Şimdi Ara

Galaxy S27 Ultra, UFS 5.0 depolama ile gelen ilk telefon olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Galaxy S27 Ultra, UFS 5.0 depolama ile gelen ilk telefon olabilir
    Samsung Galaxy S27 Ultra için önemli bir depolama yükseltmesi yolda olabilir. Yeni bir iddiaya göre bu model, UFS 5.0 depolama teknolojisiyle gelen ilk akıllı telefon olacak. Sızıntılarıyla bilinen yeux1122 isimli kullanıcının paylaştığı bilgiye göre Samsung, Galaxy S27 serisi içinde en azından bazı modellerde UFS 5.0 kullanmayı planlıyor.



    10.8 GB/s teorik bant benişliği



    Teknik açıdan bakıldığında UFS 5.0’ın 10.8 GB/s seviyesine kadar arayüz hızı sunabiliyor. Bu, mevcut çözümlere kıyasla oldukça büyük bir artış ve teoride PCIe Gen 5 NVMe SSD hızlarına yaklaşan bir seviyeye işaret ediyor. Akıllı telefon tarafında bu hız, uygulamaların daha hızlı açılması, dosya transferlerinin hızlanması ve özellikle yapay zeka gibi ağır işlemlerde daha akıcı bir deneyim anlamına gelebilir.



    Ayrıca Bkz.A101 marketlerde orta seviye Samsung akıllı telefonlar var



    Karşılaştırma yapmak gerekirse, mevcut Galaxy S26 serisi UFS 4.1 kullanıyor. Bu sürümde teorik hızlar çok değişmese de Samsung, WriteBooster gibi teknolojiler ve optimizasyonlarla dosya kopyalama ve uygulama yükleme gibi alanlarda iyileştirmeler sağlamış durumda.



    Ancak UFS 5.0 ile teorik bant genişliği neredeyse iki katına çıkıyor. Özellikle cihaz içinde çalışan yapay zeka işlemleri yaygınlaştıkça bu fark daha belirgin hale gelebilir. Büyük medya dosyalarıyla çalışmak ya da üretken yapay zeka modellerini cihaz üzerinde çalıştırmak gibi senaryolarda daha hızlı depolama ciddi avantaj sağlayabilir.



    İlginç olan nokta ise Samsung’un bu geçişi daha erken yapacak olması. Önceki beklentiler UFS 5.0’ın 2027 veya sonrasında gelmesi yönündeydi ve şirketin UFS 4.x serisini geliştirmeye devam edeceği düşünülüyordu. Ancak yapay zeka odaklı akıllı telefon trendi, planları öne çekmiş gibi görünüyor.



     





    Kaynak:https://m.blog.naver.com/PostView.naver?blogId=yeux1122&logNo=224253487872&navType=by
    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2026/04/16/galaxy-s27-ultra-tipped-to-be-the-first-to-use-ufs-5-0-storage/



  • Samsung buna güldü

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Bataryayı yükseltemiyor samsung bunu en az 2 sene daha değiştirmez Galaxy S27 Ultra, UFS 5.0 depolama ile gelen ilk telefon olabilir 

    _____________________________
  • Bi zahmet ilki yapabilsin zaten. Depeolama üretimi yapan kaç telefon firması var

  • Ufs 5 ama usb 2 ne anladım ben bu işten orta segment usb 3.2 gen 1 üst seğmentte de usb 3.2 gen 2 minimum standart olmalı

  • Peki kamera?

    _____________________________
  • Bir de snapdragon işlemci koysalar direkt satın alırım, en az 5 sene kullanırım

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bataryayı itinayla 5000 mah olarak tutmaya devam etmeseler, 7000 mah yapsalar ve Dc dimming özelliği ekran panellerine gelse daha etkili olurdu. Çünkü ufs 5.0'ın son kullanıcıda bir karşılığı yok.

  • fanlar yüzünden 5 sene daha 5000 mah olur. s26 ultrada 2000 döngüden 1200'e düştü ömrü hala uzun õmürlülükten bahsediyorlar. maliyet yüzünden yapmıyor samsung. honor magic 8 proda bile 1600 döngü var silikon karbon olmasına rağmen. sanki samsung uzun ömürlülüğü takan bir şirket gibi davranıyorlar. yeni model çıkınca eski modellere bile güncellemeyi geç getiriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • UFS 5 ile gelecek yığınla cihaz var, Samsung bu işin anca reklamını yapar sonra koymaz, müşterileri de bunu sorgulamaz zaten, geçiniz.

    _____________________________
    I don't want to believe, i want to know!
  • Tüketicinin gerçek beklentileri:

    7500+ mah silikon karbon batarya

    100watt ve üzeri PD hızlı şarj

    DC dimming veya yüksek pwm ekran

    10bit renk derinliği

    Yeni kamera sensörü

    Samsung bu gerçek problemleri çözmediği sürece ne yapsa boş. Benim gözümde çöp.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • S27 serisini de bununla pazarlar artık. Ne kamera paketi yenilenmesi, ne batarya yükseltmesi, ne pwm'li 10 bit ekran, ne yüksek hızlı şarj... Hiçbirini güncelleme gibi bir dertleri yok!

  • Ve cok sevdigimiz yurdum insani o UFS 5.0 telefonlarini, USB 2 laptoplarina takip 8 MB/s ile yedeklerken, amma da hizliymis derler...


    Telefonlarda bir fark olacaksa bu camera ile olmali, ironi yapmiyorum, kopyalama icin ortalama 8 MB/s yetiyor zaten, UFS 5'e gelene kadar cameralara dogru duzgun mercek koyun mercek!


    Bu arada kopyalama hizlari lineer degildir, diyelim 100 tane resim var, tanesi 8MB olsun. toplam 800 MB olur. 100 saniyede kopyalar UFS 3 olan eski bir telefon mesela S22, ama S27 Ultra, UFS 5 ile belki 100 degil, 80 saniyede kopyalar. Yani cok da kafa takilacak bir durum degil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Nisan 2026; 20:52:18 >
    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.