Bildirim
Galaxy s3 ekran dokunmatigi çalışmıyor!!!
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
su teması olabilir genellikle o zaman çalışmıyor diye biliyorum.yanlışım varsa düzeltin. -
Fabrika ayarlarına dönmeyi denediniz mi, sorun belki yazılımsaldır. -
Hocam, durduk yere mi böyle bir şey oldu, yoksa düştü, sıvı teması, cebinizde bir süre kaldı... Böyle bir nedenle mi. Durduk yere olmaması lazım. Onu belirtirseniz sorun daha kolay çözülür. -
Merhaba
Dokunmatik ekranlar tuşlu telefonlardan daha sağlamdır. Böyle birşeyin kendi kendine olması teoride imkansız.
Sizin haberiniz olmasa bile telefonun başına birşeyler gelmiştir.
Saygılar, NomadCRY.
Cevaplarınız için teşekkürler.
Bu sabah Samsung servisinden randevu almistim ki bı kaç saat sonra dokunmatik çalısmaya başladı. Su anda bı sıkıntı yok.
Telefona hic bişey olmamıştı aslında. Ama "sıcaktan dolayı olabilir" yorumları mantıklı geldi.
Umarım bir daha tekrarlamaz.
quote:
Orijinalden alıntı: tfa
Bu sabah Samsung servisinden randevu almistim ki bı kaç saat sonra dokunmatik çalısmaya başladı. Su anda bı sıkıntı yok.
Telefona hic bişey olmamıştı aslında. Ama "sıcaktan dolayı olabilir" yorumları mantıklı geldi.
Dokunmatik bir telefon sıcaktan etkilenmez. Tam tersine soğuktan etkilenir. Soğuk havalarda dokunmatik ekran daha kötü çalışır. -
quote:
Orijinalden alıntı: NomadCRY
quote:
Dokunmatik bir telefon sıcaktan etkilenmez. Tam tersine soğuktan etkilenir. Soğuk havalarda dokunmatik ekran daha kötü çalışır.
Daha doğru ifadeyle sıcaktan olusan nemden diye dusundum
quote:
quote:
quote:
Dokunmatik bir telefon sıcaktan etkilenmez. Tam tersine soğuktan etkilenir. Soğuk havalarda dokunmatik ekran daha kötü çalışır.
Daha doğru ifadeyle sıcaktan olusan nemden diye dusundum
Düşük bir ihtimal de olsa olabilir.
-
köyde tarlada kullanmak için 5800 ım vardı. yüzlerce kez traktörden yere düştü. akşama kadar toz toprak içinde kalıyor. hatta çerçevesi kırıldı ama dokunmatiğinde hiç ama hiç bir sıkıntı yaşamadım. bana görede tuşlu telefonlardan çok daha sağlam -
arkadasim kullandigin sarj aleti orjinal degilse ondanda kaynaklaniyo olabilir.basima gelmis bir olay oldugu icin soylemek istedim.telefonumu sarja taktigimda dokunmatik calismiyodu cikarincada bi zaman sonra reset atinca duzeliyodu.
quote:
Orijinalden alıntı: cruel53
arkadasim kullandigin sarj aleti orjinal degilse ondanda kaynaklaniyo olabilir.basima gelmis bir olay oldugu icin soylemek istedim.telefonumu sarja taktigimda dokunmatik calismiyodu cikarincada bi zaman sonra reset atinca duzeliyodu.
+ 500. Orjinal olmayan şarj aletleri ile şarj olurken dokunmatik sapıtması birçok telefonda mevcut daha evvel kullandığım iphone da başıma gelmişti. -
quote:
Kesinlikle çok doğru.
Orijinal olmayan şarj aletleri akım düzensizliğine yol açıp telefonun voltaj gerilimini bozabilir. Bu da doğrudan dokunmatik ekranı etkiler.
Kapasitif ekranlı bir telefon şarja takıldığında dokunmatik hassasiyeti azalacaktır. Bunun sebebi de akımın ekran üzerinden geçmesidir. Ki kapasitif ekranlar parmak uçlarınızdaki elektrik yükleriyle yani akımla çalışır. Bu nedenle oluşan çakışma hassasiyeti azaltır. Fazla akım ekranı bozabilir.
Saygılar, NomadCRY.
quote:
quote:
Kesinlikle çok doğru.
Orijinal olmayan şarj aletleri akım düzensizliğine yol açıp telefonun voltaj gerilimini bozabilir. Bu da doğrudan dokunmatik ekranı etkiler.
Kapasitif ekranlı bir telefon şarja takıldığında dokunmatik hassasiyeti azalacaktır. Bunun sebebi de akımın ekran üzerinden geçmesidir. Ki kapasitif ekranlar parmak uçlarınızdaki elektrik yükleriyle yani akımla çalışır. Bu nedenle oluşan çakışma hassasiyeti azaltır. Fazla akım ekranı bozabilir.
