde sorun var zaten xda forumda da çoğu kişi yakınıyor bundan, o yüzden son sayfalarda alternatif linkler verilmiş. son sayfalara bi göz atarsan orda hem daha hızlı hem de stabil linkler bulabileceğini tahmin ediyorum:)

atlamış gibi olduysam kusura bakmayın, maksat yardımcı olmaktı. :)

• Valla öyle ahım şahım bir ayar yapmadım. 20-25dk kadar video izledim. 800MHz UV(undervoltage) CPU ve gerisi klasik ayarlarım. ekran parlaklğı otomatikte. Ekranı görmekte zorlanacak seviyede değil, gayet okunması ve görmesi kolay bir seviyede %30-40 civarı tahmin ediyorum. 2saat 48dakika toplam süreydi. Uzunca bir aradan sonra şarj aletiyle 1.2A ile şarj ettim acaba ona mı sevindi de böyle yaptı bilmiyorum ama bu hesaba göre 8 saat kullanabilirim ki bu inanılmaz bir süre

Bir romdan başka bir roma uygulama taşımanın ilk yolu titanium backup'tır ama garantisi yoktur. İkincisi ise app klasöründeki dosyayı taşımak ve cache ile dalvik'i temizlemektir. Yine de kesin çalışır diyemem. Ufak da olsa çalışmama ihtimali var.
  • voltaj değerleri ilk sayfadaki gibi ve başka bir ayar yok yani? yüzde 25 ile 2 saat gerçekten inanılmaz ben şu an ARHD 21 ve stockla 4-4,5 saati görebildim. 8 saat olmasa bile en azından 6 saat gider ki o bile inanılmaz. çok merak ettim, bi sonraki dolumda da aynı durum olursa en ince detayına kadar kopyalamaya hazırım ayarlarını:)

öteki olaya gelince bazı gerekli uygulamalar da eksikti yani kendi kurulu olarak kurulması gereken bi de samsung hesabı yoktu - çok da gerekli değil gerçi ama samsung dive olayı yani takip olayı açık bende ne olur ne olmaz - olmaması da sıkıntı yaratmıştı. şimdi android revolutiondayım fena değil gibi gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Valla öyle ahım şahım bir ayar yapmadım. 20-25dk kadar video izledim. 800MHz UV(undervoltage) CPU ve gerisi klasik ayarlarım. ekran parlaklğı otomatikte. Ekranı görmekte zorlanacak seviyede değil, gayet okunması ve görmesi kolay bir seviyede %30-40 civarı tahmin ediyorum. 2saat 48dakika toplam süreydi. Uzunca bir aradan sonra şarj aletiyle 1.2A ile şarj ettim acaba ona mı sevindi de böyle yaptı bilmiyorum ama bu hesaba göre 8 saat kullanabilirim ki bu inanılmaz bir süre

Bir romdan başka bir roma uygulama taşımanın ilk yolu titanium backup'tır ama garantisi yoktur. İkincisi ise app klasöründeki dosyayı taşımak ve cache ile dalvik'i temizlemektir. Yine de kesin çalışır diyemem. Ufak da olsa çalışmama ihtimali var.

UV yi kaç seviyesinde tutuyorsunuz? bunla ilgili bi bilgi bulmuştum ama şuan bulamıyorum

• UV ayarı ilk sayfadaki gibi. Tarayıcı, whatsapp, Twitter, facebook, galeri, hesap makinesi ve youtube da arka planda açıktı. cihazı USB'den şarj etmek ile şarj aleti ile şarj etmek arasında pil ömrü konusunda dişe dokunur bir fark oluyor. Bunu da not düşeyim.
  • 
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.