Saygılar, NomadCRY.
hocam siz bilgilisiniz bu konularda bir sorum olacakti.
ben galaxy gio kullaniyorum aktif olarak sarni 2 gun sonunda bitiyor aksam koyuyorum sabah aliyorm sarrj orjinal bir zarari olur mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: konsolalmayacalisanadam
quote:
quote:
Kesinlikle çok doğru.
Saygılar, NomadCRY.
ben galaxy gio kullaniyorum aktif olarak sarni 2 gun sonunda bitiyor aksam koyuyorum sabah aliyorm sarrj orjinal bir zarari olur mu?
Lityum iyon piller şarj doldurma tamamlandığında akımı keserler ancak bir süre şarj %99'a düştüğünde tekrar şarj olacak. Dolacak. Tekrar şarjı düştüğünde tekrar şarj olacak vs.. Bu döngü sabaha kadar defalarca kez tekrarlanacağından bataryaya zarar verir ömrünü azaltır. Yani şarj dolduğunda çıkarmalısınız. Saatlerce şarjda kalması yanlış.
Sorunuzun ayrıntılı cevabı ve şarj/batarya konularıyla ilgili herşey için imzamdaki "Şarjın uzun gitsin" adlı üst konuma bakabilirsiniz.
Saygılar, NomadCRY.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: konsolalmayacalisanadam
quote:
quote:
Kesinlikle çok doğru.
Saygılar, NomadCRY.
Lityum iyon piller şarj doldurma tamamlandığında akımı keserler ancak bir süre şarj %99'a düştüğünde tekrar şarj olacak. Dolacak. Tekrar şarjı düştüğünde tekrar şarj olacak vs.. Bu döngü sabaha kadar defalarca kez tekrarlanacağından bataryaya zarar verir ömrünü azaltır. Yani şarj dolduğunda çıkarmalısınız. Saatlerce şarjda kalması yanlış.
Sorunuzun ayrıntılı cevabı ve şarj/batarya konularıyla ilgili herşey için imzamdaki "Şarjın uzun gitsin" adlı üst konuma bakabilirsiniz.
Saygılar, NomadCRY.
Tarihi Süreç [değiştir]
Dikdörtgen A&TB 1050 mA·h prizmatik Li-iyon hücre serisi LGQ863448H
Lityum pil ilk olarak Gilbert N. Lewis tarafından 1912 yılında keşfedilmiştir. İlk yeniden doldurulamayan pil hücreleri ise 1970 lerin ilk yıllarında ortaya çıkmışlardır. Yeniden doldurulabilir lityum iyon pillerin piyasaya sürülebilmeleri yaklaşık 20 yıllık bir çalışmadan sonra mümkün olmuştur. İlk ticari versiyon 1991 yılında John B. Goodnogh yönetimindeki çalışma grubu Sony tarafından bulunmuştur.
Avantajlar [değiştir]
Lityum iyon piller diğer kimyasallarla hazırlanan denklerine oranla sıklıkla çok daha hafiftirler. Bunun sebebi lityum iyon pillerin en üst seviyede doldurulabilme yoğunluklarıdır. Li ion piller küçük ve taşınabilirdir. Li iyon piller için hafıza etkisi sorunu yoktur, dolayısıyla bu pilleri şarj etmek için tam olarak boşalmalarını beklemek gerekmez. Ayrıca yine aynı nedenden dolayı şarjı yarıda kesmek pil için olumsuz bir etki yaratmaz.
Dezavantajlar [değiştir]
Lityum iyon pillerin en belirgin kusuru kullanım ömürlerinin üretim tarihlerinden itibaren başlamasıdır. Üretildiklerinden sonra şarj edilseler de edilmeseler de ömürleri üretim tarihinden itibaren azalmaya başlamaktadır. Ancak bu kusur muhtemel müşterilere (topluma) pek duyurulmaz.
%100 şarj seviyesindeki ve çoğunlukla 25 °C derece sıcaklıkta bulunan tam dolu tipik bir dizüstü bilgisayar pili, geri dönüşü olmayacak şekilde her yıl kapasitesinin %20 sini kaybeder. Bu kapasite kaybı ürünün üretim tarihinden itibaren başlar ve pil hiç kullanılmasa bile devam eder. Değişik depolama/saklama dereceleri değişik pil ömrü kayıplarına yol açmaktadır. 0 °C derecede %6, 25 °C derecede %20 ve 40 °C derecede %35 kayıpla karşılaşılabilir.
Eğer lityum iyon pil %40 dolu olarak depolanırsa/saklanırsa pil kapasitesindeki kayıp değerleri düşer. Bu değerler %40 dolu pilde 0 °C derecede %2'ye, 25 °C derecede %4'e, 40 °C derecede ise %15'e düşer.
Eğer pil %0 a kadar boşaltılırsa bu durum "tam boşaltma" olarak adlandırılır ve bu durum pilin kapasitesini düşürür. Yaklaşık olarak 100 tam boşaltma pilin kapasitesinde %75 ten %80'e kadar bir kapasite kaybına yol açar. Dizüstü bilgisayarlarda ya da cep telefonlarında kullanıldığında bu kayıpların anlamı üç-beş yıllık bir kullanımın ardından pilin kapasitesinin kullanılamayacak kadar düşecek olmasıdır.
Li-iyon piller hafıza etkisinden etkilenmezler ancak nikel metal hidrür ya da nikel kadmiyum piller kadar uzun ömürlü değildirler. Hatalı kullanıldıklarında çok tehlikeli olabilirler. İleri kimya bilgisi ve gelişmiş çalışmalar gerektirdiklerinden çoğunlukla daha pahalıdırlar.
Uyarılar [değiştir]
Lityum iyon piller yüksek ısıya ya da doğrudan güneş ışığına maruz bırakılırlarsa kolayca tutuşabilir ya da patlayabilir. Asla sıcak bir havada arabada bırakılmamalıdır.
Yeni teknolojiler [değiştir]
2005 yılında farklı firmalar tarafından yeni gelişmeler kaydedilmiştir. Prototip pillerde, varolan lityum iyon pillerin üç katına kadar fazla enerji depolanabilirken tam doldurma süresi de 8 dakikaya kadar düşürülmüştür.
-
Arkadaslar biraz once ucaktan indim ve dokunmatigim komple calismiyor. Binmeden once herhangi bir sorun yoktu. Icinde onemli seylerim olmasina ragmen format atmak zorunda kaldim fakat yine duzelme olmadi. Yarin servis de calismiyor bildigim kadariyla
Evet arkadaşlar aynı şey benimde başıma geldi.
Sorun şu: Her şey çalışıyor, dokunmatik hariç. Şarj oluyor, whatsapp dan mesaj geliyor, arama geliyor ama dokunmatik çalışmadığından ekran şifresini giremiyor dolayısıyla bildirimlere bakamıyor veya telefona cevap veremiyordum.
Sorunun yazılımsal değil donanımsal olduğuna karar verdikten sonra telefonun arkasını açmaya karar verdim.NOT: Eğer telefonunuzun garantisi varsa açarsanız garantisi uçar gider. Benimki zaten önceden açılmış olduğundan yani garantisi zaten gittiğinden cesurca açtım.
Yaklaşık 10 vidayı söktükten ve parçayı çıkardıktan sonra sağ tarafta telefonun üst tarafından gelen ucu açıkta bi kablo gördüm yerine taktım mesele halloldu.
Fotoğrafta kırmızı, mor, yeşil ve siyahla vurgulanan parçacık yerinden çıkınca ekranın dokunmatik özelliği çalışmıyormuş bunu öğrendim. Taktım çalıştı.
Neden olmuş olabilir?
Telefonun etrafında kasıtlı olarak mıknatıs gezdirmiştim [Niye yaptıysam böyle deli saçması bir şeyi] sanırım o sırada mıknatıs o parçayı yerinden oynattı.
Daha sonra yaklaşık 2-3 hafta telefonu kullanamadım. Sonra Telefoncuya götürdük her nasıl sa Pilini çıkardı taktı düzeldi[Ben yapınca olmuyor ama!!!! Ayrıca iyiki de düzeldi 300 lira kösülecektik yoksa]
aradan 1-2 ay geçti bu sefer sebepsiz(düşürdüğüm için de olabilir tabi) tekrar aynı şey oldu. İçini açmaya karar vedim vs vs... Benim sorunum böyle çözüldü.
https://store.donanimhaber.com/f3/1c/18/f31c18c4465a7918c8875d24da197aa0.jpg
Etiletler: Galaxy s3 dokunmatik ekran çalışmıyor, s3 dokunmatik çalışmıyor, galaksi s3 dokunmatik ekran çalışmıyor, s3 ün dokunmatiği çalışmıyor
-
Teknik olarak O kablo anten kablosu. Dokunmatiği ile bir alakası yoktur.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- snapchat panoya kopyalandı ne demek
- whatsapp kişileri rehbere aktarma iphone
- tuşlu telefon yalnızca acil aramalar sorunu
- family link kaldırma
- s24 ultra alınır mı
- ekranı ikiye bölme
- adaptif parlaklık ne demek
- s25 edge özellikleri
- android one ui 7.0
- google asistan kapatma
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X